10 lenyűgöző luxus óra, amely kiállja az idő próbáját

2016. december 27. 17:28 - Phone Fanatics

Luxusórát vásárolni talán az egyik legmerészebb anyagi költségekkel járó befektetés, amelyről a legtöbben csak álmodozhatunk. Mindazonáltal, ha van rá megfelelő keretünk, nem feltétlen kell bődületes összegeket költenünk rá, ha okosan navigálunk a piacon. Természetesen, akár a többi luxus cikk, az óra is több millióba, sőt tízmillióba is kerülhet és számos népszerű márka közül válogathatunk. Vannak olyan döntések az óravásárlás terén, amelyek okosabbak és tudatosabbak, mintha hasunkra ütve választanánk ki egy adott modellt. A tudatos és ésszerű döntés pedig, mindenképpen a mi érdekünk, hiszen ezt a tárgyat fogjuk nap mint nap a csuklónkon viselni. De mi is az igazán tudatos döntés? A Rolex és Omega órák rendkívül népszerűek és tökéletes kiegészítői lehetnek a viseletednek is. Annak érdekében, hogy minél racionálisabb és költségtakarékosabb megoldást tudjatok hozni, ha elérkezik az ideje egy ilyen nagyszabású beruházásnak, cikkünkben nyújtunk egy kis segítséget hogyan érdemes választani.:) Bemutatunk tíz olyan luxus órát, amely valóban megéri a befektetett összeget!

794d24eb75868910cff641b60d6799e6.jpg1. Rolex Explorer 2016

Amikor kimondjuk a Rolex szót két dolog jut az átlag ember eszébe. A Submariner és a Daytona. Nem is csoda, hiszen ezek a leginkább népszerűvé vált modellek. Pontosan ez az oka annak, hogy az Explorer egy igazán egyedi és remek választás lehet részünkről. Miért? Mert egy különleges óra, amely kevésbé ismert társainál, ebből kifolyólag olcsóbban hozzá tudunk jutni. Különösen, hogy a 2016-os modell messze az egyik legszebb mind közül. Az óra gyönyörű és letisztult megjelenéssel rendelkezik, nem túl hivalkodó és minden öltözékhez kiváló kiegészítő lehet. Különösen izgalmas, hogy valóban nem a tipikus hivalkodó Rolex érzést nyújtja. Természetesen egy Rolex órát hordani illetve vásárolni, soha nem lesz olcsó. Mindazonáltal kategórián belül egy teljesen korrekt áron tudunk hozzájutni. Körülbelül 1.7 millió forinttól vihető el ez a remek óra, amely minden bizonnyal még évekig tartani fogja az értékét.

new-rolex-explorer-luminous-watch-dial.jpg2. Omega Seamaster 300

A búvár órák főleg haszonelvű célokra lettek készítve, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek elképesztően jó stílusúak. Azért választottuk ki ezt a modellt, mert jelenleg ez a legszebb megjelenésű eszköz a búvár órák piacán. A klasszikus, ugyanakkor elegáns megjelenése az órának kétségtelenül egy olyan terméket nyújt nekünk, amelyet mindenki megnéz majd rajtunk. Függetlenül attól a ténytől, hogy alapvetően búvár órának készült. Amennyiben szeretnél egy olyan luxus órát birtokolni, amely nem egy tipikus látszat tárgy és igazán egyedi megjelenést nyújt, mindenképpen ajánljuk a Seamaster 300-at.  Ráadásul kerámia borítású modellről beszélünk , tehát a minőségre semmiképp sem lehet panaszunk. Az óra ára körülbelül másfél és két millió forint között mozog, függően ahhoz, hogy milyen plusz funkciót szeretnénk rendelni hozzá.

omega.jpg3. Tudor Black Bay

A Tudor márka kevésbé ismert, mint a listánk többi szereplője. Nem meglepő, ha még nem hallottatok volna róla. Mindazonáltal a minősége megkérdőjelezhetetlen. Azt kevesen tudják, hogy a Tudor valójában a Rolex tulajdona. Messze a másod kategóriás óráktól, egyre népszerűbbé vált ez a cég, köszönhetően a Black Bay-hez hasonló remek óra modellhez. Majdnem féláron van egy Rolex Submariner-hez képest és kiváló belépő lehet a luxus órák köreibe ez a svájci remekmű. Ráadásul olyan érdekes színekkel jelennek meg ezek az órák, amelyeket soha nem fogsz látni egy Rolex-en. A személyes ajánlatunk a Tudor Black Bay Black modell kiválasztása a kollekcióból, mert a fekete és arany színek kiváló kontrasztban vannak egymással és egy igazán különleges megjelenést kölcsönöz ennek a terméknek.

bs-tudor-blackbay-black-05.jpg4. IWC Pilot’s Mark XVIII

Ha egy olyan órát keresel, amely öltöztet, anélkül, hogy túl hivalkodó lenne kiváló választás lehet a Mark XVII az IWC-től. 1936 óta gyárt a cég pilóta órákat. Beszélhetünk akár a letisztultabb Automatic 36-os modellről vagy a hivalkodóbb Le Petit Prince-ről, minden modelljük iskolapéldája a „ néha a kevesebb a több” ideológiának. Ahogy bizonyára ti is számítottatok rá az IWC órák nem lesznek olcsók. Mindazonáltal nem is a legdrágább eszközök a luxus órák piacán. Egy standard felszereltséggel kapható pilóta óra, már körülbelül 1.200.000-ért megvásárolható. Innentől kezdve minél több funkciót és kiegészítőt kérünk, annál drágábban jutunk hozzá. Körülbelül a határ 4 millió forintnál áll meg.

iwc-pilots-watch-mark-xviii-21.jpg5. Rolex Submariner

Egyszerű választás, a Rolex Submariner, mely a legjobban ismert/felismert órák közé tartozik az egész világon. Természetesen a megjelenése folyamatosan változott az évek alatt, de kétségtelenül az a design jellemzi a Submariner órákat, amelyet sokan szeretnének lemásolni. ( vagy hamisítani sajnos ) A Rolex Submariner órák rendkívül népszerűek, ennek függvényében az ára is lényegesen nagyobb mint a korábban bemutatott modellnek. Körülbelül 2, 2.5 millió Forintért juthatunk hozzá a piacon. Amennyiben egy olyan kevésbé populáris Submariner-hez szeretnél jutni, amely kitűnik a tömegből és egyedi, ajánljuk, hogy próbáld ki a Sea Dweller vagy a No Date modelleket. Ha szeretnéd egy kicsit még egyedibbé varázsolni, próbáld meg bőrszíjjal megrendelni az órát. Szintén egy tesztelt megjelenés. Kérdezd csak meg James Bond-ot:)

rolexsubmariner14060m-10.jpg6. Omega Speedmaster Moonwatch Professional

Ki ne ismerné a Speedmaster történetét. Ez volt az egyetlen olyan óramodell, amelyet jóváhagyott a NASA, hogy használják a Hold expedíció közben. Valójában ez volt az első olyan óra, amely kijutott az űrbe. A funkcionalitásától függetlenül az óra rendkívül letisztult megjelenésű, minden viselethez kiváló választás lehet. Természetesen, akár a Submariner és a Speedmaster is, a populáris és közkedvelt óramodellek közé tartozik. Csakúgy, mint a Rolex, az Omega is számos különböző verzióját dobta piacra ennek a kollekciónak.  Tehát, bár a 2016-os modell is egy kiváló eszköz, számos további közül tudsz válogatni, hiszen rengeteg ilyen órát adtak ki az évek során. Megközelítőleg másfél millió Forint körül mozog az ára az alap modellnek.

omega-speedmaster-professional-moonwatch-4.jpg7. Rolex Daytona

Amennyiben a Submariner-t nevezzük a legnépszerűbb órának a svájci luxus műhely részéről, akkor a Daytona stabilan foglalja el a második helyet. Az 1963-as piacra kerülését követően, mindig a Rolex verseny és motorsport órájaként azonosították. A tökéletes pontossága ellenére, az óra megjelenése finom és letisztult vonalakat követ, különösen az új modellek esetében. A legújabb Daytona már kerámia óratokkal érkezett, amely remek megjelenést nyújt és biztosan ki fogja állni az idő próbáját. Természetesen ezek a modellek is távol állnak az olcsó kategóriától, de nem is várjuk el tőlük, hogy oda tartozzanak. Megközelítőleg 3.5 millió forinttól indul az új Daytona modellek ára, de mindenképpen megéri a befektetést, mert jó ideig meg fogja még őrizni az értékét.

new-rolex-daytona-m116500ln-0001.jpg8. Tag Heuer Carrera

A svájci Tag Heuer neve, már eggyé vált a motorsporttal, amely valószínűleg a Carrera féle óráiknak is köszönhető. Ez a modell, az 1963-as megjelenése óta az egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb verseny órák közé tartozik, a pontossága és a jól kezelhető kronográf funkciói miatt. Bár valószínűleg nem nyújtja a hasonló presztízs érzést, amit a Rolex Daytona, de fele annyiért is juthatunk hozzá. Körülbelül egymillió forinttól indul a népszerű modell alapára. Természetesen több különböző színből is választhatunk, megtalálva a hozzánk leginkább passzoló terméket.

tag_heuer_carrera_cal1887_seduction.jpg9. Bell and Ross BR03

Számos olyan óramárkával találkozhatunk a piacon, amelyek nem sorolhatóak a klasszikus brandek sorába. Ilyen ígéretes új jövevény a Bell and Ross is. Amennyiben szeretnéd magad tartani a klasszikus modellekhez, tudod mely órákat érdemes választani. Ha pedig a kortárs és innovatív eszközök világából szeretnél választani, ajánljuk a Bell and Ross termékeit. Bár a cégnek számos repülés inspirálta órája van, mi leginkább a BR03-as modellt ajánljuk figyelmedbe. A négyzet alapú, remek megjelenéssel érkező óra az egyik legjobb, amit megkaphatsz árkategórián belül. Egyetlen hátránya a már klasszikus márkákkal ellentétben, hogy talán nem fogja olyan hosszútávon megőrizni az értékét.

bellross_br_03_97_reserve_de_marche_br0397blsisca_ace_jewelers.jpg10. Tudor Bay 36mm

Amennyiben nagyon tetszik a Rolex explorer, de nem szeretnénk kifizetni azt a magas összeget, amibe kerül, jó választás lehet a Tudor Bay 36mm. Ahogy a nevében is benne van, nem lesz akkora az óra, mint a 40mm-es explorer, de stílusra és megjelenésre határozottan hozza azt a szintet, amit elvárnánk egy prémium terméktől. Akár az Explorer, ez is inkább sport órának számít, mint búvár órának. Ennek eredménye, hogy egy letisztult, stílusos terméket csodálhatunk meg. Ugyanazt a kivételes minőséget és ügyfélszolgálatot kapod meg, mint egy Rolex esetében, de az ára lényegesen barátságosabb. Körülbelül 750.000 Ft – ért már megvásárolható ez az óra.

tudor-heritage-black-bay-36-ref-79500-baselworld-2016-2.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr5812075869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2016.12.29. 08:42:43

breitling? hol van? panerai?
tag hauer meg nem a luxus kategória

Dr_utcai_arcos 2016.12.29. 08:42:55

Huh, az a holdraszállós nagyon rendben van!

Single Dad 2016.12.29. 08:43:01

Érdekes, a Breitling sosincs a kínálatban.

kellys 2016.12.29. 08:43:12

luxus orat csak hasznaltan. 10 - 20 ev mulva mar latszik mennyit er a masodlagos piacon. en speciel egy mark 4.5 ot vettem es az elmult evekben nott az ara. nem hinnem hogy valaha lemenne. de ha vennek egy ujat, ott siman lehet hogy beesik a negyedere az ara/erteke. de ha 20 evvel ezelottit nezegeted az ember, mar latszik hanyas a kabat.

C4rmin3 2016.12.31. 20:39:13

Egy Citizen Promasterem van (2009 óta), ami kb 200 rugo, és az alábbiak szerint választottam:
-ne cseppálló hanem vízálló legyen
-zafírüveg a karcok ellen
-gáztöltés a párásodás ellen
-titán csat/szíj a súly végett
-elemmentes (eco-drive)
-radio-controlled, hogy ne kelljen állítani
(+szeretem hogy háttérvilágítása is van)

Francnak kell (több)millás óra ha ez is mutatja az időt pár évtizedig karbantartás nélkül (remélem).

szkepi 2016.12.31. 20:39:41

luxusórák? panerai, hublot, patek, frank muller, zenith, A.P., ?

Blogerovac 2016.12.31. 20:40:17

Az a befektetés, ami csak megőrzi az értékét, nem igazán jó befektetés. :) Persze, ha egy luxus karóra vásárlása a cél, amit hordani szeretnénk és nem befektetni a pénzünket, akkor már jobban hangzik az a kijelentés, hogy egy darabig megőrzi az értékét. Egyébként totál értelmetlen dolognak tartok egy óráért 50-60 ezer forintnál többet kiadni, de persze ha nincs mire költeni a pénzt annyi a bevétel, vagy ez a nagy vágy, akkor hajrá!

rfbzs 2017.01.03. 15:56:36

A státuszszimbólum funkción kívül mi értelme van drága - vagy bármilyen karórát venni?
Annyira egyik sem elegáns, mint amennyire a sznobok fel tudnak vele vágni.

encir 2017.01.03. 15:56:39

Egy Omega MIC-em van, imádom.

Pénzéhes Blogger 2017.01.07. 13:13:33

Raymond weil, nincs is annál szebb óra, ja és nulla hamisítvány, nem úgy mint egy iwc, omega vagy tag heuer esetében.
süti beállítások módosítása