A 10 legjobb Bering óra

2017. február 17. 09:56 - Phone Fanatics

Pontosan 280 évvel René Kaerskov túrája előtt, 1728-ban, a dán származású orosz tengerész, Vitus Bering elszánta magát: elhajózik egy addig ismeretlen területre a Jeges-tengeren. Ez alatt az utazás alatt átkelt egy szoroson, amely a mai napig az ő tiszteletére a Bering-szoros nevet viseli. Új utakon járni, elkalandozni ismeretlen területre: ez köti össze a dánokat, Vitus Beringet és René Kaerskovot a BERING márkával, amit különlegesen kemény alapanyagok és roppant letisztult dizájn jellemez. Minden modell vízálló házban, karcálló zafírüveggel és három év garanciával kerül forgalomba. A Bering mindamellett, hogy népszerű, minőségi termékeket kínál elérhető áron. Mind a divatos eleganciát mind pedig a letisztult minimalizmust megtaláljuk a gyönyörű karóráikon, amelyek méltán vívták ki a népszerűséget maguknak. Cikkünkben összegyűjtöttük nektek a márka legjobb modelljeit.

bering_brown_ceramic_watch_and_jewellery.jpg1. Bering 10542-567 férfi karóra

Legelső modellünk nem csak letisztult és minimalista, de funkcióiban is rendkívül gazdag terméknek tekinthető. A rozé arany és az elegáns szíj kettős kompozíciója adja meg az óra egyedi és lenyűgöző megjelenését. Találkozhatunk dátum kijelzéssel, stopperrel és 24 órás kijelzéssel is ezen a gyönyörű órán. A számlapot zafír üveg védi a külső megrongálódástól. Mind elegáns megjelenéshez, mind pedig a hétköznapok során kiváló választás lehet a termék, hiszen egyszerre klasszikus és divatos a külleme.  Az óratok nemes acélból került megmunkálásra és vízálló funkciót is nyújt, megközelítőleg 50 méterig. Az órát körülbelül 77.000 Forintért vásárolhatjuk meg a legtöbb kereskedelmi egységben és alapértelmezetten 3 év garanciát kapunk rá.

1.jpg2. Bering 11139-504 férfi karóra

Haladjunk is tovább a következő Bering óra felé. Ez az eszköz szintén egy klasszikus és elegáns megjelenést kapott, ugyanakkor a megjelenésében divatos órák közé sorolható. Az ezüstszínű tok nemesacélból készült és ehhez kapcsolódik az elegáns bőrszíj, amely fokozza az óra komoly és letisztult jellegét. Szintén zafír üveg takarja az óra számlapját, amelyen a dátum kijelzésen túl, semmi sem zavarja meg a tökéletes kompozíciót. Elsősorban üzleti vagy munkahelyi viselethez ajánljuk az óra használatát, mivel egy kifejezetten klasszikus design-nal van dolgunk. Az óra szerkezete elemmel működik. Az elem várható élettartama függ az óra funkcióitól, és a funkciók használatának gyakoriságától. Cseppálló funkciót is kapott a termék, de fürdéshez semmiképp sem ajánlott a használata. Kifejezetten jó áron, már 42.900 Forintért hozzájuthatunk ehhez a csodálatos órához.

2.jpg3. Bering 11233-222 férfi karóra

Titán tokkal rendelkezik ez a nem mindennapi megjelenésű óra, így biztosan hosszú évekig nem lesz gondunk a minőségre. A számlapot edzett ásványi üveg védi a megrongálódástól és ebben az esetben is egy cseppálló óra konstrukcióról beszélünk. Egy teljesen fekete designt kapunk, leszámítva az óra indexeket és mutatókat és természetesen a Bering márka feliratot a számlapon. Ez a termék inkább a divatos kategóriába tartozik, ezért elsősorban általános és munkahelyi viselet mellé ajánljuk a használatát. Ennek a különleges és minőségi órának is rendkívül kedvező az ára, már 59.900 Forintért hozzájuthatunk a szerkezethez. Kiváló választás lehet azoknak, akik szeretnének egy igazán egyedi és minőségi terméket választani maguknak, kedvező áron és gyári garanciával. Biztosan hosszú évekig ki fogja szolgálni ez az óra a tulajdonosát.

3.jpg4. Bering 13841-702 férfi karóra

Funkciókban rendkívül gazdag karóra tökéletes választás lehet a mindennapi használathoz. Találhatunk rajta kronográf funkciókkal, dátum és 24 órás kijelzéssel. Szintén cseppálló, tehát nem kell attól tartanunk, hogy az átlagos használat során víz kerülne az óra szerkezetébe. Zafír üveg védi a számlapot a karcolódástól és jelen esetben is megkapjuk rá a három év garanciát. Kétségtelen tény, hogy az eszköz már árban egy kicsit magasabb kategóriába tartozik, azonban így is tökéletes választás lehet azoknak, akik a minőségi termékeket preferálják. Biztosan hosszú évekig nem lesz semmilyen jellegű probléma ezzel a gyönyörű karórával. Az óra szerkezete elemmel működik és a megjelenésében az ezüst, fekete színek dominálnak és alkotnak igen tetszetős kompozíciót. Átlagosan 83.000 Forintért juthatunk hozzá az órához.

4.jpg5. Bering 13738-404 férfi karóra

Következő óránk mind az elegancia, mind pedig a divatos megjelenés ismertetőjeleit magában hordozza. Munkahelyre és az általános viselethez is tökéletes választás ez a remek karóra. Az ezüstszínű tok mellé egy diszkrét szíj társul, mindemellett cseppálló az szerkezete. A számlapját zafír üveg borítja, ezzel is védve az esetleges karcolásoktól a terméket. Szintén találkozhatunk benne a cseppálló funkcióval, azonban a dátum kijelzés funkciót nem tartalmazza a termék. A számlap így rendkívül letisztult lesz és összességében egy olyan kellemes megjelenésű órát kapunk, amely remek kiegészítőként szolgálhat. Nagyságrendileg 49.000 Forintért juthatunk hozzá, az alapértelmezett gyári garanciával.

5.jpg6. Bering 10725-789 női karóra

Divatos, nőies és különleges. Leginkább ez a három szó jellemzi ezt a gyönyörű óramodellt. Alapvetően a letisztult formák jellemzik ezt a terméket is. Három év garanciát kapunk az eszközre alapértelmezetten. Swarovsky kristály díszítést is tartalmaz a kifejezetten egyedi és szemet gyönyörködtető számlap. Az óratok anyaga nemesacélból készült, ezért még hosszú évekkel a vásárlást követően is biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz gondunk a minőségre. Elsősorban munkahelyi és általános viselet mellé ajánljuk.  Már 66.000 Fortintért hozzájuthatunk a legtöbb kereskedelmi egységben ehhez az órához. Természetesen a korábban bemutatott társaihoz hasonlóan vízálló. Körülbelül 65.900 Forintért már hozzájuthatunk ehhez a nem mindennapi szerkezethez és biztosan nem fogjuk megbánni.

 

6_1.jpg7. Bering 11429-746 női karóra

Következő női óránk egyszerre rendkívül divatos és elegáns. Mind az üzleti megjelenéshez, mind pedig a hétköznapi használathoz kiváló választás lehet azoknak a hölgyeknek, akik szeretnek kitűnni a tömegből. Az eszköz cseppálló. Színeiben a rózsa arany és fekete kombinációját fedezhetjük fel rajta. A Bering márkához hű minőség természetesen itt is garantált. Jelen mechanikánál is találkozhatunk a megerősített zafír üveggel a számlapon, így biztosan nem kell attól tartanunk, hogy megrongálódik. Rendívül letisztult, ugyanakkor megjelenésében reprezentatív. Ezzel a csodálatos karórával sem fogunk biztosan rossz döntést hozni. Kifejezetten ajánljuk. Hozzájuthatunk a legtöbb óraboltban már 80.000 Forintért.

 

 

11429-7461.jpg8. Bering 11927-334 női karóra

Ez a modell a méltán népszerű és közkedvelt sárgaarany és fehér színkombinációk tökéletes kompozíciójának megtestesítője. A termék megjelenéséből adódóan, elsősorban az elegáns viselet mellé ajánlott a használata. Remek kiegészítőként szolgálhat az üzleti megjelenésű hölgyek számára, ráadásul itt is megtalálhatjuk a swarovsky kristály díszítést.  A 3 év gyári garancia, ebben az esetben is alapértelmezetten jár az óra mellé. Kategóriájában talán az egyik leginkább kedvező árú termék, a hamisítatlan minőség dacára. Már 47.900 Forintért megvásárolhatjuk ezt a csodálatos eszközt, amely biztosan nem fog csalódást okozni nekünk. A tok ebben az esetben is, minőségi nemesacélból készült. Egy kifejezetten reprezentatív, lendületes formatervvel rendelkező óra.

8.jpg9. Bering Classic 10426-265 női karóra

Letisztult design és minimalista formaterv jellemzi a soron következő elegáns és divatos női óránkat. Az óra számlapján nem foglalja a helyet semmilyen többlet funkció, ezzel is növelve a letisztult megjelenését. Mind az elegáns mind a munkahelyi viselet mellé kétségtelenül jó választás lehet az óra. A rózsaarany és fekete színek váltakozása adja az eszköz egyedi és szembetűnő jellegét. Kristályüveg védi a számlapot a külső rongálódástól. Természetesen itt is kapunk 3 év garanciát, és a legtöbb óraboltban már 53.900 Forintért hozzájuthatunk, amely tekintetbe véve a minőséget egyáltalán nem számít magas árnak.

uhr_bering_10426-265_classic_collection1.jpg10. Bering 32430-761 női karóra

Ez az óra kifejezetten a divatos megjelenésű modellek közé tartozik, mindazonáltal ideális lehet munkahelyi viselethez is. Az óra ebben az esetben is cseppálló, a tok nemesacélból készült és szintén megkapjuk a 3 éves gyári garanciát rá. Főleg általános és munkahelyi viselethez ajánlott a használata, de opcionális lehet elegáns öltözék mellé is. A Swarovsky kristály díszítés nem maradhat el ebben az esetben sem, amely egy teljesen új, ragyogó koncepcióba helyezi az egész óra megjelenését. Körülbelül 100 Forintba kerül az óra, ezzel egy kicsit a drágább árkategóriába tartozik a márkán belül, de mindenképpen megéri a befektetést.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Szólj hozzá!

Hogyan válasszak karórát magamnak?

2017. február 16. 08:05 - Phone Fanatics

Egy karóra nem más, mint személyiségünk és stílusvilágunk tükröződése a külvilág felé. Nem véletlen, hogy nagy körültekintéssel igyekszünk megfelelő órát választani, hiszen akár hosszú évekig hordhatjuk ugyanazt a darabot. Különösen a svájci óraipar háza tájáról érkezett termékek rendkívül időtállóak, egyes modellek akár egy életen át végigkísérnek minket. Ezért fontos feltenni magunknak olyan kérdéseket mint: Milyen óra illik hozzám? Mi alapján válasszam ki a megfelelő eszközt, amely mind stílusában, mind pedig funkciójában tökéletesen megfelel igényeimnek? Biztosak vagyunk benne, hogy a ti esetetekben is többször felmerültek ezek a kérdések. Legújabb cikkünkben értékes tippeket és szempontokat osztunk meg veletek, hogy milyen aspektusok a leginkább fontosak egy új óra megvásárlásánál, illetve mire kell fokozottan odafigyelni. Karórát választani nem nehéz, de olyat, amelyet évek múltán is szeretni fogunk, már jóval komplikáltabb. Lássuk, mire kell fokozott figyelmet fordítanunk, hogy megtaláljuk a tökéletes eszközt, amely illeszkedik az elképzeléseinkhez.

man-wearing-watch_cwxwdh.jpg1. Miért is szeretnék új órát vásárolni?

Talán közhelyesnek tűnhet, mindazonáltal érdemes feltenni magunknak a kérdés, még a vásárlás előtt. Nagyon fontos, hogy tudjuk, mit szeretnénk elvárni a leendő óránktól. Sportoláshoz szeretnénk használni vagy üzleti megjelenéshez, kiegészítőként. Egyszerűen csak le akarjuk nyűgözni barátainkat, ismerőseinket?  Gondoljuk végig pontosan mi az, ami motivál minket a vásárlásra, illetőleg, hogy mit várunk el tőle a jövőben. Az is egy rendkívül fontos kérdés, hogy mennyi ideig szeretnénk hordani az eszközt. Amennyiben csak az általános viseletünk mellé tervezünk egy mutatós kiegészítőt, teljesen felesleges a prémium vagy luxus kategóriából választanunk, hiszen könnyen elképzelhető, hogy mindössze néhány alkalomra fogjuk csak használni. Ha szeretnénk egy igazán ikonikus órát, amely akár generációkon át a családon belül apáról fiúra száll, érdemes elgondolkoznunk egy prémium minőségű svájci órán.

1.jpg2. Milyen típusú óra érdekel

Számos különböző funkciójú óra van a piacon, amelyet használhatunk az élet minden területén. Professzionális búvár órák, elegáns vagy minimalista eszközök komoly megjelenéshez, ezred másodperces pontosságú kronográf órák. A lehetőségek tárháza szinte korlátlan. Ettől függően természetesen a költségek is növekedhetnek, hiszen márkától függetlenül egy funkciókban gazdag óra lényegesen többe is kerülhet az átlagosnál. A tradicionális vagy klasszikus órák az esetek nagy részében konzervatívabb design-nal rendelkeznek és elsősorban az elegáns megjelenéshez ajánlatosak. A sport órák szintén egy nagyon széles skálán elérhetőek, amely között találunk kronográf funkciós eszközöket és búvárkodásra is alkalmas karóra kollekciót is. Érdemes eldöntenünk szeretnénk-e bármilyen plusz funkciót, amely megkönnyítené az életünket vagy sem. Ráadásul figyelembe véve ezeket a szempontokat komoly összegeket tudunk megspórolni magunknak.

watches.jpg3. Hol fedezzem fel az új órákat?

Szerencsére az interneten számos érdekes bejegyzést olvashatunk az adott kategória legjobb karóra modelljeivel kapcsolatosan. Amint sikerült kiválasztanunk, hogy elegáns, sportos, minimalista vagy klasszikus órában gondolkozunk érdemes utána nézni az adott kategóriára vonatkozó leírásoknak, ahonnan inspirációt tudunk meríteni. Általában a különböző blogokon vagy csoportokban számos tapasztalat olvashatunk óratulajdonosoktól vagy hozzáértőktől. Így egy sokkal jobb rálátásunk lesz az adott márkára, és tudni fogjuk, mely funkciókat érdemes szem előtt tartani.  Egy szó mint száz, érdemes a weben utána néznünk, hogy az a választott óratípuson belül, mely modellek lehetnek érdekesek számunkra.

5_ami_3_as.jpg4. Érdemes befektetésként tekintenem rá?

Mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy pontosan mennyit szánunk az új óránkra. Nagyon fontos, hogy elsősorban ne befektetésként gondoljunk az rájuk. Tény, hogy rendkívül időtálló eszközök, amelyek közül számos értékálló darabbal is találkozhatunk, mindazonáltal általános tévhit, hogy az idő múlásával minden órának növekszik az értéke. Az autókhoz hasonlóan, ha nem egy kifejezetten ritka vagy luxus kategóriába tartozó limitált szériás modellt választunk, már a vásárlás után csökken az értéke. A különbségek és az értékromlás mértéke pedig szintén minden óramodell esetében más és más.  Természetesen utána tudunk nézni ebben az esetben is a különböző online aukciókon meghirdetett óráknak is és elképzelhető, hogy találkozunk olyan termékkel, amelyhez jó áron jutunk hozzá. Ettől függetlenül, az órák gyűjtését alapvetés egy hobbinak és örömforrásnak kell tekintenünk az életünkben, mintsem befektetési lehetőségnek.

4.jpg5. Hol érdemes megvásárolnom az órát

Értelemszerűen, ma már bármikor meg tudjuk rendelni az adott terméket az internetről is, hiszen számos webshop kínál jobbnál jobb órákat nekünk. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint olyan helyről rendeljük meg, amelynek ellenőriztük a hitelességét, és törekedjünk rá, hogy egy olyan szolgáltatótól szerezzük be, amelynek valóban van óraboltja és nem közvetített szolgáltatásként értékesíti az eszközöket. Miért fontos ez? Nagyon sok esetben másképp mutat az óra a képen, mint a valóságban vagy bármilyen egyéb funkcionális probléma, illetőleg sérülés esetén könnyedén vissza tudunk menni a kereskedelmi egységbe és kicserélni azt.  Nagy kellemetlenséget okozhat a garanciális procedúra, mivel itthon még gyakran előfordul, hogy nem kiforrott az ügyintézés. A legjobb, ha kiválasztjuk a weboldalról az adott terméket, aztán meglátogatjuk a boltot, így biztosan nem fogunk abba a csapdába esni, hogy olyan órát választunk, amelyet később megbánunk.

3.jpg6. Érdemes replika változatot vásárolni?

Tudjuk, hogy sok esetben csábító lehet a replika óra, leginkább abból az okból kifolyólag, hogy az eredeti árának töredékét kell kifizetnünk érte. Azonban szinte biztosan csalódni fogunk ezekben a termékekben, hiszen a minőségi különbségeket, már igen korán észre fogjuk venni, már az óra megvásárlása után is. Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek egyértelmű lesz, hogy nem az eredeti változatot hordjuk a csuklónkon, hiszen számos árulkodó jele van egy replikának, amelyet a hozzá nem értő személyek is viszonylag gyorsan kiszúrnak. Mindent összevetve, magunkat sem fogjuk meggyőzni arról, hogy jó üzletet kötöttünk, mivel sok esetben már a vásárlást követő néhány hónapon belül használhatatlanná válik az eszköz. Nem feltétlen kell milliókat vagy százezreket költenünk egy minőségi és tetszetős órára, számos olyan márkával találkozhatunk a piacon, amelyek tartósságot és lehengerlő megjelenést kínálnak, megfizethető áron.

6.jpg7. A nagy döntés meghozatala

Nem kérdés, hogy komoly marketing lapul a különböző óra manufaktúrák hátterében, különösen a luxus kategóriában. Tény, hogy számos alkalommal itt is a márkát fizetjük meg egy bizonyos összeg felett, és az adott brand szerelmeseinek sokszor meg is éri a horribilis összegű befektetés. Azonban, ha nem vagyunk egy adott márkára specializálódva, csak szeretnénk egy minőségi, mégis mutatós órát magunknak, akkor is biztosan fogunk megfelelő eszközt találni a csuklónkra. Ráadásul sok esetben nem szükséges a pénztárcánk legmélyére nyúlnunk érte. A Swatch, a Citizen, a Casio és még sok egyéb olyan márka van a piacon, amelyek megfizethető áron kínálnak nekünk minőségi termékeket. Válasszunk okosan, legyünk körültekintőek, és vegyük figyelembe a főbb szempontokat mielőtt megvennénk az új óránkat.

7.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

10 komment

10 legendás Tag Heuer óra

2017. február 15. 09:56 - Phone Fanatics

Az egyik legjobban tisztelt és nagy becsben tartott név a svájci óraiparban, kétségtelenül a Tag Heuer. Mindamellett, hogy nagy múltra visszatekintő brand-ről beszélünk, szinte mindenki felismeri a luxus termékeiket világszerte. Az 1860-as évekbe nyúlik vissza a cég eredete, ami Edouard Heuer alapító nevéhez fűződik. A márka nevében a Heuer így már nem is kérdés senki számára, de mit jelent a TAG? Valójában a Techniques d’Avant Garde rövidítése, amely pontosan azt az innovatív szemléletet igyekszik közvetíteni a világ felé, amely a márkára leginkább jellemző. Mind az átlagemberek, mind pedig a híres személyiségek körében is nagy népszerűségnek örvend az óra. Legújabb cikkünkben megosztjuk veletek, hogy melyek a márka leginkább ismert, kedvelt és ikonikus óramodelljei.  Bemutatunk 10 olyan Tag Heuer órát, amely méltán vívta ki az ismeretséget, hiszen mind megjelenésüket tekintve, mind pedig funkcionalitásukra vonatkozóan egyediek a piacon. Lássuk a legjobb Tag Heuer órákat:

2894.jpg1. Tag Heuer Link

Első óránk fiatalos és sportos megjelenést közvetít. A Római számok az eszköz számlapján kihangsúlyozzák a márkától már jól megszokott töretlen eleganciát. Természetesen a luxus kategória jelen esetben is helytálló, amit jól mutat az órán elhelyezett 11 gyémánt, és az azt védeni hivatott karcálló üveg, amely védi az óra számlapját. Dátum kijelzést az óra 6-os mutatójánál találunk egy lenyűgöző és kivételes design konstrukcióban.  Tehát a Tag Heuer Link modell egy funkcionálisan is rendkívül gazdag eszköz, ami nem csak megjelenésében különleges. Vitathatatlan, hogy prémium minőséget az ár is tükrözi, hozzávetőlegesen 6,5 millió forintért juthatunk hozzá ehhez az olcsónak semmiképp sem nevezhető, ugyanakkor legendás órához.

tag-heuer-link-calibre-16-cat2010_ba0952-cover.jpg2. Carrera MP4-12C

Rátekintve az MP4-12C-re, sokakat emlékeztethet valamire, és ez a feltételezés nem véletlen. Alapvetően ezt az órát a McLaren MP4-12C sportkocsi tiszteletére készítette a svájci óramanufaktúra. A leginkább különleges része az órának, amely senki számára nem maradhat észrevétlenül, az a szíj és az elképesztően egyedi megjelenése az eszköznek. Nem kérdés, hogy egy kifejezetten sportos megjelenésű órát ismerhetünk meg ebben a modellben. A szíj narancssárga része az, amely különösen emlékeztethet minket az autóra. Érdekesség, hogy ez volt az első olyan óra a márka háza tájáról, amely prémium automata szerkezetet kapott, ami kétségtelenül lehengerlő a végeredmény szempontjából. Viszont különlegessége elenére nem ez az első olyan óra, amely valamelyik sport autóval vagy közismert branddel van összefüggésben. Valamivel „olcsóbban” hozzájuthatunk, mint a korábban bemutatott Link modellhez. Az óra nagyságrendileg 4 millió forintért elérhető bárki számára.

2_1.jpg
3. Carrera Calibre 360

Következő óránk szintén a márka ikonikus darabjai közé tartozik. Különlegessége, hogy ez volt az első olyan kronográf óra, amely századmásodperces pontossággal mérte az időt. Az óra szerkezete kétségtelenül nem mindennapi, megközelítőleg 230 különböző darabból rakták össze. A legendás órából négy különböző verzió készült. Rózsaarany, fehérarany, rozsdamentes acél és PVD bevonattal ellátott eszközök érkeztek a piacra a 360-as kaliber szerkezetével. Ebben az esetben is egy vitathatatlanul luxus kategóriás árról beszélhetünk, de nem ér minket meglepetésként A Tag Heuer órái nem tartoznak azokhoz az eszközökhöz, amelyek divatból vagy ruha mellé választ az ember. Azoknak ajánlott, akik kifejezetten nagy rajongói a márkának, mert nekik nem hiányozhat ez a darab sem kollekciójából. Nagyságrendileg a rózsaarany kivitel 5 millió forinttól elérhető.

3.jpg4. Link Calibre 18

A Link Calibre 18-as modell egy, a Tag Heuer leginkább megfizethető kategóriájú eszközeiből. Ugyanakkor kétségtelen, hogy az egyik legérdekesebb modell is egyben. A kifejezetten attraktív design egy 40 mm-es óratokból és a hozzá tartozó rozsdamentes acél szíjból készült, ami szintén egy lenyűgöző megjelenést prezentál. Mindemellett tartalmaz kronográf funkciót és 200 méterig vízálló is, tehát funkcióiban sem hanyagolták el a korábban bemutatott társaihoz mérten. Az eszköz egyszerre elegáns és sportos megjelenésű. Az ár klasszisokkal alacsonyabbnak számít adott kategórián és márkán belül, de így sem tartozik az olcsó kategóriába. Nagyságrendileg egymillió forintért már hozzájuthatunk ehhez a modellhez, hogy gyűjteményünket gazdagítsa a hamisítatlan svájci minőségével.

4.jpg5. The Vanquish

Soron következő óránk egy igazán különleges modell, elsősorban a ritkasága miatt. Mindösszesen 11 eszköz készült 2005-ben ebből a szériából. Az óratok titánból lett megalkotva, hozzá pedig egy sportos szíj társul. A számlap kialakítása szinte páratlan, egyedi megjelenést kapott, amely semmilyen más órához nem hasonlítható a piacon. A Vanguish modellek körülbelül 4 millió Forintért keltek el, de akadt néhány darab, amelyet 7 millióért kapkodtak el az aukcióról. Az óra stílusos, gyönyörű és elképesztő megjelenésű, de természetesen nem is vártunk mást a svájci óriás cég háza tájáról. A számlapon a kronográf funkciók lehengerlő kialakításban szerepelnek és leginkább ez a tipikus ismertetőjel tette a Vanguish modelleket egyedivé és összetéveszthetetlenné.

5.jpg6. Carrera Mikrograph

A Mikrograph design elemi kifejezetten a Tag Heuer részére lettek tervezve és ez teszi igazán különlegessé az órát. Funkcióban is rendkívül gazdag a termék, a kronográf óra rendelkezik az alapvető opciókon túl, 42 órás erőforrás tartalékkal is. Érdekesség, hogy 69 különböző drágakőből lett összerakva. Az arany óratok mellé egy elegáns bőrszíj tartozik. Az óra alapvetően tehát az üzleti megjelenésű eszközök közé tartozik. Ebben az esetben is egy teljesen egyedi megjelenésű óracsodát ismerhetünk meg. Ebből kifolyólag a luxus minőséget ugyancsak tükröződni látjuk az óra árában is. Megközelítőleg 14 millió forintért juthatunk hozzá, tehát nyilvánvalóan ez sem lesz az a kategória, amelyet hétköznapi emberként megengedhetünk magunknak, de csodálni még azért lehet ezt a tökéletes funkció és design harmóniát:)

6.jpg
7. Monaco V4

A márka nevében is szerepel az innovációra való utalás, ezáltal a termékei sok esetben úttörőnek számítanak a design vagy a funkcionalitás terén. Ez alól a Monaco V4 sem képez kivételt. Ez volt az első olyan óramodell, amely hajtószíjat használt, a már megszokott fogaskerekek helyett az óraszerkezetben.  A Monaco V4 pontosan az az óra, amely a luxuson túl egyediséget és lenyűgöző funkcionalitást hordoz magában. Az óra csontváz szerkezetes, tehát láthatjuk a működését, hiszen a számlapon szabaddá van téve az eszköz mechanikája. A termék ára ebben az esetben is bőven a luxus kategóriába esik, körülbelül 14 millió forintért juthatunk hozzá.  Kétségtelenül egy legendás ikon a maga kategóriájában, mind a megjelenés mind pedig a funkcionalitás szempontjait szem előtt tartva.

7.jpg8. Grand Carrera Pendulum

A Grand Carrera egy másik epikus márkakapcsolatnak számít a Tag Heuer és a mára már közismertté vált Tesla cég között. Az óra megjelenése kifejezetten sportos és funkcióiban sem szorul hátrányba a korábban bemutatott társaival szemben.  Kicserélték az órában a régi inga karikát és frekvenciát is váltottak, mindemellett pedig 4 apró mágnes dolgozik az óra szerkezetében.  Bár funkcionalitásában gazdag és megjelenésében luxus kivitelű termékről beszélünk, szintén nem tartozik a megfizethetetlen kategóriába. Természetesen prémium az ár, de megközelítőleg már két millió forintért hozzájuthatunk ehhez a kiváló modellhez.

8.jpg

9. Mikrotimer Flying 1000

Egy elképesztően hatékony mechanikus szerkezetet ismerhetünk meg a Mikrotimer esetében. Az órában lévő kronográf szerkezet képes mérni az 1/ 1000 másodpercet. Bemutatásakor messze gyorsabb volt, mint bármelyik másik kronográf óra  a piacon.  A 2011-es Baselworld kiállításon került az eszköz debütálásra. Összesen 150 darabos limitált szériában került a piacra. Mivel funkcionalitásában nem csak gazdag, de egyedülálló is volt az óra a megjelenésekor, nem is beszélve a limitált szériás kiadásról, természetesen az ára is igazodik ehhez. Nagyságrendileg 25 millió forintért juthatunk hozzá ehhez a nem mindennapi eszközhöz, amely nem kérdés, hogy legendás terméke egy legendás márkának.

9.jpg10. Mikrogirder 10000

A Mikrotimer Fyling 1000 kétségtelenül egy újabb egyedi óra a saját osztályán belül, különösen a funkcionalitását figyelembe véve. A Mikrogirder 10000 pedig még inkább továbbfejlesztette a már megkezdett vonalat. A pontosságot tekintve, lenyűgöző eredményekkel büszkélkedhet ez a kronográf óra. Képes rá, hogy mérje az 5/10.000 másodpercet, amely egy teljesen egyedülálló funkció. Amennyiben szeretnéd elképzelni, hogy milyen elképesztő sebességet produkál, csak képzelj el egy annyira gyors kronográf órát, amelynél észre sem veszed, hogy mozog egyáltalán. Ez teszi a legpontosabbá, ráadásul nem csak a Tag Heuer összes modellje közül, hanem az egész világon. A teljesítménye mellett az ára is elképesztő, közel 29 millió forintba kerül a termék.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

3 komment

Újabb 10 különleges óra!

2017. február 10. 17:41 - Phone Fanatics

Korábbi cikkünkben olyan órákat mutattunk be, amelyekről biztosan nem hallottatok még. Számos olyan remekművel találkozhatunk, amelyek megjelenésében szinte szárnyal a kreativitás. A klasszikus órák esetén is szinte kimeríthetetlennek tűnnek a lehetőségek, ha egy egyedi megjelenésről és a különleges funkciókról beszélünk. Legújabb cikkünk is ezeknek a gyönyörű és lehengerlő szerkezeteknek a tiszteletére készült. Bemutatunk nektek újabb 10 nem mindennapi órát, amelyek mellett biztosan nem lehet elmenni szó nélkül. Legtöbbjük természetesen a luxus kategóriából származik, de akadnak majd olyan kreatív termékek is, amelyek a hétköznapi emberek számára is megfizethető áron kínálnak különleges élményt. Lássuk a bűvös 10-est:


1. MB&F HM2-SV.

Első óránk egy olyan érdekes szerkezettel rendelkezik, amelyet csontváz óráknak nevezünk. Az ilyen eszközök különlegessége, hogy megfigyelhetjük az óra mechanikájának működését, hiszen mindenki számára láthatóvá teszi a design kialakításuk. Gyönyörködhetünk benne, hogyan dolgozik fáradhatatlanul az eszköz, hogy mutassa nekünk a pontos időt. Mindazonáltal az MB&F brand teljesen új magaslatokba helyezte ezt a design koncepciót is. Legfőbb különlegessége az órának a számlapra helyezett, körülbelül 3,6 mm – es zafír kristály. Érdekesség, hogy kristály megmunkálása egy ilyen egyedi méretre kifejezetten bonyolult és nehéz folyamat, nagyságrendileg maga a levágása 55 órás munkát igényel. A bal oldali diaméter mutatja az aktuális dátumot, a jobb oldali pedig perc és óramutatóként funkcionál.

1_1.jpg2. Jean Dunand “Shabaka”

Ennek az órának az inspirációja az egyiptomi fáraók korába nyúlik vissza. A 25. dinasztia egyik fáraója, Shabaka után kapta az eszköz a nevét, és kétségtelenül a lenyűgöző design is az egyiptomi stílusvilágot tükrözi. Elképesztően gazdag az óra funkcionálisan, csak a nap és az aktuális dátum kijelzésre három elem szolgál. Mindemellett 721 különböző darabból alkották meg ezt a lehengerlő óraszerkezetet. Természetesen nem maradnak ki a drágakövek sem, pontosan 54 különböző található belőlük az órán. Az eszköz tartalmaz egy erőforrás tartalékot is, amely megközelítőleg 45 óráig képes a szerkezetet működtetni. Holdfázis mutatót is találhatunk ezen a csodálatos időmérőn, amely szintén egy ikonikus és kreatív eszköz.

2.jpg3. Romain Jerome Batman watch

A Batman karakterének 75. évfordulójára készült különleges óránk lesz a következő eszköz, amelyet bemutatunk.75-ös limitált szériában jelent meg és a svájci órakészítő Romain Jerome keze munkáját dicséri ez a remekmű. A márka első órája volt ez, amely egy szuperhős előtt rótta le a tiszteletet és kétségtelenül jó munkát végeztek, hiszen lenyűgözően kreatív eszközt teremtettek meg. Az RJ Watches ügyvezetője úgy nyilatkozott az óra debütálásakor, hogy régóta az egyik kedvenc karaktere Batman és a szuperhős személyiségének kétélűsége adta meg az inspirációt ennek a csodálatos órának a megalkotására. Az óra számlapján természetesen megtalálható a Batman jel és maga az egész megjelenése is összességében a Gotham városának szuperhősére emlékeztet. Kétségtelenül egy olyan óra, amely különleges kiegészítőként szolgálhat azoknak, akik szintén fanatikusai a szuperhősnek.

3.jpg4. THE CYRUS KAMBYS

Következő óránk az elsők között volt, amelyeket a Cyrus brand az „ONLY WATCH” nevű aukción debütált. Az egyedi energiaforrás tartalék, az óra számlapjának jobb oldalán mutatja számunkra, hogy mennyi idő van még hátra a tartalékunkból, ha annak felhasználására kerülne a sor. Mindemellett az óra szerkezete is rendkívül komplex, 290 különböző komponensből és 50 drágakőből áll össze, hogy tökéletesen szolgáljon minket. Megvilágítva az óra igazán egyedi mivoltát a Cyrus egy különleges animációt használ, amely jól láthatóvá válik az átlátszó zafír kristály borításon, ugyancsak, mint az óra mechanikája is. Az óra titánból készült mindamellett, hogy funkcionalitásban rendkívül gazdag, a tökéletes minőséget képviseli. Természetesen ezt el is vártuk a Cyrus márkától, ahogy a végtelen kreativitást is, amelyet megtalálunk az órában.

4.jpg5. RJ Moon Orbiter

Az RJ márka ezzel a darabbal is egy utánozhatatlan órát dobott a piacra. Egy olyan tourbillon szerkezetű órát alkottak meg, amely egy lenyűgöző 3 dimenziós architektúrával rendelkezik. Szinte minden eleme az órának kifejezetten futurisztikus látszatot kelt egy rendkívül modern kompozíció keretein belül. Ebben az esetben is tanúi lehetünk a szerkezet komplexitásának, mivel teljesen láthatóvá válik számunkra már az óra viselésekor is. A brand-től már megszokhattuk a különleges órákat, de ez a darab vitathatatlanul az egyik leginkább legendás óra. A Moon Orbiter szintén limitált kiadásban érkezett, összesen 25 darabot készítettek ebből az órából. Ráadásul egy közel 42 órás erőforrás tartalékot is beépítettek a szerkezetbe, arra az esetre, ha szükségünk lenne rá. Kétségtelenül egy igazán egyedi órát alkottak.

5.jpg6. Diesel GrandDaddy

Nem kérdés, hogy egyre divatosabbá válnak az óriási óratokkal rendelkező termékek a piacon, amelyek rendkívül figyelemfelkeltőek. Vélhetően ennek a trendnek a hatására készítette el a Diesel a Grandaddy órát is, amelyet a világ eddigi legnagyobb karórájaként tartanak számon. A tok átmérője közel 76mm, amellyel természetesen pillanatok alatt fel tudjuk hívni magunkra a figyelmet. Sokaknak kissé túlzás lehet, de tény, hogy ez az eszköz sem csak a limitált szériás kiadás miatt vált teljesen egyedivé. Számos kronográf funkciót találhatunk rajta és több időzónában is mérni tud, hiszen nem róható fel neki, hogy nem töltötték ki a hatalmasra alkotott számlapon lévő helyet. Körülbelül 250.000 Forintért juthatunk hozzá ehhez az órához, tehát az ár korántsem olyan elrugaszkodott, mint a korábban bemutatott társai esetében.

dz7262-2.jpg7. Hublot MP05

A Hublot MP05 Ferrari nevezetű órája épp a tavalyi Baselworld kiállításon került bemutatásra és óriási sikert könyvelhetett el magának. Egy olyan elképesztő design kompozíciót láthatunk, melyben vegyül a Hublot egyedi óramechanikája és a legutóbbi Ferrari modell motorjának a lemodellezett változata találkozik egymással.  Az óra specifikációi sem mindennapiak, közel 637 különböző elemből alkották meg és körülbelül 50 napos erőforrás tartalékot is megfigyelhetünk rajta. Ahogy a nevében is megfigyelhetjük, ez a modell is tagja a Hublot egyedi „Masterpiece” kollekciójának. Mindösszesen 50 darabra limitálták ennek az eszköznek a mennyiségét. Természetesen itt már egy komoly luxus kategóriáról beszélhetünk, ezt pedig az ára is tükrözi. Közel 86 millió Forintért dobta piacra a kollekciót a Hublot. Tehát ezért az összegért juthatunk hozzá ehhez az egyedi óradarabhoz, amennyiben még nem kapkodták el a kollekció összes modelljét:)

6.jpg8. Devon Exoskeleton

Ez a szerkezet kétségtelenül új magaslatokba emeli a csontváz órák koncepcióját. A különleges design még inkább láthatóvá teszi az óra működését, ráadásul egy teljesen ütés, karcolás és golyóálló óratokban. Alapvetően a Devon szintén a töretlen luxus kategóriába tartozik, ezáltal az anyag használat sem mindennapi. Fehér és rózsa arany ötvözésével készült ez az elképesztően lenyűgöző design. Szintén a Baselworld kiállításon került az óra bemutatásra, korábbi társaihoz hasonlóan. Kétségtelenül sikerült egy igazán reprezentatív és egyedi megjelenésű órát alkotni a Devon márkának,de ezt el is vártuk tőle.

8.jpg9. Qlocktwo

Következő óramodellünk az idő mutatási tematikájában vált fokozottan különlegessé. A neve „wristwatch in words” vagyis "karóra szavakban". Láthatóan egy olyan koncepció öltött testet ebben az órában, amely nehezen összehasonlítható társaival, hiszen a Qlocktwo nem indexekkel, hanem szavakkal mutatja számunkra a pontos időt. Érdekes kombinációja ez a modern megjelenítésnek, hiszen a „leolvasni az időt” kifejezés is szó szerint értendő, mert a digitális kijelzőn szavak segítségével tudjuk megtekinteni az épp aktuális óraállást. Valójában egy korábbi asztali óra változataként jelent meg a termék, amely szintén egy hasonló tematika alapján mérte számunkra az időt. Kétségtelenül egy olyan óra, amelyre mindenki felfigyel a csuklónkon. Persze, közel 200.000 Forintért ezt el is várjuk tőle.

9.jpg10. Downhill GT

Végezetül,íme, egy újabb érdekes óra, ezúttal az Aspen márka háza tájáról. Ennek az órának az igazi különlegessége, hogy nem csak karóraként, hanem iránytűként is funkcionál. A svájci luxus márka érdekessége, hogy összesen 3267 darab limitált órát készítettek, amely csak fokozza az egyes modellek különlegességét. Az eszköz az ETA 2894-2-os kalibert használja, amely nem csak víznek, de a fokozott hőmérsékletnek is tökéletesen ellenáll. Tükröződésmentes zafír üveg védi az óra számlapját a külső megrongálódástól. Az óra két részből áll alapvetően. Az egyik maga a karóra, amely a megszokott kronográf funkciókat is kínálja számunkra. A másik pedig az iránytű, amely az előbbi elem felhajtása után válik láthatóvá a számunkra. Az óra körülbelül 7 millió Forintért vásárolható meg, amennyiben nem késünk le róla a limitált kiadás miatt.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

 

Szólj hozzá!

10 gyönyörű óra valentin napra

2017. február 08. 08:17 - Phone Fanatics

Egy minőségi és divatos karóra remek választás lehet, ha szeretnénk egy igazán különleges ajándékkal meglepni párunkat. Ráadásul egy olyan értéket tudunk adni, amely még hosszú évekig megőrzi tartósságát, tehát maradandó lesz és emlékeztetni fogja választottunkat arra, hogy mennyire fontos nekünk. Nem véletlen, hogy az okos órák érkezése ellenére, még mindig rendkívül népszerűek a hagyományos karórák. Minden eszköznek lelke van és ez a klasszikus időmérőkre hatványozottan igaz. Emlékeket és élményeket tudunk párosítani hozzájuk, miközben folyamatosan jelen vannak a mindennapjaink során. Legújabb cikkünkben összegyűjtöttük nektek azokat a karórákat, amelyek tökéletes valentin napi ajándékok lehetnek, ha szeretnétek igazán maradandó értéket átadni a kedveseteknek. Ezek az órák ráadásul remek ár-érték arányban vannak, így gondoltunk azokra is, akik nem szeretnének horribilis összegeket költeni. Lássuk a 10 legjobb karórát:

10974711_10155122514515551_6536257868712482465_o.jpg1. MK2585 - Michael Kors Lake női karóra

A Michael Kors nem véletlenül vált rendkívül népszerűvé és közkedveltté a hölgyek körében. Az egyediség, a divat és a minőség ötvöződik ebben a nem mindennapi márkában. Első óránk egy kifejezetten elegáns és letisztult megjelenésű termék, amely biztosan remek ajándékként szolgálhat. A rózsaarany tok nemesacélból készült és a számlapon a minimalista design ismertető jeleit fedezhetjük fel. Elsősorban az elegáns viselethez ajánljuk az órát. Kristályüveg nyújt védelmet a külső hatásokkal és szemben és két év gyári garanciát kapunk a termékre alapértelmezetten. Az óra bőven a megfizethető kategóriába tartozik, megközelítőleg 68.900 Forintért már hozzájuthatunk és biztosak lehetünk benne, hogy olyan meglepetést okozunk párunknak, melyet soha nem fog elfelejteni.

1.jpg2. W0229L4 - Guess Whisper női karóra

A világ már jól ismeri a GUESS-t. Napjainkban ez az egyik legelismertebb divatcég a világon, több mint 747 GUESS és GUESS Accessory márkabolttal, melyek száma folyamatosan csak növekszik. Az óráikban szintén megismerhetjük az egyedi stílusvilág és a minőség találkozását. Következő bemutatott darabunk egy kifejezetten divatos karóra, amely azoknak a hölgyeknek lehet jó választás, akik szeretik felhívni magukra a figyelmet, megjelenésükben és viselkedésükben egyaránt. A sárga arany tok és a letisztult számlap mellett a márkától már jól megszokott cirkónia kő díszítést kapta a termék. Mindamellett, hogy minőségi és divatos darab, nem kell a pénztárcánk mélyére nyúlni, hogy meg tudjuk vele lepni a párunkat. Megközelítőleg 32.000 Forintos áron már hozzá is juthatunk ehhez a garantáltan minőségi termékhez.

2.jpg3. Roamer Classic Line Ladies 709844471770 női karóra

A Classic line egy tipikusan elegáns és minimalista óracsodát foglal magában egyenesen a svájci Roamer cég háza tájáról. Elsődlegesen az elegáns és komoly megjelenés mellé ajánljuk ezeket a gyönyörű és klasszikus óradarabokat, ugyanakkor a most bemutatott modell kiváló választás lehet a hétköznapi használatra is. A tükröződésmentes zafír üveg gondoskodik róla, hogy az óra számlapja megfelelően védve legyen a külső kártékony hatásoktól. Az órán megtalálhatjuk a dátum kijelzést, de nem rendelkezik kronográf funkciókkal. Természetesen nem is meglepő, hiszen a gyártó egy igazán letisztult számlappal és szerkezettel igyekezte megteremteni a klasszikus eleganciát. Kiváló választás lehet, hiszen svájci minőséget kapunk, elérhető áron. Már 66900-os áron hozzájuthatunk ehhez a kiváló órához.

3.jpg4. Gant W11403 női karóra

A Gant elegáns és lenyűgöző óráit leginkább a Roamerhez tudnánk hasonlítani. A márka legfőbb inspirációja és alapértéke az őszinteség, a kiválóság és az egyéniség megértése és ezeket a jelzőket minden óráján megfigyelhetjük. Szintén egy klasszikus stílust hoztunk el nektek ebben a modellben, amely mind minőségben, mind megjelenésben a töretlen profizmust képviseli. Két év gyári garanciát kapunk az óra mellé. A tok anyaga rozsdamentes acélból készült és alapértelmezetten 50 méterig vízálló. Elsősorban az elegáns megjelenéshez javasolnánk, de jó választás lehet a hétköznapi viselet során is. Már 46.900 Forintért elérhető ez a minőségi termék, amely szintén kiváló választás lehet a tökéletes valentin napi ajándékra.

4.jpg5. 9.1239.3.02 - Slazenger női karóra

Kevesen tudják a Slazenger márkáról, hogy számos elegáns karórát is piacra dobott, a sportos modellek mellett. Jelen esetben pedig egy kifejezetten divatos és nőies órát ismerhetünk meg, amely kiváló választásként szolgál, mind az elegáns, mind pedig a hétköznapi viselethez.A tok természetesen nemesacélból készült, a hozzá tartozó szíjon pedig a fehér és rózsaarany színek gyönyörű kombinációját figyelhetjük meg. A számlapot kristályüveg takarja és két év gyári garanciát kapunk, ha szeretnénk megrendelni ezt az órát. A Slazenger órák igazi előnye, hogy minőséget kínálnak nekünk, ráadásul lényegesen a piaci ár alatt. Ez ugyancsak igaz erre a modellre is, hiszen már 35.900 Forintért elérhető bárki számára.

5.jpg6. Vostok-Europe Gaz-14 Limouzine 5611131 – férfi karóra

A férfiak számára egy igazi robosztus, erőlteljes, ugyanakkor rendkívül jó megjelenésű Vostok órát választottunk ki, amely biztosan tökéletes ajándék lehet. A Limuzine kollekció magában foglalja a klasszikus és minőségi karórákat, amelyek kiváló választásként szolgálhatnak, mind a hétköznapok, mind a munkahelyi viselet során. Ráadásul egy funkcióiban is gazdag termékről beszélhetünk, hiszen a vízállóság mellett tartalmaz dátum kijelzést és kronográf beállítási opciókat egyaránt. A számlapot egy keményített, edzett kristályüveg védi, így biztosan nem lehet majd panaszunk a karóra tartósságára vonatkozóan. A Vostok alapvetően a prémium kategóriás órák közé tartozik és ezt az ár is türközi. Ebben az esetben viszont már 69.900 Forintért hozzájuthatunk.

6.jpg7. Nautica NAI16520G férfi karóra

A Nauticát már régóta ismerhetik a hajózás szerelmesei, hiszen a professzionális órákon kívül sok más, a hajózással kapcsolatos hasznos és elegáns kiegészítőt kínál. Egy olyan érdekes és gyönyörű modellt válogattunk ki nektek a kollekcióból, amely mind a hétköznapi, mind pedig a sportos megjelenéshez kiváló választás lehet . Közel 100 méterig vízálló az óra és a dátum kijelzésen túl tartalmaz kronográf funkciókat is. Az ezüstszínű tokhoz egy divatos bőrszíj kapcsolódik. Szintén egy olyan óráról beszélhetünk, amely a minőségen túl számos különleges funkciót kínál, ugyanakkor nem elrugaszkodott áron. Már 51.900 Forintért megvásárolható és biztosan örömet szerzünk vele.

 7.jpg8. FS4835 - Fossil Grant férfi karóra

A Fossil egy rendkívül népszerű cég, amely a minőségi termékeinek és a kreatív design-nak köszönhetően vált ismertté. Jelenlegi modellünk egyszerre elegáns és divatos, így biztosan nem lőhetünk mellé, ha ajándékként szeretnénk adni. A rózsaarany és a klasszikus bőrszíj találkozása most is lenyűgöző kompozíciót alkot. Funkcionalitását tekintve stopper és dátum kijelzést egyaránt megtalálhatunk az órán. A Fossiltól már jól megszokott nemesacélból készült óratok igazán lenyűgöző látszatot kelt. Alapvetően ehhez a termékhez is két évre szóló garanciát kapunk a legtöbb kereskedelmi egységben. Az ára is a következetességre utal, hiszen már 49.900 Forintért a miénk is lehet ez a nem mindennapi óracsoda.

8.jpg9. Roamer Classic Line Gents 709856482507 férfi karóra

A Roamer eleganciájának nincs párja a világon. A svájci precizitás a tökéletes minőséget garantálja számunkra. Ez az óra egy igazi klasszikus, amely mind munkahelyi, mind pedig elegáns viselet mellé fokozottan ajánlott. A klasszikus arany tok és a hozzá kapcsolódó bőrszíj egy olyan órát alkot, amelyet bátran fel lehet venni üzleti tárgyalás keretein belül is. A tükröződésmentes zafír üveg, a „Swiss made” címke és a kiváló minőségű nemesacél találkozása adja az óra igazán tartós és lenyűgöző jellegét.Ez a modell kifejezetten egy olyan választás lehet, amely nem okozhat csalódást, ha párunkat szeretnénk meglepni vele, amennyiben az elegáns karórákat preferáljuk. Ráadásul 54.900 Forintért már hozzá is juthatunk.

9.jpg10. SKW6104 - Skagen Ancher férfi óra

A skandináv óragyártás egyik legjelentősebb képviselője a dán Skagen, vagy ahogy sokan ismerik, a könnyű és vékony órák márkája. A következő óránk is tartja magát a márka alapvető értékeihez és stílusához. A Kvarc szerkezetű órán megtaláljuk a dátum kijelzést és egy különösen letisztult, szolid megjelenésű terméket ismerhetünk meg. Jó választás lehet azoknak, akik szeretik a minimalista stílusú órákat és nem feltétlen preferálják a hivalkodóbb darabokat. Az óra harminc méterig vízálló és 2 év gyári garanciát kapunk hozzá. Nagyságrendileg 55.900 Forintért hozzájuthatunk és biztosan nem fog csalódást okozni.

10.jpg

Tetszett a cikk?Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

3 komment

Egyedi és elképesztő órák a 2017-es SIHH konferenciáról

2017. február 07. 08:17 - Phone Fanatics

Az SIHH konferencia az új órák szezonjának érkezését jelzi minden évben. Nem kérdés, hogy a rajongók már epekedve várják, milyen óra különlegességekkel fognak találkozni a kiállításon. Évről-évre egyre inkább tudatosul bennünk, hogy a kreativitás szabad áramlásának nincs semmilyen visszahúzó ereje az órák világában. Az SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) szintén egy olyan óriási órás rendezvény, amelyen a legnagyobb manufaktúrák vesznek részt, hogy bemutassák új és lehengerlő termékpalettájukat. Minden évben izgatottan várjuk, hogy milyen innovatív szerkezetek kerülnek bemutatásra. Legújabb cikkünkben összegyűjtöttük nektek azokat a különleges órákat, amelyek a leginkább kitűntek a kiállítás kínálatából. Lássuk, melyek ezek az igazán minőségi és egyedi óradarabok, amelyekről hétköznapi emberként csupán álmodozhatunk.

share-fb-en.jpg1. MB&F Horological Machine No. 7 Aquapod

Ez az elképesztően látványos órának az elkészítése igazán nagy kihívást jelentett az MB&F brandnek. Különösen, mert az igazán maximalista tulajdonosa ennek a cégnek, (Maximilian Büsser) elvárja a tökéletes precizitást, ha óráról van szó. Vitathatatlan azonban, hogy a hosszú és fáradtságos munkának most is meg lett az eredménye. Egy igazán lenyűgöző órát ismerhetünk meg. Az Aquapod egy azok közül az órák közül, amelyek a Super-LumiNova indexeknek köszönhetően, ragyognak a sötétben, ezzel is sokkal könnyebbé téve az idő leolvasását. Az eszköz csupán a perceket és az órákat mutatja, azonban mindezt egy olyan megjelenítésben teszi, amely egyértelműen nem mindennapi termékké teszi ezt az órát. Limitált szériában került a piacra. Mindösszesen 33 titánból és 66 vörös aranyból készült mestermű létezik a világon. Nem csak a limitált széria, hanem a megkérdőjelezhetetlen svájci minőség is társul az óra innovatív megjelenése mellé. Nagyságrendileg 30 millió Forintért juthatunk hozzá.

1.jpg2. Ulysse Nardin InnoVision 2

Az egyik leginkább tradicionális, ugyanakkor meghökkentően innovatív brand óramodelljének bemutatásával folytatjuk a sort a svájci óraiparból. Az Ulysse Nardin óramanufaktúra kétségtelenül fel akarta rázni a kiállítás hangulatát, hiszen elsőként jelentek meg rajta a termékeik. Ennek fényében egy igazán különleges és utánozhatatlan eszköz került bemutatásra. A teljesen új mechanika és az üveg használata az óraszerkezetben vitathatatlanul különlegessé teszi ezt az időmérőt.  A korábban említett tényezőkön túl az óra megjelenése is lenyűgöző. Teljesen egyedi formák és egy hihetetlenül innovatív design tárul a szemünk elé, amikor rápillantunk. Nem kétséges, hogy ezzel a termékkel sikerült a márkának elérnie azon célját, hogy egy új, meghökkentő és utánozhatatlan eszközt mutassanak be a svájci óraipar kedvelői számára. Kíváncsian várjuk a folytatást:)

2.jpeg3. Urwerk UR-T8 Transformer

Az a koncepció, hogy az óra számlapja átfordítható legyen, miközben a karunkon hordjuk az eszközt egyáltalán nem új ötlet, mindazonáltal a kivitelezés és a design annál inkább. A Jaeger esetében már találkozhattunk hasonló órával, így megfigyelhettük, milyen kreatív módon tudjuk védelmezni az óra számlapját a különböző külső, kártékony hatásoktól. A Jaeger-LeCoultre’s Reverso egy igazi klasszikus volt, ezzel szemben a Transformer egy teljesen más megvilágításba helyezi a szerkezetet. Egy 60 x 48 x 20 mm-es titánból készült óratokot és egy határozottan egyedi megjelenést prezentál ez a termék. Természetesen a Transformer is limitált kiadásban érkezett a piacra. Összesen 30 darabot bocsájtottak ki értékesítésre ebből a csodálatos óraszerkezetből.

3.jpg4. HYT Skull Pocket

A HYT márka folyékony technológiás órája, amely egy 59 x 20.6 mm-es titán tokban érkezett, szintúgy egy elképesztő és egyedi szerkezetként tűnt fel a kiállításon. A korona segítségével tudjuk vezérelni az órába beépített LED világítást ezzel is lehengerlő látványt varázsol az óra a szemünk elé. A titán óratok mellé egy szintén titánból készült lánc társul, melynek megjelenése tökéletes összhangban van az óra design koncepciójával. Szintén limitált szériában rendelhetjük meg ezt az egyedi terméket, amiből csupán 8 darabot dobott piacra a Skull Pocket-ből. Megközelítőleg 30 millió Forntért juthatunk hozzá. Természetesen itt nem csak a prémium minőséget, hanem az egyedi design kialakítást is meg kell fizetnünk, nem is beszélve a limitált szériás megjelenéséről.

4.jpg5. Jaeger-LeCoultre Geophysic Tourbillon

A Jaeger-LeCoultre már régóta egy népszerű és közkedvelt luxus óra manufaktúraként van jelen a piacon. A márka 2015-ben kezdte el piacra dobni azokat az univerzális órákat, amelyek minden időzónában tökéletesen pontosan mutatják az időt. Egy újabb modell érkezett ebbe a kollekcióba, amely platinából készült tokkal és a márkától már megszokott elegáns megjelenésben érkezett hozzánk. A  tourbillon modell láthatóan egy olyan egyedi design kialakítást kapott, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A száz darabos limitált szériában érkezett az óra a piacra és megközelítőleg 41 millió forintos áron juthatunk hozzá. ( bár már megszokott a Jaegertől, hogy nem ők azok, akik a legolcsóbb órákat értékesítik a piacon ) . Természetesen mindamellett, hogy megfizetjük a márkát is, egy olyan egyedi és minőségi terméket birtokolhatunk, amelyre még hosszú évekig büszkék lehetünk.

5.jpg6. Urwerk UR-106 Flower Power

Az első, kifejezetten hölgyek számára készült egyedi megjelenésű limitált órát 2015-ben dobta piacra az Urwerk. Ez volt a Urwerk UR-106 Lotus nevű remekmű, amely méltán híres az órakedvelők köreiben. Ezt követően került bemutatásra a Flower Power, amely még inkább fokozza a nőies, játékos, ugyanakkor elegáns stílusvilágot a megjelenésében. Az óra számlapja szinte csak úgy ragyog a lótuszvirágot szimbolizáló design elemet körbeölelő gyémántoktól. Természetesen számos drágakő helyet kapott mind az óra tok részén, mind pedig a számlapon a lótusz virág körül. Mindemellett az óra működése is lenyűgöző. Egyszerre divatos és elegáns a megjelenése. Nem kérdés, hogy ez az óra is a töretlen luxust sugározza magából.

6.jpg7. Ressence Type 1 Squared

A Ressence Type 1 egy tipikus divat órát alkotott meg, amelyet kifejezetten az öltözékhez szoktak választani. Lényegesen vékonyabb és kisebb, mint a korábbi modellek, ezáltal sokkal visszafogottabb megjelenést prezentál. Az óra számlapján egy igazán innovatív megjelenítésben olvashatjuk le az időt, hiszen nem találkozunk a már jól megszokott másodperc mutatóval. Természetesen nem ez az első olyan termék, ahol találkozhatunk ezzel a technológiával. A design ebben az esetben is lenyűgöző és valamivel kevesebb pénzért is hozzájuthatunk, de még így is bőven a luxus kategóriába tartozik. Körülbelül 5 millió Forintért vásárolhatjuk meg a szintén limitált szériás terméket. Érdekesség, hogy a Ressence cég elsőként jelent meg a kiállításon.

7.jpg8. Romain Jerome Eyjafjallajökull-DNA Burnt Lava

Utolsó bemutatott óránk egy kissé szélsőségesen egyedi megjelenést kapott. Az óra egyébként a svájci márka egyik legsikeresebb modellje és a vele megegyező nevű vulkán inspirálta az óra arculatának megtervezését  (Eyjafjallajökull-DNA). Tipikusan egy nagyon megosztó design tárul a szemünk elé, vitathatatlan tény viszont, hogy rendkívül közkedvelt modellről beszélünk. Ebben az esetben is limitált szériában találkozhatunk ezekkel az órákkal. Összesen 99 darab készült belőlük és nagyságrendileg 7 milliós áron került a piacra.

rj_v_au_002_02_ambiance_transp_hd.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

2 komment
Címkék: .

A 10 legjobb búváróra

2017. február 03. 10:15 - Phone Fanatics

A pilóta órák mellett az egyik legelterjedtebb eszközök a búvárórák. Manapság már természetesen nem csak a sport szerelmesei választják ezeket a termékeket, hiszen a hétköznapi használat során is kiváló kiegészítőként szolgálhatnak. Kétségtelenül tetszetős és lenyűgöző darabokról beszélünk, amelyek nem csak funkcióikban, de megjelenésükben is lehengerlőek. Melyek a legnépszerűbb búvár órák? Cikkünkben bemutatunk nektek olyan ismert és közkedvelt darabokat, amelyek legendássá váltak az idők folyamán. Leírásunk tartalmazni fog olyan óramodelleket, amelyekről már valószínűleg hallottatok korábban, mint például a Rolex Submariner vagy az Omega Seamaster. Mindazonáltal találkozni fogtok olyan modellekkel is, amelyek kevésbé ismertek, mégis a legjobb búvár órák közt tartják őket számon. Lássuk, melyek is ezek az órák és ismerjük meg a történetüket:

iwc-schaffhausen-aquatimer-deep-three-dive-watch-underwater-636x431.jpg

1. Rolex Submariner

Vitathatatlan tény, hogy a búvár órák egyik legkiemelkedőbb modellje a Rolex Submariner. Messze a legjobban ismert és kedvelt termékek közé tartozik. Ráadásul az óra történelme sem mindennapi, hiszen a kollekció első darabját 1969-ban mutatták be. Természetesen minden olyan funkciót megtalálhatunk rajta, amelytől a búvárok kedvencévé vált. Ilyen például a számozott lünetta, mellyel a merülési időt mérhetjük, a szerkezet pedig akár 100 méter mélységig is tökéletesen vízálló és makulátlanul látható. A Submariner egyik különleges kiadása a Sea-Dweller, amelyet speciálisan egy francia búvár cég számára fejlesztettek ki azért, hogy egy tökéletes búvár órát hozzanak létre. Természetesen az egyik leginkább közkedvelt modellek közé tartozott már akkor is. Nem meglepő, hogy a Rolex a nagy siker következtében folyamatosan fejlesztette az évek során ezeket az órákat és a jelenlegi modellek akár elképesztő, 3900 méterig is vízállóak!

1.jpg2. Panerai Luminor

A Panerai Luminor egy hosszú utat járt be onnantól kezdve, hogy tökéletes katona búvár óraként került ki a piacra, egészen odáig, hogy mára már státusz szimbólummá vált. 1860-ban, Florence-ben alkották meg az első modellt és a vállalat kollaborációja a flottával már az 1900-as évekre nyúlik vissza. Érdekesség, hogy az 1990-es évekig nem is volt elérhető a hétköznapi emberek számára ez a modell. Ettől a dátumtól fogva vált a katonai felhasználáson túl, bárki számára elérhetővé. Azóta is az egyik legnépszerűbb és legjobb búvár óraként tartják számon. A kollekcióból számos limitált széria érkezett.  A Panerai márkához megszokott eleganciát szemlélhetjük meg ezen az órán is. Annak ellenére, hogy alapvetően búvár óra, mégis kiváló választás lehet a mindennapi használathoz is, sőt az elegáns öltözék mellé szintúgy jó választás lehet. Az óra tartalmaz egy 42 órás erőforrás tartalékot és egy 44mm-es lenyűgöző óratokkal van felszerelve.

2.jpg3. IWC Schaffhausen Aquatimer

Az első búvár óráját a cég az 1967-es évben alkotta meg. A hamisítatlan eleganciájából adódóan az óra természetesen tökéletes az általános és elegáns viselethez egyaránt. Két koronát figyelhetünk meg rajta. Az egyik az idő beállítására, a másik pedig a különböző búvár funkciók kezelésére és beállítására szolgál. A méltán híressé vált 8541-es kalibert tartalmazza, amely az egyik legismertebb az IWC által gyártott szerkezetek közül. A cég 2009-ben újította meg az egész Aquatimer konstrukcióját, amellyel tovább fokozta azokat a funkciókat, amelyek a búvárórákat tökéletessé teszik. Példaként a jelenlegi  Aquatimer Automatic 2000 tartja a csúcsot a kollekción belül a maga 200 báros nyomás ellenállásával.

3.jpg
4. Omega Seamaster

Az első Seamaster óra, amely az Omega által került bemutatásra 1948-ban, egy igazi sikertörténetként él a köztudatban.  Ráadásul az 1957-es modell volt az első olyan óra, amely az első olyan hitelesített búváróra volt a maga korában, ami 20 bár nyomásnak képes volt ellenállni. Nem meglepő, hogy a mai napig az egyik legismertebb és leginkább használt búvárórák közé tartozik ez a modell. Szintén egy rendkívül jó megjelenésű óráról beszélhetünk ebben az esetben is, amely közkedvelt azok körében, akik nem feltétlen a búvár funkciója miatt szeretnék birtokolni ezt a legendás terméket. Az automata szerkezetes órák új modelljei már titániumból készültek a tökéletes minőség elérése érdekében. A legendás kollekció természetesen folyamatosan megújul, fejlődik, ezáltal is növelve a már így is terjedelmes népszerűségét a márka rajongóinak körében.

4.jpg5. Blancpain Fifty Fathoms

Következő búvár óránk történelme szintén nagy múltra tekint vissza. A professzionális eszközt eredetileg két tengernagy számára készítették 1953-ban. Legfontosabb előnye akkoriban az volt ennek az ugyancsak ikonikus óramodellnek, hogy kiemelkedően könnyen volt olvasható rajta minden paraméter a víz alatt is. Bizonyára kevesen hallottatok erről a márkáról, mindazonáltal a kollekció darabjai a mai napig közkedveltek a professzionális búvárok köreiben. Újfent egy olyan órát ismerhetünk meg, amelyet a hétköznapi viselet mellé is előszeretettel használnak. Érdekesség, hogy az óra 2004-es szériája már limitált kiadásban érkezett a piacra. Mindösszesen csupán 150 darabban tudtak hozzájutni ezekhez a különleges szerkezetekhez. A karcolás elleni védelmet tovább fokozták akkoriban az óra lünettáján egy megerősített zafír kristály szerkezet segítségével.

5.jpg6. Tudor Heritage Black Bay

A Tudor és a Rolex órák közötti hasonlóság nem véletlen, valójában az óriás svájci manufaktúra egyik leányvállalatáról beszélünk. Előnye, hogy lényegesen olcsóbban hozzá tudunk jutni, mint egy submarinerhez, ugyanakkor nem kell kompromisszumokat kötnünk a minőség terén sem. A design hasonló, mégis megfigyelhetjük a különbséget a kétféle megjelenés között. A Tudor számos érdekes elemet tartalmaz. A Heritage Black Bay 2012-ben került ki a piacra, tehát egy lényegesen fiatalabb óra a hasonló kategóriájú társainál. Szerencsére a minősége ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlen. A legutóbbi modelljük teljes szerkezete ráadásul házon belül készül. Sokan kedvelői ennek a márkának, hiszen egy Rolex Submarinerhez hasonló órát kaphatunk meg lényegesen olcsóbban, ugyanakkor nem kell kompromisszumokat kötnünk a minőség terén sem.

6.jpg7. Breitling Superocean

A Superocean búvár órát a Breitling 1957-ben dobta piacra és azóta egy elismert és közkedvelt kollekció részét képezi. Elsődleges szempont az óra megalkotásánál a tökéletes láthatóság volt, akár az óceán mélyén is, elsődlegesen az indexekre és lünettára vonatkozóan. Habár a professzionális búvár cégek számára készült a termék, nagyon gyorsan felkeltette a hobbi búvárok és az óragyűjtők érdeklődését is. Rendkívül ismert a robosztus megjelenéséről az óra, de igazi különlegessége, hogy közel 2000 méterig teljesen vízálló. Bár alapvetően a Breitling a pilóta óráiról ismert, a Superocean szintén egy olyan legendás óra, amelyet nagy becsben tartanak a búvárkodás sportágának kedvelői is.

7.jpg8. Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver

Az óra kollekció 2010-ben bemutatott darabja egy igazán egyedi és gyönyörű megjelenést kapott, amely egyszerűen túl szép ahhoz, hogy víz alá menjünk vele. Mindazonáltal nem mindennapi búvár funkciókkal rendelkezik, hiszen közel 30 bár nyomásig tökéletesen vízálló és a hajszálpontos 3120-as kalibert használja. Gyakorlatilag szinte minden formában megrendelhetjük az órát. Létezik titánium, rozsdamentes acél, arany, karbon és kerámia kiadásban is. Érdekesség, hogy bár a márka alapvetően soha nem tartozott az olcsó órákat értékesítő brandek közé, mégis ez a modell volt az egyik legdrágább búváróra a világon. Jelenleg hozzájuthatunk a legújabb modellhez mindössze 4 millió forintért, ha szeretnénk egy igazán egyedi óradarabot birtokolniJ

8.jpg9. Jaeger-LeCoultre Deep Sea

Egy búvár óra, amely a víz alatt is működő riasztó funkciót tartalmaz. Egy rendkívül különleges szerkezetű óráról beszélhetünk ebben az esetben, amely kiemelkedő népszerűségnek örvend a búvárkodás kedvelőinek körében. Az eszköz tartalmaz egy közel 45 órára elegendő erőforrás tartalékot is az. Körülbelül 2010-től vált kifejezetten népszerűvé az a technológia, amely lehetővé teszi a jelzést a víz alatt is. Szintén egy igazán különleges és lenyűgöző designt kapunk a funkciókban gazdag termék mellé, de ezt már megszokhattuk a Jaeger márkától.  A beépített jelzés vagy riasztó funkció célja, hogy értesítse a búvárt a víz alatt, hogy mikor kell visszatérnie a felszínre.

9.jpg10. Oris Aquis

A tradicionális svájci márka számos különböző és sokszínű búvár órát alkotott meg a kollekción belül. Aquis kronográf óra legfőbb különlegessége, hogy közel 50 bar nyomásig tökéletesen vízálló, amely kiemelkedő értéknek számít a búvárórák között. Egy egészen különleges és egyedi technológia segítségével mutatja meg számunkra az aktuális mélységet. A víz egy csatornán keresztül folyik be 12 óránál a szerkezetbe és ennek segítségével számítja ki a szerkezet, hogy mennyire mélyre ereszkedtünk alá. A 7750-es kalibert tartalmazza az óra, ami egy lenyűgöző, akár az utcai viselethez is használatos szerkezet.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

10 legjobb férfióra a Slazengertől

2017. február 02. 09:51 - Phone Fanatics

Számos esetben inkább a sportos kivitelű órákat preferáljuk, még akkor is, ha nem feltétlen sporthoz használnánk őket. Az öltözékünk remek kiegészítőjeként szolgálhatnak ezek a termékek, különösen, ha elsősorban a fiatalos és lezser megjelenéshez választanánk órát. A Slazenger esetében kevesen az órákról ismerik fel a márkát, noha első órakollekciójukat már 2007-ben piacra dobták, inkább a kifejezetten a sportos, divatos és fiatalos stílusról híres. A karórák robosztus, strapabíró, mégis vidám és elegáns megjelenésüknek köszönhetően a hétköznapok során is kiváló választásnak bizonyulnak. Hiszen akár az utcán, akár sportolás közben viselve is lendületes megjelenést kölcsönöznek tulajdonosuknak. Legújabb cikkünkben bemutatjuk a 10 legjobb férfi óramodellt a márka kollekciójából. Lássuk, melyek is ezek:

635766281224218750.jpg1. 1166.2.02 - Slazenger férfi karóra

Első óramodellünk mindamellett, hogy sportos, rendkívül divatos megjelenésű óra is egyben. Funkcióban rendkívül gazdag és szinte mindent megtalálunk rajta, amit egy sportos órától elvárnánk. Dátum és napkijelzésen túl találkozhatunk stopperrel és természetesen itt is alapfelszereltség a vízállóság. Sok esetben, ha vízálló órákról beszélünk, messze nem azt jelenti, hogy akár úszhatunk és fürödhetünk is benne, de ennél a modellnél ezzel biztosan nem lesz problémánk. 100 méterig tökéletesen megvédi az óraszerkezetet attól, hogy beszivárogjon a víz. A számlapot jó minőségű kristályüveg borítja ezzel is védelmet nyújtva a külső megrongálódásoktól. Alapvetően itt is megfigyelhetjük a divatosan nagy számlapot és a hozzá tartozó kék bőrszíjat. Mind a sportos, mind pedig az általános megjelenéshez jó választás lehet ez a remek kvarcóra.

1.jpg

2. 9.1070.2.07 - Slazenger férfi karóra

Következő lenyűgöző óránk már bátran használható a hétköznapi vagy munkahelyi viselet során is a sportossága ellenére. Nap nevét és 24 órás kijelzést is találhatunk rajta, ebben az esetben viszont inkább csepp, mint vízálló az óra, tehát zuhanyzáshoz lehetőség szerint ne használjuk azt. A tok és a szíj anyaga egyaránt minőségi nemesacélból készült. Biztosak lehetünk benne, hogy bőven a két éves garancia idő felett is használni fogjuk az órát. Nagyságrendileg 40.000 Forintért juthatunk hozzá, amely bőven a megfizethető kategóriába tartozik. A divatos megjelenésű kvarc szerkezetes óra egy igen népszerű modell a márka kedvelőinek körében. Jó választás lehet azoknak, akik szeretnének egy divatos ugyanakkor férfiasan sportos órát birtokolni megfizethető áron, miközben nem szeretnének kompromisszumokat kötni a minőség terén sem. Szintén kristályüveg védi az óra számlapját és két év gyári garanciát kapunk rá.

2.jpg3. 27.1338.2.01 - Slazenger férfi karóra

Ez az óramodell a már jól megszokott teljesen fekete megjelenést kapta némi sportossággal vegyítve. Mind a hétköznapi, mind pedig a munkahelyi viselet mellé remek választás lehet a szerkezet. Funkcióit tekintve itt is számos lehetőségünk van. Dátum kijelzést és az aktuális nap nevének megjelenítésére is képes, mindamellett, hogy 100 méterig vízálló. Bátran elvihetjük az órát strandra és úszhatunk is benne. A tok anyaga természetesen nemesacélból készült és a hozzá tartozó bőrszíj is minőségi darab. Rendkívül jól össze vannak hangolva ezek a funkciók és precízen működnek. A két éves gyári garancián túl még sokáig hű társunk lesz ez a termék, ebben biztosak lehetünk. A kronográf és a stopper funkciókat nélkülöznünk kell jelen esetben, ennek ellenére kifejezetten ajánljuk azoknak, akik szeretik a minőségi és sportos órákat. Körülbelül 50.000 Forintért juthatunk hozzá ehhez a remek órához.

3.jpg4. 9.1220.2.03 - Slazenger férfi karóra

Haladjunk is tovább a valamivel elegánsabb megjelenés felé, amely változatlanul megőrizte a sportosságát. A minőségi bőrszíjhoz egy ezüst tok társul ebben az esetben és kétségtelenül bátran felvehetjük a munkahelyünkre is az általános viselet mellett, hiszen remekül harmonizálnak az óra megjelenésében a sportos és elegáns vonalak.  Funkcióit tekintve találkozhatunk dátum és 24 órás kijelzéssel az eszközön. A tok rozsdamentes acélból készült és egy bizonyos szintig (5ATM ) még vízálló is a szerkezet. Azoknak a férfiaknak ajánljuk ezt az órát, akik szeretnek, olyan szerkezetet hordani, amely minden viseletnél kiválóan megállja a helyét. A funkciókhoz és a minőségi anyagokhoz képest az ár világbajnok, közel 35.000 Forintért már hozzájuthatunk az órához, melyhez természetesen jár a két éves gyári garancia is.

sl_9_1220_2_03.jpg
5. 9.1301.2.01 - Slazenger férfi karóra

Ahogy már a Slazenger márkától jól megszokhattuk, szintén egy remek ár-érték arányú órát mutathatunk be nektek. Ez a sportos és divatos kvarcóra mind a munkahelyi, mind pedig az általános viselet mellé jó választás lehet egy igazán egyedi és lenyűgöző megjelenésű termék. Dátum és 24 órás kijelzést találhatunk meg az eszközön 50 méterig vízálló. A nemesacélból készült ezüstszínű tok és a fekete számlap kiváló harmóniát alkot egymással, különösen a szintén ezüstszínű indexek kiváló harmóniában vannak egymással. A tok átmérője 50mm, vagyis egy divatosan nagy számlapot kapunk. Ebben az esetben sem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, hiszen az óra már 36.000 Forinttól elérhető ráadásul két éves gyári garanciával. Kifejezetten ajánljuk ezt a terméket nem csak az egyedisége és a különböző funkciók, de a kedvező ár miatt is.

6.jpg6. 9.1291.2.01 - Slazenger férfi karóra

Sportos elegancia, amely bármilyen viselethez tökéletes választás lehet. Leginkább ez jellemzi a következő óramodellünket.  Az óra inkább cseppálló, tehát fürdéshez és úszáshoz ne használjuk, mindazonáltal jól véd a mindennapi használat során. Szintén kristályüveg fedi az egyedi és tetszetős számlapot és a dátum kijelzést, illetve 24 órás kijelzést is megtalálhatunk rajta. Az ára természetesen itt is rendkívül kedvező a kapott minőséghez mérten, 36.000 forintért akár évekre elkötelezhetjük magunkat egy ilyen remek óra mellett.  Alapvetően itt is megkapjuk a két év garanciát, bár biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz panaszunk a termék minőségére. A tok és a szíj egyaránt nemesacélból készült és egy kifejezetten tetszetős megjelenést kölcsönöz ennek a kiváló terméknek. Az óra külleméből adódóan inkább munkahelyi viselet mellé ajánlanánk.

 

 

7_1.jpg
7. 27.1336.2.04 - Slazenger férfi karóra

Már megszokhattuk a sport mellett elkötelezett márkától, hogy nem csak funkciókban, de megjelenésben is jeleskedik. Erre a legjobb bizonyíték a következő óra, amely szintén egy figyelemfelkeltő, divatos és mégis sportos design kialakítást kapott. A nemesacélból készült tok és a hozzá kapcsolódó kék számlap egy gyönyörű megjelenést prezentál a modellnek, ráadásul itt sem kell szűkölködnünk a különböző funkciókat illetően. A tok átmérője 47mm és az óra szintén vízálló 100 méterig. Használhatjuk mind úszáshoz mind pedig zuhanyzáshoz, biztosan nem fog károsodni a szerkezet. A bőrszíj is inkább hozzáad, mint elvenne a termék sportos megjelenéséből. Mind sportoláshoz, mind pedig általános viselethez kiváló választás lehet. Árkategóriában már kicsit magasabb társainál, 54.900 Forintért vásárolható meg.

8.jpg

8. 9.1341.2.04 - Slazenger férfi karóra

Ebben az esetben is teljesen fekete a design, amivel találkozhatunk. Az óra egyértelműen a sportos megjelenéshez járul hozzá, de az általános viselet során is jól megállja a helyét. Plusz funkcióként itt is megjelenik a dátum és a 24 órás kijelzés, azonban a kronográf funkciókat sajnos nélkülöznünk kell. Az óra természetesen minőségi anyagokból készült, itt is találkozhatunk kristályüveggel és nemesacél tokkal. Szintén nem tartozik azok közé az órák közé, amelyekben bátran úszhatunk vagy zuhanyozhatunk, de minimális vízálló funkciót kapott a termék ( 5 ATM ). Szintén két év garanciát kapunk a termék mellé. Körülbelül 44.000 Forintért bárhonnan megrendelhető az óra.


10_1.jpg

9. 1.1285.2.05 - Slazenger férfi karóra

Következő óránk újfent a kifejezetten sportos design megtestesítője. Az általános viselet mellé ajánlott a használata, de bátran hordhatjuk munkahelyünkön is. Az ezüst, fekete és piros színek váltakozása adja az igazán egyedi megjelenést. Szintén megtalálható rajta a dátum, valamint a 24 órás kijelzés. Az analóg óra 100 méterig vízálló, tehát úszhatunk és fürödhetünk is benne, nem kell tartanunk tőle, hogy bármilyen problémát okoz. A tok 45mm-es átmérője ebben az esetben is egy igazán divatos stílust kölcsönöz a terméknek. Megközelítőleg 53.000 Forintért hozzájuthatunk, amely bár nem a legolcsóbb a kollekcióban, de egy igazán érdekes és egyedi kialakítást kapunk érte és biztosan nem fogunk csalódni benne.

 

11.jpg10. 9.1974.1.01 - Slazenger férfi karóra

A végére pedig, íme, egy darab a Slazenger minimalista óráiból, amelyek elsősorban az elegáns megjelenés mellé szolgálnak látványos kiegészítőként. Bár tudjuk, hogy alapvetően a márka a sportos vonalat képviseli, érdemes megfigyelni az elegánsabb kollekciót is mert mind árban, mind pedig minőségben kiváló darabokat találhatunk rajta. Minimális vízálló is az óra, amely nagy előny lehet a hétköznapokban, de úszáshoz semmiképp sem ajánlott. A számlapon egyedül a dátum kijelzés kap helyet, plusz funkcióval nem találkozhatunk, egyértelműen ezzel is növelni akarta a gyártó az óra letisztult és minimalista jellegét. Extra funkcióként megrendelhető bőrszíjjal is, ezzel is fokozva a kölcsönzött eleganciát. Szintén jár hozzá a két év gyári garancia is.

12.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

 

Szólj hozzá!

10 kreatív óra, amelyről még biztosan nem hallottál!

2017. január 30. 18:01 - Phone Fanatics

Előző cikkünkben bemutattunk nektek számos olyan órát, amelyek eltérnek a megszokott formatervtől vagy funkcióktól. Egy karóra megalkotásánál a lehetőségek tárháza végtelen, ezért számos olyan modell születik, amely lehengerlően kreatív és szemet gyönyörködtető megjelenéssel kápráztat el minket. Ismét összegyűjtöttünk nektek 10 olyan óramodellt, amely nem hasonlítható más termékekhez a különböző luxus márkák palettájáról. Ezek olyan elképesztő megjelenést kaptak, amellyel biztosan felhívják magunkra a figyelmet. Lássuk azt a 10 kreatív órát, amelyről biztosan nem hallottatok még.

jacob-co_-twin-turbo-twin-triple-axis-tourbiilon-2.jpg1. Swiss Mad Watch

Következő óránk nem a laktóz érzékeny közönségnek készült, ebben biztosak lehetünk. A Swiss Mad Watch nevet kapta, és az egyediséget és az utánozhatatlanságot szeretné szimbolizálni. Mi nyugodtan nevezhetnénk sajt órának is adott esetben. Miért? Az óra egyes részei szó szerint sajtból készültek. Az óra tok egy bizonyos része svájci sajtból készült.  Az anyaga a már korábban említett sajton túl polimert tartalmaz. Abban az esetben, ha elképzelnénk, hogy milyen illata lehet, megnyugtatunk titeket, nincs félnivalónk, hiszen teljesen szagtalan a borítás. Érdekesség, hogy a Mosen legtöbb órája, szinte 100%-ig svájci anyagokat tartalmaz, kivéve a szíjat, amelyet Olaszországból hozatnak. Az óra formatervének egy legfőbb inspirációja az volt, hogy a készítő rávilágítson a svájci értékek fontosságára. Nem tagadjuk, hogy sikerült is neki ez a feladat, hiszen láthatóan egy nem mindennapi órát alkottak meg.

1.jpg2. Twin Turbo Twin Triple Axis Tourbillon

A Jacob & Co brand harmincadik születésnapjára készült ez a szintén utánozhatatlan óraszerkezet. Az óra tartalmaz két különálló Tourbillon szerkezetet is a hagyományos megjelenítés mellett. Egy rendkívül összetett és csodálatra méltó modellről beszélhetünk. Nem is meglepő, hogy közel  572 különböző darabból rakták össze az órát és annak bonyolult mechanikáját. A különleges megjelenés mellett egy rendkívül komoly és pontos óráról beszélhetünk, amely természetesen a hamisítatlan svájci minőséget is szimbolizálja. Az anyag használat is a minőségről árulkodik, titán és karbon borítást kapott az óra. Egy kétségtelenül egyedi és lenyűgöző darab, amely minden óragyűjtemény érdekes szereplője lehet.

2.jpg3. HDD Watch

A HDD Watch, ahogy azt a neve is mutatja az adatok tárolására alkalmas számítógép tartozékról kapta a nevét és megjelenését is ez inspirálta. Ez az első olyan óraszerkezet, amely egy átalakított micro HDD-ből készült. Érdekessége, hogy az igazán IT szakik kedvére járjanak, lehetőségünk van a szíjat egy alaplap mintázatú formában megrendelni az óra mellé, ezzel is teljessé téve az érdekes megjelenést. Külön figyelemreméltó részlet, hogy egy vicc ihlette meg az óra készítését, amikor is Facebook-on posztolták, ahogy egy micro drive meghajtót tettek fel a csuklójukra óra gyanánt. Ekkor ötlött fel az órakészítőben, Jean Jerome-ban, hogy miért is ne csinálhatna egy hasonló szerkezetet. Az érdekes design ellenére az óra már aránylag olcsón, megközelítőleg 100 eurós áron megvásárolható.

3.jpg4. BOLT-68

A következő óramodellünk különlegessége, hogy pillanatok alatt átalakítható karórából zsebórává.  A Bomberg egy viszonylag új óramárkának tekinthető, hiszen 2012-ben alapította a svájci óragyártás szívében.  A lenyűgöző design mellett, az óra átalakítása is rendkívül érdekes. A tok kihúzható és visszacsúsztatható, ezáltal zsebóraként is tudjuk használni. Szinte egy pillanat alatt kipattintjuk a tok részt, hozzácsatoljuk a lánchoz és máris egy remek zsebórát birtokolhatunk. A funkciókban gazdag kronográf óra természetesen kiváló minőséget képvisel.  Mindemellett 100 méterig vízálló és a svájci RONDA szerkezet kapott helyet benne. A Bolt 68-as kollekció számos gyönyörű óradarabot tartalmaz és minden egyes modell átalakítható zsebórává.

4.jpg5. Seiko’s Futuristic Watch

A Seiko egy igazán különleges óramodellt alkotott listánk következő szereplőjével, melyhez az inspirációt az Alien filmsorozatból merítette. Az első olyan karóra, amely a népszerű olasz autó designer, Giorgetto Giugiaro keze munkáját dicséri. Az egyedi kronográf funkciók vezérlése az óra jobb oldalán történik és egy igazán különleges és egyedi megjelenést képvisel.  Tény, hogy a filmben látott órán megfigyelhetünk a baloldalon is egy extra koronát, de ez nem került bele a modellbe, ezzel is növelve a letisztult és gyönyörű megjelenését. A kollekcióban részt vevő órák 3000-es limitált kiadásban kerültek a piacra és megközelítőleg 90.000 Forintos áron elérhetőek. Plusz funkcióként megkaphatjuk a vízállóságot, nem egészen 100 méterig. Minden Alien film rajongónak kötelező darab:)

5.jpg6. Hublot MP-07

A Hublot márka nem ismeretlen a kiváló svájci luxus brandek világában. A korábbi MP-05-ös modell is egy lenyűgöző alkotás volt, ennek folytatásaként jelent meg ez a szintén nem mindennapi óracsoda. Külön érdekesség, hogy egy elképesztő, 50 napos erőforrás tartalékot tudhat magának az óraszerkezet. A Tourbillon szerkezetű órán látható a mechanizmus működése és egy elképesztően kreatív és egyedi megjelenést prezentál, ugyancsak, mint a korábbi 05-ös modell esetében. Természetesen a luxus minőség mellé luxus árkategória is tartozik, bár megszokhattuk, hogy a Hublot márka esetén bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Természetesen a minőség megkérdőjelezhetetlen. Kiváló választás lehet azoknak, akik szeretnének egy igazán egyedi és különleges órát birtokolni. Különösen, ha rá tudjuk szánni a csekélynek egyáltalán nem nevezhető, közel 80 millió Forintos árat.

6.jpg7. Azimuth Twin Turbo

Haladjunk is tovább a következő különleges óramodellünk felé. A Twin Turbo-hoz a hatvanas évek sportautói adták az ihletet és kétségtelen, hogy egy rendkívül egyedi formatervet csodálhatunk meg benne. A svájci Azimuth márka termékpalettáján gyakran találkozhatunk egyedi és különleges óradarabokkal. Alapvetően a 60-as években közkedveltté vált sportos megjelenést igyekeztek visszahozni az óra formatervében. Az óriási óratok természetesen rozsdamentes acélból készült. Az ETA 2512-2-es kaliberét tartalmazza, amely mindamellett, hogy minőségi és pontos, a különböző időzónákat is mutatja számunkra. Az óra tokrészét egy felhajtható fedél borítja, amely szintén a sportos megjelenést hívatott fokozni. A kollekció természetesen limitált, mindössze 88 db készült ebből a termékből.

7.jpg8. Parmigiani Bugatti 370

Annak örömére, hogy a Parmigiani és a Bugatti cégek partner kapcsolata 10 éve kezdődött, megszületett a lehengerlő Bugatti Mythe karóra.  Alapvetően az órák és autók közti kapcsolatot igyekszik a formatervében kihangsúlyozni ez a gyönyörű óramodell.  A különleges megjelenés mellett az óra funkcionalitása is szót érdemel, hiszen egy közel 10 napos energia tartalékot kapott. A Megjelenést illetően 6 zafír kristály díszíti ezt a lehengerlően egyedi órát.  A termék már a puszta megjelenésében is a Bugatti autókra jellemző erőt és stílust szimbolizálja. A márka egyértelműen hivatott a tökéletes minőség prezentálására. A prémium megjelenés mellé egy komoly ár tartozik, de bizonyára nem ér senkit meglepetten ez a tény. Az óra szerény 105 millió Forintért már a kollekciónk részét képezheti.

8.jpg9. Astronomia Tourbillon

Az Astronomia Tourbillon kétségtelenül az egyik leginkább ismert óra volt, amelyről számos beszámolót hallgattunk a Baselworld kiállításon. Az amerikai Jacob & Co. egy igazán felejthetetlen órát alkotott meg, nem csak küllemét, hanem funkcionalitását figyelembe véve is. Három különböző Tourbillon szerkezet felel az óra tökéletes pontosságáért és a számlapon a végtelen világűr látványát csodálhatjuk meg. Az idő mutatásánál túl a földgömb modelljét is megtalálhatjuk rajta. Igazi érdekesség, hogy a számlapon lévő összes elem folyamatos mozgásban van, tehát percről percre csodálhatjuk az óra elképesztő működési elvét. Nem mellékesen egy gyémánt is helyet foglal design elemként, amely szintén mozgásban és szinkronban van a többi elemmel. Ebből a limitált szériás órából mindösszesen 9 darabot gyártottak.

jacob-and-co-astronomia-tourbillon-baguette-1.jpg
10. Jacob Jensen Curve

Jacob Jensen design stúdió munkájaként egy igazi minimalista, letisztult és mégis modern szerkezetet ismerhetünk meg a következő óránkban. Az óra a japán  Japanese Miyota szerkezet által hajtott rendkívül pontos mechanikát tartalmazza, és kiváló választás lehet azoknak, akik a modern letisztultság kedvelői közé tartoznak. Több színben is megrendelhető ez a különleges termék. Kétségtelen, hogy a kollekció minden darabja különleges és egyedi. Ráadásul nem kell a mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, amennyiben szeretnénk egy ilyen lehengerlő megjelenésű órát birtokolni. Körülbelül 60.000 Forintért már hozzá is juthatunk.

10.jpg

Tetszet a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

2 komment

Fogalmak az órák kietlen világából – II. rész

2017. január 26. 17:25 - Phone Fanatics

Melyik óra illik hozzám? Melyek azok a funkciók, amik valóban hasznosak lehetnek számomra? Korábbi cikkünk azokról a fogalmakról, illetve órarészekről szólt, amelyek nem is igazán tudjuk átlagemberként, hogy mit jelentek és miért is lehetnek fontosak egy óravásárlás alkalmával. Nem is csoda, hiszen az órák világának megértése egy külön tudomány, amely egyértelműen utána járást igényel. Szeretnénk bemutatni Nektek azokat a funkciókat, fogalmakat, amelyek megértésével, sokkal könnyebben tudtok döntést hozni, ha új órát szeretnétek vásárolni. Látni fogjátok, hogy mennyire széleskörű és milyen lenyűgöző lehetőségek rejlenek ezekben az eszközökben, amelyekről talán még nem is hallottatok. A széles látókör segítségével, sokkal hatékonyabban és legfőképpen személyre szólóbban tudjátok kiválasztani a kedvenc óradarabotokat. Lássuk mi-micsoda az órák világában:

_32.jpg1. COSC

Mit jelent pontosan ez a 4 betű, amellyel gyakran találkozhatunk bizonyos órák jellemzése, leírása közben. Alapvetően az egyik legmagasabb svájci minősítést foglalja magában? (Contrõle Officiel Suisse des Chronomètres). Ez a kronométer minősítő intézet adja ki az egyik legkomolyabban és legszigorúbban ellenőrzött hitelesítést az adott órához. Az órák járását 15 napon keresztül ellenőrzik különböző helyzetekben és hőmérsékleten. Annak érdekében, hogy egy óra megkapja a COSC minősítést, maximum 15 másodperces napi eltéréssel működhet. Ha egy óra megfelel a fent említett kritériumoknak, akkor megkaphatja a kronométer minősítést. Következésképpen, ha a fent említett négy betűt látjuk az óra leírásában, biztosak lehetünk benne, hogy minőségi és pontos darabbal van dolgunk.

1.jpg2. GMT

A rövidítés jelentése nem más, mint a Greenwichi középidő. (Greewich Mean Time) Tulajdonképpen egy olyan időzóna hivatkozás, amely lehetővé teszi a helyi idők teljes megállapítását a Föld teljes területén. Ennek a mérési szisztémának a leváltására volt hivatott az úgynevezett UTC, vagyis az egyezményes koordinált világidő. Azonban a GMT igazodik a Föld forgásához, ezáltal változatlanul használják bizonyos időmérések esetében, különösképpen azoknál az óráknál, amelyek képesek több időzónában is mérni a pontos időt. Számos óra esetében használják tehát ezt a régi, de jól bevált mérési technikát. Érdekesség, hogy már korábban, 1961-ben tervezték leváltani az UTC-re ,de mégis, azóta is megtartották ezt a mérési szempontot.

2.jpg
3. Automatikus vagy Öröknaptáras funkció

Következő két fogalmunk vagy funkciónk pontos jelentése is gyakorta homályba borul annak ellenére, hogy komoly tényező lehet egy adott óra kiválasztásánál. Lássuk mit is jelentenek valójában. Lényegbeli különbség van a két lehetőség között. Az automatikus naptár esetében az óra felismeri a hónapokat is, azonban az öröknaptáras eszközök képesek a szökő évek figyelembevételére is. A legfontosabb előnyük ezeknek az óráknak, hogy nem szükségszerű egy 31 napos hónap esetében újra felkonfigurálnunk a szerkezet naptár kijelzését, tehát változatlanul pontosan működik.  Amennyiben ezeket a funkciókat láthatjuk egy adott terméken, biztosak lehetünk benne, hogy mindig a helyes dátumot fogja kedvenc óránk mutatni.

3.jpg4. Mit jelent, ha egy óra rádiójel vezérelt?

Alapvetően ezek is kvarcórák, tehát képesek működni rádiójel nélkül is, adott esetben. Azonban a tökéletes pontosságot csak a rádiójel segítségével tudnak ezek az eszközök prezentálni. Adótorony segítségével sugározzák a jelet és egy rendkívül pontos és precíz módon mutatják nekünk az épp aktuális időt. Továbbá a rádiójel vezérelt órákban jellemezően megtalálható az öröknaptár funkció is, és biztosan nem lesz problémánk a nyári és téli időszámítás átállásával sem. Amennyiben egy igazán jól működő, megbízható órát szeretnénk birtokolni, amely nem igényel folyamatos finomhangolást, jó eséllyel a rádió vezérelt óra lesz számunkra a helyes választás. Természetesen fontos, hogy vételi környezetben legyen az óra, ezért érdemes figyelmesen átolvasni a mellékelt használati utasítást is.

4.jpeg5. Swiss made

A Swiss Made egy olyan felirat, amelynek a használatát törvény védi a karórákon. Talán ez a legjobban ismert elnevezés, azok közül, amelyeket már bemutattunk Nektek. Esősorban arra gondolnánk, hogy csak és kifejezetten a kívül-belül svájci órákra vonatkozik, ez azonban egy általános tévhit. A feliratot azok az órák kapják meg, amelyek szerkezete 50%-ban Svájcban készült, továbbá a tokot és a mechanikát is ott szerelték össze. Abban az esetben, ha az óra tok része nem svájci, a „Swiss movement” feliratot láthatjuk. A „Swiss made” vitathatatlanul egy érték és minőség jelző feliratként funkcionál az adott órán. Amennyiben ilyen felirattal ellátott eszközt választunk, biztosak lehetünk benne, hogy hosszú évekig hűségesen szolgál majd minket a mindennapokban.

5.jpg6. Trícium

Ezzel az anyaggal egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk a Vostok karórák kapcsán. Alapvetően egy olyan kiegészítés, amellyel az órák láthatóságát javítják a sötétben. A számlapra és az óra mutatóira szokták „ráfesteni”, ezáltal rossz látási viszonyok között vagy korom sötétben is leolvasható a mindenkori pontos idő. Érdekesség a Tríciummal kapcsolatosan, hogy enyhén radioaktív anyag, amely foszforral vegyítve fejti ki a világító hatását. Legfőbbképpen a tartóssága miatt szokták alkalmazni ezt a technológiát, amely természetesen olyan kismértékű sugárzást bocsájt ki, hogy biztosan nem kell aggódnunk tőle, hogy ártalmas lehet számunkra. Rendkívül közkedvelt a használata a mai napig az órák világában.

6.jpg7. Tourbillon szerkezet


A Tourbillon franciául forgószelet jelent, és tulajdonképpen a neve a hajszálrugó oszcillációs mozgásából ered. Érdekesség, hogy a szerkezetet 1801-ben találta fel egy Abraham Louis Breguet órakészítő és azóta is meghatározó az órák történelmében. Az akkori zseb és karórák szerkezetére igen kedvezőtlenül hatott a gravitációs erő, ezáltal sokkal pontatlanabbak voltak. A mechanika billegőjét és gátrendszerét zseniálisan körbeforgatta a tengelye körül, ezáltal egy sokkal hatékonyabb és pontosabb órát sikerült megalkotni, amely akkoriban az asztali és zsebórák megmentőjeként szolgált. Akkor és most is az egyik legpontosabb órákként vannak számon tartva. Természetesen lényegesen drágábbak társaiknál ezek a modellek.

7.jpg8. Szkeleton

A Szkeleton ( angolul: Skeleton ) órákkal már szintén  foglalkoztunk korábbi cikkünkben. Azokat az órákat, amelyeknek mind a hátlapján, mind pedig az előlapján jól látható az óra mechanikája és működése egyben, szekeletonnak nevezzük. Nem kérdés, hogy az egyik legérdekesebb órafajta, amely igazán lenyűgöző látszatot nyújt. Ezeket az órákat már főleg a prémium kategóriában érhetjük el, tehát mélyre kell nyúlnunk a pénztárcánkban, ha szeretnénk egy ilyen különleges szerkezetet birtokolni. Mindazonáltal nincs annál lehengerlőbb látvány, mint saját szemünkkel figyelni, milyen fáradhatatlanul dolgozik az óránk, hogy a pontos időt tudja mutatni nekünk.

8.jpg9. Eco-drive

Ezzel az elnevezéssel a Citizen órák kapcsán találkozhatunk, ugyanis a technológia kifejlesztése ehhez a márkához kötődik. Az alapja egy hagyományos kvarc szerkezet, tehát az órák rendkívül pontos. Ehhez kapcsolódik az elem helyén lévő kondenzátor, melynek 15 éves élettartama is lehet. A kondenzátor töltéséért az óra számlapja alatti szonár egység felel, melynek köszönhetően a fényből energia termelődik a töltéshez. Felhasználói szempontból a legfőbb előnye ezeknek az óráknak, hogy nem kell évente, kétévente elemet cseréltetnünk bennük a hátlap felnyitásával. Érdekesség, hogy bár a fény energiáját használják ezek az órák, de teljes sötétségben is képesek, akár hat hónapig is működni a kondenzátorban eltárolt fényenergia segítségével. Ráadásul az akkumulátor élettartama legalább 12 év, így egy rendkívül minőségi és tartós szerkezetről beszélhetünk.

9.jpg10. Retrográd kijelzés

Retrográd kijelzésnek nevezzük azokat a megjelenítési formákat, amelyek esetében a mutató egy félkört, nem pedig teljeset ír le. Amint a félkör végpontjához érkezik, automatikusan a kezdőpontra ugrik vissza. Alapvetően a hetek napjainak kijelzésére szokták használni a különböző óra típusoknál, de kétségtelenül még számos mérésre is alkalmas. A szerkezet különlegessége, hogy a működéshez egy rendkívül komplex és pontos mechanikára van szükség, ezért biztosak lehetünk benne, hogy időtálló és minőségi rendszert használunk, hiszen a tökéletes pontosság ebben az esetben is komoly odafigyelést és precizitást igényel.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Szólj hozzá!