Divatos férfi karóra 40 ezer forint alatt? Mutatunk 5 jót!

2017. október 08. 21:05 - Phone Fanatics

Divatos, minőségi karóra 40 ezer forint alatt? Manapság már egyáltalán nem lehetetlen, sőt, az ember több, ismert gyártó kínálatából is választhat. Mostani cikkünkben ezért 5 férfi karórát mutatunk be, amelyeknek ára belefér ebbe a kategóriába és megvásárlásával az ember nem vállal nagy kompromisszumot, hiszen egy stílusos, jó minőségű darabot kap a pénzéért:

Fossil FS5178

fs5178.jpg

A Fossil FS5178-as  44 mm-es rozsdamentes acél tokozása a törtfehér színű számlapot fogja közre. A stílusos mutatók alatt újabb mutatókat helyeztek el a Fossil tervezői, így nem meglepő, hogy az óra nemcsak a pontos időt, de a dátumot is megmutatja, illetve stopper funkcióra is képes. Jó hír, hogy a számlapot kristályüveg védi, így a mindennapok során nem kell tartani ennek sérülésétől és a ronda karcolásoktól sem. A Fossil ezen órája természetesen vízálló, 5 ATM nyomást visel el, azaz úszásnál, fürdésnél vagy épp síelésnél is nyugodtan viselhető. Említést érdemel még a stílusos, sötétbarna bőrszíj is, amely mindig kényelmes viseletet biztosít.

Slazenger 9.1199.1.02

sl_9_1199_1_02.jpg

Inkább a fémszíjas órákat részesíted előnyben? Akkor tetszeni fok a Slazenger órája, amely 46 mm-es, kerek tokot kapott. A rozsdamentes acél tokozású férfi karóra az idő kijelzésén túl dátum funkciőt is kapott, illetve természetesen vízálló is, így viselheted úszás vagy autómosás közben is. Fontos tudni, hogy a számlapot ezúttal is kristályüveg védi. Ez azt jelenti, hogy a mindennapok során nem kell attól tartanod, hogy a karcok elcsúfítják a számlapot.

Skagen SKW6282

skw6282.jpg

A fentebb látható Slazenger és Fossil órákhoz képest lényegesen visszafogottabb a Skagen SKW6282-es modellje, amely a márka nevéhez méltóan a skandináv formatervezés jegyeit hordozza magán. A letisztult, hófehér számlap minimalista mutatókat rejt, az egységet csak a naptár funkció és a Skagen felirat töri meg. A vízálló karóra ezen példánya világos bőr szíjjal készült, amely jó egységet alkot a minimalista, hófehér számlappal és a rozsdamentes acél tokozással. Ennél a modellnél is kristályüveg borítja a számlapot, ahogyan a vízállóságra sem lehet panasz, úszni vagy épp síelni is nyugodtan mehetsz az óráddal.

Gant Detroit GT034002

detroit-gt034002.jpg

Ismét egy minimalista modell következik, a Gant típusa pedig kétségtelenül egy igazi mindenes, hiszen gyakorlatilag bármilyen eseményen, akár tárgyaláson vagy épp egy esküvőn is bátran viselhető.  A kompakt, alig 41 mm-es tokméretű karóra elegáns, sötétkék számlapot kapott, amelyen jó kontrasztot alkotnak a hófehér és piros feliratok. A Skagen típusához hasonlóan ez is rendelkezik naptár funkcióval, ahogyan a barna bőrszíj is erősíti a modell előnyeit. Természetesen ez az óra is vízálló, így mindig rajtad lehet.

Bering 11139-402

11139-402_t.jpg

Esetleg a fekete órákat kedveled? Akkor bizonyára bejön majd a Bering órája, amely fekete számlapot és fekete bőrszíjat kapott, így jól megy egy sötét öltönyhöz is. Az eleganciát tovább növeli a rozsdamentes acél tok is, amely a szintén ezüst színű feliratokkal jó kontrasztot alkot. Akárcsak a lista többi tagja, a Bering modellje is rendelkezik naptár funkcióval is, emellett pedig 3 ATM víznyomásig vízálló is, vagyis kézmosás alkalmával sem kell aggódnod, hogy baja lesz.

Esetleg meg is vásárolnád ezeket az órákat? Kattints ide.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr6512941227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2017.10.09. 09:03:11

"bőrszíj is, amely mindig kényelmes viseletet biztosít."

kivéve ha tényleg víz éri a vízálló órát, vagy ha izzadós vagy. és persze arra sem árt felkészülni, hogy ha hordod is, akkor kétévente csere, ami hamar mégegyszer annyiba kerül, mint az óra maga.

PonDrow 2017.10.09. 10:53:38

@halaloszto: a minőségi bőrszíj bírja a vizet, legfeljebb a színe sötétedik. Az valóban igaz, hogy pár évente cserélni kell, de vízálló óra esetén a tömítést is. A kettő együtt meg tényleg lehet egy új óra ára.

Pl. ősszel cseréltettem elemet és tömítést a Pulsar Chronographomban (VD53): 8000 Ft volt, plusz vettem egy középkategóriás Hirsch bőrszíjat hozzá 12.000-ért . :)

Akinek drága cuccai vannak, annak a karbantartás se olcsó.

Irbisz 2017.10.09. 13:00:22

Nemelyik orat elnezve az jutott eszembe, hogy a "letisztult" az igenytelensegig egyszerü kinezet ügyes marketingesek altal kitalalt helyettesitö jelzöje. Meg az, hogy az egyszerü nem mindig elegansnak, hanem igenytelennek hat.

boom2 2017.10.09. 14:16:59

Ugye nem komoly, hogy ezekért szarhalmazokért valaki képes 20-40 ezer forintot kifizetni?
Az első óra, teljességgel alkalmatlan sportolásra, úszásra meg pláne.
Kristályüveg, ami karcálló ha ha ha, na nebassz..

Duplaxiii 2017.10.09. 16:45:14

Több mint 15 éve vásároltam az első Fossil-omat.
Talán a legjobb ár-érték arányú gyártó. Nem hivalkodó, nem vágják le az ember ekzét érte és remek.
Az első elemcserére 6 (!!!) év után volt az egyiknél szükség. Miközben másodperc pontos.

Morpheus. 2017.10.10. 14:36:35

A legelső jól néz ki, de a bőrszíjjal sok baj van és hamar tönkremegy.
süti beállítások módosítása