8 különleges óra, amiket neked is látnod kell!

2017. július 29. 21:03 - Phone Fanatics

Sokszor elég egy szokatlan szín, esetleg egy divatos bőrszíj ahhoz, hogy egy órát különlegesnek nevezzünk. Mostani összeállításunkban azonban 8 olyan karórát gyűjtöttünk össze, amelyek kétségtelenül egyediek, akár a működésük vagy a formájuk okán:

1. Van Cleef & Arpels  Midnight Planetarium Watch

astronomiepoetique-1.jpg

A naprendszer mozgása a csuklódon? Ha van pénzed, ez is lehetséges! Ehhez most éppen 210 ezer dollárra van szükséged, ugyanis ennyit kérnek a Van Cleef & Arpels Midnight Planetarium karórájáért. A nem mindennapi ékszer valós időben mutatja, hogyan is mozog a Föld és a naprendszer többi bolygója, vagyis pusztán időmérésre azért léteznek ennél hatékonyabb darabok is.

article_creahigh_planetarium_p-1.jpg

De senki sem ezért, hanem az igen aprólékos, minden részletre kiterjedő megmunkálásért és persze a ritkaságáért választja a francia ékszergyártó óráját.

2. Nixon Murf 

ae96b22ac288568c5274580f01bac735.jpg

Ezzel az órával meg mi történt? - kérdezheti az érdeklődő, hiszen a Nixon Murf sorozatú órái úgy néznek ki, mint amiknek letakarták a fél számlapját. Persze szó nincs arról, hogy 3-tól 9-ig működő órát kapna a vásárló a pénzéért, hiszen az egyedi, forduló számlapon az óra és a perc is jól leolvasható.

nixon-murf-watch-4.jpg

Egy Nixon Murf óra körülbelül 35-40 ezer forintért lehet a tied.

3. Whatever

im-late-anyway-watch.jpg

Mindig elkésel? Az idő nálad csak egy relatív fogalom? Akkor neked készült a Whatever “I’m late” karóra, amely nevéhez méltóan a “mindegy úgyis elkésem” szellemében készült. Ennek fényében ne csodáld, hogy a számok nem a szokásos helyükön, hanem alul, összedobálva találhatók, hiszen úgysem lesz rá szükséged.

pb052281_edit_1.jpg

De legalább a mutatók rajta vannak az órán, így ha másodpercre pontosan nem is, azért tudni fogod az időt.

4. Nava Ora Unica Black

ora-unica-wristwatch-with-42-mm-case-designer-timepieces.jpg

Amíg ugyanis a Whatever órája hagyományos mutatókkal operál, az Ora Unica esetén két “szál” jelzi nekünk, hogy épp mennyi az idő.

nava_ora_unica_watch_time_1_76490_1444953288_1280_1280.jpg

A különleges formatervű, igazán letisztult óra igazi divat-kellék, úgyhogy ha nem ki nem állhatod a szokványosat, érdemes rá vetned egy pillantást.

5. Jaquet Droz Bird Repeater

jaquet-droz-bird-repeater-geneva-4.jpg

Megvannak még a kakukkos órák? Nos, ha nemcsak emlékszel rájuk, de rajongasz is értük, akkor van egy jó hírünk! A Jaquet Droz ugyanis elkésztette a Bird Repeater nevű óráját, amelynek számlapján nem mások, mint madarak találhatók.

jaquet_droz_bird_repeater_chicks_9_0.jpg

A 18 karátos, kiviteltől függően fehér vagy vörös aranyból készült tokozású óra igazán vitathatatlanul minőségi munka, ám ennek megfelelően az árcédulája is igen magas. A francia ékszergyártó ugyanis 472 ezer dollárért, azaz 124 millió forintért kínálja a Bird Repeater vörös arany tokozású kiadását!

6. Dalí olvadó órája

41f99ca3d84f525ac311e8ab9647c5ca.jpg

Ki ne ismerné Salvador Dalí legendás műalkotását, “Az emlékezet állandósága” című festményt. Ez inspirálta azokat az órásokat, akik Dalí művéhez hasonló "olvadó" órát készítettek.

il_340x270_1218777952_1gae.jpg

Az épp “elfolyó” óra kétségtelenül ötletes darab, így ha nagy rajongója vagy Dalí művészetének érdemes beszerezned egy ilyen darabot. Fontos tudni, hogy ezekből az órákból többféle is létezik, így szinte biztos, hogy találhatsz egy olyat, ami neked tetszik! 

7. Boombox óra

boombox-wristwatch.jpg

Na jó, ezt nem igazán tudjuk hova tenni. Hacsak az ember nem Dr. Dre, Ice Cube vagy épp 2Pac óriási rajongója és minden mozdulatával át akarja élni a 90-es évek Amerikájának nyugati parti világát, kevés indok marad, hogy miért viselne bárki is ilyet.

the-gunmetal-boombox-watch-1062.jpg

Amennyiben viszont nemcsak a zenében, de az órában is vissza akarod hozni a boombox-korszakot, hát tessék, megvan a te órád!

8. Nooka Zex

nooka-zex-watch-night-5d9.jpg

Hatszögletű számlap, cseppet sem hagyományos tartalommal. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a rozsdamentes acélból készült Nooka Zex karóra igazán feltűnő jelenség. 

nooka-zex-watch-1.jpg

Ez annak köszönhető, hogy egyáltalán nem a megszokott óraelrendezést követi,hiszen itt az aktuális órát a körök jelzik, míg a vonalak a perceket mutatják.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

 

Szólj hozzá!
Címkék: óra

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr9712700267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása