10 legendás Tag Heuer óra

2017. február 15. 09:56 - Phone Fanatics

Az egyik legjobban tisztelt és nagy becsben tartott név a svájci óraiparban, kétségtelenül a Tag Heuer. Mindamellett, hogy nagy múltra visszatekintő brand-ről beszélünk, szinte mindenki felismeri a luxus termékeiket világszerte. Az 1860-as évekbe nyúlik vissza a cég eredete, ami Edouard Heuer alapító nevéhez fűződik. A márka nevében a Heuer így már nem is kérdés senki számára, de mit jelent a TAG? Valójában a Techniques d’Avant Garde rövidítése, amely pontosan azt az innovatív szemléletet igyekszik közvetíteni a világ felé, amely a márkára leginkább jellemző. Mind az átlagemberek, mind pedig a híres személyiségek körében is nagy népszerűségnek örvend az óra. Legújabb cikkünkben megosztjuk veletek, hogy melyek a márka leginkább ismert, kedvelt és ikonikus óramodelljei.  Bemutatunk 10 olyan Tag Heuer órát, amely méltán vívta ki az ismeretséget, hiszen mind megjelenésüket tekintve, mind pedig funkcionalitásukra vonatkozóan egyediek a piacon. Lássuk a legjobb Tag Heuer órákat:

2894.jpg1. Tag Heuer Link

Első óránk fiatalos és sportos megjelenést közvetít. A Római számok az eszköz számlapján kihangsúlyozzák a márkától már jól megszokott töretlen eleganciát. Természetesen a luxus kategória jelen esetben is helytálló, amit jól mutat az órán elhelyezett 11 gyémánt, és az azt védeni hivatott karcálló üveg, amely védi az óra számlapját. Dátum kijelzést az óra 6-os mutatójánál találunk egy lenyűgöző és kivételes design konstrukcióban.  Tehát a Tag Heuer Link modell egy funkcionálisan is rendkívül gazdag eszköz, ami nem csak megjelenésében különleges. Vitathatatlan, hogy prémium minőséget az ár is tükrözi, hozzávetőlegesen 6,5 millió forintért juthatunk hozzá ehhez az olcsónak semmiképp sem nevezhető, ugyanakkor legendás órához.

tag-heuer-link-calibre-16-cat2010_ba0952-cover.jpg2. Carrera MP4-12C

Rátekintve az MP4-12C-re, sokakat emlékeztethet valamire, és ez a feltételezés nem véletlen. Alapvetően ezt az órát a McLaren MP4-12C sportkocsi tiszteletére készítette a svájci óramanufaktúra. A leginkább különleges része az órának, amely senki számára nem maradhat észrevétlenül, az a szíj és az elképesztően egyedi megjelenése az eszköznek. Nem kérdés, hogy egy kifejezetten sportos megjelenésű órát ismerhetünk meg ebben a modellben. A szíj narancssárga része az, amely különösen emlékeztethet minket az autóra. Érdekesség, hogy ez volt az első olyan óra a márka háza tájáról, amely prémium automata szerkezetet kapott, ami kétségtelenül lehengerlő a végeredmény szempontjából. Viszont különlegessége elenére nem ez az első olyan óra, amely valamelyik sport autóval vagy közismert branddel van összefüggésben. Valamivel „olcsóbban” hozzájuthatunk, mint a korábban bemutatott Link modellhez. Az óra nagyságrendileg 4 millió forintért elérhető bárki számára.

2_1.jpg
3. Carrera Calibre 360

Következő óránk szintén a márka ikonikus darabjai közé tartozik. Különlegessége, hogy ez volt az első olyan kronográf óra, amely századmásodperces pontossággal mérte az időt. Az óra szerkezete kétségtelenül nem mindennapi, megközelítőleg 230 különböző darabból rakták össze. A legendás órából négy különböző verzió készült. Rózsaarany, fehérarany, rozsdamentes acél és PVD bevonattal ellátott eszközök érkeztek a piacra a 360-as kaliber szerkezetével. Ebben az esetben is egy vitathatatlanul luxus kategóriás árról beszélhetünk, de nem ér minket meglepetésként A Tag Heuer órái nem tartoznak azokhoz az eszközökhöz, amelyek divatból vagy ruha mellé választ az ember. Azoknak ajánlott, akik kifejezetten nagy rajongói a márkának, mert nekik nem hiányozhat ez a darab sem kollekciójából. Nagyságrendileg a rózsaarany kivitel 5 millió forinttól elérhető.

3.jpg4. Link Calibre 18

A Link Calibre 18-as modell egy, a Tag Heuer leginkább megfizethető kategóriájú eszközeiből. Ugyanakkor kétségtelen, hogy az egyik legérdekesebb modell is egyben. A kifejezetten attraktív design egy 40 mm-es óratokból és a hozzá tartozó rozsdamentes acél szíjból készült, ami szintén egy lenyűgöző megjelenést prezentál. Mindemellett tartalmaz kronográf funkciót és 200 méterig vízálló is, tehát funkcióiban sem hanyagolták el a korábban bemutatott társaihoz mérten. Az eszköz egyszerre elegáns és sportos megjelenésű. Az ár klasszisokkal alacsonyabbnak számít adott kategórián és márkán belül, de így sem tartozik az olcsó kategóriába. Nagyságrendileg egymillió forintért már hozzájuthatunk ehhez a modellhez, hogy gyűjteményünket gazdagítsa a hamisítatlan svájci minőségével.

4.jpg5. The Vanquish

Soron következő óránk egy igazán különleges modell, elsősorban a ritkasága miatt. Mindösszesen 11 eszköz készült 2005-ben ebből a szériából. Az óratok titánból lett megalkotva, hozzá pedig egy sportos szíj társul. A számlap kialakítása szinte páratlan, egyedi megjelenést kapott, amely semmilyen más órához nem hasonlítható a piacon. A Vanguish modellek körülbelül 4 millió Forintért keltek el, de akadt néhány darab, amelyet 7 millióért kapkodtak el az aukcióról. Az óra stílusos, gyönyörű és elképesztő megjelenésű, de természetesen nem is vártunk mást a svájci óriás cég háza tájáról. A számlapon a kronográf funkciók lehengerlő kialakításban szerepelnek és leginkább ez a tipikus ismertetőjel tette a Vanguish modelleket egyedivé és összetéveszthetetlenné.

5.jpg6. Carrera Mikrograph

A Mikrograph design elemi kifejezetten a Tag Heuer részére lettek tervezve és ez teszi igazán különlegessé az órát. Funkcióban is rendkívül gazdag a termék, a kronográf óra rendelkezik az alapvető opciókon túl, 42 órás erőforrás tartalékkal is. Érdekesség, hogy 69 különböző drágakőből lett összerakva. Az arany óratok mellé egy elegáns bőrszíj tartozik. Az óra alapvetően tehát az üzleti megjelenésű eszközök közé tartozik. Ebben az esetben is egy teljesen egyedi megjelenésű óracsodát ismerhetünk meg. Ebből kifolyólag a luxus minőséget ugyancsak tükröződni látjuk az óra árában is. Megközelítőleg 14 millió forintért juthatunk hozzá, tehát nyilvánvalóan ez sem lesz az a kategória, amelyet hétköznapi emberként megengedhetünk magunknak, de csodálni még azért lehet ezt a tökéletes funkció és design harmóniát:)

6.jpg
7. Monaco V4

A márka nevében is szerepel az innovációra való utalás, ezáltal a termékei sok esetben úttörőnek számítanak a design vagy a funkcionalitás terén. Ez alól a Monaco V4 sem képez kivételt. Ez volt az első olyan óramodell, amely hajtószíjat használt, a már megszokott fogaskerekek helyett az óraszerkezetben.  A Monaco V4 pontosan az az óra, amely a luxuson túl egyediséget és lenyűgöző funkcionalitást hordoz magában. Az óra csontváz szerkezetes, tehát láthatjuk a működését, hiszen a számlapon szabaddá van téve az eszköz mechanikája. A termék ára ebben az esetben is bőven a luxus kategóriába esik, körülbelül 14 millió forintért juthatunk hozzá.  Kétségtelenül egy legendás ikon a maga kategóriájában, mind a megjelenés mind pedig a funkcionalitás szempontjait szem előtt tartva.

7.jpg8. Grand Carrera Pendulum

A Grand Carrera egy másik epikus márkakapcsolatnak számít a Tag Heuer és a mára már közismertté vált Tesla cég között. Az óra megjelenése kifejezetten sportos és funkcióiban sem szorul hátrányba a korábban bemutatott társaival szemben.  Kicserélték az órában a régi inga karikát és frekvenciát is váltottak, mindemellett pedig 4 apró mágnes dolgozik az óra szerkezetében.  Bár funkcionalitásában gazdag és megjelenésében luxus kivitelű termékről beszélünk, szintén nem tartozik a megfizethetetlen kategóriába. Természetesen prémium az ár, de megközelítőleg már két millió forintért hozzájuthatunk ehhez a kiváló modellhez.

8.jpg

9. Mikrotimer Flying 1000

Egy elképesztően hatékony mechanikus szerkezetet ismerhetünk meg a Mikrotimer esetében. Az órában lévő kronográf szerkezet képes mérni az 1/ 1000 másodpercet. Bemutatásakor messze gyorsabb volt, mint bármelyik másik kronográf óra  a piacon.  A 2011-es Baselworld kiállításon került az eszköz debütálásra. Összesen 150 darabos limitált szériában került a piacra. Mivel funkcionalitásában nem csak gazdag, de egyedülálló is volt az óra a megjelenésekor, nem is beszélve a limitált szériás kiadásról, természetesen az ára is igazodik ehhez. Nagyságrendileg 25 millió forintért juthatunk hozzá ehhez a nem mindennapi eszközhöz, amely nem kérdés, hogy legendás terméke egy legendás márkának.

9.jpg10. Mikrogirder 10000

A Mikrotimer Fyling 1000 kétségtelenül egy újabb egyedi óra a saját osztályán belül, különösen a funkcionalitását figyelembe véve. A Mikrogirder 10000 pedig még inkább továbbfejlesztette a már megkezdett vonalat. A pontosságot tekintve, lenyűgöző eredményekkel büszkélkedhet ez a kronográf óra. Képes rá, hogy mérje az 5/10.000 másodpercet, amely egy teljesen egyedülálló funkció. Amennyiben szeretnéd elképzelni, hogy milyen elképesztő sebességet produkál, csak képzelj el egy annyira gyors kronográf órát, amelynél észre sem veszed, hogy mozog egyáltalán. Ez teszi a legpontosabbá, ráadásul nem csak a Tag Heuer összes modellje közül, hanem az egész világon. A teljesítménye mellett az ára is elképesztő, közel 29 millió forintba kerül a termék.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr8012258578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Libidó 2017.02.17. 09:55:58

Ha valamelyik Tag legendas, akkor az a Monaco Steve Mcqueen. Pont az nincs a listan...

LassúGabi 2017.02.18. 10:57:16

@Libidó: Na, pont ez az én véleményem is!
Az az igazi legenda!
süti beállítások módosítása