A 10 legnépszerűbb óramárka a világon

2016. december 01. 08:04 - Phone Fanatics

A nők és férfiak nagy többsége elkötelezett egy adott márkához, ha óra vásárlásról van szó. Az elégedettség ezeknek a termékeknek az esetében évekre kihathat és egy jó választásból számos visszatérő vevő születik. Bizonyos vásárlók státusz szimbólumként tekintenek egy ilyen szerkezetre, sokan ékszerként használják. Egy biztos. Az óra szerepe megváltozott az elmúlt években és a legkevésbé fontossá az vált, hogy az idő állását tanulmányozzuk rajta. Vannak bizonyos óramárkák, amelyek messze a legtöbb terméket adták el az elmúlt években. Melyek ezek és mi a titkuk? Cikkünkben összegyűjtöttük nektek a 10 leginkább közkedvelt óramárkát! Ezek elsősorban a prémium kategóriából származnak, de szerencsére hozzájuthatunk minőségi, de ugyanakkor megfizethető áru és divatos termékekhez is.

watches.jpg10. Bulova

A prémium kategórián belül a Bulova kifejezetten jó árakkal rendelkezik. Egy igazán stílusos óramárka, amely remek kiegészítőként szolgálhat mindennapjainkban. A design lenyűgöző és egy kifejezetten kedvelt és keresett termékről beszélünk. Azoknak, akik szeretik a minőséget és ragaszkodnak is hozzá, remek választás lehet. A manufaktúrát egy 23 éves cseh bevándorló Joseph Bulova alapította 1875-ben, akkor még ékszer boltként. Ezt követően kezdett el órákat is gyártani és meglepően nagy számban kerültek eladásra az akkori viszonylathoz képest.

bulova-curv-chronograph-watch-32.jpg9. Hamilton

Nagyon sokan bíznak a Hamilton órák minőségében és nem véletlenül. Az egyik legjobb színvonalú órát árulják a piacon. Mindennapos és üzleti célú használatra is rendkívül jó választás lehet ez az óramárka. 1892 óta vannak a piacon, ezért egy megbízható cégről beszélünk. A cég székhelye Svájcban található és onnan is indult, de elsősorban az amerikai stílust, életérzést hivatottak ezek a termékek közvetíteni. És meglepően jól csinálják, hiszen a legtöbb órát eladott cégek között van a  Hamilton.

maxresdefault.jpg

8. Mont Blanc

2016-ban felkerültek a Mont Blanc órák a best seller listára. Ennek leginkább az az oka, hogy megfelelő ár érték arányban dobják piacra a termékeiket. Többen megengedhetik maguknak, hogy akár több fajta ruhához vásároljanak különböző órákat ebből a kollekcióból Azoknak, akik szeretik az órákat, rendkívül jó választás lehet, mivel megfizethető és stílusos darabokról beszélünk. Az ár jelen esetben is függ természetesen a design elemektől és a funkcióktól, de prémium kategórián belül még mindig jónak számít.

montblanc-mens-watches.jpg

7. Omega

A méltán híres Omega már egy igazán komoly, prémium minőséget képvisel. Az ára viszont nem húzta vissza az eladási listákat, a brand az egyik legtöbb órát eladottak közé tartozik a piacon. A híres színész karakter, James Bond kezén gyakran találkozhattunk ezekkel az órákkal. Az Omega órák egyik legnagyobb különlegessége vagy funkciója az, hogy null gravitációban is kifogástalanul működnek. Vannak női óráik is, de alapvetően az Omega egy masszív és prémium férfi órának számít.

spectre-james-bond-omega-watch-with-nato-band1.jpg6. Seiko

Biztosan sokan hallottatok már erről az óra márkáról. A Seiko még mindig az egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb óra a piacon. Plusz pont, hogy nincsenek földtől elrugaszkodott árak, minden hétköznapi ember meg tudja magának vásárolni, ha szereti az órákat. Érdekesség, hogy ők voltak azok, akik feltalálták a kvarc órát a piacon. Ez volt a Seiko Astron modell. A kvarcórák elterjedése annyira elképesztő méretekben gyarapodott, hogy az kis híján tönkretette az alapvetően drága, mechanikai órákra specializálódott svájci óraipart.

gold-seiko-watches.jpg5. Tag Heuer

Ez a svéd óramárka rendkívül stílusos, főleg a fiatalok és a divat kedvelők között elterjedt konstrukció. Ha felveszel egy Tag Heuer órát, már nem kell semmilyen más kiegészítőt használnod. Rendkívül jól mutat, de a prémium minőséghez prémium ár is társul jelen esetben. Az nagyságrendileg 300 és egymillió forint között terjeng. Természetesen az időtállóságra nem lehet panasz és minden valamire való órakedvelő kollekcióját gazdagítják ezek a termékek.

tag-di-caprio.jpg4. Citizen

Ki ne hallott volna a Citizen karóráról? Egy szintén rendkívül közkedvelt óramárkáról beszélünk. Az ára is bőven a megfizethető kategóriába esik. Azoknak, kik szeretik gyakran cserélgetni az óráikat nagyon jó választás lehet. Nagyon közkedvelt az óra az egyetemisták és a fiatalok köreiben a megfizethető ára és a stílusos megjelenése miatt.  Fontos megjegyezni, hogy az egyik vezető óramárkáról beszélünk világ szinten. 1918- ban alapították a céget japánban és jelenleg közel 20.000 ember dolgozik azért, hogy a legjobb termékeket állítsák elő nekünk.

citizen-wave-2013-4.jpg3. IWC Schaffhausen

Az igazi óra fanatikusok biztosan jól ismerik ezt a márkát. Briliáns órákat árulnak és rendkívül népszerűvé nőtték ki magukat ezek a termékek a 2016-os évben. Prémium óráról beszélünk, tehát főleg a tehetős társadalmi rétegek engedhetik meg maguknak. Az ár természetesen ebben az esetben is függ a designtól és az óra funkcionalitásától is. A cég alapítása egy Florentine Ariosto Jones nevű úriemberhez kötődik 1868-ban.

iwc-schaffhausen-ingenieur-automatic-carbon-performance.jpg2. Patek Philippe

A Patek Philippe órát mindenki ismeri. Ez az egyik legrégebbi és legjobb óramárka a piacon. Az igazi óra imádók repertoárjából biztosan nem hiányozhat ez az eszköz, függetlenül attól a ténytől, hogy távolról nem tartozik az olcsó kategóriába. A Patek Philippe csak úgy, mint a többi svájci óra manufaktúra, többnyire mechanikus óra szerkezeteket készít, automata és kézzel felhúzható változatokban, de ugyanakkor kvarc és digitális óraműveket is hozott már forgalomba.

20151006_cl_watches_tile1_5x2promo_us_20151006_patek_5x3.jpg1. Rolex

A Rolex brand azoknak a köreiben népszerű, akik megengedhetik maguknak, hogy magasabb árat fizessenek ezért a minőségért.  Első helyezettünk nem kismértékű forgalmazást tudhat magáénak. Éves szinten több mint félmillió karórát forgalmaznak. Ez még nem is lenne egy kifejezetten nagy szám, ha nem egy prémium márkáról beszélnénk, melyet csak bizonyos rétegek tudnak megfizetni. 1926-ban szabadalmaztatták a vízálló óratokot Oyster néven, mely a mai napig a Rolex vízálló modelljeinek neve. Ugyanakkor szabadalmaztatatta a menetes, tömített felhúzókoronát is. A céget egyébként 1905-ben alapították.

in-defense-of-rolex-watches-1089300-twobyone.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr7312011094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.01. 15:31:22

A múlt hónapban adtam el a 20 éves Tag Heueremet.

Most egy 19 éves Rolexet hordok.

Swind 2016.12.01. 16:19:31

Szívesen olvasnék a blogon, egy olyan írást, amiben az egyes híres márkák legikonikusabb modelljeit mutatnád be.
Címnek akár lehetne ez is: "10 óra a gyűjteményedbe ha most lettél kőgazdag."
Komolyra fordítva, tényleg érdekelne , hogy mik a legnépszerűbb, leghíresebb darabok, mint pédául Tag-tól a monaco, Patek-től a nautilus, IWC-től a Pilot Warch stb.

Swind 2016.12.01. 16:27:46

Más, A Jaeger tényleg az az óra, ami nagyon szép, és kevesebben tudják mi az, nem kivagyiságról szól, mint például egy arany-kék yachmaster rolex. Van egy Amwox2-esem, csak a megfelelő társaságban tudják miaz. Bár a rolexnek is van gyönyörű és stilusosabb órája mint a fenti képen az a zöld azthiszem datejust.

Nem leszünk gyarmat ! 2016.12.01. 17:08:19

Még nagyapámtól kaptam egy zsebórát, amelynek készítője Nagy Albert MÁV pályaórás volt :) Szerintem ez az igazi márka :)

erdamatupet 2016.12.01. 18:20:49

Szeretem,hogy ilyenkor mindenki fellapozza a goglét meg a wikit és osztják a tudást.A cikk címe:10 legnépszerűbb óramárka a világon.Nem az,hogy :A 100 legismertebb óramárka.Az én óramárkáim közül sem szerepel egy sem,mégsem vágom fel az ereimet.

Belabacsi76 2016.12.01. 18:32:16

Hat akkor most sved a Grand Carrera 17 RS-em? Viszem is vissza rogton Genfbe, hogy adjak vissza a penzem! En svajcit akartam venni. Amugy 300K es 1 milla kozott igen az alja a valasztek Tag Heuer-bol :) inkabb masfelnel ket millanal kezdodik, mint Omega es IWC :)
Just eszembe, nincs valakinek elado barna krokodil borszija az oramhoz, alszakad :( Nah a szij 100K HUF felett van es meg nincs is "ora"hozza :)

gszabo1 (törölt) 2016.12.01. 18:37:27

nem hordok órát. zavar a birizgálás a kezemen. az igazi úriember sosem siet és nem kell neki óra. ennyi.

Gour 2016.12.01. 19:31:17

Amióta rájöttem, hogy a nők leszarják milyen óra van egy pasin inkább autóra költöm a pénzt.

daito 2016.12.02. 06:05:02

@csentecsa: ez a luxusmárka dolog relatív. A Seikonak is bőven van olyan modellje, ami árban, minőségben hozza a "csak" luxusmárkák szintjét. Nyilván a többség számára a Seiko a 40-200e forintos órákat jelenti, de van 500-1m ár közötti, és akad többmilliós is. Azok már nem mutatnak rosszul Dr. Fontos József kezén sem, és nem fogják érte tahónak tartani, hanem esetleg sportosnak, vagy esetleg azt mondják, hogy ma a Seikot vette fel a Bulova vagy a Tag helyett.

Provokat Úr 2016.12.23. 07:22:54

@csentecsa: Elfelejtett megemlíteni a "kibaszottul kurva drága pesztízsórák" kategóriáját mint Breguet vagy Patek Philippe. Egyébként a Jaeger Le Coultre is ide tartozna inkább, szerintem a messze nem Rolex kategória. Komolyabb körökben egy Rolex láttán diszkréten elfordulnak és mással kezdenek beszélgetni.

És aztán ott vannak azok az egyedi óragyártók, akik 10-20 órát készítenek évente. Ott dollárban mérik a százezreket (sőt néha milliókat) és nem azért mert bazári módon gyémánttal van kirakva az óra lapja.

Attila Csomai 2017.05.04. 17:30:32

@gszabo1: Na az ilyen hozzászólások esetében mondom, hogy ha csöndben maradtál volna, okosabb lettél volna.
Az igazi úriember sosem siet. Órát viszont hord (DE: attól még lehetsz úriember, hogy nem hordasz).
Ennek több oka is van:
1. Az elegancia, a kifogástalan megjelenés része egy elegáns kiegészítőként is funkcionáló óra
2. Ha nem is siet, azért praktikus, ha tudja mennyi az idő (akkor tudja, mikor kell indulnia, hogy ne kelljen sietni, viszont mindenhova odaérjen)
3. Meg tudja mondani a pontos időt, ha kérdezik Tőle (ahogy tűz is van nála, ha nem is dohányzik, hogy a hölgyet meg tudja kínálni vele, adott szituációban)

MÁV tulaj 2020.11.02. 10:36:20

Uhhh! Három karórám van, egy Lorus (a Seiko olcsó(bb) almárkája, kb. 40 ezer Ft lehetett) és két no-name, de ízléses és mutatós pár ezer Ft-os időmérő szerkezet. Előbbit kaptam, utóbbi kettőt vettem. Évtizedeken át egy ugyancsak pár ezer Ft-os Casio-t hordtam, aztán - amikor kaptam a Lorust -, elajándékoztam a még mindig kitűnően működő Casio-t.
Még a három karórát is luxus-közelinek érzem.
Soha nem fogom felfogni, hogyan adhatnak emberek milliókat órákért, ékszerekért, újabb és újabb luxusautókért, birtokokért, szigetekért stb. Bármennyi pénzük is van. Annyi értelmes és hasznos dolgot lehetne ezekkel a milliókkal, százmilliókkal, milliárdokkal tenni a világban.
Be lehetne fektetni pl. az egészségügyi kutatásokba, iskolákat, kórházakat lehetne belőle építeni, egyetemeket támogatni, fogamzásgátló kampányokat finanszírozni, munkahelyeket teremteni a túlnépesedő harmadik világban és még sorolhatnám.
A luxus-tárgyak külsőség.
Értelmesen és hasznosan kellene élni.
Legalább is szerintem.
süti beállítások módosítása