5 karóra, amit a hollywoodi filmekből ismerhetünk

2019. május 22. 18:53 - Phone Fanatics

Az alábbi 5 karóra olyan ismert színészek csuklóján tündökölt a filmvásznon, mint Jason Statham, Tom Cruise vagy éppen Matt Damon. Melyik filmet és melyik órát láttad?

1. Crank - Felpörgetve, Jason Statham

Ebben a filmben óriási jelentősége van az órának, hiszen az egész az idő köré épül. Statham, mint Chev Chelios ugyanis reggel egy telefonhívásra ébred, amelyben közlik vele, hogy megmérgezték és egy órán belül meghal. Egyedüli megoldás, ha lelassítja a méreg hatását, ám ehhez folyamatosan magasan kell tartania az adrenalin szintjét. Az óra azonban sebesen ketyeg… Méghozzá nem is akármelyik, hiszen Statham egy TAG Heuer Carrerát visel a filmben, annak fekete számlapos, Tachymetre verzióját.

tag-heuer-carrera-jason-statham-crank.jpg

 

2. Mission:Impossible,Tom Cruise

Immár több, mint 21 éves az 1990-es évek klasszikus akciófilmje, a Mission: Impossible. A Tom Cruise főszereplésével készült kémfilmben Ethan Hunt egy Casio G-Shock órát visel, bár nem azt, amire sokan tippelnek. A legtöbb rajongó ugyanis úgy gondolta, Cruise csuklóján a Casio DW-5300-as típusa van, ám később kiderült, hogy nem ez, hanem ennek egy korábbi verziója a DW-290 került a filmbe. Ma is szívesen hordanánk!

missionimpossiblehd.jpg

3. Kék Villám, Roy Scheider

Egy high-tech repülőhöz high tech óra is dukál: valószínűleg így gondolkodhattak az 1983-as film, a Kék Villám készítői is, hiszen a Roy Scheider által megformált Frank Murphy a kor egy igen modern óráját viselte. Ismét egy Casion, egészen pontosan a Casio AA-85-ös típusáról van szó, amely a film kultikussá válásának köszönhetően mára igen szép értéket képvisel, a rajongók ugyanis több száz dollárt is megadnak egy szép állapotú darabért. Retro? Menő? Ide vele!

bluethunder-casio-aa85.jpg

4. A Tégla, Matt Damon

A 2006-os Oscar díjas film számtalan okból különleges, többek között azért is, mert Martin Scorsese ennek a filmnek köszönheti első Oscar díját. Számunkra persze most azért érdekes a film, mert az egyik kulcsszereplőnk, a Matt Damon által megformált Cloin Sullivan egy TAG Heuer karórát visel, méghozzá a márka ikonikus darabját, a Link-et. Érdekesség, hogy a számlapra olyan, kézzel készült mutatók kerülhetnek, amelyek akár rozsdamentes acélból vagy épp aranyból is készülhetnek, a megrendelő igénye és pénztárcája szerint.

the-20-most-iconic-watches-on-film-18.jpg

5. Szigorúan bizalmas, Kevin Spacey

A Téglához hasonlóan a Szigorúan bizalmas is klasszikusnak számít, a Kim Basinger, Russel Crowe és Kevin Spacey főszereplésével készült filmben a Spacey által alakított Jack Vincennes egy stílusos Bulova karórát viselt. Ha esetleg nem ismered a márkát, itt találsz róla infókat. Joseph Bulova 1875-ben 23 évesen nyitotta meg kis ékszerboltját New Yorkban - azóta  a Bulova a régi idők mesteri tudásának és az új idők innovációinak egységét jelképező óramárkává nőtte ki magát, illetve úttörő reklámkampányaival is új fejezeteket írt a médiatörténelembe. Nem csoda, ha egy hollywoodi filmben is főszerepet kapott. Kult!

laconfidental_bulova1_1.jpg 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr8414848160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása