Rekordtartók - 5 óra, amely világelső valamiben

2019. május 28. 22:31 - Phone Fanatics

Legelső, legvékonyabb, legkisebb, vagyis ezek az órák mind LEGek valamiben. Lássuk, milyen tulajdonságuknál fogva váltak világelsőkké.

A legelső hordható óra

Az első hivatalosan gyártott hordozható / hordható óra a nürnbergi tojás volt. 1509-ben tervezte Peter Hemlein Németországban.

96.jpg

A legvékonyabb ECO karóra - kb. 2 millió Ft

Citizen Eco-Drive One

A Citizen 2016-ban, az Eco-Drive kvarc technológiájának 40. évfordulója alkalmából rendkívül vékony, 2,98 mm vastag órát készített. A Citizen Eco-Drive One nevű óra a világ legvékonyabb, természetes vagy mesterséges fényenergiát használó analóg órája.

citizen_eco-drive_one_angle_1000.jpg

A legmélyebbre merülő karóra – kb. 3,5 millió

Rolex Sea-Dweller Deepsea

A legmélyebb merülési mélységet egy Rolex karóra teljesítette, amelyet 1960-ban a Trieszt tengeralattjárójához rögzítettek, amikor a svájci kalandor, Jacques Piccard és az Egyesült Államok haditengerészeti hadnagya, Don Walsh rekord mélységre ereszkedtek, méghozzá 10 916 méterre a Mariana-árokban. Évtizedekkel később, amikor James Cameron filmrendező 2012. március 12-én a Mariana-árok mélységébe vezette a tengeralattjáróját, azt mondta, hogy egy különleges Rolex Sea-Dweller Challenge órát használt. A Rolex garantálja, hogy a DeepSea óra 3900 méterig vízálló, illetve egy olyan színsémával ellátott számlappal rendelkezik, amely kékről feketére vált.

Ami még különleges rekordtartóvá teszi a Rolexet, hogy megjárta a világ legmélyebb és legmagasabb pontjait, amit óra csak megjárhat. A mély az előbb említett Mariana-árokba való merülés volt, a magasság pedig a Mount Everest csúcstámadása Sir Edmund Hillaryval és Rolex Explorer-tel 1953-ban.

rolex_deepsea_1000.jpg

A legkisebb mechanikai mozgató

Jaeger-LeCoultre Caliber 101

Nemcsak a világ legkisebb mechanikája - de ez a műszer az összes elődjénél hosszabban tartotta a rekordot. Az 1929-ben fejlesztették ki, 98 egyedi alkatrészből áll, és mindössze 1 grammot nyom. Mérete 14,0x4,8x3,4 mm. A Jaeger-LeCoultre mai napig ezeket a paramétereket használja. Mindegyik komponens kézzel készített, amelyeket az összeszerelés előtt egyedileg személyre szabják. jaeger-lecoultre_calibre_101_1000.jpg

A leghosszabb karóra-láncolat

A leghosszabb órák láncolata 2018 karórát tartalmaz, és az indiai Fastrack-Titan Company hozta össze 2018. december 8-án, megünnepelve fennállásának 20. évfordulóját. Az órák a Fastrack márka különböző kollekciójából álltak, és a szíjaiknál fogva kapcsolták össze őket. Az óraláncolat teljes hossza 363,5 m.

g.PNG

s

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr6214865844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása