A zsebórák ma is léteznek! Íme a legkülönlegesebb darabok!

2019. március 21. 12:05 - Phone Fanatics

Könnyen azt hihetnénk, hogy a zsebórák manapság kizárólag a múltat képviselik és csak múzeumokban, vagy gyűjtők vitrinjeiben vannak jelen. Pedig szó sincs erről, sőt, a gyártók napjainkban is készítenek kimagaslóan minőségi, különleges vagy épp meghökkentő darabokat, illetve luxusmárkák is inspirálódnak a zsebórák örökségéből.

art-blur-bright-34206.jpg

ZIIRO Titan - Menő

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a típus igazán érdekes megvilágításba helyezi a zsebórákról alkotott képünket. Az esetek nagy részében egy, már nem használt klasszikusként tekintünk a zsebórákra, de nem úgy, mint ennek a modellnek az esetében. A design rendkívül innovatív, a borítás pedig fényes alumíniumból készült. Az időt két digitális gyűrű mutatja nekünk, amelyek az óra fejrészén helyezkednek el. Valószínűleg az egyik legkülönlegesebb óramű a világon.

ziiiro-titan-pocket-watch-3.jpg

 PeleusTech Spovan SPV600 - Sportos

Amikor a jelen kor egy évszázados megoldással találkozik: bizony, létezik modern zsebóra is! A PeleusTech Spovan SPV600 ugyanis egy digitális kijelzővel ellátott zsebóra, amely nemcsak pontosan jeleníti meg az időt, de  mindemellett tartalmaz barométert, altimétert (magasságmérő) és termométert (hőmérő) is. Külön érdekesség, hogy a légnyomás mérésére is alkalmas ez a remek zsebóra és beállíthatunk rajta „horgász idő” értesítéseket is! Ennek fényében nem meglepő, hogy nem is annyira elegáns, inkább sportos külsőt kapott ez a remek, minden helyzetben könnyedén használható zsebóra.

peleustech-spovan-spv600-outdoor-waterproof-unisex-pocket-watch-0.jpg

Charles Hubert Paris 3918 - Elegáns

A rozsdamentes acél keret már önmagában is szemet gyönyörködtető, de ennél is jobb hogy a Charles Hubert Paris 3918 skeleton dizájnt kapott, ennek következtében pedig gyönyörködhetünk az órában lévő mechanikában is. Elegáns megjelenés mellé kiváló kiegészítő lehet ez a zsebóra. Külön érdekesség, hogy van egy üres rész, ahová bármilyen egyedi vagy személyes dolgot gravírozhatunk, ezzel is különlegessé téve az órát. Ki ne szeretné, ha a saját óráját valamilyen személyes üzenet díszítené?

811ofnknrwl_ux679.jpg

 

Regent Hills Brass Case Mechanical - Remekmű

Nehéz elképzelni egyedibb és érdekesebb megjelenésű klasszikus zsebórát ennél a darabnál, amely 140 ezer forint körüli összegért vihető haza. A fedél nélküli óraremekmű egy igazán különleges tárgy lehet azoknak, akik szeretnének egy nem mindennapi szerkezettel felhívni magukra a figyelmet.

c61eeb66dc49e5ab0adb9503b1b693d0.jpg

Ingersoll Mickey Mouse - Mesebeli

Az Ingersoll zsebóráján a Disney népszerű mesehősét, Mickey Mouse-t találjuk meg, aki ráadásul nemcsak úgy “ott van”, hanem épp ellenkezőleg, ő mutatja nekünk az időt. Mindezt úgy oldották meg, hogy Mickey karjai vették át a mutatók szerepét, így nemcsak egy egyszerű grafikaként szerepel mindenki kedvenc egere.

Érdekesség, hogy ez a típus egy 1930-as modellről készült ún. homeage modell, amelyen szintén jelen volt Mickey Mouse design motívumként.

Tehát kétségtelenül egy ikonikus óramodell másolatáról beszélünk, amelynek biztosan örülnek a rajongói.

71si_sk0hcl_ux342.jpg

Gagá Milanó - Inspiráló

A 2004-ben alakult GaGà Milano egyértelműen tükrözi alapítójának, Ruben Tomella gazdag fantáziavilágát, aki egy ősi zsebórát csuklószíjra álmodott! Ez a megoldás éppúgy a márka megkülönböztető jegyévé vált, mint hogy minden modellt felszerelt egy koronát idéző felhúzóval, valamint túlméretezett arab számokkal tette még feltűnőbbé és valljuk be, pszichedelikussá. Az így is brutális hatást a vibráló színek és csillogó gyémántok még inkább felerősítik, szóval kell hozzá egy jó adag extravagancia, hogy valaki viselni tudja. De ettől egyedi a Gagá Miláno, nem mindenkinek való!

A Gagá Milanó óramárka Magyarországon kizárólag a Fashionwatch üzleteiben kapható.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr7814706478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása