5 ékszer és 5 tipp, hogyan tartsd őket ragyogó állapotban

2018. szeptember 13. 10:13 - Phone Fanatics

Az ékszerünk akkor marad igazán sokáig szép, ha odafigyelünk rá. Természetesen egy nemesacélból készült gyűrűre lényegesen kevésbé kell odafigyelni, mint ezüstből készült társára. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lennének olyan praktikák, amelyeket ne lenne érdemes betartani bármilyen ékszer viselése során a szépségük megőrzése érdekében.

Nőként szeretünk szépek lenni, pozitív visszajelzést kapni, hogy milyen csinosak vagyunk, a bókokhoz pedig nagyban hozzásegíthetnek a csodás ékszerek is, amelyeket viselünk. De csak abban az esetben, ha gondjukat viseljük, hogy akár még évek múltán is ragyogó állapotban, viselésre és bókokra készen legyenek. Nézzünk is 5 praktikát, hozzá pedig 5 csodaszép ékszert a Fashionwatch kínálatából.

michael-kors-holiday-2015-ad-campaign03.jpg

Óvatosan a takarítással!

Ezzel kapcsolatban megemlítenénk, hogy érdemes kerülni a különféle, erős takarítószereket is. Érthető, ha az ember gyorsan el akarja távolítani a karkötőjére került koszt, de sajnos előfordulhat, hogy az otthon lévő, konyhai takarítószer lényegesen nagyobb kárt okoz, mint hasznot. Ugyanez a helyzet a különféle krémek használatával is, így ha nem muszáj, ne legyen az ujjadon a gyűrű a kézkrém használatakor.

jf02645791_1-666x1000.jpg

Ezt a csodás Fossil gyűrűt hagynád tönkremenni? Biztos, ami biztos, ha takarítasz, vagy épp csak bekened a kezed, vedd le a gyűrűket, és így hosszan megőrízheted a csillogásukat, épségüket, szépségüket. A képen látható Fossil gyűrű 18.900 Ft a Fashionwatchnál.

Figyelj oda a tárolásra!

Hiába spórolunk egy-egy ékszerre akár hónapokig, ha a vétel után “hirtelen” elfelejtünk foglalkozni az adott gyűrűvel, nyaklánccal vagy épp karkötővel.Amennyiben sokáig meg szeretnéd őrizni az ékszer eredeti állapotát, vagy a gyári csomagolásában, vagy egy külön ékszertartóban tárold, ne dobd be a többi közé. Sokszor ugyanis az ömlesztett tárolásnál egyik-másik ékszer alaposan össze tudja karcolni a többit.

173304_s-666x1000.jpg

Igaz, hogy a fenti Maresy karkötő szövetből van és nemesacél dísz ékesítő, mégsem árt az óvatosság. A képen látható Maresy karkötőhöz hasonlóan nagyon sok szöveges és szövetes darab található a Fashionwatch webáruházban már 5.490 Ft-tól.

Úszás előtt vedd le az ékszereid

Sok ékszer nem viseli túl jól, ha az ember a klóros medencében is hordja, csakúgy, ahogy a sós tengervíz vagy épp a termálfürdők vize sincs jó hatással az állapotukra. Ha maga a fém felület ki is bírja, igen gyakori, hogy a kőből vagy épp bőrből készült díszítés deformálódik vagy elszíneződik egy ilyen kaland után.

phphlrgrl-666x1000-_1.jpg

Habár a Paul Hewitt karkötőket a víz, a hajózás, a vitorlázás inspirálta, érdemes őket levenni, ha csobbanni akarsz. Egy ilyen szépséget már 11.920 Ft-ért beszerezhetsz a Fashionwatch webáruházából.

Ne viseld edzés közben

Sokan az edzőtermek felhívásának ellenére sem hajlandóak megválni a kedvenc gyűrűjüktől. Pedig ez igencsak rossz hatással van az ékszerre, a különféle súlyok könnyedén kárt tehetnek bennük, így elég egy rossz mozdulat és máris javításra szorul a féltett dísz. Az ékszerviselést hagyd meg a utcai viselethez, az edzőcuccokban kőkemény munka folyik, az izzadságról nem is beszélve. Egyetlen kiegészítőd max a fülhallgatód vagy a hajpántod legyen!

fuli.jpg

Persze egy trendi és elsősorban a fülre simuló Michael Kors fülbevaló simán bent maradhat, ha ragaszkodsz a lányos feelinghez és jól bírja az ékszer. A képen látható ékszer 26.900 Ft-ért szerezhető be a Fashionwatch webáruházból.

Ne fúj rá parfümöt

Bizonyára nem meglepő, hogy a kemikáliákkal kapcsolatban szóba kerül a parfüm is. Amíg azonban sokak számára természetes, hogy nem takarítanak gyűrűvel az ujjukon vagy karkötővel a csuklójukon, a parfümhasználatra csak kevesen figyelnek oda. Pedig, ahogyan az előbbiek, úgy a parfümök is olyan kemikáliákat tartalmaznak, amelyek hosszabb távon károsíthatják, illetve elszínezhetik az ékszereket. Arról persze szó sincs, hogy ne fújj magadra parfümöt, egyszerűen csak arra kell odafigyelni, hogy ne közvetlenül az ékszerre juttasd az anyagot.

t37-666x1000.jpg

Ha van egy Ti Sento nyakláncod, akkor arra nagyon vigyázz, amikor parfümöt fújsz a nyakadra. Inkább vedd le arra a pár pillanatra, nehogy kárt tegyen benne az illatod. A Ti Sento kiváló minőségű, luxus érzetet keltő divatékszer kollekció, melynek minőségi ezüst az alapja, mégis jobb elkerülni a parfümmel való érintkezést. A képen látható szépséget 56.900 Ft-ért szerezheted be a Fashionwatch webáruházból.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr8614237835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása