6 tipp, hogy ne verjenek át egy hamis karórával

2017. augusztus 24. 23:32 - Phone Fanatics

Ha valami,  akkor egy szép karóra sohasem megy ki a divatból. A helyzet ugyanakkor az, hogy egy minőségi sohasem lesz olcsó, így rengetegen fordulnak alternatív vásárlási útvonalakhoz. Ezeknél azonban igen gyakran hamis, az avatatlan szem számára az eredetivel teljesen megegyező darabokat kínálnak. Ha nem szeretnéd, hogy becsapjanak, olvasd el mostani írásunkat, amelyben 6 tanácsot adunk, hogy honnan ismerheted fel a hamis órákat és hol érdemes vásárolnod:

1. Nézd meg a csomagolást

how-to-spot-a-fake-michael-kors-watch-2.jpg

Ha új karórát vásárolsz, természetes, hogy szép dobozban érkezik. Mivel az óra alapvetően egy ékszer, a legtöbb gyártó nagy hangsúlyt fektet az ízléses és az órát a szállítás során maradéktalanul megvédő dobozra. Épp ezért, ha egy elvileg márkás (pl. Roamer) karórát feltűnően rossz minőségű csomagolásban kínálnak, kezdhetsz gyanakodni, hiszen nagy esély van rá, hogy épp egy hamisítványt próbálnak meg eladni neked. De akkor is lehet gyanakodni, ha egy jó minőségű dobozon feltűnően hiányoznak a feliratok, vagy a gyártói cimkék, hiszen a gyártók ezekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

2. Figyelj a súlyra

Épp egy minőségi, rozsdamentes acél tokozású órát készülsz vásárolni? Akkor ne csodálkozz, ha a kiszemelt példánynak van súlya… Kivéve, ha hamisítvány és cseppet sem a gyári mechanikát tartalmazza az eleve vékonyított tok. Egy hamisítvány esetén ugyanis épp az anyaghasználat az, amin először spórolnak, hiszen csak így hozható ki gazdaságosan egy másolat, hogy aztán szép összeget keressenek rajta. Légy tehát körültekintő!

3. Vizsgáld meg a részleteket

tumblr_nijstgnpoo1s4ogbso1_1280.jpg

Biztos, hogy a Michael Kors az tényleg Michael Kors és nem hiányzik egy betű? Hogy minden feliratot helyesen írtak? Egy eredeti óránál természetesen az, de sok hamisítványnál előfordul, hogy egy betű eltérés van egyes feliratokon, amelyeket természetesen a lelkes, de amatőr vásárló aligha szúr ki. Szintén előfordul, hogy bizonyos helyeken nincsenek megfelelően eldolgozva a részletek, így a korona vagy épp a hátlap sem olyan szintű, mint amit az ember elvárna egy 50-100-200 ezer forintos órától.

4. Ellenőrizd a sorozatszámot

Ha már az előző pontban hátlapot említettük, fontos megnézni az itt lévő sorozatszámot is. Szinte az összes gyártó kínál már valamiféle netes ellenőrző oldalt, ahol gyorsan megnézheted, hogy az órádon lévő sorozatszám valódi-e. Ezt egy okostelefonról is egyszerűen megteheted, tehát akár a vásárlás során is megbizonyosodhatsz a termék eredetiségéről.

5. Ne maradjon ki a szíj ellenőrzése sem

szij.png

Mi találkoztunk már olyan hamisítvánnyal, amely bár szép munka volt, a pocsék minőségű szíjával mégis elárulta magát. Igen gyakori, hogy bár a hamisítók nagy energiákat ölnek a tokozás és a számlap lemásolásába, a szíjal már nem foglalkoznak, így vagy eleve rossz minőségű bőrrel dolgoznak, vagy gagyi csattot használnak, az egyenletlen varrásról már nem is beszélve.

6. Vásárolj megbízható helyen

Persze a legegyszerűbb, ha eleve kizárod a gyanúsan olcsó ajánlatokat és interneten  megbízható eladótól, személyesen pedig normális (tehát nem sufni) bolttal rendelkező üzletből vásárolsz. Ez azt jelenti, hogy javasolt kerülni az alig néhány napja létező internetes boltokat, csakúgy, ahogy az aluljáróban nyílt gsm üzlet sarkában lévő karórák eredetisége sem mindig garantált. Ha tehát odafigyelsz lényegesen megkönnyítheted a helyzeted, hiszen rendkívül kicsi rá az esély, hogy becsapjanak.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr1012777810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása