Meghökkentően gyönyörű órák a kínai új év tiszteletére

2017. március 21. 10:04 - Phone Fanatics

Számos olyan termékkel találkozhatunk a Luxus órák piacán, amelyek egy adott eseményhez kapcsolódnak. Gondoljuk csak az Only Watch rendezvényre vagy az évente megszervezett Baselworld kiállításra. Természetesen a cél most is az egyediség és a limitált széria, hiszen egy adott kategórián belül, ha már a funkciók terén nem kifejezetten tudnak újat alkotni, a teljesen egyedi megjelenés és a kiállított darabok mennyisége szabja meg egy-egy óra horrorisztikusan magas értékét. Legújabb cikkünkben megmutatjuk nektek, hogy a Kínai új év tiszteletére, amely Január 28-án kezdődött, milyen lenyűgöző óradarabokat készítettek a gyártók. Az idei évet a kakas jegyével nyitják meg, ezért 6 különböző luxus óra gyártó manufaktúra készítette el különleges óráit az eseményre. A madár a lojalitás egyik legfontosabb szimbóluma. Érdekes megtekinteni, hogy mennyire nincsenek korlátai a kreativitásnak az órák végtelen világában.  Az alábbi márkákból mutatunk be óradarabokat: Ulysse Nardin, Jaquet Droz, Chopard, Piaget és Vacheron Constantin.

0.jpg1. Ulysse Nardin

A márka háza tájáról egy igazán elegáns és értékes óra kiállításával tisztelegnek a kínai újév beköszöntésének. A 18 karátos aranyból készült az óratok, melynek számlapján természetesen helyet kap a kakas jelkép megjelenítése is. A házon belül készített UN-815 – ös szerkezet rendkívül megbízható és pontos. Természetesen limitált szériában érkezik ez a termék is, mindösszesen 88 darabot készítettek belőle a világon. Az óra rendelkezik COSC hitelesítéssel, amely az egyik legaprólékosabb vizsgálat után állítható ki, azt követően, hogy több fázisban tesztelték az óra pontosságát. A minőségi és elképesztő megjelenésű óratokhoz egy elegáns bőrszíj csatlakozik. Érdekes, hogy az óra elegáns és komoly jellege milyen tökéletes összhangban van a számlap megjelenésével. Kétségtelenül egy rendkívül egyedi órát sikerült megalkotni.

1-1.jpg2. Jaquet Droz

A népszerű luxus brand az idei évben is több verziót készített a limitált szériás óráiból az új év tiszteletére. Természetesen, minden darab limitált szériás és maximum 28 van belőle. Két különböző design koncepciót figyelhetünk meg ezeken a remek órákon. Mindkét esetben a kakas a számlap alján és közepén helyezkedik el. Az egyik design esetében egy visszafogottabb megjelenést kapott, mind a 18 karátos aranyból készült kakas, mind pedig a környezete. A másik egy sokkal reprezentatívabb megjelenésű design, amelyre leginkább az élesebb kontúrok a jellemzőek. Minden óra esetében természetesen az elegancia dominál, az aranyból készült óratokhoz itt is valódi bőrszíj kapcsolódik. A második verzió esetében az óratok ráadásul gyémánttal van körberakva, ezzel is egy elképesztően gyönyörű formatervet alkotva. Fontos megjegyezni, hogy mindkét esetben kézzel festett számlapról van szó.

2.jpg3. Piaget Altiplano

A Piaget szintén egy kézzel festett számlapú és prémium minőségű órát ajánl fel a kínai újév megünneplésére. A design-ban elsősorban a szürke, a fehér, a fekete és az élénkpiros színek dominálnak. Anita Porchet festette kézzel az óra számlapját, illetve fogja is a limitált széria mind a 28 darabját egyenként.  Nem kérdés, hogy minőségi óraszerkezet lapul ennek a különleges terméknek a belsejében. A Piaget 430-P egy prémium és hajszálpontos mechanikát nyújt, amelyre biztosan nem lehet panasz. Az óratok 18 karátos fehér aranyból készült, amely ebben az esetben is gyémántokat van körberakva.

3.jpg4. Chopard

A Chopard szintén egy ultra vékony szerkezetet helyezett el az órájában, amely mindenképpen figyelemre méltó jelenség. A  Yamada Heiando japán céggel szoros partneri együttműködésben készítették el az órát, tekintettel a múltbéli hagyományokra. Érdekesség, hogy a lakk, amelyet a festéshez használtak az óránál egy speciális eljárás során készül, melyben egy olyan hozzávalót használnak, amely csak évente egyszer nyerhető ki egy bizonyos fatípusból. Az óratok és az indexek 18 karátos rózsaaranyból készültek és egy elegáns bőrszíj társul hozzá, hogy fokozza a tökéletes design koncepciót.  Mindössze 88 darab készült a limitált szériás órából. A speciális óraszerkezetnek köszönhetően közel 68 órás erőforrás tartalékot tudhat magának az eszköz, amely egy igazán egyedülálló teljesítmény.

1.jpg
5. Vacheron Constantin

A cég két különböző verzióját készítette el a „Legend of the Chinese Zodiac” névre keresztelt különleges órának. A technikailag rendkívül fejlett 2460 G4 kalibert használták az eszközökben, amely természetesen házon belül készült. Egy 40 órás erőforrás tartalékot is tartalmaz ez a nem mindennapi óracsoda. Az óra számlapján egy 18 karátos kakas helyezkedik el három dimenziós megvilágításban. Mind rózsaarany, mind pedig fehérarany verziókban készült. Mindkét verzióból összesen 12 darabos limitált széria készült. Ebben az esetben is az elegancia volt a cél az órák elkészítésénél.  Valódi bőrszíj csatlakozik a szemet gyönyörködtető arany óratokhoz.

5.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr5312355603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása