10 kreatív óra, amelyről még biztosan nem hallottál!

2017. január 30. 18:01 - Phone Fanatics

Előző cikkünkben bemutattunk nektek számos olyan órát, amelyek eltérnek a megszokott formatervtől vagy funkcióktól. Egy karóra megalkotásánál a lehetőségek tárháza végtelen, ezért számos olyan modell születik, amely lehengerlően kreatív és szemet gyönyörködtető megjelenéssel kápráztat el minket. Ismét összegyűjtöttünk nektek 10 olyan óramodellt, amely nem hasonlítható más termékekhez a különböző luxus márkák palettájáról. Ezek olyan elképesztő megjelenést kaptak, amellyel biztosan felhívják magunkra a figyelmet. Lássuk azt a 10 kreatív órát, amelyről biztosan nem hallottatok még.

jacob-co_-twin-turbo-twin-triple-axis-tourbiilon-2.jpg1. Swiss Mad Watch

Következő óránk nem a laktóz érzékeny közönségnek készült, ebben biztosak lehetünk. A Swiss Mad Watch nevet kapta, és az egyediséget és az utánozhatatlanságot szeretné szimbolizálni. Mi nyugodtan nevezhetnénk sajt órának is adott esetben. Miért? Az óra egyes részei szó szerint sajtból készültek. Az óra tok egy bizonyos része svájci sajtból készült.  Az anyaga a már korábban említett sajton túl polimert tartalmaz. Abban az esetben, ha elképzelnénk, hogy milyen illata lehet, megnyugtatunk titeket, nincs félnivalónk, hiszen teljesen szagtalan a borítás. Érdekesség, hogy a Mosen legtöbb órája, szinte 100%-ig svájci anyagokat tartalmaz, kivéve a szíjat, amelyet Olaszországból hozatnak. Az óra formatervének egy legfőbb inspirációja az volt, hogy a készítő rávilágítson a svájci értékek fontosságára. Nem tagadjuk, hogy sikerült is neki ez a feladat, hiszen láthatóan egy nem mindennapi órát alkottak meg.

1.jpg2. Twin Turbo Twin Triple Axis Tourbillon

A Jacob & Co brand harmincadik születésnapjára készült ez a szintén utánozhatatlan óraszerkezet. Az óra tartalmaz két különálló Tourbillon szerkezetet is a hagyományos megjelenítés mellett. Egy rendkívül összetett és csodálatra méltó modellről beszélhetünk. Nem is meglepő, hogy közel  572 különböző darabból rakták össze az órát és annak bonyolult mechanikáját. A különleges megjelenés mellett egy rendkívül komoly és pontos óráról beszélhetünk, amely természetesen a hamisítatlan svájci minőséget is szimbolizálja. Az anyag használat is a minőségről árulkodik, titán és karbon borítást kapott az óra. Egy kétségtelenül egyedi és lenyűgöző darab, amely minden óragyűjtemény érdekes szereplője lehet.

2.jpg3. HDD Watch

A HDD Watch, ahogy azt a neve is mutatja az adatok tárolására alkalmas számítógép tartozékról kapta a nevét és megjelenését is ez inspirálta. Ez az első olyan óraszerkezet, amely egy átalakított micro HDD-ből készült. Érdekessége, hogy az igazán IT szakik kedvére járjanak, lehetőségünk van a szíjat egy alaplap mintázatú formában megrendelni az óra mellé, ezzel is teljessé téve az érdekes megjelenést. Külön figyelemreméltó részlet, hogy egy vicc ihlette meg az óra készítését, amikor is Facebook-on posztolták, ahogy egy micro drive meghajtót tettek fel a csuklójukra óra gyanánt. Ekkor ötlött fel az órakészítőben, Jean Jerome-ban, hogy miért is ne csinálhatna egy hasonló szerkezetet. Az érdekes design ellenére az óra már aránylag olcsón, megközelítőleg 100 eurós áron megvásárolható.

3.jpg4. BOLT-68

A következő óramodellünk különlegessége, hogy pillanatok alatt átalakítható karórából zsebórává.  A Bomberg egy viszonylag új óramárkának tekinthető, hiszen 2012-ben alapította a svájci óragyártás szívében.  A lenyűgöző design mellett, az óra átalakítása is rendkívül érdekes. A tok kihúzható és visszacsúsztatható, ezáltal zsebóraként is tudjuk használni. Szinte egy pillanat alatt kipattintjuk a tok részt, hozzácsatoljuk a lánchoz és máris egy remek zsebórát birtokolhatunk. A funkciókban gazdag kronográf óra természetesen kiváló minőséget képvisel.  Mindemellett 100 méterig vízálló és a svájci RONDA szerkezet kapott helyet benne. A Bolt 68-as kollekció számos gyönyörű óradarabot tartalmaz és minden egyes modell átalakítható zsebórává.

4.jpg5. Seiko’s Futuristic Watch

A Seiko egy igazán különleges óramodellt alkotott listánk következő szereplőjével, melyhez az inspirációt az Alien filmsorozatból merítette. Az első olyan karóra, amely a népszerű olasz autó designer, Giorgetto Giugiaro keze munkáját dicséri. Az egyedi kronográf funkciók vezérlése az óra jobb oldalán történik és egy igazán különleges és egyedi megjelenést képvisel.  Tény, hogy a filmben látott órán megfigyelhetünk a baloldalon is egy extra koronát, de ez nem került bele a modellbe, ezzel is növelve a letisztult és gyönyörű megjelenését. A kollekcióban részt vevő órák 3000-es limitált kiadásban kerültek a piacra és megközelítőleg 90.000 Forintos áron elérhetőek. Plusz funkcióként megkaphatjuk a vízállóságot, nem egészen 100 méterig. Minden Alien film rajongónak kötelező darab:)

5.jpg6. Hublot MP-07

A Hublot márka nem ismeretlen a kiváló svájci luxus brandek világában. A korábbi MP-05-ös modell is egy lenyűgöző alkotás volt, ennek folytatásaként jelent meg ez a szintén nem mindennapi óracsoda. Külön érdekesség, hogy egy elképesztő, 50 napos erőforrás tartalékot tudhat magának az óraszerkezet. A Tourbillon szerkezetű órán látható a mechanizmus működése és egy elképesztően kreatív és egyedi megjelenést prezentál, ugyancsak, mint a korábbi 05-ös modell esetében. Természetesen a luxus minőség mellé luxus árkategória is tartozik, bár megszokhattuk, hogy a Hublot márka esetén bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Természetesen a minőség megkérdőjelezhetetlen. Kiváló választás lehet azoknak, akik szeretnének egy igazán egyedi és különleges órát birtokolni. Különösen, ha rá tudjuk szánni a csekélynek egyáltalán nem nevezhető, közel 80 millió Forintos árat.

6.jpg7. Azimuth Twin Turbo

Haladjunk is tovább a következő különleges óramodellünk felé. A Twin Turbo-hoz a hatvanas évek sportautói adták az ihletet és kétségtelen, hogy egy rendkívül egyedi formatervet csodálhatunk meg benne. A svájci Azimuth márka termékpalettáján gyakran találkozhatunk egyedi és különleges óradarabokkal. Alapvetően a 60-as években közkedveltté vált sportos megjelenést igyekeztek visszahozni az óra formatervében. Az óriási óratok természetesen rozsdamentes acélból készült. Az ETA 2512-2-es kaliberét tartalmazza, amely mindamellett, hogy minőségi és pontos, a különböző időzónákat is mutatja számunkra. Az óra tokrészét egy felhajtható fedél borítja, amely szintén a sportos megjelenést hívatott fokozni. A kollekció természetesen limitált, mindössze 88 db készült ebből a termékből.

7.jpg8. Parmigiani Bugatti 370

Annak örömére, hogy a Parmigiani és a Bugatti cégek partner kapcsolata 10 éve kezdődött, megszületett a lehengerlő Bugatti Mythe karóra.  Alapvetően az órák és autók közti kapcsolatot igyekszik a formatervében kihangsúlyozni ez a gyönyörű óramodell.  A különleges megjelenés mellett az óra funkcionalitása is szót érdemel, hiszen egy közel 10 napos energia tartalékot kapott. A Megjelenést illetően 6 zafír kristály díszíti ezt a lehengerlően egyedi órát.  A termék már a puszta megjelenésében is a Bugatti autókra jellemző erőt és stílust szimbolizálja. A márka egyértelműen hivatott a tökéletes minőség prezentálására. A prémium megjelenés mellé egy komoly ár tartozik, de bizonyára nem ér senkit meglepetten ez a tény. Az óra szerény 105 millió Forintért már a kollekciónk részét képezheti.

8.jpg9. Astronomia Tourbillon

Az Astronomia Tourbillon kétségtelenül az egyik leginkább ismert óra volt, amelyről számos beszámolót hallgattunk a Baselworld kiállításon. Az amerikai Jacob & Co. egy igazán felejthetetlen órát alkotott meg, nem csak küllemét, hanem funkcionalitását figyelembe véve is. Három különböző Tourbillon szerkezet felel az óra tökéletes pontosságáért és a számlapon a végtelen világűr látványát csodálhatjuk meg. Az idő mutatásánál túl a földgömb modelljét is megtalálhatjuk rajta. Igazi érdekesség, hogy a számlapon lévő összes elem folyamatos mozgásban van, tehát percről percre csodálhatjuk az óra elképesztő működési elvét. Nem mellékesen egy gyémánt is helyet foglal design elemként, amely szintén mozgásban és szinkronban van a többi elemmel. Ebből a limitált szériás órából mindösszesen 9 darabot gyártottak.

jacob-and-co-astronomia-tourbillon-baguette-1.jpg
10. Jacob Jensen Curve

Jacob Jensen design stúdió munkájaként egy igazi minimalista, letisztult és mégis modern szerkezetet ismerhetünk meg a következő óránkban. Az óra a japán  Japanese Miyota szerkezet által hajtott rendkívül pontos mechanikát tartalmazza, és kiváló választás lehet azoknak, akik a modern letisztultság kedvelői közé tartoznak. Több színben is megrendelhető ez a különleges termék. Kétségtelen, hogy a kollekció minden darabja különleges és egyedi. Ráadásul nem kell a mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, amennyiben szeretnénk egy ilyen lehengerlő megjelenésű órát birtokolni. Körülbelül 60.000 Forintért már hozzá is juthatunk.

10.jpg

Tetszet a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr9412169524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neonknight 2017.01.31. 17:12:04

Ha már HDD-óra, akkor ez sem semmi:
youtu.be/7Qyawcw-ots

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!!! (törölt) · http://www.szar.hu/ 2017.01.31. 17:12:08

3-5-10 faSZA!
süti beállítások módosítása