Már több mint 100 millióan imádják: íme az 5 legjobb Casio G-Shock karóra!

2017. szeptember 17. 21:42 - Phone Fanatics

Nem akármilyen jubileumot ünnepelt a héten a Casio: elkészült ugyanis a százmilliomodik G-Shock karórájuk a yamagatai üzemükben. Ebben nemcsak az a különleges, hogy ezzel a világ egyik legnépszerűbb óra-sorozatáról van szó, de az sem akármi, hogy sok modelltől eltérően a G-Shock karórák népszerűsége egyre csak nő.

casio-g-shock-mr-g-akazonae-mrg-g1000b-1a4-4.jpg

A tízmilliomodik darab leszállítására ugyanis 14 évet kellett várni, ahogyan az 50 milliomodik is  további 13 évet vett igénybe, viszont az újabb 50 millió eladásra már alig 7 évbe telt. A jubileumi darab egy G1000-es sorozatú egyedi G-Shock MR-G lett, títánium burkolattal, illetve vörös és arany színű feliratokkal. Érdekesség, hogy a várakozásokkal ellentétben a Casio nem tervez limitált kiadásokat erre a jeles alkalomra, ez a darab egyedi marad.

casio-g-shock-mr-g-akazonae-mrg-g1000b-1a4-2.jpg

A jeles alkalomból most bemutatunk 5 G-Shock karórát, amelyet szerintünk megéri megnézned, ha egy igazán strapabíró karórára vágysz.:

5. GWF1000-1 Frogman

g-shock-frogman-gwf-d1000b-1jf.jpg 

A GWF1000-1-es G-Shock Frogman nem véletlenül a hardcore G-Shock rajongók egyik kedvence, hiszen az órában minden ott van, amiért sokan ilyen modellt választanak. Nem elég, hogy természetesen a napenergiával is működik, de a rádióvezérlésnek köszönhetően mindig a pontos időt mutatja. Ráadásul a GWF1000-1-es megkapta az ISO 6425-ös tanúsítványát, amely alapján az óra fokozottan vízálló és 200 méteres mélységig búvárkodhatunk vele. Emellett a nevéhez méltóan ellenáll az erős fizikai behatásoknak, így a leesés, az ütés és más, egy túra során felmerülő helyzet sem okoz neki problémát. Nem meglepő, hogy  sokan ezt a modellt tartják a G-Shock Frogman karórák legjobbjának, akár a beépített technológiára, akár a robosztus külsőre gondolunk.

4. GWG-1000 Mudmaster

 1425303494181.jpg

Nem is olyan régen, 2015 őszén mutatta be a Casio a GWG-1000 Mudmastert azzal a nem titkolt céllal, hogy az arra fogékony vásárlóknak magasabb kategóriában is kínálhasson analóg G-Shock karórákat. A GWG-1000 ráadásul úgy készült el, hogy ne csak jól nézzen ki, de mindent kibírjon, amit a digitális társai elviselnek, így nemcsak a külső tokozás ellenáll a sárnak, pornak és víznek, de a belső mechanika is elviseli az ütéseket és rezgéseket. A Mudmaster emellett beépített magasságmérőt, légnyőmásmérőt, iránytűt és hőmérőt is tartalmaz, illetve tartalmazza a G-Shock karórákra jellemző MultiBand 6-os rádióvezérlést is. 

3. GWN1000B-1B Gulfmaster

 1425303494340.jpg

A G Sorozat tagjaként a GWN1000B-1B is igazi “strapa”-óra, hiszen úgy tervezték, hogy feladatát bármilyen körülmények között ellássa, akár a földön, a vízen vagy épp a levegőben tartózkodik a tulajdonosa. Nem meglepő, hogy ez az egyik legfunkciógazdagabb G-Shock karóra, a fentebb is így a fentebb is említett Mudmaster modellhez hasomlóan iránytűvel, magasságmérővel, hőmérővel és légnyomásmérővel érkezik, de emellett például arra is képes, hogy a kiszámolja az apály és a dagály időpontját! Ennek fényében talán annyira nem meglepő, hogy a Casio elsősorban azoknak szánja ezt a típust akik gyakran töltik vízen a mindennapjaikat.

2. GW9400-1 Rangeman

 gw9400-1_xlarge_1.png

A GW9400-1 a G singature G-Shock vonal egyik legnépszerűbb, méltán elismert darabja. Nemcsak, hogy elérhető árú (80-90 ezer forint körüli összegért megvehető), de rendkívül strapabíró is. A Rangeman-t úgy tervezték, hogy akár sárban és porban közlekedve is könnyedén kezelhető legyen, így még a legdurvább helyzetekben is elérhető a beépített iránytű, hőmérő, vagy épp magasságmérő. Az óra emellett képes a napkelte/napnyugta jelzésére, van benne egy 1000 (!) órás stopper, 24 órás visszaszámláló illetve a G-Shock óráknál megszokott Tough Solar funkció is, tehát napenergiával is üzemel a típus. Ráadásul a beépített Multi-Band 6 rádióvezérlésnek köszönhetően a világ bármelyik pontján beállítható a pontos idő. Nem meglepő, hogy a szakértők szerint ez “A” G-Shock karóra, tehát ha csak egyet akarsz, érdemes egy ilyet választani. Az első helyet ugyanakkor mégsem ez, hanem a: 

1. GWM5610-1

p167908z_1.jpg 

Azért került ez az első helyre, mert ez a típus az eredeti, DW-5000C modell felújított változata. Az 1983-as modell örököseként színre lépő darab a Tough Solar és a Multi-Band 6 funkció mellett azért is igen kedvelt, mert az előbb bemutatott daraboknál lényegesen kompaktabb, így még a kisebb csuklójú felhasználók is bátran viselhetik. A klasszikus G-Shock külsejű karóra ráadásul nem is kerül olyan sokba, hiszen 30 ezer forint alatti áron megvásárolható.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!
Címkék: casi g-shock

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr512872212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása