5 bőrszíj, amelyet minden férfinak érdemes kipróbálnia

2017. július 16. 13:51 - Phone Fanatics

Ahhoz, hogy egy óra igazán divatos legyen, nemcsak szép fémházra és tetszetős számlapra, de stílusos szíjra is szükség van. Mostani összeállításunkban 5 olyan bőrszíj-stílust mutatunk meg, amelyeket minden férfinak érdemes számításba vennie:

1. Aviátor szíj

aviator-watch-straps.jpg

Aviátor vagy ahogyan sokan hívják: a pilóta szíj. Mindez nem véletlen, hiszen ez a típus a 2. világháború alatt jelent meg, méghozzá azért, mert jól illeszkedett a pilóták dzsekijéhez, azaz a legtöbb szíjjal ellentétben, még a hosszabb bevetéseken is kényelmes volt.A vastag bőr heveder és a nagy szegecsek masszivitást sugároznak, nem véletlen, hogy az aviátor a mai napig igen kedvelt a férfiak körében.

2. Double Ridge szíj

pulsarstrap02.jpg

A Double Ridge nevét a kétoldali kiemeléséről kapta, amely dupla gerincet ad a szíjnak. A sportosan elegáns megjelenésű szíj elsősorban a sötét színekkel áll jól, így leggyakrabban fekete és sötétbarna kiadásban találkozhatunk vele. Mindegy, milyen ruhát visel, szinte biztosan jól áll hozzá!

3. Rally szíj

strap7.jpg

Régebben sok autóversenyző úgy könnyített autója súlyán, hogy bizonyos karosszériaelemeket kilyuggatott, így gyakran a sárvédők, a kilincsek, de akár a lökhárítók is ilyen módszerrel “fogyókúráztak”. Nos, ez adta az ihletet a rally szíjhoz is, hiszen a lyuggatott dizájn pontosan az autóversenyzők világát idézik fel. Az igen érdekes mintázat miatt tökéletesek a nyári szezonban, hiszen egyszerre divatos és kényelmes viseletek is, mivel kialakításuknak köszönhetően a legtöbb szíjnál jobban szellőzik velük a bőr.

4. Bund szíj

d38bf4c55c79249c337f6ef0b012cd44.jpg

Ha valami igazán különlegessel próbálkoznál, ajánljuk a Bund szíjakat. Ennek a típusnak az eredete szintén a pilótákhoz köthető, azonban az Aviátorral ellentétben ez a típus elsősorban nem a dzsekivel való kényelmes viselet, hanem a pilóták biztonsága miatt született meg. Azzal ugyanis, hogy a szíj az óra hátlapja alatt is végighúzódik, tűz esetén megóvta attól a viselőjét, hogy a felforrósodott óra megégesse a csuklóját.  Persze manapság már leginkább az egyedi dizájnja miatt választják ezt a típust, amit nem is csodálunk, hiszen gyakorlatilag bármilyen órát fel lehet dobni egy Bund szíjjal.

5. Kontrasztos varrású bőrszíj

img_3173.jpg

A hagyományos bőrszíj híve vagy és nem akarsz nagy változtatást? Akkor neked készültek a kontrasztos varrású bőrszíjak, amelyek a hagyományos szíj előnyeit és formáit hordozzák magukon, egy kis csavarral karöltve. A sötét bőrhöz tartozó világos varrás, vagy épp ellenkezőleg a világos bőrtől elütő sötét cérna jól feldobja az egyébként visszafogott szíjat.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr9712667675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cselaxi 2017.07.17. 09:58:26

A bőrszíj melegben kényelmetlen, az izzadás során keletkező szagokról nem is beszélve. Hja..., hogy esetleg olyanoknak, akik légkonditól légkondiig közlekednek...?

FlameThrower 2017.07.17. 11:49:11

Nekem ez van, már vagy 10 éve: i.imgur.com/pG4ZAXG.jpg Akkor ez most Nem trendy?
süti beállítások módosítása