7 tény, amelyeket biztosan nem tudtál a Michael Kors-ról!

2017. február 28. 17:16 - Phone Fanatics

A Michael Kors termékek hihetetlen népszerűségnek örvendtek az elmúlt években, különösen a hölgyek köreiben. A ruhák mellett már régóta foglalkozik a cég órákkal is, amelyek legalább annyira sikeresek, mint az egyéb kiegészítőik. Nem mondunk nagyot, ha kijelentjük, hogy a brand az első olyan név, amely felmerül, ha divatról beszélünk. A cég tavalyi bevétele közel 1 billió dollár volt és folyamatosan terjeszkedik, újabb és újabb kiegészítőkkel nyűgözve le a rajongótáborát. Jelenlegi cikkünkben betekintést nyerhettek a világhírű designer múltjába és többet megtudhattok a Michael Kors történelméről. Számos olyan érdekességet mutatunk be, amelyekről biztosan nem hallottatok még.  Nem meglepő, hogy ennek az óriási cégnek se mindig volt könnyű az élete, számos viszontagságon kellett keresztül mennie, hogy elérje a várva várt sikert. Lássuk, melyek azok a mérföldkövek, amelyek meghatározták a Michael Kors ruha és óratervező életét.

1.jpg1. Nem mindig a divat körül forgott az élete

Mindannyiunk életében vannak olyan szakaszok, amikor keressük önmagunkat és közben olyan utakra tévedünk, melyek nem feltétlen nekünk lettek szánva. A designer élete nem mindig a divat körül forgott. Elsődlegesen a színészi karrier volt, amely megérintette és érdekelte. Úgy gondolta, hogy a színház és a mozi szeretetéből adódóan színésznek áll, és el is kezdett egy iskolát, Manhattanban. Azonban amikor ténylegesen sor került volna rá, hogy nekikezdjen a színészi karrierjének, rádöbben az élete igazi értelme, a divat. ennek következtében néhány alkalom után már otthagyta a manhattani intézményt, mivel érezte, hogy nem ez lenne a megfelelő pályaválasztás.

"Végignéztem a csoporttársaimon és éreztem, hogy ez nem fog működni" - Michael Kors

mkc_fa15_dk_1.jpg2. 5 évesen már újratervezte az édesanyja esküvői ruháját

Ma már megkérdőjelezhetetlen a Michael Kors termékek meghatározó szerepe a modern divat világában. Azonban kevesen tudják, hogy már 5 évesen ismerkedett a divat és a tervezés művészetével. Anyja, Joan Kors esküvői ruháját is újratervezte, mert túlzottan hivalkodónak és giccsesnek találta. Érdekesség, hogy már akkor sikerült elérnie, hogy hallgassanak rá, pedig csak 5 éves volt. Mindamellett, hogy az esküvői ruha kinézetében is segédkezett, ő mondta meg, hogyan legyen levágva az anyja haja és további szervezésben is nagy szerepet vállalt. A nagy tehetségek esetében már korán kiderülnek azok a területek, ahol kimagasló sikereket fognak elérni az életben és ez ugyanígy történt Michael Kors esetében is.

"Gyakorlatilag az egész esküvőt őt tervezte és a legmegdöbbentőbb az egészben az volt, hogy mindannyian hallgattunk rá, pedig csak 5 éves volt" - Joan Kors

2.jpg3. A siker titka a nők iránt érzett szeretetben rejlik

Joan Kors beszámolása szerint a fia, Michael azért vált ennyire sikeressé, mert szó szerint imádott együtt dolgozni a nőkkel és örömmel látta, ahogy olyan ruhákat viselnek, amelyek boldoggá teszik őket.  Természetesen ez nem meglepő, hiszen nem is tudott volna ennyire sikeres karriert befutni, ha nem szereti azt, amit csinál. Kétségtelenül erre a szakmára született és ez a tény, már fiatal korában egyértelművé vált.  Kors értékrendje szerint az a legnagyobb dicséret, amikor egy nő nem csak jól érzi magát a ruhában és gyönyörűnek tartja, de kényelmesen is tud mozogni benne. Ez az egyik legfontosabb termék a Michael Kors órák és ruhák esetében is. Könnyen belátható, a kényelem nem elhanyagolható szempont.

"Michael teszi, amit kell, minden nap, hogy a nők a lehető legjobban érezzék magukat a bőrükben" - Joan Kors

12kors3-master768.jpg4. Nehéz gyerekkor az iskolában

Mivel már viszonylag korán kiderült, hogy mi az, amiben igazán tehetséges, és ami leginkább érdekli Kors-t, így az iskolában sem számított „átlagos” gyereknek. Állítása szerint rendkívül nehéz időszakot kellett megélnie fiatal korában, különösen azért, mert másként gondolkozott és más dolgok érdekelték mint az átlagos gyerekeket. A sport helyett rajzolni és alkotni szeretett és állítása szerint rendkívül szerencsés, hogy abban az időszakban egy támogató család állt mögötte, aki folyamatosan bátorította arra, hogy igenis azzal foglalkozzon, ami igazán érdekli. Még egy nemzetközi kampányt is támogat, amely a hasonló helyzetben lévő fiatalokat bátorítja arra, hogy fogadják el önmagukat és azt csinálják, amit szeretnének, függetlenül attól, hogy másoknak mi a véleménye.

"Nagyon felkavaró érzés, amikor otthon teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, majd ha beérkezel az iskolába, hirtelen zaklatottá válsz" - Michael Kors

4.png5. Az 1990-es években közel állt a karrierje a bukáshoz

Kors bevallása szerint pozitívan tekintett előre annak idején a 90-es évek üzleteire, azonban ez nem teljesen a vártaknak megfelelően alakult. A gazdasági válság következtében komoly anyagi problémákkal küszködött a cég és közel állt ahhoz, hogy csődöt jelentsen. Állítása szerint a legfontosabb az volt, hogy hű legyen önmagához és a márkához, amelyet képvisel, és ne akarjon komolyan változtatni rajta, függetlenül a viszontagságos körülményektől. Michael Kors elmondása szerint ez volt az egyik legnehezebb szakasz a karrierjében, de büszke rá, hogy ezekben az időkben is tartotta magát az értékhez, amelyet képviselt.

4.jpg6. Sokszor hibázik, a ruhák és órák tervezése közben, de nem kudarcként tekint rájuk.

Kors állítása szerint, ha nem követsz el hibákat, elveszíted a lehetőséget az előrelépésre és megragadsz egy bizonyos szinten. Természetesen a hiba elkerülhetetlen, akkor is, ha példátlan szenvedéllyel csináljuk azt, amit igazán szeretünk. Vele is előfordult, hogy bizonyos kollekcióit a vártnál sokkal rosszabbul értékelték, de megtanulta, hogy miként kezelje a kritikákat és építkezzen belőlük. Csak előre tekintett a következő kollekció felé és nem hagyta, hogy a korábbi sikertelenségek bármilyen formában is befolyásolják a motivációját.

"Nem állhatsz meg, haladnod kell a következő kollekció felé" - Michael Kors

6.jpeg7. Eredetileg nem Michael Kors volt a neve

Kevesen tudják, de Kors, valójában Karl Anderson névvel született. Azt követően, hogy édesanyja hozzáment a mostoha apjához, Bill Kors-hoz, megkapta a lehetőséget, hogy más nevet válasszon magának. Mivel a Michael és a David volt a két kedvenc neve, ezért ahelyett, hogy választott volna, mindkettőt felvette. Ezt követően pedig már Michael David Kors nevet használta. Érdekesség, hogy ezt a tényt 1991-ben jelentette be a People magazinnak.

"Ha már úgyis új vezetékneved lesz, miért ne választanál új keresztnevet is magadnak?" - Joan Kors

vege.png

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr9712301255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illiberalisberlo · http://illiberalisberlo.blog.hu/ 2017.03.08. 12:26:04

Ez egy nagyon jól sikerült írás. 5 perce még egyik tényt sem tudtam a Michael Korsról, sőt a létezéséről sem tudtam.
Az viszont szupi, hogy felhívod a figyelmet a támogató családra.
Divat és óra könyvekről is írhatnál néha, ha ilyesmit látsz. Ha már volt téma. akkor bocsi.