5 karóra, amely egy régi modellnek állít emléket

2017. december 14. 08:00 - Phone Fanatics

Nem lehet panaszunk az óragyártók kreativitására: nem telik el úgy hónap, hogy ne látnánk egyre szebb, különlegesebb darabokat, akár a vezető cégekre, vagy épp frissen alakult, lelkes óragyártókra gondolunk. Vannak azonban olyan modellek, amelyek nem a jövő, hanem épp a múlt stílusába nyúlnak vissza és segítségükkel a tervezők emléket állítanak egy-egy klasszikus darabnak. Most 5 ilyet választottunk ki:

Tag Heuer Monaco

wp-tag-heuer-1969-original-2015.jpg

Szinte nincs olyan ember, aki ne találkozott volna már a TAG Heuer Monaco névre keresztelt órájával, ha máshol nem, hát Steve McQueen csuklóján a Le Mans című filmben. Az 1969-ben bemutatott órát a vállalat az 1970-es években egyszer már kivonta a forgalomból, de aztán 1998-ban újra visszahozták, a McQueen kultusza miatt, majd 2003-ban egy teljesen új mechanikát építettek bele. Napjainkban is óriási népszerűségnek örvend a modell, így aligha valószínű, hogy egyhamar eltűnne. A Monaco 5400 dollártól érhető el.

Glashütte Original Sixties

91fe7f63-67d7-4392-9584-a6a466d97849.jpg

A Glasshütte tervezői egészen az 1960-as évekbe nyúltak vissza a Sixties megalkotásakor, a karóra ugyanis a Spezimatic típus modernkori értelmezése. A két órát vizsgálva igencsak szembetűnő a hasonlóság, de hát épp ez volt a cél!

glashutte.jpg

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a tervezőknek mégis sikerült úgy újraalkotni a Spezimatic-ot, hogy közben napjaink öltözködési stílusához illeszkedő karóra lett a Sixties. Ráadásul több színben is elérhető, így mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt.A legolcsóbb darabok jelenleg körülbelül 5000 dollárba kerülnek.

Longines Twenty-Four Hours

96-longines-swissair-747x1024.png

Eredetileg 1953 és 1956 között készült  a Swissair pilótái számára a Longines karórája, amelynek különlegessége a 24 órás számlap volt. Bár csak alig 3 évig gyártották, hosszú időn keresztül igazi különlegességként tartották számon, nem véletlen, hogy néhány éve a vállalat úgy döntött, ideje újra visszahozni a klasszikus típust.

longines-twenty-four-hours-single-push-piece-chronograph1.jpg

Így született meg a Twenty-Four Hours, amely úgy állít emléket az eredeti kiadásnak, hogy közben még azoknak is elnyeri a tetszését, akik korábban nem is ismerték az 1950-es években készült variánst. Persze az sem árt, ha a potenciális ügyfélnek van pénze, egy ilyen típus körülbelül 5000 dollárért vihető haza.

Rado Original

2ddef3eb-1697-489c-8282-f0aadfa82640_zps5033db8f.jpg

Alig 5 évvel a Rado alapítása után, 1962-ben jelent meg a DiaStar, amely azóta a márka egyik meghatározó modelljévé vált. Nem véletlen, hogy a cégnél a típus megtartása mellett döntöttek, hiszen a világ első karcálló karórája körül azóta nem akármilyen kultusz alakult ki. A modern kiadás gyakorlatilag pontos mása az eredetinek, ezért is árulják Original név alatt.

rado_original_diastar_2.JPG

Napjainkban azonban az Original nem pusztán egy óra, hanem egy komplett sorozat, amely méltó emléket állít az eredeti, napjainkban is igen keresett kiadásnak. Egy ilyen óra 700 dollártól érhető el, de mechanikától és a tokozás anyagától függően akár a duplájába is kerülhet.

Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary

tissot-7.jpg

1953-ban, a Tissot 100. születésnapján mutatkozott be a Navigator, amely 60 évvel később, a márka 160. születésnapján született újjá. A Heritage sorozatba tartozó Heritage Navigator az eredeti óra külsejét kapta meg, egy “nagy” különbséggel.

tissot_tissotheritagenavigator160a_meanniversaire.jpg

Mindez a tokozás méretéből adódik mivel a korábbi 36 mm-es rozsdamentes acél tokot 43 mm-re növelték meg a Tissot mérnökei. Az igazán stílusos karóráért legalább 1600 dollár kér a gyártó, de figyelembe véve a stílusát és a márka magas minőségét, mi nem sokalljuk az összeget.

Másról olvasnál?

A legjobb női karórák 50 ezer alatt karácsonyra

5 férfi karóra 50 ezer alatt, mint jó karácsonyi ajándék

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Ne maradj le akcióinkról! Értesülj első kézből az új ajánlatainkról és spórolj több tízezer forintot! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr7213499029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása