5 menő óra, amit csak a bevállalósak viselnek

2019. szeptember 28. 10:48 - Phone Fanatics

Vannak órák, amelyek olyan egyediek, hogy csak az igazán bevállalós emberek merik feltenni a csuklójukra. Ezekből mutatunk most be öt darabot. Te bevállalnád?

Nadir Project Watch

Hogyan is néz ki a legtöbb karóra? A kör alakú számlap szélén végigfutnak a számok, belülről pedig két mutató mutatja a pontos időt. Nos, a Project Watch esetén épp fordítva van, a mutatók helyén találjuk a számokat, amikre kívülről néznek rá a mutatók. Már az is némi gondolkodást igényel, hogy le tudjuk olvasni a számokat, de aki szereti a megdöbbentő darabokat, az imádni fogja.

creative-watches-16-1.jpg

Romain Jerome Batman watch

A Batman karakterének 75. évfordulójára készült különleges óra egy 75 darabos limitált szériában jelent meg és a svájci órakészítő Romain Jerome keze munkáját dicséri. Az RJ Watches ügyvezetője úgy nyilatkozott az óra debütálásakor, hogy régóta az egyik kedvenc karaktere Batman és a szuperhős személyiségének kétélűsége adta meg az inspirációt ennek a csodálatos órának a megalkotására. Az óra számlapján természetesen megtalálható a Batman jel és természetesen a Batman watch az egész megjelenése is összességében a Gotham városának szuperhősére emlékeztet. Kétségtelenül egy olyan óra, amely különleges kiegészítőként szolgálhat azoknak, akik rajonganak Gotham szuperhőséért.

romain-jerome-batmandna-gotham-city-automatic-mens-watch-rjtauwb00102-rjtauwb00102.jpg

 

Mr Jones Watches 

A Mr Jones Watches nevéhez iszonyat menő órák fűződnek, hiszen semmi nem a megszokott mederben csordogál. Az egyik közönség kedvenc a Vingt Mille, vagyis az az óra, amelynek cseppet sem hagyományos mutatói vannak. Sőt, mutatóról nem is beszélhetünk, a feladatot egy polip csápjai látják el. Nagy geg, hogy a tervezők két fadarabot adtak a polip egy-egy csápjára, így tudhatjuk meg, hogy mennyi a pontos idő. Máshogy nehéz is lenne, azért ember legyen a talpán, aki enélkül eligazodik a csápok között. Ezen kívül vannak még jópofa megoldásai, ahogy a galériában is láthatod. Ha még többre vagy kíváncsi, látogass el a weboldalukra: https://mrjoneswatches.com/

 

Devon Exoskeleton

Ez a szerkezet kétségtelenül új magaslatokba emeli a csontváz órák koncepcióját. A különleges design még inkább láthatóvá teszi az óra működését, ráadásul egy teljesen ütés, karcolás és golyóálló óratokban. Alapvetően a Devon szintén a töretlen luxus kategóriába tartozik, ezáltal az anyag használat sem mindennapi. Fehér és rózsa arany ötvözésével készült ez az elképesztően lenyűgöző design. Ha szereted a különleges koponyás órákat, akkor ezektől a a Gagá Milano óráktól is tátva marad a szád.

1471004844e0b5df8a2251f24eccb5ec.jpg

 

Qlocktwo W time

Ennek a különleges órának a neve „wristwatch in words” vagyis "karóra szavakban". Láthatóan egy olyan koncepció öltött testet ebben az órában, amely nehezen összehasonlítható társaival, hiszen a Qlocktwo nem indexekkel, hanem szavakkal mutatja számunkra a pontos időt. Érdekes kombinációja ez a modern megjelenítésnek, hiszen a „leolvasni az időt” kifejezés is szó szerint értendő, mert a digitális kijelzőn szavak segítségével tudjuk megtekinteni az épp aktuális óraállást. Valójában egy korábbi asztali óra változataként jelent meg a termék, amely szintén egy hasonló tematika alapján mérte számunkra az időt. Kétségtelenül egy olyan óra, amelyre mindenki felfigyel a csuklónkon.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

5 kreatív órás hirdetés, amit érdemes megnézned

2019. szeptember 16. 21:50 - Phone Fanatics

Az órák világában sem mindig a csillogást és a prezstízst emelik ki, ami a marketinget illeti, vagy legalábbis nem a szó hagyományos értelmében, hanem egy kicsit újragondolva. Nézzünk 5 kiváló órareklámot.

IWC - Egyenlőség

Manapság rendkívül fontos szerepet kap a nemek közti egyenlőség.Van azonban egy terület, ahol az IWC szerint nincs szükség ilyesmire, ez pedig az óráké. Nyilvánvaló, hogy az üzenet lényege, hogy itt nincs szükség egyenlőségre, a férfiaknak férfias, a nőknek pedig nőies órákra van szüksége. Akárhogy is, azért maga a plakát nagyot ütött, amikor 2000-ben megjelent.

watch-equality-small-90426_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

5 érdekes, ám kevésbé ismert tény az órákról

2019. szeptember 05. 11:54 - Phone Fanatics

Mennyibe kerül a legdrágább Rolex, milyen modern szerkentyűt viselt James Bond a karján és milyen trend került ismét előtérbe a 80-as évek után? Az órák története számtalan érdekességet rejt. 5 érdekességet mutatunk a karórák történelméből.

1. 50 éves a LED-es karóra

A világ első, LED-es karórája a Hamilton és James Bond nevéhez fűződik, a vállalat ugyanis fél évszázada, 1970-ben dobta piacra az első ilyen karóráját, amelyet Pulsar névre kereszteltek. Képzeld, a Hamilton cég már korábban is kísérletezett a LED technológiával, Stanley Kubrick legendás filmjében, a 2001: Űrodüsszeiában ugyanis már egy ilyen típus is szerepelt.

Tovább
Szólj hozzá!

A korona három szintje - Rolex

2019. augusztus 30. 22:02 - Phone Fanatics

A Rolex az órák királya, amit büszkén jelképez a korona embléma is. Ezt a prémium márkát előszeretettel hordják profi sportolók, nagymenő üzletemberek és filmsztárok, akik megengedhetik maguknak a márka jelentette színvonalat. Most lássunk három különböző árszintet, amely közül a legdrágábbat a gazdagok sem biztos, hogy megengedhetik maguknak.

Rolex GMT-Master II - 2,5 millió Ft

A GMT-Master II előlapja kék-fekete és a Rolex ötvözi a 40 milliméteres Oyster tokot az ötsoros, elegáns Jubilé szíjjal. A hozzátartozó szíj a Rolex Oysterlock biztonsági csatjával érkezik, az Easylink szerkezet segítségével a szíj akár öt milliméterrel is meghosszabbítható. A kerámiaelőlap két irányba is tekerhető – ezzel, és a kék színű mutató segítségével az óra viselője egy második időzónát is leolvashat. A 100 méter mélységig vízhatlan rozsdamentes acéltok belsejében egy fiatal, automata felhúzású 3285-ös kaliber ketyeg, 70 óra járástartalékra optimalizálva. Az új modell bevezetésével a GMT-Master II csak a Jubilé szíjjal kapható. A háromsoros Oyster szíjjal kizárólag a fehérarany modelleket vásárolhatjuk meg. Ár: 8000 euró (chronoshungary.hu)

rolex-gtm.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Űrbéli anyag és világháborús segítség - 5 érdekes tény az órákról

2019. augusztus 01. 16:00 - Phone Fanatics

Milyen űrbéli anyag van egy órában? Milyen színű a legnépszerűbb óraszíj a világon? Milyen szerepe volt a karóráknak az I. világháborúban? Melyik óramárka szerepelt a legtöbb Hollywood-i filmben? Mutatunk 5 érdekes tényt az órák világából!

A karóráknak szerepe volt az I. világháború alakulásában

ovalhelbros4.jpg

Az I. világháború minden korábbinál nagyobb csatáiban nagy szerepe volt a karóráknak, amelyek lehetővé tették, hogy minden katona tisztában legyen a pontos idővel, ezáltal az egymástól jelentősen távol lévő, sokszor minden kommunikációs formától elzárt csapatok is azonos időpontban csaphattak le az ellenségre.

Tovább
Szólj hozzá!

4+1 menő óra, amit büszkén viselhetsz nyáron

2019. július 29. 20:16 - Phone Fanatics

A kreatív, a színpompás, a maszkulin, az okos és a luxuscukorka leírások jellemzik leginkább azokat a karórákat, amelyeket az alábbi felhozatalban bárki bátran viselne. Lessük meg és válasszuk ki a kedvencünket!

Mr Jones Cyclops - A kreatív

Chrispin Jones különleges órái igazi felüdülések az órapiacon, hiszen mindamellett, hogy letisztultak, egyszerűek, modernek, játékosan kreatív esszencia vegyül bele. Az alábbi óránál a mutatók helyett egy kör alak méri az időt, méghozzá úgy, hogy megérkezik az adott számot szimbolizáló színű körhöz. Csodás karóra! Az ára 200 dollár körül van és ha tetszik, itt tudod beszerezni.

mr-jones-cyclops-gear-patrol.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása