6 dolog, amire feltétlen figyelj oda óra vásárlás előtt!

2017. július 06. 21:42 - Phone Fanatics

Legyen szó akár egy új pólóról, egy nadrágról vagy épp egy telefonról, igen fontos, hogy a vásárolt termék passzoljon az ízlésvilágodhoz. Ez az órákra is vonatkozik, ezért úgy gondoltuk, érdemes összeállítani egy listát, amelyben megtudhatod, mi az az 6 szempont, amit feltétlenül figyelembe kell venned egy új óra vásárlása során:

1. Illeszkedjen az öltözködési stílusodhoz!

Bohém vagy és a tarka-barka öltözékeket viselsz? Esetleg az elegánsra esküszöl? Bármilyen is legyen a ruhatárad, az biztos, hogy megfelelő órát kell választanod. Egy fekete bőr szíjas, minimalista óra ugyanis furcsán mutat egy rikító sárga polóval, ahogyan egy neonzöld karóra sem illik az öltönyödhöz.

oradesign.png

A mi javaslatunk, hogy használj több karórát is, így minden helyzetben a lehető legjobban illeszkedhet az öltözékedhez a hasznos kiegészítő. Emellett nem árt, ha a szíjakból is választasz párat, hiszen más és más illik egy randihoz, illetve egy bulizáshoz.

2. Férjen rá a csuklódra

Akármennyire is furcsa, gyakori probléma, hogy valaki túl nagy vagy épp túl kis órát választ. Míg előbbi túlságosan bumszli, addig utóbbi könnyen azt éreztetheti, hogy egy gyermekórát sikerült felvenned, ami lássuk be, nem túl előnyös. Jobban jársz, ha vásárlás előtt megméred a csuklód és csak olyan típust választasz, aminek megfelelő a mérete.

3. Passzoljon az élethelyzetedhez

A hobbid a túrázás vagy épp az autószerelés? Akkor nem biztos, hogy egy elegáns óra az, amit mindig viselned kell! Sokszor találkozunk sérült, leharcolt órákkal, amelyeknek egyedüli bűnük az, hogy nem éppen arra készültek, amire a tulajdonosuk használja őket.

600-nautica-top.jpg

Találkoztunk már olyan bőrszíjjal is, amit azért hozott vissza a vásárlója, hogy túl hamar elkopott, ő pedig nemértette miért. Aztán kiderült, hogy hobbiból autószerelő és párszor sikerült olajat folyatnia a szíjra, ami érthető módon nem bírta. Tanácsunk ezért az, hogy gondold át, hogy az adott órát/szíjat hol szeretnéd használni és csak annak megfelelően viseld!

4. Ne költekezz túl!

A kevesebb, néha több: ezzel a szemlélettel érdemes órát választani. Ugyan tudjuk, hogy mennyire jó, ha az ember végre a kezébe veheti (pontosabban a csuklójára helyezheti) álmai óráját, egyáltalán nem érdemes az összes pénzed egyetlen órára elkölteni.

Mi ezzel a szemlélettel áruljuk az óráinkat, hiszen szerintünk sokkal fontosabb az, hogy jól illeszkedő, divatos órákat használjanak a vásárlóink, mintsem, hogy egy méregdrága modell eladásával dicsekedjünk.

5. Tudd, mit vásárolsz

Az előző ponthoz kapcsolódóan fontos megemlíteni, hogy manapság egyre többféleképp használható karórákat lehet vásárolni, egyre jobb áron. Ez sokaknál ahhoz vezetett, hogy büszkén viselnek olyan órákat, amelyekről azt sem tudják, mit tudnak, azaz feleslegesen fizettek ki egy csomó pénzt az általuk óhajtott darabért.

oradesign2.png

Ezért, ahogy már több esetben is említettük, vásárlás előtt tájékozódj, nézd meg, hogy az adott órát ellátták-e például stopper vagy naptár funkcióval és csak azután döntsd el, hogy szükséged van-e ezekre. Ha igen, természetesen megéri megvenned az órát, ellenkező esetben viszont elképzelhető, hogy egy kedvezőbb árú példány is tökéletesen megfelel az igényeidnek.

6. Vásárlás előtt próbáld fel!

Ha már megvan, hogy mit szeretnél, tisztában vagy a tudásával és az ára is megfelelő, jöhet a vásárlás… Pontosabban  csak majdnem! Előtte ugyanis mindenképpen próbáld fel a kiválasztottat, hiszen lehet, hogy a gép előtt ülve még tökéletes, aztán pedig élőben “nem adja”. Találkoztunk már olyan ügyféllel, aki bár céltudatosan jött, körülbelül 2 perc után tette vissza az órát, hogy jó, inkább nézzünk mást. Ha el akarod kerülni, hogy feleslegesen rendelj árút az internetről, gyere el hozzánk, ahol bátran felpróbálhatod, majd kedvezményen áron meg is vásárolhatod a számodra tökéletes karórát!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr4712646263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CM2131 2017.07.07. 12:34:05

7. Bármilyen órát veszel szinte biztos, hogy pontatlanabb lesz mint a telefonod, a csalódás garantált. Csak a telefonhoz kapcsolódó okosóra a megoldás erre a problémára, esetleg a rádiójeles.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2017.07.07. 12:56:23

#4-el egyáltalán nem értek egyet, egy szép óra luxuscikk, igenis fájjon kicsit kifizetni, annál jobban vigyáz rá utána az ember

Nouby 2017.07.07. 13:02:21

@CM2131: És bármilyen office környezetben körberöhögnek mert ízléstelen idióta vagy nem "geek" meg "tech guru".

Nouby 2017.07.07. 13:05:51

@Make Valamit: Én meg veled nem értek egyet :D Műszaki tartalom és minőség fontosabb számomra mint a design.

2 éve sikerült egy JDM Orient Bambino II. (bauhaus) automatát vennem. 80 rongyért nem tudnék jobbat elképzelni.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2017.07.07. 13:44:40

@CM2131: rádióvezérelt óráról gondolom még nem hallottál...

ProsTata 2017.07.07. 14:12:03

Én több 25-30 ezer forintos óra után már csak az Ebay-on veszek. 5000 forintért már nagy, minőségben sem gagyi választék van. Itt ismeretlen "márkák" amúgy teljesen rendben vannak: SKMEI, XONIX. Nem a legolcsóbbat kell venni 1000 forint alatt.
A legutolsó amit vettem:
www.ebay.com/itm/XONIX-Digital-Waterproof-100m-Sport-Men-Watches-Luminous-Alarm-Diving-Wristwatch/201935407019?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=501943138691&_trksid=p2060353.m2749.l2649
Kifejezetten jó minőségű és divatos, elegáns darab, egyetlen hibája, hogy sajnos hetente egy másodpercet késik... :-)

ProsTata 2017.07.07. 14:12:42

elveszett a hozzászólásom?

halaloszto 2017.07.07. 14:19:30

A legfontosabb: legyen több órád. Nincs olyan óra, ami megfelel színházba, melóba és kiránduláshoz is. Nem kell rá sokat költeni, némelyik lehet filléres is.

Amíg ezt nem fogtam fel, én is kerestem a tökéletes órát. Amiben nem nézek ki hülyén öltönnyel, de elmegy pólban is, bírja ha beleizzadok bringázás közben, és az sem gond ha ráfröccsen a malter. Na ilyen nincs. Van szép órám, ami felhúzós, mert sokat van fiókban, feleslegesen ne merüljön, van nato szíjas acéltokos mindentkibírós, és van hétköznapi visszafogott, amin 1800forint az ablakcsere, mert gyakran nekiverem dolgoknak.

Vajk

masada 2017.07.07. 15:18:47

VAGY vegyél egy Rolex-et és a többi le van szarva

Dzsontra Volta 2017.07.07. 15:21:59

Egy óra nem óra, csatlakoznék az előtem szólóhoz. Nekem jelenleg 3 olyan órám van, amit rendszeresen használok, célszerűen a tárgylós-öltönyös bulikhoz egy Seiko(Astron dual-time), túrázni/biciklizni/hétvégén lazulni egy Casio(G-Shock mudmaster) és uszodába/hétköznapokra egy filéres Timex(Expedition grid shock). Az uszodás/túrázós vonal miatt még van pár régebbi G-Shock is(pl.:GX56), de azokat már ritkán veszem csak fel.

Mr Long 2017.07.07. 15:30:17

Polar M400, ha lejebb megy az ára lesz egy Garmin Fenix5. Minek vegyek másik órát még? Inkább veszek egy szép nyakkendőt :D

vizsla_barat 2017.07.07. 16:06:38

a #5-nel az az elrettento pelda?

Jossarian 2017.07.07. 16:38:09

Bazdmeg, az, hogy pontos legyen nem szempont??? Egy oranal???

fénycsepp 2017.07.07. 20:25:47

Van olyan ember, aki nem probalja fel az orat vasar elott?:-0

Amugy mi a fenenek uszodaba kulon ora? Nem egyszerubb rapillantani a faliorara?

Ja igen: az egyszeru, elegans ora mindenhez illik.

Negrogo 2017.07.08. 11:30:07

@Jossarian: A mehanikius orak nem pontosak. Vicc de hiaba vesz vki 300e forintert ilyet, azt lehet heti 2x allitani mert tobb percet is keshet akar 1 het alatt. Bar ha pontos lenne se koltenek orara ennyit ha lenne folosleges penzem se.

@Dzsontra Volta: Nekem 1 oram van ugyan de be kell latni igen, nem lehet mindenhova fel venni 1-et. Sose volt oram gyerek korom ota de eljott az ido, hogy vegyek. Egy kifuto modell Invictat vettem jo 3 eve. Uj ara ~130e forint volt de igy, hogy "regebbi" modell es persze amerikabol rendelve 1/3 aron volt. Masszivan osszerakott. Femszijas. Pontos. Tesztelem tengeri (nem mely, ergo max 20m) buvarkodasnal is! Semmi gond nincs vele pedig nem 1x-2x kerult a foldre miutan x sport tevekenysegnel kipatant a szegecs a szijnal. Ergo itt a lenyeg mert sport tevekenysegre mar nem igen alkalmas. Oda szilikon, bor szijjas ora kell. De a bort meg vizbe nem viheted. Szoval min 2, de inkabb 3 ora az ami kell, hogy barhova jo legyen.
süti beállítások módosítása