Milyen órát hordanak a világ vezető politikusai?

2017. január 04. 18:03 - Phone Fanatics

Sokak számára az óra tökéletes megtestesítője lehet a saját személyes stílusvilágnak. Természetesen ez alól a politikusok sem számítanak kivételnek. Minden esetben megtaláljuk egy adott márka hű elkötelezettjét és nem meglepő, hogy sokan közülük óriási óragyűjteménnyel rendelkeznek. Gondolunk itt például Vladimir Putin-ra, akinek elképesztően óriási értékű gyűjteménye van több, különböző luxus órákból. Nem kérdés, hogy a stílusos és jó megjelenésű órákat mindenki szereti. Ki mit hord? Cikkünkben bemutatjuk, milyen órákat viselnek a világ híres politikusai. Alapvetően a népszerűség és a közismertség alapján válogattuk össze a listánkat, tehát nem minden esetben olyan politikusok kedvelt óramodelljeit mutatjuk bwe, akik még mindig hatalmon vannak.

watches-of-world-leaders.jpg1. George W. Bush

Elnökségi ideje alatt George W. Bush csuklóján egy Timex Indiglo órát láthattunk, az esetek nagy részében. Az igazi érdekesség az, hogy távolról sem tartozik ez az óra a legdrágábbak közé. Mindössze 43 dollárért hozzá lehet jutni.  Kiváló példája annak, hogy nem feltétlen kell milliókat költenünk egy adott órára, hogy igazi értéket és stílust képviseljen.

george-bush-timex-watch.jpg2. Vladimir Putin

Nem meglepő, hogy a luxusórák egyik legnagyobb szerelmese Vladimir Putin.  A kollekciója hozzávetőlegesen 700.000 dollárt, azaz 208 millió forintot ér.  Érdekesség, hogy ez az összeg közel hatszorosa a hivatalos fizetésének.  Persze a hivatalos fizetés, az esetek nagy részében nagyon távol áll a valós jövedelemtől.  Tény tehát, hogy  egy igazán bőséges gyűjtemény büszke tulajdonosa lehet. Találkozhatunk benne Lang & Sohne, Patek Philippe, Blancpain óramodellekkel, egyaránt. Természetesen ezek csak a kiemelt kedvencei az orosz elnöknek, számos egyéb márka is megtalálható a kollekcióban.

vladimir-putin-chairs-a-m-014.png3. Barack Obama

A korábbi USA elnök személyiségéről és cselekedeteiről megosztóak a vélemények. Mindazonáltal tény, hogy egy ikonikus karakterről beszélünk, amelyet hamar megismert az egész világ. Az esetek nagy részében egy Jorg-Gray modell JG 6500 kronográf órát figyelhettünk meg a volt elnök csuklóján, amelyet a 45. születésnapjára kapott. Érdekesség, hogy közel 15 évig azonban, egy svájci Tag Heuer's Aquaracer-t hordott előtte.  Bizonyos alkalmakra még a mai napig felveszi a régi óráját, például a Nobel-békedíj átadása során.

barack-obama-tag-heuer.jpg4. Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy szintén nagy kedvelője a lehengerlő és gyönyörű luxus óráknak. Kollekciójában megtalálhatjuk a Girard Perregaux modelleket és kifejezetten preferálta ő is a Patek Philippe kollekciót. (Ahogy korábban Vladimir Putin esetében is láthattuk) Természetesen többször láthattuk a Rolex Daytona és Datejust modelleket is, amelyek szintén rendkívül közkedveltek a vezetők köreiben is.

sarkozy-rolex-daytona-2.jpg5. Silvio Berlusconi

A korábbi olasz miniszterelnök rendkívül híres volt az  óráiról. Különösen, hogy nem sajnálta a pénzt sem egy-egy különleges modellre.  Az esetek nagy részében egy Vacheron Constantin órát láthattunk rajta. Érdekes, hogy ennek az egyetlen órának az értéke közel annyi, mint Putin egész óra gyűjteményének. A becsült ára közel 540,000 dollár, vagyis 160 millió Forintért juthatunk hozzá egy ehhez hasonló óradarabhoz.

wk-blog-8-8-1hk31.jpg6. Bill Clinton

A volt amerikai elnök szintén nagy szerelmese volt a különböző óramodelleknek. Elnökségi ideje alatt egy Timex Ironman órát viselt, amely nem kifejezetten tartozik a drága-luxus kategóriába. Amint elhagyta a Fehér házat legalább három Kobold-al láthattuk, találkozhattunk egy Cartier Santos-Dumont-al is. Mindazonáltal kedvenc órái közé tartoztak a Panerai Luminor és a Roger Dubuis is.

bill-clinton-wearing-timex.jpg7. Kim Jung-un 

Észak-kórea vezetőjéről az esetek nagy részében nehéz megállapítani pontosan, milyen órát visel. Az viszont nem titok, hogy az elegánsabb darabok kedvelői közé tartozik. Vélhetően egy omega De Ville órát hord, legalábbis egy ehhez hasonló modellt lehet felfedezni a csuklóján. Az viszont kétségtelen, hogy a többi vezetőhöz hasonlóan minden nagyobb eseményre új órát választ magának.

kjukdkpa3168595281213c.jpg8. William herceg

A brit herceg családjában is számos népszerű óramodell megfordult már. A nagymama egy  Patek Philippe órát hordott, apja pedig nagy kedvelője volt Parmigiani Fleurier Toric gyönyörű óramodellnek. Testvére pedig a Breitling Aerospace és a Rolex Explorer II. órákat szokta váltogatni. Maga William herceg egyetlen specifikus óra kedvelője. Ez pedig nem más, mint az Omega Seamaster, amelyet a néhai Diana hercegnőtől kapott ajándékba.

1369377625_69943.jpg9. Dalai Lama

A buddhista világ vezetője egy Patek Phillippe 658-as modell kedvelője. Érdekes, hogy ő az egyetlen a listánkban, aki a zsebóra preferálja a már megszokott karóra helyett. Természetesen kollekciójából nem maradnak ki a méltán híressé vált Rolex Datejust modell sem, azonban a leggyakrabban a Patek Phillippe zsebórájával láthatjuk.

dalai-lam-patek-philippe.jpg

 10. Ferenc pápa

A Vatikán és a Patek Phillippe óramárka mindig is közel álltak egymáshoz. Több alkalommal sor került a márka óráinak ajándékozására házon belül és kívül egyaránt. Ennek ellenére Ferenc pápa a klasszikus Swatch és Casio modellek kedvelője, amelyek bőven távol esnek a luxus kategóriától.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2112096671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2017.01.06. 10:46:32

ezek szerint a dalai láma sem veti meg a luxust...

kvadrillio 2017.01.06. 10:46:38

hmmm...és mindegyik óra mutatja az aktuális időt ??????????? :O)))))

kalandfereg 2017.01.06. 10:46:43

Putyin eseteben poenkodjak azzal, hogy davaj csaszi, vagy ne? :)))))

Akármiértis 2017.01.06. 12:59:07

Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója is igazán felkerülhetett volna a listára. A forbes szerint a 26. legbefolyásosabb ember és előszeretettel szórja a pénzt drága Swatch órákra.... :D

Muhammad Balfas 2017.01.07. 13:13:11

@gabroca: Hát nem.. Nagyot csalódtam benne, viszont Ferencben nem.Most komolyan hogy fér össze a Nirvánával a luxusóra gyűjtemény. Az eszem megáll..
Hozzá illene a Timex, Bushoz meg az ő gyűjteménye..

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2019.02.17. 00:48:45

@gabroca: ajándékba kapta 7 éves korában, olvass utána ;)
süti beállítások módosítása