Űrbéli anyag és világháborús segítség - 5 érdekes tény az órákról

2019. augusztus 01. 16:00 - Phone Fanatics

Milyen űrbéli anyag van egy órában? Milyen színű a legnépszerűbb óraszíj a világon? Milyen szerepe volt a karóráknak az I. világháborúban? Melyik óramárka szerepelt a legtöbb Hollywood-i filmben? Mutatunk 5 érdekes tényt az órák világából!

A karóráknak szerepe volt az I. világháború alakulásában

ovalhelbros4.jpg

Az I. világháború minden korábbinál nagyobb csatáiban nagy szerepe volt a karóráknak, amelyek lehetővé tették, hogy minden katona tisztában legyen a pontos idővel, ezáltal az egymástól jelentősen távol lévő, sokszor minden kommunikációs formától elzárt csapatok is azonos időpontban csaphattak le az ellenségre.

 

Mozisztár óramárkák

Amíg a James Bond filmekben főként Rolexet és Omega karórákat viseltek a titkosügynökök, addig a Bourne Ultimátumban Matt Damon Tag Heuert viselt. Ám a legnépszerűbb mozicsillag óramárka a Hamilton, amely 151 filmben bukkant fel az 1951-es Frogmentől kezdve a 2014-es Interstellárig, amelyben Matthew McConaughey karján csodálhattuk meg egy darabot.

wp-hamilton-khaki-pilot-interstellar.jpg

A világ legnépszerűbb szíjszíne: a fekete

Hiába létezik barna, kék, fehér vagy épp szürke szíjas karóra, fogyasztói kutatások alapján a vásárlók egyértelműen a fekete szíjas darabokat keresik. Ez azt jelenti, hogy napjainkban a világon a legtöbb ember csuklóján egy fekete szíjas karóra található.

8501121-666x1000.jpg

Jean Paul Gaultier | 31.990 Ft

Ekkor írták le azt a szót először, hogy karóra

Elsőként nem máshol, mint Rober Baden-Powell, népszerű angol író a “The Matabele Campaign” nevű, 1897-es könyvében találkozhatunk a karórával. Egészen pontosan Powell egy karóra összetöréséről ír, amikor az egyik bekezdésben azt tanácsolja, hogy a “”a szemüvegeket, a karórát, az övcsatot és a gombokat meg kell semmisíteni”

penge-chronos.jpg

Fotó forrása: chronosmagazin.hu

Van olyan óra, amiben nem csak földi anyag van

Louis Moinet a világ eddigi első és egyetlen olyan óragyártó vállalata, amely más bolygókról származó kőzetet is felhasznált egy óramodell gyártásához. A vállalat ugyanis összefogott az ismert meteorit-vadász Luc Labenne-nel, aki összegyűjtött a számukra a Holdról, illetve a Marsról érkező meteoritból származó kőzetlemezeket. Az órák készítése során emellett pedig egy aszteroida darabjait is felhasználták. Nem véletlen, hogy manapság óriási összegeket fizetnek a Louis Moinet Meteoris sorozatba tartozó karóráiért. Az alig 4 darabból álló Meteoris paletta egy darabjának értéke jelenleg 4,6 millió dollár.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2914987722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása