A 10 legjobb búváróra

2017. február 03. 10:15 - Phone Fanatics

A pilóta órák mellett az egyik legelterjedtebb eszközök a búvárórák. Manapság már természetesen nem csak a sport szerelmesei választják ezeket a termékeket, hiszen a hétköznapi használat során is kiváló kiegészítőként szolgálhatnak. Kétségtelenül tetszetős és lenyűgöző darabokról beszélünk, amelyek nem csak funkcióikban, de megjelenésükben is lehengerlőek. Melyek a legnépszerűbb búvár órák? Cikkünkben bemutatunk nektek olyan ismert és közkedvelt darabokat, amelyek legendássá váltak az idők folyamán. Leírásunk tartalmazni fog olyan óramodelleket, amelyekről már valószínűleg hallottatok korábban, mint például a Rolex Submariner vagy az Omega Seamaster. Mindazonáltal találkozni fogtok olyan modellekkel is, amelyek kevésbé ismertek, mégis a legjobb búvár órák közt tartják őket számon. Lássuk, melyek is ezek az órák és ismerjük meg a történetüket:

iwc-schaffhausen-aquatimer-deep-three-dive-watch-underwater-636x431.jpg

1. Rolex Submariner

Vitathatatlan tény, hogy a búvár órák egyik legkiemelkedőbb modellje a Rolex Submariner. Messze a legjobban ismert és kedvelt termékek közé tartozik. Ráadásul az óra történelme sem mindennapi, hiszen a kollekció első darabját 1969-ban mutatták be. Természetesen minden olyan funkciót megtalálhatunk rajta, amelytől a búvárok kedvencévé vált. Ilyen például a számozott lünetta, mellyel a merülési időt mérhetjük, a szerkezet pedig akár 100 méter mélységig is tökéletesen vízálló és makulátlanul látható. A Submariner egyik különleges kiadása a Sea-Dweller, amelyet speciálisan egy francia búvár cég számára fejlesztettek ki azért, hogy egy tökéletes búvár órát hozzanak létre. Természetesen az egyik leginkább közkedvelt modellek közé tartozott már akkor is. Nem meglepő, hogy a Rolex a nagy siker következtében folyamatosan fejlesztette az évek során ezeket az órákat és a jelenlegi modellek akár elképesztő, 3900 méterig is vízállóak!

1.jpg2. Panerai Luminor

A Panerai Luminor egy hosszú utat járt be onnantól kezdve, hogy tökéletes katona búvár óraként került ki a piacra, egészen odáig, hogy mára már státusz szimbólummá vált. 1860-ban, Florence-ben alkották meg az első modellt és a vállalat kollaborációja a flottával már az 1900-as évekre nyúlik vissza. Érdekesség, hogy az 1990-es évekig nem is volt elérhető a hétköznapi emberek számára ez a modell. Ettől a dátumtól fogva vált a katonai felhasználáson túl, bárki számára elérhetővé. Azóta is az egyik legnépszerűbb és legjobb búvár óraként tartják számon. A kollekcióból számos limitált széria érkezett.  A Panerai márkához megszokott eleganciát szemlélhetjük meg ezen az órán is. Annak ellenére, hogy alapvetően búvár óra, mégis kiváló választás lehet a mindennapi használathoz is, sőt az elegáns öltözék mellé szintúgy jó választás lehet. Az óra tartalmaz egy 42 órás erőforrás tartalékot és egy 44mm-es lenyűgöző óratokkal van felszerelve.

2.jpg3. IWC Schaffhausen Aquatimer

Az első búvár óráját a cég az 1967-es évben alkotta meg. A hamisítatlan eleganciájából adódóan az óra természetesen tökéletes az általános és elegáns viselethez egyaránt. Két koronát figyelhetünk meg rajta. Az egyik az idő beállítására, a másik pedig a különböző búvár funkciók kezelésére és beállítására szolgál. A méltán híressé vált 8541-es kalibert tartalmazza, amely az egyik legismertebb az IWC által gyártott szerkezetek közül. A cég 2009-ben újította meg az egész Aquatimer konstrukcióját, amellyel tovább fokozta azokat a funkciókat, amelyek a búvárórákat tökéletessé teszik. Példaként a jelenlegi  Aquatimer Automatic 2000 tartja a csúcsot a kollekción belül a maga 200 báros nyomás ellenállásával.

3.jpg
4. Omega Seamaster

Az első Seamaster óra, amely az Omega által került bemutatásra 1948-ban, egy igazi sikertörténetként él a köztudatban.  Ráadásul az 1957-es modell volt az első olyan óra, amely az első olyan hitelesített búváróra volt a maga korában, ami 20 bár nyomásnak képes volt ellenállni. Nem meglepő, hogy a mai napig az egyik legismertebb és leginkább használt búvárórák közé tartozik ez a modell. Szintén egy rendkívül jó megjelenésű óráról beszélhetünk ebben az esetben is, amely közkedvelt azok körében, akik nem feltétlen a búvár funkciója miatt szeretnék birtokolni ezt a legendás terméket. Az automata szerkezetes órák új modelljei már titániumból készültek a tökéletes minőség elérése érdekében. A legendás kollekció természetesen folyamatosan megújul, fejlődik, ezáltal is növelve a már így is terjedelmes népszerűségét a márka rajongóinak körében.

4.jpg5. Blancpain Fifty Fathoms

Következő búvár óránk történelme szintén nagy múltra tekint vissza. A professzionális eszközt eredetileg két tengernagy számára készítették 1953-ban. Legfontosabb előnye akkoriban az volt ennek az ugyancsak ikonikus óramodellnek, hogy kiemelkedően könnyen volt olvasható rajta minden paraméter a víz alatt is. Bizonyára kevesen hallottatok erről a márkáról, mindazonáltal a kollekció darabjai a mai napig közkedveltek a professzionális búvárok köreiben. Újfent egy olyan órát ismerhetünk meg, amelyet a hétköznapi viselet mellé is előszeretettel használnak. Érdekesség, hogy az óra 2004-es szériája már limitált kiadásban érkezett a piacra. Mindösszesen csupán 150 darabban tudtak hozzájutni ezekhez a különleges szerkezetekhez. A karcolás elleni védelmet tovább fokozták akkoriban az óra lünettáján egy megerősített zafír kristály szerkezet segítségével.

5.jpg6. Tudor Heritage Black Bay

A Tudor és a Rolex órák közötti hasonlóság nem véletlen, valójában az óriás svájci manufaktúra egyik leányvállalatáról beszélünk. Előnye, hogy lényegesen olcsóbban hozzá tudunk jutni, mint egy submarinerhez, ugyanakkor nem kell kompromisszumokat kötnünk a minőség terén sem. A design hasonló, mégis megfigyelhetjük a különbséget a kétféle megjelenés között. A Tudor számos érdekes elemet tartalmaz. A Heritage Black Bay 2012-ben került ki a piacra, tehát egy lényegesen fiatalabb óra a hasonló kategóriájú társainál. Szerencsére a minősége ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlen. A legutóbbi modelljük teljes szerkezete ráadásul házon belül készül. Sokan kedvelői ennek a márkának, hiszen egy Rolex Submarinerhez hasonló órát kaphatunk meg lényegesen olcsóbban, ugyanakkor nem kell kompromisszumokat kötnünk a minőség terén sem.

6.jpg7. Breitling Superocean

A Superocean búvár órát a Breitling 1957-ben dobta piacra és azóta egy elismert és közkedvelt kollekció részét képezi. Elsődleges szempont az óra megalkotásánál a tökéletes láthatóság volt, akár az óceán mélyén is, elsődlegesen az indexekre és lünettára vonatkozóan. Habár a professzionális búvár cégek számára készült a termék, nagyon gyorsan felkeltette a hobbi búvárok és az óragyűjtők érdeklődését is. Rendkívül ismert a robosztus megjelenéséről az óra, de igazi különlegessége, hogy közel 2000 méterig teljesen vízálló. Bár alapvetően a Breitling a pilóta óráiról ismert, a Superocean szintén egy olyan legendás óra, amelyet nagy becsben tartanak a búvárkodás sportágának kedvelői is.

7.jpg8. Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver

Az óra kollekció 2010-ben bemutatott darabja egy igazán egyedi és gyönyörű megjelenést kapott, amely egyszerűen túl szép ahhoz, hogy víz alá menjünk vele. Mindazonáltal nem mindennapi búvár funkciókkal rendelkezik, hiszen közel 30 bár nyomásig tökéletesen vízálló és a hajszálpontos 3120-as kalibert használja. Gyakorlatilag szinte minden formában megrendelhetjük az órát. Létezik titánium, rozsdamentes acél, arany, karbon és kerámia kiadásban is. Érdekesség, hogy bár a márka alapvetően soha nem tartozott az olcsó órákat értékesítő brandek közé, mégis ez a modell volt az egyik legdrágább búváróra a világon. Jelenleg hozzájuthatunk a legújabb modellhez mindössze 4 millió forintért, ha szeretnénk egy igazán egyedi óradarabot birtokolniJ

8.jpg9. Jaeger-LeCoultre Deep Sea

Egy búvár óra, amely a víz alatt is működő riasztó funkciót tartalmaz. Egy rendkívül különleges szerkezetű óráról beszélhetünk ebben az esetben, amely kiemelkedő népszerűségnek örvend a búvárkodás kedvelőinek körében. Az eszköz tartalmaz egy közel 45 órára elegendő erőforrás tartalékot is az. Körülbelül 2010-től vált kifejezetten népszerűvé az a technológia, amely lehetővé teszi a jelzést a víz alatt is. Szintén egy igazán különleges és lenyűgöző designt kapunk a funkciókban gazdag termék mellé, de ezt már megszokhattuk a Jaeger márkától.  A beépített jelzés vagy riasztó funkció célja, hogy értesítse a búvárt a víz alatt, hogy mikor kell visszatérnie a felszínre.

9.jpg10. Oris Aquis

A tradicionális svájci márka számos különböző és sokszínű búvár órát alkotott meg a kollekción belül. Aquis kronográf óra legfőbb különlegessége, hogy közel 50 bar nyomásig tökéletesen vízálló, amely kiemelkedő értéknek számít a búvárórák között. Egy egészen különleges és egyedi technológia segítségével mutatja meg számunkra az aktuális mélységet. A víz egy csatornán keresztül folyik be 12 óránál a szerkezetbe és ennek segítségével számítja ki a szerkezet, hogy mennyire mélyre ereszkedtünk alá. A 7750-es kalibert tartalmazza az óra, ami egy lenyűgöző, akár az utcai viselethez is használatos szerkezet.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr3012177178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wicked Belzebub 2017.02.05. 19:08:13

"Az automata szerkezetes órák új modelljei már titániumból készültek a tökéletes minőség elérése érdekében."
Titán. Csak így egyszerűen magyarul. És tegyük bele a mondatba az "is" szócskát, mert készül rozsdamentes acélból is, titánból is. A minőség meg ugyanaz mindkettő esetében.
süti beállítások módosítása