Ki mit gyűjt? Sztárok és karóra gyűjteményeik

2017. április 18. 17:10 - Phone Fanatics

A karóra gyűjtés fogalma már régóta ismert, azonban azt kevesen tudják, hogy a luxus óra gyűjtés igazán csak 20 éve kezdődött el. Sokak szerint az utóbbi években vált rendkívül népszerűvé bizonyos körökben a luxus órák kollekciók megszerzése.  Jelenleg a sztárok büszkélkednek a legnagyobb és legérdekesebb gyűjteményekkel. Tény, hogy az ilyen magas minőségben készített órák még hosszú évek után is megőrzik az értéküket, sőt egyes darabok jóval értékesebbé válnak az idő múlásával. Bizonyára senki sem fog meglepődni rajta, hogy bődületes összegeket elköltenek a sztárok 1-1 különleges órára. De lássuk, kinek van a legnagyobb gyűjteménye.

1. Carmelo Anthony

Megszokott a profi kosárlabdázók és úgy általában a sportolók körében is, hogy szenvedélyük a karóra gyűjtés. Kobe Bryant, Dwyane Wade, és LeBron James esetében is találkozhattunk érdekes és értékes kollekciókkal, de meg sem közelítette Carmelo Anthony óra gyűjteményét. Nemrégiben mutatta be kedvenc karóráit, melyben megtalálhatjuk az Audemars Piguet, Rolex, Hublot, IWC, és Patek Phillipe modelleket is.

1.jpg2. Bradley Cooper

A színész, aki elsősorban a 2009-ben megjelent Másnaposok című film által vált rendkívül híressé, szintén megszállottan gyűjti a luxus órákat. Ahogy a színészi profilja folyamatosan növekszik, úgy az óra gyűjteménye is gyarapszik. Láthattuk már 11.000 dolláros IWC órával, de kedvencei közé tartoznak a Rolex, a Bulgari Octo és a Dior Homme órák is.

2.jpg3. Jay Z

A közismert rapsztár esetében elegendő néhány dalszövegét meghallgatni, hogy rájöjjünk, milyen órákat preferál, de ez természetesen még meg sem közelíti a bődületesen drága gyűjteményt, mellyel rendelkezik. A Richard Mille DLC, a TW Steel és a Rolex Day Date II tartoznak a leginkább kedvelt óramodellei közé, azonban ezek a luxus szerkezetek nyomába sem érnek az egyik legdrágább órának, amelynek büszke tulajdonosa. Ez pedig nem más, mint Hublot Big Bang, melyet 43. születésnapjára kapott Beyonce-tól.

3.jpg4. Charlie Sheen

Természetesen, Charlie Sheen sem maradhat le a listánkról a maga szerény 800.000 dolláros Patek Philippe Re. 2438/1 órájával, amely még valószínűleg hosszú évekig megőrzi majd az értékét. Egyébként is a márka az egyik kedvencei közé tartozik, amiből óriási gyűjteményt halmozott fel. Nem hivatalos publikációk szerint a kollekciója megközelíti az 5.6 millió dolláros értéket.

4.jpg5. Kanye West

A rap szupersztár természetesen szintén elkötelezett rajongója a különleges óráknak. Olyannyira, hogy a maga 180.000 dolláros, 18 karátos sárga aranyból készült teljesen egyedi Tiret órát hord, melynek számlapján saját arcképének sziluettje látható. Ezen kívül, nagy kedvelője a Rolex Daytona és Submariner modelleknek is.

5.jpg6. Robert Downey Jr.

Amíg a legtöbb sztár elmerül a populárisabb óramodellek választékában, a Vasember egy kicsit másképp gondolkozik. Megfigyelhettük több Jaeger-LeCoultre óradarabbal, azok közül is az AMVOX 5 és AMVOX TOURBILLON modellekkel. Mindezek mellett láthattunk már Hublot Big Bang-et is a csuklóján, bár az sem tartozik a kifejezetten populáris vagy unalmas óramodellek közé.

6.jpg7. Brad Pitt

Természetesen a neve már összefonódott a Tag Heuerrel, mindazonáltal többször megjelent a nyilvánosság előtt  Patek Philippe Nautilus és számos Rolex modellel is a csuklóján. Felesége, Angelina Jolie szintén nagy gyűjteményt tudhat magáénak, akiajándékozott is egy 300.000 dollár értékű Patek Philippe órát is a férjének.

7.jpg8. Usher

Kanye West nem az egyetlen olyan előadó, aki szívesen szereti viszontlátni a saját arcképét kedvenc óráján. (meglepő módon) A kétezres évek közepén Dame Dash-tól kapott ajándékba egy olyan karórát, amelyen gyémántok rajzolták ki a művész arcát. Ez a darab csupán egy a negyven órából, amelyet a művész magáénak tudhat.

8.jpg

 Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr9312434525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nietzsche__ 2017.04.20. 17:36:57

Brad Pitt órája nagyon ott van a szeren. Elegáns, sportos, férfias.
süti beállítások módosítása