5 különleges karóra, amin el fogsz képedni

2019. június 30. 23:50 - Phone Fanatics

Vajon mitől lehet egy óra kiemelkedően különleges vagy kreatív? A szokásostól eltérő számlaptól, szerkezettől, anyaghasználattól... de inkább nézd meg a saját szemeddel az alábbi 5 különlegesen kreatív órát, és egyből érteni fogod a különbséget.

MB&F HM2-SV

Nem véletlenül nevezik a HM2-SV típusát csontváz órának, hiszen a  különleges külsejének hála élőben figyelhetjük az óra mechanikájának működését. Ez azt jelenti, hogy pontosan követhetjük, hogy hogyan dolgozik fáradhatatlanul az eszköz, hogy mutassa nekünk a pontos időt. Legfőbb különlegessége az órának a számlapra helyezett, körülbelül 3,6 mm-es zafír kristály. Érdekesség, hogy kristály megmunkálása egy ilyen egyedi méretre kifejezetten bonyolult és nehéz folyamat, levágása 55 órás munkát igényel.

hm2-cti-face_preview.jpg

 

Romain Jerome Batman watch

A Batman karakterének 75. évfordulójára készült különleges óra egy 75 darabos limitált szériában jelent meg és a svájci órakészítő Romain Jerome keze munkáját dicséri. Az RJ Watches ügyvezetője úgy nyilatkozott az óra debütálásakor, hogy régóta az egyik kedvenc karaktere Batman és a szuperhős személyiségének kétélűsége adta meg az inspirációt ennek a csodálatos órának a megalkotására. Az óra számlapján természetesen megtalálható a Batman jel és természetesen a Batman watch az egész megjelenése is összességében a Gotham városának szuperhősére emlékeztet. Kétségtelenül egy olyan óra, amely különleges kiegészítőként szolgálhat azoknak, akik rajonganak Gotham szuperhőséért.

romain-jerome-batmandna-gotham-city-automatic-mens-watch-rjtauwb00102-rjtauwb00102.jpg

 

 

Devon Exoskeleton

Ez a szerkezet kétségtelenül új magaslatokba emeli a csontváz órák koncepcióját. A különleges design még inkább láthatóvá teszi az óra működését, ráadásul egy teljesen ütés, karcolás és golyóálló óratokban. Alapvetően a Devon szintén a töretlen luxus kategóriába tartozik, ezáltal az anyag használat sem mindennapi. Fehér és rózsa arany ötvözésével készült ez az elképesztően lenyűgöző design.

1471004844e0b5df8a2251f24eccb5ec.jpg

Qlocktwo W time

Következő óramodellünk az idő mutatása szempontjából különleges. A neve „wristwatch in words” vagyis "karóra szavakban". Láthatóan egy olyan koncepció öltött testet ebben az órában, amely nehezen összehasonlítható társaival, hiszen a Qlocktwo nem indexekkel, hanem szavakkal mutatja számunkra a pontos időt. Érdekes kombinációja ez a modern megjelenítésnek, hiszen a „leolvasni az időt” kifejezés is szó szerint értendő, mert a digitális kijelzőn szavak segítségével tudjuk megtekinteni az épp aktuális óraállást. Valójában egy korábbi asztali óra változataként jelent meg a termék, amely szintén egy hasonló tematika alapján mérte számunkra az időt. Kétségtelenül egy olyan óra, amelyre mindenki felfigyel a csuklónkon.

qlocktwo_w_en_black3_36144_1444957879_1280_1280_63600_1446765974_480_715.jpg

 

 

Nadir Project Watch

Hogyan is néz ki a legtöbb karóra? A kör alakú számlap szélén végigfutnak a számok, belülről pedig két mutató mutatja a pontos időt. Nos, a Project Watch esetén épp fordítva van, a mutatók helyén találjuk a számokat, amikre kívülről néznek rá a mutatók. Képzeld, egy ilyen karóra nem is kerül sokba, 50 ezer forint alatt elérhető.

creative-watches-16-1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr5314919630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása