A 10 legjobb minimalista óracsoda

2017. január 04. 10:14 - Phone Fanatics

Az órák alapvetően arra lettek készítve, hogy mutassák az időt. Azonban ennél sokkal többet jelent egy ilyen eszköz számunkra. Túl az elegáns megjelenésen és a funkcionalitáson egy óra legalább annyira becses kincs sokunk számára, mint egy autó. Számos figyelemfelkeltő, lehengerlő és csillogó formatervvel rendelkező óra van a piacon, amelyek megragadják a figyelmet. Tudjuk azonban, hogy a kevesebb néha több. Cikkünkben olyan klasszikus minimalista óramodelleket mutatunk be, amelyek anélkül válnak mindenki által csodált eszközzé, hogy drágakövekkel vagy túlbuzgó megjelenéssel lennének felvértezve. Ezek a klasszikus és diszkrét formatervvel készült termékek, biztosan remek kiegészítőként szolgálhatnak a mindennapokban. Lássuk, melyek ezek:

internationalstylewatches-1600x856.jpg1.Mondaine Classic

A Mondaine kifejezetten klasszikus stílusvilágú órája egy igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújt a diszkrét fejrésszel és a vastag bőrszíjjal. Az óra megjelenése is lenyűgöző, a színkombinációk tökéletes harmóniában vannak egymással.  A fejrészen a dátum kijelzőn kívül, más nem foglal helyet,  de pontosan ez teszi egyedivé és különlegessé ezt az órát. A fehér és fekete színek találkoznak a cseresznyepirossal és egy igazán szép, kontrasztos design-t alkotnak. Az órát főleg elegáns megjelenés mellé ajánljuk, mindazonáltal a hétköznapi viselethez is kiváló választás lehet a számunkra.

1.jpg2. Shinola S0100026

A Shinola luxusmárkáról bizonyára kevesebben hallottatok, mint népszerű társairól. Ennek ellenére az amerikai brand, rendkívül nagy ismeretségnek örvend és kiváló termékekkel nyűgözi  le a piacot. Főleg az elegáns vonalat helyezik középpontba. A Következő óramodellben  tökéletesen harmonizálnak a klasszikus színek és a modern megjelenés egymással. Az óra  EOL technológiával (End of Life) készült, tehát nem kell tartanunk a folyamatos elemcserétől.  A 41mm-es fejrész vastagság egyszerre praktikus és mutatós. A design egy kicsit vegyíti a klasszikus motívumokat a modern kori megjelenéssel. Szintén remek választás lehet, mind az elegáns, mind pedig a hétköznapi viselethez. 

2.jpg3. Junghans Max Bill Quartz

A német márka kifejezetten ügyelt rá, hogy klasszikussá és elegánssá tegye a Max Bill Quartz óramodellt. Nem tagadjuk, hogy sikerrel jártak, hiszen egy rendkívül egyedi megjelenést adtak ennek a szerkezetnek. A modell vízálló és természetesen karcmentes acélból készült. Az óra fejrészének szintén karcmentes üvege biztosítja a minőséget, így valószínűleg évekig nem lesz rá panaszunk. A megjelenése mindamellett, hogy minimalista, egyszerre tetszetős és különleges.  A fekete és ezüst már megszokott és közkedvelt színkombinációit láthatjuk rajta. Mellé pedig a bőrszíj fokozza tovább az óra elegáns megjelenését. A fejrész tartalmaz egy dátum kijelzés funkciót.

3.jpg4. Daniel Wellington Classic St Mawes 36mm

Következő minimalista óránk egy 36mm vastagságú tokkal érkezett hozzánk és szintén hű elkötelezettje az elegáns és klasszikus megjelenésnek. A már jól megszokott fehér és arany színkombinációkat láthatjuk a fejrészen és egy elegáns, barna szíj teszi teljessé a lenyűgöző megjelenést. A szíj természetesen valódi bőrből készült. Amennyiben a rózsa arany nem tartozik a kedvenc színeink közé,  van lehetőségünk ezüst kiadásban is megrendelni a terméket. Az óra érdekessége, hogy még a dátum kijelzéssel sem próbálták megzavarni a tökéletesen letisztult megjelenését. Kifejezetten elegáns öltözékhez ajánljuk ezt az órát.

daniel-wellington-rose-gold-dapper-st-mawes-in-rose-gold-pink-product-3-108255526-normal.jpeg
5. Tsovet JPT-PW36

Következő óránk már a Japán óragyártás legjobbjaitól érkezett. Szintén egy letisztult és klasszikus megjelenést köszönthetünk ebben a termékben is.  A fekete és zöld színkombinációk egy igazán érdekes és egyedi megjelenést kölcsönöznek az órának. Egyszerre modern és klasszikus elemek teszik tökéletessé mind a mindennapi, mind pedig az üzleti megjelenéshez ezt az órát. A megjelenésből adódóan nem is kérdés, hogy a méltán híressé vált japán óragyártás egyik csodáját tartjuk a kezünkben. Kifejezetten ajánljuk ezt a terméket, hiszen az egyedisége és a letisztultsága, biztosan vonzani fogja a tekinteteket.

5.jpg6. Timex Easy Reader Grande

A Timex Easy Reader Grande a minimalista design tökéletes mintapéldája. Az óra fejrésze mindössze 35mm szélességű és tükröződésmentes zafír üveg gondoskodik róla, hogy még sok ideig megőrizze a minőségét. Az analóg kijelzésű kvarcóra egy igazán kiváló termék, amely biztosan pontosan fogja nekünk mutatni az időt akár hosszú évekig. 30 méterig vízálló az óra és szintén egy elegáns bőrszíjjal került ki a piacra. Alapvetően,  két éves gyári garanciát kapunk a termék mellé, de ennél lényegesen tovább lesz még hű társunk a mindennapokban, amely hajszálpontosan mutatja majd az időt. Elegáns és hétköznapi viselet mellé egyaránt jó választás lehet ez az óra.

6.jpeg7. Uniform Wares M37

Az M37-es azonnal felismerhető a modern , ugyanakkor tökéletesen minimalista megjelenéséről. A svájci óramodell már inkább korunk megjelenéséhez hű design kialakítással rendelkezik, de mindemellett remekül megfér a letisztultság is. Szintén a fekete szín dominál ennél a modellnél is és nincsenek olyan funkciók, amelyek megzavarnák a termék letisztult megjelenését. Lenyűgözően elegáns alumínium mutatók jelzik az időt számunkra. Az óra 50 méterig vízálló és természetesen itt is jelen van a hamisítatlan svájci precizitás. Mind elegáns, mind pedig hétköznapi viselethez kiváló választás lehet a termék.

7.jpg
8. Skagen Holst – Ancher

A következő óramodell már kicsit elrugaszkodik a klasszikus minimalista megjelenéstől, de még mindig egy igen elegáns design-t hordoz magában. A vékony óratok és a bőrszíj kiválóan alkalmassá teszi az üzleti megjelenéshez. Ráadásul egy funkciókban gazdag termékről beszélhetünk. Kronográf és dátum kijelzési opcióval is rendelkezik. Ezzel az órával garantáltan fel fogjuk hívni magunkra a figyelmet, anélkül, hogy az összhang túl hivalkodóvá válna.

8.jpg
9. Farer Barnato

A Farer Barnato óramodell az egyik legismertebb női utazóról és egyben pilótáról lett elnevezve. (Diana Walket ). Szintén klasszikus, ugyanakkor egy kicsit merészebb formaterv kerül a szemeink elé. Az ezüst színek dominálnak az óra megjelenésében. A fejrész karcmentes zafír kristály üvege szolgáltatja a védelmet és a tartósságot. Biztosan hosszú ideig nem lesz panaszunk a minőségre. Az óra tartósságáról a svájci pontosság is remekül gondoskodik. Mind a hétköznapi, munkahelyi és mind pedig az elegáns viselet mellé határozottan ajánljuk ezt a kétségtelenül egyedi és klasszikus óramodellt.

9.jpg10. The Fifth New York Classic Brooklyn

Az egyik leginkább egyedi stílusú óra, amelyet szeretnénk nektek bemutatni, nem más mint a New York Classic Brooklyn. Kiváló választás lehet azok számára, akik szerelmesei a monokróm megjelenésnek. Az óra design elemeiben, főként a matt fekete színek dominálnak. Az index mutatók szürke színvilága pedig egy igazán érdekes kontrasztot alkot. Érdekes jelenség, hogy a mutatók közül csak az 5-ös van egy nagy római számmal feltüntetve. Ahogy a márka is mondja: „Az ördög a részletekben rejlik”.

brooklyn.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr7812094075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.05. 17:31:43

Mennyibe kerülnek ezek az óracsodák?
Mer' én 5000-10000 Ft-nál többet egyikre sem adnék ki.

A mobiltelefonon is van óra. Arról nem lehetne ilyen összeállítást csinálni?

Allanon1 2017.01.05. 17:32:36

A Mido Commander (pld: M8429.4.C1.11) is beleférhetett volna, igaz nem divatóra, de klasszikusnak bőven mondható. :)

igazi hős 2017.01.05. 17:32:52

A Mondaine valóban klasszikus (ez a hivatalos svájci vasúti óra már nagyon rég óta, szóval elég sok helyen feltűnik), de már annyian nyúlták le a designt (utoljára az Apple, de ő legalább utólag fizetett érte), hogy már elcsépelt. Szerintem. Én biztos agybajt kapnék, ha valaki rákérdezne: "Jé, Apple órád van? iWatch?"

2017.01.05. 17:32:59

hogyé adják őket. bejön ez a minimalizmus...

remixer 2017.01.05. 17:34:53

"Mondaine Classic ... Az órát főleg elegáns megjelenés mellé ajánljuk"
Az a svájci vasút hivatalos órája. Nincs vele semmi baj, mert tényleg jól néz ki, de ilyen órában megjelenni nem elegáns.

mojoking77 2017.02.08. 12:41:40

www.zenith-watches.com/en_en/elite-6150.html
Nala minimalabb, es megis exkluzivabb kultikus orat nehezen tudok elkepzelni.
süti beállítások módosítása