Így gyűjts karórát: 5 dolog amire figyelned kell

2017. augusztus 08. 22:16 - Phone Fanatics

Manapság ember legyen a talpán, aki az órák után nézelődve meg bírja állni, hogy több darabot is összegyűjtsön. A kínálat ugyanis hatalmas és napjainkban jobbnál jobb karórák csábítják a vásárlókat, minden eddiginél kedvezőbb árakon. De vajon mikre kell figyelni, ha az ember úgy dönt: egy már nem elég és egy egész gyűjtemény kell? Legújabb írásunkban erre adunk 5 tippet:

1. Ismerd meg az órák piacát

1.jpg

Bármennyire is egyértelmű, sokan elkövetik azt a hibát, hogy úgy kezdenek órát gyűjteni, hogy nem tájékozódnak megfelelően. Persze úgy is lehet, hogy az ember ész nélkül vásárol, de sokkal jobb, ha előtte képet kapsz arról, hogy melyek azok a márkák, amelyek típusaira megéri áldozni, mik a mostani trendek, illetve hol lehet jó áron beszerezni a kiszemelt típust.

2. Figyelj az eladhatóságra

Oké, a gyűjtés alapvetően nem az eladásról szól, de egy-egy jó üzletért olykor az ember beáldoz néhány addig féltett darabot is. Nos, épp ilyenkor jön jól, ha olyan óráid vannak, amelyek piacképesek. Legyen szó egy replikáról, egy no name márka rossz minőségű termékéről vagy épp valamilyen, a piac szempontjából érdektelen darabról (vagy a stílusa vagy más jellemzője okán) úgy nehéz, vagy épp lehetetlen lesz tőle megszabadulni. Ezért, ha számít a későbbi eladhatóság, alaposan járd körbe, hogy mik pörögnek a piacon, így később nem ér meglepetés.

3. Használt vagy új?

Ha már képbe kerülsz azzal, hogy mi a helyzet mostanság a karórák piacán, biztosan felmerül a kérdés, hogy újat vagy inkább egy klasszikus, régi darabot. Alapvetően az igazi ritkaságok kivételével az állapot az, ami értékessé tesz egy órát, vagyis, hacsak nem dísznek veszed, egyértelműen az döntsön, hogy miből kapsz szépet. Inkább egy kevésbé ismert, de szép állapotú új, mint egy megbecsült márka leharcolt példánya.

5.jpg

De az sem gond, ha a Breitlingre buksz, ugyanakkor el kell fogadni, hogy az nem lesz olcsó. Épp ezért ne dőlj be az olyan netes hirdetéseknek, amelyek jutányos áron kínálnak régi, egyébként igen drága órát. Vagy valamilyen -esetleg még csak kezdődő- baja van, vagy eleve hazudik a hirdető és a képen nem látszanak a tokon lévő sérülések.

4. Viselni vagy tárolni?

Erre nagyon egyszerű a válsz: viselni. Minek vennél meg egy órát, ha később aztán csak otthon hever? Ráadásul a mechanikának is jót tesz, ha időnként megmozgatod, így mi arra szavazunk, hogy minden, megvásárolt órád  vedd fel bizonyos időközönként. Ha már van stílusod, mutasd is meg.

5. Tárolás, használat

oratisztitas.jpeg

Ha már egy számodra tetszetős órát vásárolsz, teljesen természetes, hogy meg is akarod őrizni annak jó állapotát. Az óra jó állapotának megőrzéséről már egy külön cikkben írtunk, így ha kíváncsi vagy, mi az az 5 tipp, amivel hosszú ideig jó állapotban maradhat a karórád, kattints ide.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr10012729076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása