5 ismert óramárka eredetsztorija - buszút, szerelem, ejtőernyős ugrás

2019. március 25. 19:05 - Phone Fanatics

Omega, Rolex, Bering, LiuJo, Skagen. Márkanevek, amelyeket nap mint nap hallunk, mégsem tudjuk, hogyan, mikor és milyen körülményeknek köszönhetően születtek meg. Kíváncsi vagy ennek az 5 ismert óramárkának kalandos eredetsztorijára? Mutatjuk!

rolex_watch_factory.jpg

Bering - jégmezei kalandok

2008-ban René Kaerskoy dán üzletember valami extrém kikapcsolódási formát keresett. Úgy gondolta, hogy remek kaland lesz egy helikopterből ejtőernyővel kiugrani az Északi-Sark felett. Arra nem számított, hogy ez az élmény egy teljesen új érzésvilág meghódításának útjára fogja őt vinni.

Szerencsére az izgalmas kaland, biztonságosan zárult, hiszen René szerencsésen földet ért a földgolyó legészakibb és legjegesebb pontján. A végtelen jégmező látványa mintegy szikraként hatott. A sarkvidéken szerzett maradandó élményeinek elmesélésével Dániába hazatérve üzleti partnereit is meg tudta nyerni.

A szenvedélyes beszélgetések során lassan kialakultak egy új óramárka körvonalai: egy óramárkájé, amely végtelenül egyszerű, tiszta és lélegzetelállítóan szép, mint maga az Északi Sark.

A Bering óra dizájnjának ötlete megszületett. Dániához kötődik a márka nevének a megszületése is. 280 évvel ezelőtt egy dán tengerész, Vitus Bering nagy kalandra vállalkozott: útja során átszelte azt a tengerszorost, amely később tettének elismeréseként az ő nevét kapta. Vitus Bering volt az első európai, aki felfedezte Alaszkát, ráadásul itt van a négy időzóna találkozása is, melyről a márka a nevét kapta: a Bering-Time.

bering_webbanner_03_990x340_2013_2.jpg

Rolex - ötlet buszozás közben

A Rolex márkanevét hallva ösztönösen a méregdrága, kiváló minőségű órákra gondolunk. Mindebben nagy szerepe van Hans Wilsdorfnak és testvérének Alfred James Davisnek, akik már a kezdetekben is maximalizmussal készítették óráikat. Wilsdorf és Davis azonban először nem Rolex, hanem a Wilsdorf and Davis márkanév alatt dobták piacra a karóráikat.

Hans Wiilsdorf visszaemlékezése szerint a márkanév egy reggel, a buszon ülve jutott eszébe, mint jól hangzó szóösszetétel.

Néhány nappal később be is jegyezték a márkanevet, majd hamarosan már ezzel a felirattal készültek az új órák.

hans-wilsdorf-inspecting-rolex-watches.jpg

LiuJo - szerelmi történet

Az olasz nők kifogástalan ízlése inspirálta a Liu Jo luxus márkát, akik a számtalan termékkategória mellett (ruha, táska, cipő stb.) végre lenyűgöző karórákkal és ékszerekkel is jelen vannak a piacon. A Liu Jo 1995-ben alakult meg Capri-ban. A márkanevet egy aranyos love sztori ihlette, hiszen az alapító, Marco Marchi beceneve a "Jo", amelyet  diákkori szerelme, "Liu" nevével olvasztott egybe. Az alapításkor még csak gyapjúfeldogozással foglalkoztak, mára szinte az megjelenéssel kapcsolatos minden területen jelen vannak (ruházat, cipő, farmer, kiegészítők, ékszerek, fürdőruha, fehérnemű, lakberendezési kiegészítők és már az óra is). Liu és Jo ihlető szerelme egy fantasztikus világmárkában forrt össze, amelynek gyümölcseit előszeretettel viseljük és imádjuk, mi, nőies nők.

cristiano-sturniolo-600x400.jpg

Omega - innovatív kezdetek

Talán nincs olyan ember, aki ne hallotta volna az Omega márkanevet. Azt viszont valószínűleg már csak jóval kevesebben tudják, hogy kik állnak az  űrhajósok és James Bond választásaként is ismert márka születése mögött. Az Omega karórákat gyártó vállalatot ugyanis eredetileg 1848-ban alapította Louis Brandt, a cég neve pedig La Generale Watch Co volt. Az Omega nevet csak sok évvel később Louis két fia, Louis-Paul és César kezdte el használni, amikor előálltak egy új, speciális gyártási megoldással, amely lehetővé tette, hogy az adott tokba többféle mechanikát is bele lehessen szerelni. Az így készült órákat Omega név alatt dobták piacra, majd 1903-ban megalapították az Omega Óragyártó Vállalatot.

omega-at-swiss-national-exhibition-1914.jpg

Skagen - a skandináv természet ihlette

A céget egy dán házaspár, Charlotte és Henrik Jorst álmodta meg. Céljuk magas minőségű, de megfizethető árú órák készítse és forgalmazása volt. 1991-ben hozzá is láttak az álmuk megvalósításához és megszületett a Skagen márka, amelynek névadója a Skagen nevű Dán tengerparti város, amelybe az alkotók beleszerettek és amelynek szélfútta tengerpartja igazi inspirációként szolgáltak számukra. Ez a város Dánia legészakibb része, ahol a Balti és az Északi tenger összefolyik. Ha jól figyelsz ezen a csodaszép tengerparton, a saját szemeddel is láthatod, ahogy a tenger két ellentétes irányból hullámzik. És pont itt találkozik. A SKAGEN logó ezt a különös jelenséget ábrázolja.

skagen-beach-1140x619_1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr914715793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása