Egyedi és elképesztő órák a 2017-es SIHH konferenciáról

2017. február 07. 08:17 - Phone Fanatics

Az SIHH konferencia az új órák szezonjának érkezését jelzi minden évben. Nem kérdés, hogy a rajongók már epekedve várják, milyen óra különlegességekkel fognak találkozni a kiállításon. Évről-évre egyre inkább tudatosul bennünk, hogy a kreativitás szabad áramlásának nincs semmilyen visszahúzó ereje az órák világában. Az SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) szintén egy olyan óriási órás rendezvény, amelyen a legnagyobb manufaktúrák vesznek részt, hogy bemutassák új és lehengerlő termékpalettájukat. Minden évben izgatottan várjuk, hogy milyen innovatív szerkezetek kerülnek bemutatásra. Legújabb cikkünkben összegyűjtöttük nektek azokat a különleges órákat, amelyek a leginkább kitűntek a kiállítás kínálatából. Lássuk, melyek ezek az igazán minőségi és egyedi óradarabok, amelyekről hétköznapi emberként csupán álmodozhatunk.

share-fb-en.jpg1. MB&F Horological Machine No. 7 Aquapod

Ez az elképesztően látványos órának az elkészítése igazán nagy kihívást jelentett az MB&F brandnek. Különösen, mert az igazán maximalista tulajdonosa ennek a cégnek, (Maximilian Büsser) elvárja a tökéletes precizitást, ha óráról van szó. Vitathatatlan azonban, hogy a hosszú és fáradtságos munkának most is meg lett az eredménye. Egy igazán lenyűgöző órát ismerhetünk meg. Az Aquapod egy azok közül az órák közül, amelyek a Super-LumiNova indexeknek köszönhetően, ragyognak a sötétben, ezzel is sokkal könnyebbé téve az idő leolvasását. Az eszköz csupán a perceket és az órákat mutatja, azonban mindezt egy olyan megjelenítésben teszi, amely egyértelműen nem mindennapi termékké teszi ezt az órát. Limitált szériában került a piacra. Mindösszesen 33 titánból és 66 vörös aranyból készült mestermű létezik a világon. Nem csak a limitált széria, hanem a megkérdőjelezhetetlen svájci minőség is társul az óra innovatív megjelenése mellé. Nagyságrendileg 30 millió Forintért juthatunk hozzá.

1.jpg2. Ulysse Nardin InnoVision 2

Az egyik leginkább tradicionális, ugyanakkor meghökkentően innovatív brand óramodelljének bemutatásával folytatjuk a sort a svájci óraiparból. Az Ulysse Nardin óramanufaktúra kétségtelenül fel akarta rázni a kiállítás hangulatát, hiszen elsőként jelentek meg rajta a termékeik. Ennek fényében egy igazán különleges és utánozhatatlan eszköz került bemutatásra. A teljesen új mechanika és az üveg használata az óraszerkezetben vitathatatlanul különlegessé teszi ezt az időmérőt.  A korábban említett tényezőkön túl az óra megjelenése is lenyűgöző. Teljesen egyedi formák és egy hihetetlenül innovatív design tárul a szemünk elé, amikor rápillantunk. Nem kétséges, hogy ezzel a termékkel sikerült a márkának elérnie azon célját, hogy egy új, meghökkentő és utánozhatatlan eszközt mutassanak be a svájci óraipar kedvelői számára. Kíváncsian várjuk a folytatást:)

2.jpeg3. Urwerk UR-T8 Transformer

Az a koncepció, hogy az óra számlapja átfordítható legyen, miközben a karunkon hordjuk az eszközt egyáltalán nem új ötlet, mindazonáltal a kivitelezés és a design annál inkább. A Jaeger esetében már találkozhattunk hasonló órával, így megfigyelhettük, milyen kreatív módon tudjuk védelmezni az óra számlapját a különböző külső, kártékony hatásoktól. A Jaeger-LeCoultre’s Reverso egy igazi klasszikus volt, ezzel szemben a Transformer egy teljesen más megvilágításba helyezi a szerkezetet. Egy 60 x 48 x 20 mm-es titánból készült óratokot és egy határozottan egyedi megjelenést prezentál ez a termék. Természetesen a Transformer is limitált kiadásban érkezett a piacra. Összesen 30 darabot bocsájtottak ki értékesítésre ebből a csodálatos óraszerkezetből.

3.jpg4. HYT Skull Pocket

A HYT márka folyékony technológiás órája, amely egy 59 x 20.6 mm-es titán tokban érkezett, szintúgy egy elképesztő és egyedi szerkezetként tűnt fel a kiállításon. A korona segítségével tudjuk vezérelni az órába beépített LED világítást ezzel is lehengerlő látványt varázsol az óra a szemünk elé. A titán óratok mellé egy szintén titánból készült lánc társul, melynek megjelenése tökéletes összhangban van az óra design koncepciójával. Szintén limitált szériában rendelhetjük meg ezt az egyedi terméket, amiből csupán 8 darabot dobott piacra a Skull Pocket-ből. Megközelítőleg 30 millió Forntért juthatunk hozzá. Természetesen itt nem csak a prémium minőséget, hanem az egyedi design kialakítást is meg kell fizetnünk, nem is beszélve a limitált szériás megjelenéséről.

4.jpg5. Jaeger-LeCoultre Geophysic Tourbillon

A Jaeger-LeCoultre már régóta egy népszerű és közkedvelt luxus óra manufaktúraként van jelen a piacon. A márka 2015-ben kezdte el piacra dobni azokat az univerzális órákat, amelyek minden időzónában tökéletesen pontosan mutatják az időt. Egy újabb modell érkezett ebbe a kollekcióba, amely platinából készült tokkal és a márkától már megszokott elegáns megjelenésben érkezett hozzánk. A  tourbillon modell láthatóan egy olyan egyedi design kialakítást kapott, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A száz darabos limitált szériában érkezett az óra a piacra és megközelítőleg 41 millió forintos áron juthatunk hozzá. ( bár már megszokott a Jaegertől, hogy nem ők azok, akik a legolcsóbb órákat értékesítik a piacon ) . Természetesen mindamellett, hogy megfizetjük a márkát is, egy olyan egyedi és minőségi terméket birtokolhatunk, amelyre még hosszú évekig büszkék lehetünk.

5.jpg6. Urwerk UR-106 Flower Power

Az első, kifejezetten hölgyek számára készült egyedi megjelenésű limitált órát 2015-ben dobta piacra az Urwerk. Ez volt a Urwerk UR-106 Lotus nevű remekmű, amely méltán híres az órakedvelők köreiben. Ezt követően került bemutatásra a Flower Power, amely még inkább fokozza a nőies, játékos, ugyanakkor elegáns stílusvilágot a megjelenésében. Az óra számlapja szinte csak úgy ragyog a lótuszvirágot szimbolizáló design elemet körbeölelő gyémántoktól. Természetesen számos drágakő helyet kapott mind az óra tok részén, mind pedig a számlapon a lótusz virág körül. Mindemellett az óra működése is lenyűgöző. Egyszerre divatos és elegáns a megjelenése. Nem kérdés, hogy ez az óra is a töretlen luxust sugározza magából.

6.jpg7. Ressence Type 1 Squared

A Ressence Type 1 egy tipikus divat órát alkotott meg, amelyet kifejezetten az öltözékhez szoktak választani. Lényegesen vékonyabb és kisebb, mint a korábbi modellek, ezáltal sokkal visszafogottabb megjelenést prezentál. Az óra számlapján egy igazán innovatív megjelenítésben olvashatjuk le az időt, hiszen nem találkozunk a már jól megszokott másodperc mutatóval. Természetesen nem ez az első olyan termék, ahol találkozhatunk ezzel a technológiával. A design ebben az esetben is lenyűgöző és valamivel kevesebb pénzért is hozzájuthatunk, de még így is bőven a luxus kategóriába tartozik. Körülbelül 5 millió Forintért vásárolhatjuk meg a szintén limitált szériás terméket. Érdekesség, hogy a Ressence cég elsőként jelent meg a kiállításon.

7.jpg8. Romain Jerome Eyjafjallajökull-DNA Burnt Lava

Utolsó bemutatott óránk egy kissé szélsőségesen egyedi megjelenést kapott. Az óra egyébként a svájci márka egyik legsikeresebb modellje és a vele megegyező nevű vulkán inspirálta az óra arculatának megtervezését  (Eyjafjallajökull-DNA). Tipikusan egy nagyon megosztó design tárul a szemünk elé, vitathatatlan tény viszont, hogy rendkívül közkedvelt modellről beszélünk. Ebben az esetben is limitált szériában találkozhatunk ezekkel az órákkal. Összesen 99 darab készült belőlük és nagyságrendileg 7 milliós áron került a piacra.

rj_v_au_002_02_ambiance_transp_hd.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

2 komment
Címkék: .

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2112188506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maintenator 2017.02.08. 12:41:47

a 7-est még esetleg fel is tenném, de a többi ipari hulladékot szégyellném a csuklómon!

Kyria 2017.02.09. 16:28:04

Hát nem tudom, azért egy óránál gáz, ha nem tudom róla leolvasni, mennyi az idő. Nem?
süti beállítások módosítása