Az 5 legkisebb karóra a világon. Vajon látni rajtuk az időt?

2019. augusztus 18. 17:37 - Phone Fanatics

A kisméretű órák igazán elegánsak, így csodásan mutatnak a kecses női csuklókon. Nézzük, hogy a Longiness márkától a Gucci-ig melyik 5 karórát szabták a legparányibbra a világon. Az első helyezett megdöbbentően apróka!

ee5srxpliamusuk8ip0c_800x.png

5. Longines Mini

Ez a 16 mm átmérőjű karóra inkább működik kecses ékszerként, mint óraként, mégis kiválóan ellátja az időmérő funkcióját is. A parányi gyémántokkal körbevett fehér kagylóhéjú számlap és a valódi bőr szíj luxuskiegészítő ígéretét nyújtja. Te melyik színű Longiness órát viselnéd szívesen? 

4. Chajka USSR

Az orosz-szovjet Chajka márka jelentése sirály, és az 1940-es években kezdtek el gyártani a karórákat. A pompa szeretetéről ismert orosz hölgyek ízlését hivatott kiszolgálni ez az elegáns, díszes ékszeróra. A számlap átmérője 16 mm, így valóban inkább kecses karperecként szolgált, mint időmérőként.

3. Hermès Faubourg

A francia Hermés márka kifinomult Faubourg karórája igazán exkluzív és prémium a gyémánt berakásával és valódi bőr vagy éppen színarany szíjával. Számlapja csupán 15,5 mm, ám ez semmit nem von el a külcsínből, hiszen megannyi csillogó gyémánt díszíti, a belbecs pedig svájci szerkezetet takar.

ca-faubourg.gif

2. Gucci G-frame

A Gucci egy igazán apró, ám ennek ellenére vagy éppen ezáltal egy igazán extravagáns órát gyártott a G-frame képében. A 14 mm átmérőjű számlapot piramis alakú zafírkristályok díszítik, szíja pedig duplán öleli át a luxust kedvelő hölgyek vékony csuklóját. 

1. Jaeger-LeCoultre Calibre 101

Ez a közel 90 éves karóra büszkélkedik a világ legkisebb átmérővel. Pontos paraméterei: 14 mm hosszú, 4,8 mm széles és 3,4 mm vékony, vagyis nagyjából akkora, mint egy gyufa feje.

Ez a különleges óra 98 darab alkatrészből áll, és súlya csupán 1 gramm!

Kiváló mestermű, amelynek megalkotására csupán nagyon kevés óramester képes, nem véletlenül csak limitált darabszámban készült el az óra: 2000 darabot gyártotak belőle 1929-től kezdve.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr3015014820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildikó sz. 2023.06.23. 22:02:44

Nekem azért van kisebb órám. 10 mm a számlap. 14K FEHÉRARANY, GRUEN NŐI KARÓRA
süti beállítások módosítása