Mi köze a pandáknak az órákhoz?

2019. augusztus 05. 20:14 - Phone Fanatics

Hallottad már a pandákat és a karórákat egy mondatban? Eláruljuk, hogy nem valódi pandáról, hanem asszociációról van szó, ráadásul az egyik legismertebbről az időmérés terén.

giant-panda-bear_1big_stock1.jpg

"A számlap az órák ujjlenyomata"

Az órák számlapja majdnem olyan, mint az emberi ujjlenyomat, nehezen találni a világon két teljesen egyforma darabot. A számlap az, ami szerint egy másodperc töredék része alatt képesek vagyunk azonosítani az órát, illetve megállapítani a pontos modellt, kategóriát és a márkát. A minőségi karórák rajongói a számlapoknak köszönhetően emlékeznek az ikonikus modellekre, amelyek az órásipar történelmén kívül az aviatika történetébe, illetve a hollywoodi filmtörténetbe is beírták magukat. Bár a számlapok szinte mindig egyedülállóak, vannak köztük a hosszú évtizedek és a tapasztalatok által is igazolt típusok, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a panda számlap.

Miért panda számlap?

chronograf-dva-registre-zeppelin-8678-2.png

 

Kifejezetten sok óramárka használja a kedvelt klasszikust: a fekete segédszámlapokkal kiegészített világos alapon tündöklő kronográfdizájnt. A pandák fizimiskájához hasonlítanak ezek a számlapok, amelyeket a TAG Heuer kronográfok tettek híressé. A vízszintesen elhelyezett regiszterek szerint a „panda“ becenevet kapta.

TAG Heuer Autavia

Ha már TAG Heuer és panda, akkor meg kell említenünk az Autaviát. A TAG Heuer Jack Heuer díszelnök 85. születésnapja alkalmából a retró kedvencének új verzióját, az Autaviát mutatta be. Az óra ugyanazon rozsdamentes acéltokban helyezkedik el, mint a sztenderd modell, míg a fehér segédszámlapokat matt feketére cserélték az ezüstszínű számlapon. A szerkezetet a Heuer 02 manufaktúra kaliber hajtja, az 5250 eurós Autavia Jack Heuer 85th Anniversary modellt 1932 (ez a szám egyébként Jack Heuer születésének évét szimbolizálja) példányban készítették el 2017-ben.

autavia.jpg

Mit szólsz?

Lead: link

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr3014996670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása