Ezt az 5 kérdést válaszold meg, mielőtt órát veszel!

2018. május 15. 11:09 - Phone Fanatics

Egy karóra nem csak egy újabb holmi, egy trendi kiegészítő, valójában a személyiségünk és stílusvilágunk tükröződése a külvilág felé. Nem véletlen, hogy nagy körültekintéssel igyekszünk megfelelő órát választani, hiszen nem feltétlenül csak a nyári szettünk részeként, hanem akár hosszú évekig hordhatjuk ugyanazt a darabot. Lássuk, hogy milyen kérdések megválaszolása segíthet, hogy a megfelelőt válasszuk!

Milyen óra illik hozzám? Mi alapján válasszam ki a megfelelő eszközt, amely mind stílusában, mind pedig funkciójában tökéletesen megfelel igényeimnek? Biztosak vagyunk benne, hogy a ti esetetekben is többször felmerültek ezek a kérdések. Az alábbi bejegyzésben átnézzük, hogy milyen aspektusok a leginkább fontosak egy új óra megvásárlásánál, illetve mire érdemes odafigyelni, hogy megtaláljuk a tökéletes karórát, amely illeszkedik az elképzeléseinkhez.

apple-watch-hermes-los-arys-723x420.jpg

1. Miért szeretnék új órát vásárolni?

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy tudjuk, miért is szeretnénk órát vásárolni, vagyis legyen egy célunk. Sportoláshoz szeretnénk használni vagy üzleti megjelenéshez, kiegészítőként? Valamelyik színből van egy csomó ruhánk és jó lenne mellé még egy hasonló színű kiegészítő óra formájában? Egyszerűen csak le akarjuk nyűgözni barátainkat, ismerőseinket? Gondoljuk végig pontosan mi az, ami motivál minket a vásárlásra, illetőleg, hogy mit várunk el tőle a jövőben! Amennyiben csak az általános viseletünk mellé tervezünk egy mutatós kiegészítőt, teljesen felesleges a prémium vagy luxus kategóriából választanunk, hiszen könnyen elképzelhető, hogy mindössze néhány alkalomra fogjuk csak használni. 

skagen_1.png

2. Milyen típusú óra érdekel?

Számos különböző funkciójú óra van a piacon, amelyet használhatunk az élet minden területén. Professzionális búvár órák, elegáns vagy minimalista eszközök komoly megjelenéshez, ezred másodperces pontosságú kronográf órák. A lehetőségek tárháza szinte korlátlan. Érdemes eldöntenünk szeretnénk-e bármilyen plusz funkciót, amely megkönnyítené az életünket vagy sem.

Érdemes tehát átgondolnunk, hogy az a típus, amelybe beleszerettünk, mennyire passzol az elképzeléseinkhez: elegáns rendezvényeken szeretnénk csak viselni, esetleg a mindennapi outfitunk részeként, netán sportoláshoz, vagy örök darabként a személyiségünk kifejezésének eszközeként?

0001002_michael-kors-watches-portia-watch.jpeg

3. Hol tájékozódjak és hol vegyek órát?

Amint sikerült kiválasztanunk, hogy elegáns, sportos, minimalista vagy klasszikus órában gondolkozunk érdemes utána nézni az adott kategóriára vonatkozó leírásoknak, ahonnan inspirációt tudunk meríteni. Általában a különböző blogokon vagy csoportokban számos tapasztalat olvashatunk óratulajdonosoktól vagy hozzáértőktől. 

Ma már bármikor meg tudjuk rendelni az adott terméket az internetről is, hiszen számos webshop - köztük a Fashionwatch webshopja -  kínál jobbnál jobb órákat nekünk. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint olyan helyről rendeljük meg, amelynek ellenőriztük a hitelességét, és törekedjünk rá, hogy egy olyan szolgáltatótól szerezzük be, amelynek valóban van óraboltja és nem közvetített szolgáltatásként értékesíti az eszközöket. Miért fontos ez? Nagyon sok esetben másképp mutat az óra a képen, mint a valóságban vagy bármilyen egyéb funkcionális probléma, illetőleg sérülés esetén könnyedén vissza tudunk menni a boltba és kicserélni azt.  A legjobb, ha kiválasztjuk a weboldalról az adott terméket, aztán meglátogatjuk a boltot. A Fashionwatch üzleteket megtalálod a Teréz körúton és a Camponában.

5_ami_3_as.jpg

4. Milyen színt válasszak?

Egy óra nem csak öltöztet, nem csak azért jó mert, mert mutatja a pontos időt (arra ott van a telefonunk) és nem csak a státuszról árulkodhat, hanem a személyiségünkről is. Ezt általában az óra márkája, fazonja mondja meg és persze a beszédes színei. A színek erőteljesen fejezik ki az érzelmeinket és mutatják meg, kik és milyenek is vagyunk. Lelkesek, komolyak, vidámak, gondoskodóak, kemények vagy éppen nőiesek.

Egy óra nem csak a stílusodat mutatja meg, hanem a személyiségedbe is bepillantást engedhet. Az olasz H2X márka kápráztató színpalettájával betette a lábát Magyarországra, pontosabban a Fashionwatch üzleteibe, és azt üzeni, hogy  ideje bátran viselni a színeket.

Szóval a színek közül kedvedre válogathatsz attól függően, hogy mennyire passzol a ruhatáradhoz illetve mennyire fejezi ki a személyiségedet. Neked melyik a kedvenc színed?

30742846_1633116493431242_351033380818649088_n-1760x900.jpg

5. Érdemes replika változatot vásárolnom?

Tudjuk, hogy sok esetben csábító lehet a replika óra, leginkább abból az okból kifolyólag, hogy az eredeti árának töredékét kell kifizetnünk érte. Azonban szinte biztosan csalódni fogunk ezekben a termékekben, hiszen a minőségi különbségeket, már igen korán észre fogjuk venni, már az óra megvásárlása után is.

Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek egyértelmű lesz, hogy nem az eredeti változatot hordjuk a csuklónkon, hiszen számos árulkodó jele van egy replikának, amelyet a hozzá nem értő személyek is viszonylag gyorsan kiszúrnak.

Nem feltétlen kell több tízezreket, pláne százezreket költenünk egy minőségi és tetszetős órára, számos olyan márkával találkozhatunk a piacon, amelyek tartósságot és lehengerlő megjelenést kínálnak, megfizethető áron.

Szerencsére az óravásárlásnál sok esetben nem szükséges a pénztárcánk legmélyére nyúlnunk érte. A Fossil, a SKAGEN, a Casio, a H2X és még sok egyéb olyan márka van a piacon, amelyek megfizethető áron kínálnak nekünk minőségi termékeket. Válasszunk okosan, legyünk körültekintőek, és vegyük figyelembe a főbb szempontokat mielőtt megvennénk az új óránkat.

 

Leadfotó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr3913944994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása