A legjobb órák a 2016-os Baselworld kiállításról

2017. január 06. 18:53 - Phone Fanatics

A tavalyi Baselworld kiállítás számtalan újdonságot mutatott a luxusórák rajongóinak. Kétségtelenül a svájci rendezvény a legnagyobb órás eseményként könyvelhető el minden évben. A Rolex, Hublot, Tag Heuer és számos más luxusmárka mutatta be a legújabb óramodelleket, a kíváncsi közönségnek. Cikkünkben megmutatjuk, hogy egyes brandek különleges és ikonikus órái, mennyit változtak és mivel lett több a tavalyi évhez képest. Az okosórák hirtelen terjedése természetesen hatással volt a svájci luxusmárkákra is. Csökkentettek az órák árán és valamivel kevesebb új modellt mutattak be a 2016-os kiállításon. Ennek ellenére természetesen számos új és érdekes órát tekinthettünk meg. Lássuk, melyek is voltak ezek:

11477-403953228aeea8af25a5847b47e8ecc6.jpg1. Rolex Cosmograph Daytona

Az új karcmentes acél Daytona nem kérdés, hogy egy azok közül az órák közül, amelyekre leginkább vártak a rajongók. A tökéletes 40mm-es tok továbbra is megmaradt, ahogy a korábban jól bevált 4130-as kaliber is. A korábbi Tachymetet is kicserélték a prémium Daytona órákban használt mechanikára. Ezen kívül a lünetta is változott, a kronográf óra fekete számlapot kapott, amivel egy igazán egyedi és stílusos megjelenést kapott a termék. Összességében tehát elmondható, hogy óvatosan változtattak a korábbi modellen, de ugyanakkor mégis jelentős és látható a különbség. Továbbra is az egyik legkedveltebb Rolex óramodellhez méltó megjelenést és funkciókat kapott.

1.jpg2. ORIS Diver 65 Carl Brashear Limited Edition

A korábbi Baselworld kiállításon megjelenő modellhez hűen, a Diver 65 szintén bronz óratokkal rendelkezik. Ez pedig remekül harmonizál a kék számlappal és egy olyan lenyűgözően egyedi megjelenést ad az órának, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az óra 10 bár nyomásig és 100 méterig vízálló. A számlapon találkozhatunk dátum kijelzéssel is. Végül a stílusos és divatos óratokhoz egy elegáns bőrszíj csatlakozik, amely igazán egyedi formát ad ennek a csodálatos eszköznek.

2.jpg
3. TAG Heuer Monza

Következő óránkat a klasszikus formaterv ihlette. Az automata óraszerkezet számlapja hasonló lett a korábbihoz képest, talán annyi változást tapasztalhatunk, hogy sokkal élesebbek, erőteljesebbek lettek a rajta megjelenő elemek. A fekete számlap és a vastag, erőteljes piros óramutató kiváló harmóniát alkot egymással. Szintén megfigyelhetjük rajta a már jól megszokott Tag Heuer pajzs logót és a Tachymeter sem változott. A tokhoz egy elegáns bőrszíj csatlakozik ezzel együttvéve egy igazán egyedi, ugyanakkor üzleti megjelenést kölcsönöz a terméknek.

3.jpg4. OMEGA Speedmaster Moonphase

Nem kérdés, hogy a Moonphase, az Omega egyik legnépszerűbb és leginkább közkedvelt modelljei közé sorolható. Biztosan sokan tudjátok a márka kedvelői közül, hogy ez a kollekció tartalmazta az első olyan órát, amely feljutott a Holdra. Az Omega 9904-es svájci szerkezetű halálpontos kaliberjét tartalmazza a jelenlegi modell. A Holdat ábrázoló elem az óra számlapjának alsó részén rendkívül részletgazdag lett, biztosan nem tudjuk egy jó darabig levenni róla a szemünket, ha van szerencsénk egy ilyen remek órát birtokolni. Továbbra is az egyik legszebb és legpontosabb óramodell, amellyel a kiállításon találkozhatunk.

4.jpg
5. Bremont Regatta OTUSA

A Bremont új modelljében egy igazi többfunkciós vitorlás órát ismerhetünk meg. Pontosan úgy, ahogy elvártuk volna. Az óratok strapabíró titániumból készült, így biztosan nem lehet majd panaszunk a minőségre. Időzítőkből is bőven akad a számlapon. Az óra tartalmaz egy 15 perces stoppert egy 12 órás időzítőt is. Ráadásul még azt is mérni tudjuk rajta a megfelelő beállítás segítségével, hogy mennyi időnk van a versenyig. Visszaszámláló funkciót is tartalmaz. Szintén bőr szíjjal rendelkezik és függetlenül attól a ténytől, hogy sport óraként tartjuk számon, a mindennapi megjelenésünkhöz is remek kiegészítőként szolgálhat.

5.jpg6. Citizen Eco-Drive One

Nehéz elhinni, de évszázadok teltek el azóta, hogy a Citizen feltalálta az első napelemmel működtetett óráját. A jelenlegi Baselworld kiállításon a japán márka épp most ünnepelte az Eco Drive évfordulóját és egy igazán egyedi órát mutattak be. Egy különösen vékony verzióját láthattuk az Eco drive karóra tokjának, a korábban már megszokott precíz mechanikával. Mivel kerámia karóráról beszélünk, így nyilvánvalóan nem lesz panaszunk a jó minőségre. Ennek köszönhetően nem csak könnyűvé és strapabíróvá, de karcmentessé és válik az eszköz.

6.jpg

7. Bulova Moon Watch

A Baselword kiállításon két csodálatos Hold óra került bemutatásra. Az egyik az Omega méltán híres Speedmaster órája, a másik pedig a Bulova-hoz tartozik. Az Apollo 15 parancsnokának, Dave Scott-nak a kronográf órája ihlette a Bulova új termékét. A kvarcóra pontosságára nagy valószínűséggel nem lesz panaszunk, a megjelenése pedig egyszerűen lenyűgöző. Természetesen ez az óra is elegáns bőr szíjjal érkezett a piacra. Érdekesség, hogy Dave Scott óráját épp egy tavalyi aukción sikerült eladni, közel 1.8 millió forintért.

7.jpg8. Ressence Type 5B

Gyakran találkozhatunk a kiállításon olyan modellekkel, amelyek nem csak innovatívak, de megreformálják alapjaiban az óra készítés mesterségét. A Ressence brand idén egy elképesztően egyedi óradarabbal állt elő. Egy olyan búvár órát láthatunk, amelynek a tokja olajjal van feltöltve, ezáltal nem csak egyedivé válik az óra megjelenése, de sokkal könnyebben olvasható rajta az idő, akár a víz alatt is. Talán az egyik legkülönlegesebb óramodellt láthattuk meg a Type 5B eszközben.

8_1.jpg9. Frederique Constant Manufacture Perpetual

A márka célja az volt, hogy minél inkább eljusson a minőségi óragyártás a tömegekhez. Nem kérdés, hogy tökéletesen elérte a célját ezzel az órával. Az óra lenyűgözően sokrétű dátum kijelző funkcióinak ( nap, hónap, év )ellenére, a megjelenése nem torzítja el a letisztult és elegáns design-t. Biztosan úgy gondoljátok, hogy egy ilyen multifunkcionális óra egy vagyonba kerül. Nos, jogos a felvetés. Megközelítőleg kettő és fél millió forintért juthatunk hozzá, amellyel koránt sem kerül be az olcsó luxus óra kategóriák sorába.

9.jpg
10. Sinn 910 Anniversary

Általában amikor a kiállításon járunk, a nagyobb svájci óramárkák mögött, könnyen előfordulhat, hogy eldugva találhatunk néhány csiszolatlan gyémántot más óragyártók termékeiben is. Ilyenek például a Sinn órái. A német brand kétségtelenül híres a precizitásáról, ha órákról van szó. Jelen esetben pedig elegancia és jó megjelenés is társul a kiváló mechanikához. Az 1960-as pilótaórák klasszikus megjelenését hozza el nekünk. Egy igazán lenyűgöző óradarab, amely méltó helyet foglal el egy ilyen nagyszabású órás rendezvényen.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr4212104813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása