6 óra, amiket a legnagyobb cégvezetők hordanak

2017. július 23. 11:16 - Phone Fanatics

Döntéseik dollár-milliárdokra és emberek ezreire vannak hatással, egy-egy lépésük pedig még azt is meghatározhatja, hogy merre indul a világ. Gigacégek vezetőinek lenni nem könnyű, vagyis nem akármilyen személyiségre van szükség ahhoz, hogy valaki hosszú időn keresztül helyt álljon. Mi most arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon milyen órákat viselnek azok az emberek, akiknél a pénz biztosan nem számít:

Jeff Bezos - Ulyse Nardi Dual Time

16i.png

Jeff Bezos nem más, mint az alapítója és a jelenlegi vezetője az Amazon nevű online kereskedelmi vállatnak. Az elképesztően sikeres cég a csúcsok csúcsára emelte Bezost, aki jelenleg a világ 2. leggazdagabb embere a Forbes összesítése szerint.

jeff-bezos-deo-dong-ho-ulysse-nardin-dual-time-233-88-7.jpg

Épp ezért is érdekes, hogy vajon mit hord az, akinek aztán tényleg nem számít, hogy mennyibe kerül az adott karóra. Nos, Bezos választása egy Ulyse Nardi Dual Time, amely 11,400 dollárba, azaz körülbelül 3 millió forintba kerül. Igen visszafogott választás, hiszen Bezos ennél jóval drágább órát is megengedhetne magának.

Jeff Weiner - Audemars Piguet Royal Oak

audemars-piguet-royal-oak-chronograph-qeii-cup-2015-limited-edition-2.jpg

Nemcsak Jeff Bezos, a tech-ipar másik “Jeff”-je is kedveli a drága órákat. Jeff Weiner, a LinkedIn vezetője ugyanis nem mást, mint az Audemars Piguet Royal Oak-ot hordja a csuklóján, ez pedig 17800 dollárba, azaz 4,65 millió forintba kerül. 

jeff-weiner-linkedin-ceo-wearing-audemars-piguet-photo-by-joe-pugliese-for-fortune.jpg

Mondjuk anyagi problémája biztosan nincs, hiszen a cégét tavaly vette meg a Microsoft potom 26,2 milliárd dollárért!

Satya Nadella - Breitling Colt Automatic

zb_hres_cmyk.jpg

A Microsoft vezetőjére nem mondhatnánk, hogy rongyrázó típus, hiszen a 46 éves, indiai születésű szakember minden téren visszafogottabb, mint elődje, Steve Ballmer.

5938647bb1bd5657008b4d57.jpg

Ez az óráján is meglátszik, hiszen Nadella Weiner-hez és Bezoshoz képest egy lényegesen olcsóbb Breitling Colt Automatic karórát használ, amelynek ára 3,025 dollár, azaz  790 ezer forint.

Akio Toyoda - Patek Philippe Calatrava 5119G

700.jpg

Amikor a világ egyik legnagyobb autógyártójának a vezetője vagy, azért olyan nagyon nem okoz problémát, hogy mennyiért vegyél magadnak órát. Akio Toyoda, a Toyota elsőszámú embere nem is teketóriázott, hiszen egy Patek Philippe Calatrava 5119G-t hord a csuklóján.

58cb02d1d349f92a008b4b18.jpg

Ennek, a kétségtelenül visszafogott darabnak az ára 21500 dollár, azaz 5,62 millió forint.  Vagyis drágább, mint mondjuk egy Toyota Auris, ami azért nem semmi!

Dieter Zetsche - Chopard Mille Miglia GMT Chronograph

maxresdefault-2.jpg

Ismét egy autós személyiség jön, mégpedig Dieter Zetsche, a Daimler elsőszámú embere. A Mercedes-Benz és Smart márkákat is magában tömörítő cégóriás vezetőjeként Zetsche nem valami gagyi okosórát vagy kvarcórát, hanem egy igazi különlegességet visel.

dieter-zetsche-chairman-of-daimler-300x225.jpg

Leggyakrabban ugyanis egy Chopard Mille Miglia GMT Chronograph típust láthatunk a kezén, amely jelenleg 6140 dollárba, azaz 1,6 millió forintba kerül.

Jeffrey Immelt - Breitling Chronospace M78365

breitling-chronospace-m78365--665000.jpg

Bár Jeffrey Immelt neve sokkal kevésbé ismert, mint például Satya Nadellá-é vagy Jeff Bezosé, azért emberünk sem szégyenkezhet, hiszen ő irányítja a General Electricet, vagyis a GE-t.

jeffrey-immelt-ceo-of-general-electric.jpg

Magas pozícióhoz pedig magas minőségű óra is jár, hiszen Immelt egy 6,650 dollárba, vagyis 1,74 millió forintba kerülő Breitling Chronospace M78365-öt hord a csuklóján.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!

5 tipp, hogy megfelelő méretű karórád legyen

2017. július 19. 23:19 - Phone Fanatics

Nem is olyan régen jelent meg a blogon egy cikkünk, amelyben 6 szempontot soroltunk fel arra vonatkozóan, hogy mire is érdemes figyelni az óravásárlás előtt. Mivel nagy sikert aratott, ezért úgy döntöttük, folytatjuk, ezúttal pedig 5, a megfelelő méretű óra kiválasztásához elengedhetetlen tippet adunk neked:

1. A csuklód méretéhez válassz

photo-18-1024x680.jpg

Fontos az óra átmérőjének helyes megválasztása, hiszen ugyanúgy rosszul áll egy férfinek egy nagyon apró karóra, mint ahogyan furcsán néznek egy hölgyre egy bumszli, a csuklójáról lelógó darab miatt. Ezért vásárlás előtt mérd meg a csuklód és ehhez mérten válaszd ki a következő karórád. Általánosan elmondható, hogy a hölgyek számára a 38 mm-es vagy annál kisebb tokméretű órák ajánlottak, míg a férfi karórák 38-46 mm közöttiek. Reméljük, hogy ez az ábra segít a helyes méret kiválasztásában:

orameret.png

2. Nézd meg, milyen vastag a tok

4ec52_watch2.png

Akárcsak a tok kerülete, úgy a vastagsága is sokat számít. Ha neked vékony csuklód van, furcsán mutat rajta egy vastag, 10-12 mm vastag tokkal rendelkező óra, érdemesebb a kecsesebb, 6-7 mm-es darabokat választani. Már csak azért is, mert általában ezek átmérője 38-42 mm között van, azaz pontosan akkora, ami egy vékony csuklóra jól illeszkedik. A 43-45 mm-esek már vastagabbak, itt az átlag 8-10 mm között  van.

3. Figyelj a szíj szélességére és hosszára

aviator-watch-straps.jpg

Azt, hogy az óra hogyan áll rajtad, nemcsak a tok, de a szíj is meghatározza. Általánosan elmondható, hogy a tok kerületének a fele a szíj ideális szélessége. Azaz, ha ennél szélesebb a szíj, az optikailag már csökkenti az óra méretét, így könnyen lehet, hogy kisebbnek érződik majd az órád, ez pedig nem biztos, hogy jól áll. Emellett a szíj hossza sem mindegy, hiszen ha túlságosan is hosszú, akkor a vége csúnyán kilóghat, ez pedig elronthatja az egyébként dizájnos összhatást.

4. A szíj vastagsága sem mindegy

szij.png

Attól függően, hogy milyen vastag a csuklód más és más szíjat érdemes kipróbálni. Vékonyabb csukló esetén inkább a bőr szíjak a javasoltak, míg vastagabb csuklón nagyon jól mutatnak a fém szíjak. Persze ez nem azt jelenti, hogy vékony csuklón ne lehetne fém szíj, de valószínűleg több energiádba kerül majd az ideális szíjat megtalálni, hiszen a fém már csak a tulajdonságai miatt is vastagabb lesz.

5. A részletek is sokat számítanak

prometheus-ocean-diver-watch-3.jpg

Nemcsak a tok mérete, de annak formaterve is rendkívül sokat számít abban, hogy hogyan is áll a csuklódon a hőn áhított karórád. A nagy gombos, esetleg kiálló formai megoldásokkal operáló darabok lényegesen nagyobbnak hatnak így ha vékony a csuklód, nem biztos, hogy ilyet érdemes választani. Pontosan úgy, ahogyan vastag csuklón sem állnak annyira jól a nagyon vékony darabok.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

10 komment

5 bőrszíj, amelyet minden férfinak érdemes kipróbálnia

2017. július 16. 13:51 - Phone Fanatics

Ahhoz, hogy egy óra igazán divatos legyen, nemcsak szép fémházra és tetszetős számlapra, de stílusos szíjra is szükség van. Mostani összeállításunkban 5 olyan bőrszíj-stílust mutatunk meg, amelyeket minden férfinak érdemes számításba vennie:

1. Aviátor szíj

aviator-watch-straps.jpg

Aviátor vagy ahogyan sokan hívják: a pilóta szíj. Mindez nem véletlen, hiszen ez a típus a 2. világháború alatt jelent meg, méghozzá azért, mert jól illeszkedett a pilóták dzsekijéhez, azaz a legtöbb szíjjal ellentétben, még a hosszabb bevetéseken is kényelmes volt.A vastag bőr heveder és a nagy szegecsek masszivitást sugároznak, nem véletlen, hogy az aviátor a mai napig igen kedvelt a férfiak körében.

2. Double Ridge szíj

pulsarstrap02.jpg

A Double Ridge nevét a kétoldali kiemeléséről kapta, amely dupla gerincet ad a szíjnak. A sportosan elegáns megjelenésű szíj elsősorban a sötét színekkel áll jól, így leggyakrabban fekete és sötétbarna kiadásban találkozhatunk vele. Mindegy, milyen ruhát visel, szinte biztosan jól áll hozzá!

3. Rally szíj

strap7.jpg

Régebben sok autóversenyző úgy könnyített autója súlyán, hogy bizonyos karosszériaelemeket kilyuggatott, így gyakran a sárvédők, a kilincsek, de akár a lökhárítók is ilyen módszerrel “fogyókúráztak”. Nos, ez adta az ihletet a rally szíjhoz is, hiszen a lyuggatott dizájn pontosan az autóversenyzők világát idézik fel. Az igen érdekes mintázat miatt tökéletesek a nyári szezonban, hiszen egyszerre divatos és kényelmes viseletek is, mivel kialakításuknak köszönhetően a legtöbb szíjnál jobban szellőzik velük a bőr.

4. Bund szíj

d38bf4c55c79249c337f6ef0b012cd44.jpg

Ha valami igazán különlegessel próbálkoznál, ajánljuk a Bund szíjakat. Ennek a típusnak az eredete szintén a pilótákhoz köthető, azonban az Aviátorral ellentétben ez a típus elsősorban nem a dzsekivel való kényelmes viselet, hanem a pilóták biztonsága miatt született meg. Azzal ugyanis, hogy a szíj az óra hátlapja alatt is végighúzódik, tűz esetén megóvta attól a viselőjét, hogy a felforrósodott óra megégesse a csuklóját.  Persze manapság már leginkább az egyedi dizájnja miatt választják ezt a típust, amit nem is csodálunk, hiszen gyakorlatilag bármilyen órát fel lehet dobni egy Bund szíjjal.

5. Kontrasztos varrású bőrszíj

img_3173.jpg

A hagyományos bőrszíj híve vagy és nem akarsz nagy változtatást? Akkor neked készültek a kontrasztos varrású bőrszíjak, amelyek a hagyományos szíj előnyeit és formáit hordozzák magukon, egy kis csavarral karöltve. A sötét bőrhöz tartozó világos varrás, vagy épp ellenkezőleg a világos bőrtől elütő sötét cérna jól feldobja az egyébként visszafogott szíjat.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

2 komment

5 ok, amiért neked is érdemes karórát vásárolni

2017. július 13. 23:56 - Phone Fanatics

Bár többször temették, a karóra köszöni szépen él és virul. Sőt, napjainkban ismét elkezdték felfedezni a vásárlók, így egyre többen döntenek amellett, hogy újra karórát vesznek a csuklójukra. Nekik szeretnénk segíteni, ezért most összeszedtünk 5 olyan indokot, amikért szerintünk megéri karórát vásárolni:

1. Elárulja, milyen ízlésed van

Legyen szó akár egy egyszerű munkanapról vagy épp a legjobb barátod esküvőjéről, egy jól megválasztott óra igazi stíluskellék. Sőt, mi több, nyugodtan beszélhetünk az óráról, mint ékszerről is. Ennek megfelelően nemcsak az idő mutatása miatt érdemes felvenni, hanem azért is, hogy kifejezzük személyiségünket, megmutassuk, hogy milyen ízlésünk van. 

photo-18-1024x680.jpg

Attól függően, hogy te a letisztult stílust kedveled, választhatsz klasszikusan elegáns, bőr szíjas karórát, vagy épp egy modern, minimalista kronográfot is. Ha pedig sokat sportolsz akkor egy víz- és ütésálló sport változat a te választásod. Egy biztos: bármit is viselj, ha illik az öltözékedhez, azzal nem veszíthetsz!

Ugyan napjainkban igen kedveltek a különféle okosórák, ezek általában az általuk nyújtott funkcióik, semmint a kinézetük miatt népszerűek. Ha egy igazi ékszert és nem egy használati tárgyat szeretnél viselni, akkor viszont sokkal inkább egy hagyományos karórát kell választanod.

2. Precizitást sugall

Egy jól megválasztott óra bizonyos helyzetekben komoly segítség lehet. A legtöbb szakértő erre az állásinterjút hozza példának, ahol az interjúztató sok, nonverbális  szempontot is figyel a jelentkezőnél. Ekkor jön igazán jól egy stílusos karóra, hiszen azt mutatja, hogy a jelentkezőnek van ízlése illetve fontos számára a pontosság. Ez pedig két olyan szempont, ami akár döntő is lehet egy szoros versenyben!

3. Megkülönböztet

Az első pontban már említettem, hogy manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az okosórák. Ez azt is jelenti, hogy rengeteg fiatal visel ilyen kütyüket, amelyek bár hasznosak, de azért többségében nem túlságosan szépek.

watch.jpg

Egy ízléssel kiválasztott, hagyományos karóra ezáltal megmutatja, hogy viselője számára fontos a megjelenés. Persze sok esetben nemcsak külsőségben nyilvánul meg ez a fajta különbség, hiszen ha egy baráti kávézás alatt nem folyamatosan a mobilod nyomkodod, hanem csak időnként rápillantasz az órádra, már azzal is különbözöl a tömegtől.

4. Megvédi a telefonod

Igen, ez is előnye egy órának! Képzeld csak el milyen, amikor út közben valaki kikapja a kezedből a telefont, vagy épp figyelmetlenségedben otthagyod valahol. Hát, egyik sem kellemes szituáció! Viszont, ha van egy jó karórád, elég csak ránézned és pontosan tudod az időt, vagyis nem kell folyamatosan a készüléked nyomkodni, az maradhat a zsebedben.

5. Hasznos funkciók, azonnal

Különböző időzónák egyidejű mutatása, stopper, plusz naptár: ezek azok a funkciók, amelyek igen hasznosak és sok esetben jók, ha azonnal elérhetőek. Gondolj csak bele, milyen jó, ha például egy multinál dolgozva rögtön tudod, hogy a másik időzónában dolgozó kollégádnál hány óra van.

maxresdefault.jpg

Vagy épp milyen jó, ha le akarsz mérni valamit és nem kell emiatt is a telefonod után nyúlnod! Na ugye! Ezeket pedig már több karórában is megtalálod, így ha jól választasz, hasznos funkciókat kapsz, amelyek azonnal elérhetőek a számodra.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

57 komment

5 legendás óra, amelyeket a filmekből ismerünk

2017. július 11. 19:49 - Phone Fanatics

Nem is olyan régen jelent meg a blogon a kedvenc filmjeink legendás óráit összegyűjtő írás, amely igen sokatokat érdekelt. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje a folytatásnak, ezúttal egy ötös válogatást készítettünk, amelyben szerintünk érdekes és persze emlékezetes órák szerepelnek a filmvászonról:

5. Drive- Gázt! - Patek Philippe Calatrava

Már eleve kult filmnek készült, az is lett belőle: a Drive azonnal rajongók millióit csábította a képernyők elé. Ebben nem kis szerepe volt Ryan Goslingnak is, akit a kellékesek mindig a helyzethez leginkább illő öltözékkel láttak el. Amíg azonban a ruhatár változott, egy elem mindig közruös volt: ez pedig az általa viselt karóra!

replica_calatrava_and_ryan.jpg

Ugyan a filmben sohasem esik szó róla, hogy milyen órát használtak, az alkotók elárulták, hogy egy Patek Philippe modell, a Calatrava jelentette az alapot. Mivel azonban ez egy értékes óra és a forgatások során több darabot is összetörtek volna, a jelenetek felvételekor replikákat használtak.

4. A bolygó neve: Halál - Seiko Giugiaro 7A28-7000

Azok után, hogy a rajongók imádták az 1979-es a nyolcadik utas: a Halált, az alkotók egy minden eddiginél jobb folytatás elkészítésének láttak neki. Ez nemcsak a történetben, de a kellékekben is jelentkezett, így többek között a listánkba bekerült Seiko óra is a filmnek köszönheti a létezését.

1523065828082422700.jpg

Az emberölő állatok és óriási úrhajók világába ugyanis nem illett volna bele egy hagyományos karóra, ide igazi strapa-órára volt szükség. Az olasz Giorgetto Giugiaro által tervezett Seiko Giugiaro 7A28-7000 megfelel ennek, hiszen az oldalából kiálló gombjai és bumszli méretei alapján az ember elhiszi, hogy nem törik össze az első ütközet során. A Ripley által viselt órát maga a Seiko sem felejtette el, 2015-ben ugyanis kiadtak belőle egy 30. évfordulós változatot is.

3. Batman: Kezdődik! - Jaeger-LeCoultre Reveso

Eredetileg még a Val Klimer által megformált Bruce Wayne csuklóján találkozhattunk a Jaeger-LeCoultre Reveso órájával, amit aztán Christopher Nolan is visszahozott a saját képére formált Batman trilógiában.  Mi tagadás, jó választás volt, hiszen az elegáns óra jól illik Christian Bale csuklójára, aki mind a három részben viselte a stílusos időmérőt. 

batman-begins.png

Érdekesség, hogy a Sötét lovag: Felemelkedés debütáláskor a svájci gyártó egy limitált kiadást is piacra dobott az órából, amelyen még a denevérember logója is megtalálható volt. A trilógia harmadik részében ezzel összhangban már a feldíszített óra szerepelt.

2. Man in Black  - Hamilton Ventura XXL

A Man in Black története már önmagában megkövetelte az alkotóktól, hogy különleges karórát adjanak a két főszereplőre, J és K ügynökre. A Will Smith és Tommy Lee Jones által megformált karakterek ezért a Hamilton Ventura XXL egy kissé módosított verzióját viselték a felvételek alatt.

men-in-black.png

Mindez azért nagy szó, mert a futurisztikus karóra nem 1997-ben, hanem 1957-ben jelent meg, azaz már a felvételek idején is 40 éves volt! A Ventura XXL rajongói között nem mindennapi személyeket találunk, a kronográf nagy kedvelője volt Elvis Presley is.

1. Szellemirtók - Seiko M516

Akárcsak a Man in Black-ben, a Szellemirtókban sem egyetlen szereplő viselte a filmhez kapcsolódó karórát, hiszen Peter, Egon és Ray csuklóján is ugyanaz az eszköz szerepelt. Ez pedig nem volt más, mint a Seikon M516, vagyis más néven a Voice Note, amely nevéhez méltóan hangjegyzetek rögzítését támogatta.

ghostbusters.jpg

Ezt a funkcióját gyakran használták a szereplők is, nem véletlen, hogy a film után jelentősen megnőtt az érdeklődés az óra iránt, a kultusza pedig a rajongók körében a mai napig tart.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

8 komment

5 tipp, hogy a karórád sokáig jól működjön!

2017. július 08. 13:37 - Phone Fanatics

Egy új karóra vásárlása mindig nagy öröm, ám ahhoz, hogy az új szerzemény hosszú időn keresztül a legjobb formáját mutassa, szükség van egy kis odafigyelésre és néhány szabály betartására. Mostani írásunkban ezekről lesz szó:

1. Figyelj oda a takarításra

Az óra szépsége megőrzésének egyik elmaradhatatlan eleme a néhány naponta megejtett takarítás. Gyakran találkozunk olyan karórákkal, amelyek felülete (főleg igaz ez a rozsdamentes acél példányokra), 2-3 éves korukra jelentősen összekarcolódik.

oratisztitas.jpeg

Ez főképp annak köszönhető, hogy a rájuk került koszt szépen beléjük dörzsölték tulajdonosaik. Ez egyébként a szíjakkal is megesik, van, hogy az apró kosz-szemcsék szépen beleépülnek a szíjba, mivel hetekig-hónapokig senki sem figyelt oda a takarításukra. Pedig ez egyáltalán nem bonyolult, elég, ha 2-3 naponta egy benedvesített, puha ronggyal tisztára törlőd az órát, ezzel is eltávolítva róla a szennyeződéseket.

2. Vigyázz az üvegre!

Azt nem állítjuk, hogy feltétlenül hímes tojásként kell bánni egy karórával, de kétségtelen tény, hogy az üveg védelmére nagy szükség van. Elég egy rossz mozdulat és könnyen azon találatod magad, hogy az üveg bereped és alaposan elcsúnyul az egyébként igen pofás karórád.

Szerencsére már elmúlt az az időszak, hogy plexi borítsa az órák előlapját, így a legtöbb edzett kristályüvegből készül, ami azért bizonyos fokig ellenálló. Ez azt jelenti, hogy egy kisebb dörzsölés, leejtés még nem okoz gondot, de egy odavágás vagy éles tárggyal való találkozás szinte biztosan nyomot hagy. Nem véletlen, hogy a drágább típusok már zafír kristályüveggel készülnek, ez mindennapi használatban biztosan nem sérül meg.

3. Óvakodj a különféle kemikáliáktól

Autót szerelsz? Esetleg nekiállsz az otthoni nagytakarításnak? Akkor érdemes inkább levenni az órát, hiszen a különféle olajak és vegyszerek könnyen kárt tehetnek az apró eszközben.

mazda-mx-5-nd-miata-car-watch-review-citizen-f900-satellite-wave-gps-ablogtowatch-42.jpg

Különösen figyelni kell a bőr szíjakra, hiszen egy erősebb takarítószer a felületre kerülve akár percek alatt csúnya kárt okozhat, azaz szinte biztosan folt marad utána.

4. Tudd meg, mennyire vízálló az órád

Szinte nincs olyan karóra, amely ne állna ellen valamilyen szinten a víznek, ennek mértéke azonban típusfüggő. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a piacon egyaránt árulnak csepálló és akár búvárkodásra alkalmas darabokat. Bár ezek vízállósága nagymértékben eltér, szinte biztos, hogy a dobozukon mindkettőnek találkozhatunk valamilyen, a vízállóságot népszerűsítő felirattal. Az átlagfelhasználót ez könnyen megtévesztheti, pedig nem mindegy, hogy az óra elviseli, ha ráesik az eső, vagy akár a tenger mélyén is pontosan mutatja az időt. Az alábbi ábra kiválóan megmutatja, hogy az egyes, az óra dobozán lévő feliratok mit jelentenek:

water-resistance-rating-charts-5.jpg

5. Soha ne szereld szét magadtól az órát

Hiába csábító, hogy csak 1-2 csavar tartja, egyáltalán nem ajánlott házilag szétszedni egy karórát. Sajnos mi is találkoztunk már olyannal, hogy az ügyfél arra panaszkodott, hogy az elemcsere óta rendellenesen működik az óra és amikor közöltük, hogy vigye vissza oda, ahol ezt elvégezték, bökte ki, hogy bizony ő volt. 

p2190060.JPG

Valószínűleg valamit elvétett a csavarhúzóval, ez okozta az óra meghibásodását. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha beviszi egy közeli óráshoz és ott 1-2 ezer forintért elvégzik a szükséges elemcserét!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

15 komment

6 dolog, amire feltétlen figyelj oda óra vásárlás előtt!

2017. július 06. 21:42 - Phone Fanatics

Legyen szó akár egy új pólóról, egy nadrágról vagy épp egy telefonról, igen fontos, hogy a vásárolt termék passzoljon az ízlésvilágodhoz. Ez az órákra is vonatkozik, ezért úgy gondoltuk, érdemes összeállítani egy listát, amelyben megtudhatod, mi az az 6 szempont, amit feltétlenül figyelembe kell venned egy új óra vásárlása során:

1. Illeszkedjen az öltözködési stílusodhoz!

Bohém vagy és a tarka-barka öltözékeket viselsz? Esetleg az elegánsra esküszöl? Bármilyen is legyen a ruhatárad, az biztos, hogy megfelelő órát kell választanod. Egy fekete bőr szíjas, minimalista óra ugyanis furcsán mutat egy rikító sárga polóval, ahogyan egy neonzöld karóra sem illik az öltönyödhöz.

oradesign.png

A mi javaslatunk, hogy használj több karórát is, így minden helyzetben a lehető legjobban illeszkedhet az öltözékedhez a hasznos kiegészítő. Emellett nem árt, ha a szíjakból is választasz párat, hiszen más és más illik egy randihoz, illetve egy bulizáshoz.

2. Férjen rá a csuklódra

Akármennyire is furcsa, gyakori probléma, hogy valaki túl nagy vagy épp túl kis órát választ. Míg előbbi túlságosan bumszli, addig utóbbi könnyen azt éreztetheti, hogy egy gyermekórát sikerült felvenned, ami lássuk be, nem túl előnyös. Jobban jársz, ha vásárlás előtt megméred a csuklód és csak olyan típust választasz, aminek megfelelő a mérete.

3. Passzoljon az élethelyzetedhez

A hobbid a túrázás vagy épp az autószerelés? Akkor nem biztos, hogy egy elegáns óra az, amit mindig viselned kell! Sokszor találkozunk sérült, leharcolt órákkal, amelyeknek egyedüli bűnük az, hogy nem éppen arra készültek, amire a tulajdonosuk használja őket.

600-nautica-top.jpg

Találkoztunk már olyan bőrszíjjal is, amit azért hozott vissza a vásárlója, hogy túl hamar elkopott, ő pedig nemértette miért. Aztán kiderült, hogy hobbiból autószerelő és párszor sikerült olajat folyatnia a szíjra, ami érthető módon nem bírta. Tanácsunk ezért az, hogy gondold át, hogy az adott órát/szíjat hol szeretnéd használni és csak annak megfelelően viseld!

4. Ne költekezz túl!

A kevesebb, néha több: ezzel a szemlélettel érdemes órát választani. Ugyan tudjuk, hogy mennyire jó, ha az ember végre a kezébe veheti (pontosabban a csuklójára helyezheti) álmai óráját, egyáltalán nem érdemes az összes pénzed egyetlen órára elkölteni.

Mi ezzel a szemlélettel áruljuk az óráinkat, hiszen szerintünk sokkal fontosabb az, hogy jól illeszkedő, divatos órákat használjanak a vásárlóink, mintsem, hogy egy méregdrága modell eladásával dicsekedjünk.

5. Tudd, mit vásárolsz

Az előző ponthoz kapcsolódóan fontos megemlíteni, hogy manapság egyre többféleképp használható karórákat lehet vásárolni, egyre jobb áron. Ez sokaknál ahhoz vezetett, hogy büszkén viselnek olyan órákat, amelyekről azt sem tudják, mit tudnak, azaz feleslegesen fizettek ki egy csomó pénzt az általuk óhajtott darabért.

oradesign2.png

Ezért, ahogy már több esetben is említettük, vásárlás előtt tájékozódj, nézd meg, hogy az adott órát ellátták-e például stopper vagy naptár funkcióval és csak azután döntsd el, hogy szükséged van-e ezekre. Ha igen, természetesen megéri megvenned az órát, ellenkező esetben viszont elképzelhető, hogy egy kedvezőbb árú példány is tökéletesen megfelel az igényeidnek.

6. Vásárlás előtt próbáld fel!

Ha már megvan, hogy mit szeretnél, tisztában vagy a tudásával és az ára is megfelelő, jöhet a vásárlás… Pontosabban  csak majdnem! Előtte ugyanis mindenképpen próbáld fel a kiválasztottat, hiszen lehet, hogy a gép előtt ülve még tökéletes, aztán pedig élőben “nem adja”. Találkoztunk már olyan ügyféllel, aki bár céltudatosan jött, körülbelül 2 perc után tette vissza az órát, hogy jó, inkább nézzünk mást. Ha el akarod kerülni, hogy feleslegesen rendelj árút az internetről, gyere el hozzánk, ahol bátran felpróbálhatod, majd kedvezményen áron meg is vásárolhatod a számodra tökéletes karórát!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

17 komment

7 érdekesség, amit biztosan nem tudtál az órákról!

2017. július 04. 20:51 - Phone Fanatics

Te tudtad, hogy mióta terjedtek el az apró, először zsebben majd csuklón hordott kronográfok? Hogy kinek a karján volt elsőként karóra és melyek azok az órák, amelyeket akár a CERN kutatóközpontjában is használhatsz? Akár igen, akár nem a válasz, az biztos, hogy a mostani 7 érdekes listánkban te is találsz érdekességet!

ora1.png

1. Egy királynőé volt az első karóra

Az eredeti elképzelések szerint a karórák kifejezetten a nőknek szóltak, míg a férfiak számára a zsebórákat gyártották az órásmesterek. Információk szerint az első, már “karóraként” készült óra I. Erzsébet angol királynő karjára került., méghozzá a szerelme, Robert Dudley-nek köszönhetően! Leicester grófja ugyanis a feljegyzések szerint 1571-ben egy “kar órát” ajándékozott Erzsébetnek.

2. Már több, mint 400 éve a divat része a kronográf!

Ugyan az öltözködési stílusok jönnek-mennek, egy biztos: az óra már több, mint 400 éve a divat része. Feljegyzések alapján ugyanis már az 1600-as évek elején, II. Károly király törekvéseinek hála divattá vált a zsebóra hordása, ezt pedig 100 éve a karóra váltotta fel. 

tissot.jpg

3. 154 éve jelentek meg a “sorozatgyártott” kronográfok!

Bár az 1815 és 1816 között Louis Moinet által megalkotott “Compteur de tierces” névre keresztelt óra számít a világ első kronográfjának, az első, nagy mennyiségben gyártott zsebórája már a Tissot dobta piacra. A Charles-Félicien Tissot és Charles-Émile Tissot  által megalapított vállalat a svájci Jura régiójában indult hódító útjára. Már termelés első évében, 1853-ban 1100 - 1200 darab közötti zsebórát gyártottak a környék órásmestereitől származó alkatrészekből!

4. A világháború kellett ahhoz, hogy igazán elterjedjen a karóra

Sokáig nem értették az emberek, miért kellene a csuklóra helyezniük az órájukat, hiszen az teljesen jól elfért a zsebükben. Az igazi választ a világháború adta meg, a frontvonalon ugyanis rendkívül kényelmes volt, hogy csak egy csukló-mozdulattal megtudhatták az időt, nem kellett a zsebükben keresgélniük. A felszabaduló kezükről már nem is beszélve!

sp_moonwatch_apollo11_45thanniversary_videopreviewl_1600x900.jpg

5. Az Omega óra, ami meghódította az űrt és megmentette az űrhajósokat

Az Omegának sikerült az, ami csak igen kevés vállalatnak: meghódították a világűrt. A vállalat Omega Speedster karóráit kapták meg ugyanis az amerikai űrhajósok az első holdra szállás előtt. Érdekesség, hogy Neil Armstrong nem viselte a kronográfot a holdra szállás során, így az óra csak a másodikként a föld felszínére lépő Buzz Aldrin csuklóján jutott ki a világűrbe.

Ennél is jobban beírta magát a történelembe az Omega akkor, amikor a cég óráinak köszönhetően menekült meg az Apollo-13 legénysége. Az űrhajó elektronikája ugyanis csődöt mondott, így többek között az órájuk segített abban, hogy hazajussanak a világűrből. Nem véletlen, hogy az Omega 1974-ben a NASA legrangosabb elismerését, a Snoopy Awardot vehette át.

6. Van olyan mechanikus karóra, ami még a CERN-ben is működik!

Általánosan elmondható, hogy a hagyományos karórák nem barátai a mágneses térnek, de ez nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan típusok, amik tartósan ellenállnak ennek a kihívásnak. Az Omega Seamaster Aqua Terrát és a Rolex Milgauss-t is úgy alkották meg, hogy tartósan üzemeljenek még nagy mágneses mezőkben is, így akár a CERN azaz Európai Nukleáris Kutatási Szervezet központjában is használhatók!

caliber89.jpg

7. 1800 alkatrész: ennyiből áll a világ legkomplikáltabb órája!

1989-ben mutatta be a Patek Philippe a Calibre 89 névre keresztelt típusát, amely máig a világ legkomplikáltabb kronográfjának számít. Mindez nem véletlen, hiszen nem 10, nem 20 vagy 100, hanem egyesen 1800 különálló alkatrészből áll! Persze ennek alaposan meg is kérték az árát, hiszen az óra megjelenésekor 5,1 millió dollárba került. Most sem olcsó egy ilyen karóra, ha esetleg ilyet szeretnél, lennek az árnak a többszörösét kell kifizetned érte!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!

A Coach legjobb 10 női órája

2017. május 03. 14:47 - Phone Fanatics

A Coach egy multinacionális luxusmárka, amely New York városából indult világhódító útjára. A Michael Kors-hoz hasonlóan, számos kiegészítőt kínál nőknek és férfiaknak egyaránt. 1941-ben még családi vállalkozásként indult, 2001-re pedig annyira népszerűvé váltak a termékeik, hogy közel 616 millió dolláros forgalma volt a cégnek.  Óráik egyszerre divatosak és egyediek, akárcsak az egyéb kiegészítőik, amelyeket gyártanak. A Coach az egyik legnépszerűbb divatmárkává nőtte ki magát napjainkra,, amely kiváló minőséget kínál. Jelen cikkünkben bemutatunk kilenc kiváló órát a márkától, amelyek nagyszerű választásként szolgálhatják boldog tulajdonosukat.

0.jpg1.Coach boyfriend – Női karóra

Egy igazán szemet gyönyörködtető formatervet ismerhetünk meg ebben az órában. Mindamellett, hogy divatos és mutatós termék, kifejezetten minőségi is. A tok PVD bevonatot tartalmaz, mely lényegesen időt állóbbá teszi ezt a karórát.  Azoknak a hölgyeknek lehet remek választás, akik szeretik a divatosan elegáns termékeket. Mind munkahelyi, mind pedig az üzleti megjelenéshez kiváló kiegészítőként szolgálhat az óra. Nagyságrendileg 73.900 Forintért juthatunk hozzá.

1.jpg2. Coach - W1415 – Női karóra

Következő óránk már inkább a sportos és a hétköznapi megjelenéshez lehet kiváló választás. Az ezüstszínű tok anyaga nemesacélból készült. A számlapot kristályüveg védi a külső megrongálódástól. Alapvetően az óra cseppálló, tehát messze nem az a kategória, amelyben zuhanyozhatunk is, de a hétköznapok során jó szolgálatot tehet ez a funkció is. A tokhoz egy sportosan elegáns szíj csatlakozik. Körülbelül 70.000 Forintért hozzájuthatunk az órához.

2.jpg3. W1426 - Coach női karóra

Egy kifejezetten elegáns darab, amely mind munkahelyi, mind pedig az üzleti találkozókhoz kiválóan passzol. Az aranyszínű tok mellé egy elegáns bőrszíjat is kakapunk. A tok a nemesacél mellett tartalmaz még sárga arany bevonatot is, ezzel is növelve az óra minőségét.  A szerkezet 30 méterig vízálló és egy év garanciát kapunk rá. A számlapot kristályüveg védi, így nem kell tartanunk attól, hogy rövid időtartamon belül karcos lesz a felülete.  Annak ellenére, hogy egy minőségi és időtálló darabról beszélünk, az ára egyáltalán nem elrugaszkodott, közel 50.000 Forintért már hozzá is juthatunk a karórához.

3.jpg
4. W6051 - Coach női karóra

Íme, egy kifejezetten divatos óradarab, amely méltán vált népszerűvé a márka kedvelői között. A számlapon rendkívül gyönyörű díszköveket találunk, amit ebben az esetben is kristályüveg véd. A cseppálló óra tokja nemesacélból készült, ezért biztosan nem lesz panaszunk a minőségre. Mind a munkahelyi, mind pedig az általános öltözék mellé jó választás. Átlagosan egy év garanciát kapunk rá és 52.000 Forintért juthatunk hozzá ehhez az órához.

4.jpg
5. W6215 - Coach fekete szilikon szíjas női karóra

Ez az óramodell már inkább azoknak, ajánlott, akik szeretnek fiatalos, színes és különleges órákat hordani a csuklójukon. Az érdekes, tavaszias megjelenésű számlaphoz egy szilikon szíj csatlakozik. A tok ebben az esetben is nemesacélból készült és cseppálló funkciót is kapott a termék. Főleg az otthoni és az általános viselet mellé ajánljuk.  Egy év garanciát kapunk rá és 50.000 Forintért juthatunk hozzá.

5.jpg6.Coach Pink szilikon szíjas női karóra

A Coach Pink egyszerre fiatalos és divatos megjelenést tükröz. Az ezüstszínű tokhoz egy rózsaszín szíj társul, ezzel is fokozva az óra divatos jellegét.  Kristályüveg védi a számlapot és egy év garanciát kapunk a termékre. Főleg a fiatalos, tavaszi megjelenés mellé ajánljuk az órát továbbá, a hétköznapi használathoz. A szerkezetet50.000 Forintért vásárolhatjuk meg a legtöbb kiskereskedelmi egységben.

6.jpg7. W6049 - Coach női karóra

A kifogástalan elegancia és az örök minőség. Leginkább így lehetne jellemezni ezt a karórát. Mind munkahelyi, mind pedig az általános öltözékhez jó alternatíva az óra. Az arany és fekete színek dominanciája egy csodálatos kompozíciót alkot. Itt is találkozhatunk PVD bevonattal, amely garancia a hosszú élettartamra. A kvarcszerkezetes óra számlapját kristályüveg borítja és egy év garanciát kapunk rá. Körülbelül 70.000 Forintért hozzájuthatunk ehhez a remek órához.

7.jpg8. W6052 - Coach női karóra

A kövekkel díszített fehér számlap és a hozzá kapcsolódó sárga arany már önmagában egy igen elegáns megjelenést kölcsönöz a szerkezetnek. Ehhez pedig hozzátartozik a bőrszíj, amely csak fokozza az óra üzleti megjelenésű jellegét. Szintén egy év garanciát kapunk a kvarc szerkezetes órához. Hozzávetőlegesen 60.000 Forintért juthatunk ehhez a csodálatos órához.

w6052.jpg

9. W6182 - Coach női karóra

A megjelenéséből következően szintén az elegáns és a munkahelyi viselet mellé ajánljuk ezt az órát. A rózsaarany és ezüstszínek dominálnak és egy elegáns szíj is társul hozzá. Már 56.000 Forintért hozzájuthatunk ehhez a minőségi termékhez, amelyben biztosan nem fogunk csalódni. A kvarc szerkezetes óra cseppálló funkcióval is rendelkezik.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Szólj hozzá!

Ki mit gyűjt? Sztárok és karóra gyűjteményeik

2017. április 18. 17:10 - Phone Fanatics

A karóra gyűjtés fogalma már régóta ismert, azonban azt kevesen tudják, hogy a luxus óra gyűjtés igazán csak 20 éve kezdődött el. Sokak szerint az utóbbi években vált rendkívül népszerűvé bizonyos körökben a luxus órák kollekciók megszerzése.  Jelenleg a sztárok büszkélkednek a legnagyobb és legérdekesebb gyűjteményekkel. Tény, hogy az ilyen magas minőségben készített órák még hosszú évek után is megőrzik az értéküket, sőt egyes darabok jóval értékesebbé válnak az idő múlásával. Bizonyára senki sem fog meglepődni rajta, hogy bődületes összegeket elköltenek a sztárok 1-1 különleges órára. De lássuk, kinek van a legnagyobb gyűjteménye.

1. Carmelo Anthony

Megszokott a profi kosárlabdázók és úgy általában a sportolók körében is, hogy szenvedélyük a karóra gyűjtés. Kobe Bryant, Dwyane Wade, és LeBron James esetében is találkozhattunk érdekes és értékes kollekciókkal, de meg sem közelítette Carmelo Anthony óra gyűjteményét. Nemrégiben mutatta be kedvenc karóráit, melyben megtalálhatjuk az Audemars Piguet, Rolex, Hublot, IWC, és Patek Phillipe modelleket is.

1.jpg2. Bradley Cooper

A színész, aki elsősorban a 2009-ben megjelent Másnaposok című film által vált rendkívül híressé, szintén megszállottan gyűjti a luxus órákat. Ahogy a színészi profilja folyamatosan növekszik, úgy az óra gyűjteménye is gyarapszik. Láthattuk már 11.000 dolláros IWC órával, de kedvencei közé tartoznak a Rolex, a Bulgari Octo és a Dior Homme órák is.

2.jpg3. Jay Z

A közismert rapsztár esetében elegendő néhány dalszövegét meghallgatni, hogy rájöjjünk, milyen órákat preferál, de ez természetesen még meg sem közelíti a bődületesen drága gyűjteményt, mellyel rendelkezik. A Richard Mille DLC, a TW Steel és a Rolex Day Date II tartoznak a leginkább kedvelt óramodellei közé, azonban ezek a luxus szerkezetek nyomába sem érnek az egyik legdrágább órának, amelynek büszke tulajdonosa. Ez pedig nem más, mint Hublot Big Bang, melyet 43. születésnapjára kapott Beyonce-tól.

3.jpg4. Charlie Sheen

Természetesen, Charlie Sheen sem maradhat le a listánkról a maga szerény 800.000 dolláros Patek Philippe Re. 2438/1 órájával, amely még valószínűleg hosszú évekig megőrzi majd az értékét. Egyébként is a márka az egyik kedvencei közé tartozik, amiből óriási gyűjteményt halmozott fel. Nem hivatalos publikációk szerint a kollekciója megközelíti az 5.6 millió dolláros értéket.

4.jpg5. Kanye West

A rap szupersztár természetesen szintén elkötelezett rajongója a különleges óráknak. Olyannyira, hogy a maga 180.000 dolláros, 18 karátos sárga aranyból készült teljesen egyedi Tiret órát hord, melynek számlapján saját arcképének sziluettje látható. Ezen kívül, nagy kedvelője a Rolex Daytona és Submariner modelleknek is.

5.jpg6. Robert Downey Jr.

Amíg a legtöbb sztár elmerül a populárisabb óramodellek választékában, a Vasember egy kicsit másképp gondolkozik. Megfigyelhettük több Jaeger-LeCoultre óradarabbal, azok közül is az AMVOX 5 és AMVOX TOURBILLON modellekkel. Mindezek mellett láthattunk már Hublot Big Bang-et is a csuklóján, bár az sem tartozik a kifejezetten populáris vagy unalmas óramodellek közé.

6.jpg7. Brad Pitt

Természetesen a neve már összefonódott a Tag Heuerrel, mindazonáltal többször megjelent a nyilvánosság előtt  Patek Philippe Nautilus és számos Rolex modellel is a csuklóján. Felesége, Angelina Jolie szintén nagy gyűjteményt tudhat magáénak, akiajándékozott is egy 300.000 dollár értékű Patek Philippe órát is a férjének.

7.jpg8. Usher

Kanye West nem az egyetlen olyan előadó, aki szívesen szereti viszontlátni a saját arcképét kedvenc óráján. (meglepő módon) A kétezres évek közepén Dame Dash-tól kapott ajándékba egy olyan karórát, amelyen gyémántok rajzolták ki a művész arcát. Ez a darab csupán egy a negyven órából, amelyet a művész magáénak tudhat.

8.jpg

 Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment