5 hiba, amit elkövethetsz a karóráddal

2017. szeptember 23. 00:20 - Phone Fanatics

Attól függetlenül, hogy egy karóra fő funkciója az idő mutatása, a modern darabok ennél sokkal többre is képesek, illetve sokkal többet is elárulhatnak viselőjükről. Épp ezért úgy gondoltuk, ideje bemutatni az az 5 hibát, amit a legtöbben elkövetnek az óravásárlás során, illetve utána, a használat alatt:

1. Nem tudod, mire képes

5.jpg

Igen gyakori, hogy valaki egy hirtelen, impulzív vásárlás során megvesz, egy egyébként rendkívül felszerelt karórát, majd egy dologra használja: az idő megismerésére. Félreértés ne essék természetesen egy óra leginkább erre való, ugyanakkor sok mai modell képes a különféle időzónák bemutatására, de az sem meglepő, ha visszaszámláló vagy stopper funkció kerül az adott típusba. Épp ezért már a vétel előtt érdemes tájékozódni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy olyat vásárolsz, ami bár szép, de nincs szükséged rá. Ezzel egyébként el is érkeztünk a 2. ponthoz, ami:

2. Feleslegesen drágát veszel

3286c550500e59833a3fa8319ad9c9b8.jpg

Igen, sajnos ez is sokszor előfordul. Nem arról van szó, hogy egy-egy minőségi darabért nem éri meg sok pénzt áldozni, több esetben is találkoztunk már olyannal, hogy egy felsőkategóriás típust valaki megvett, majd fogalma sem volt arról, hogy milyen “kincset” hord a csuklóján. Pedig egyszerűen annyit kellett volna tennie, hogy a vásárlás előtt tájékozódik! Emellett persze az is fontos, hogy amennyiben anyagi kereteid limitáltak, érdemesebb inkább több, olcsóbb példányt beszerezni, mintsem egy drágára költeni. Az ok? Mivel az óra sokaknál elsősorban divatkellék, ezért ha több van, válogathatsz a mindennapos és a különleges eseményeken használt darabok között.

3. Nem az adott viseletedhez megfelelőt veszel fel

1.jpg

Szerintünk egy óránál fontos, hogy az illeszkedjen az adott eseményhez, akár esküvőről, akár egy üzleti megbeszélésről van szó. Gondolj csak bele, valószínűleg te is találkoztál már olyan, öltönyös illetővel, aki épp egy digitális kvarcórát viselt. Bár az adott példány biztosan sok mindent tud és hasznos számára, nem illett az öltözékéhez, így sokkal jobban járt volna, ha egy másik darabot is tart otthon a különleges alkalmakra.

Persze a “több órás” viselet is rejtegethet buktatókat, egy NATO szíjas, élénk színű karóra nem túlságosan stílusos viselet egy megbeszélésen, ahogy az sem biztos, hogy az esti buliba az arany tokozású, kifejezetten különleges alkalmakra kitalált darabot kell felvenni.

4. Nem a testalkatodhoz illő órát viselsz

0.jpg

Mivel mindenki egyedi, ezért mindenkinek más és más óra áll jól. Épp ezért a vásárlás előtt feltétlenül érdemes felpróbálni az adott kronográfot, hiszen könnyen megeshet, hogy a képeken ideális darab túlságosan bumszli vagy épp elveszik a csuklódon. Egyáltalán nem ritka, hogy valaki ezt a lépést kihagyja, aztán -ha már úgyis kifizette- inkább hordja a csuklójára nem illő darabot. Te inkább ne!

5. Nem figyelsz oda az órádra

mazda-mx-5-nd-miata-car-watch-review-citizen-f900-satellite-wave-gps-ablogtowatch-42.jpg

Egy új karóra mindig nagy örömet okoz, ez azonban gyorsan tovaszállhat, ha az ember nem figyel kellően oda az eszközre. Épp ezért a fontos, hogy rendszeres időközönként pucold meg az órád, illetve figyelj oda, hogy ne érintkezzen veszélyes kemikáliákkal. Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan őrizheted meg sokáig órád makulátlan állapotát, kattints ide.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

4 komment
Címkék: hiba óra

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr3012887320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schmitt p dr (törölt) 2017.09.23. 21:44:18

0. Ha pénzt adsz érte

valamint az is gáz, ha gagyi stock fotókat teszel a blogodba. A szerencse az, hogy nem anim-gif-eket, az még szarabb lenne. Vagy katalógusokat, lásd napszemcsi blog...

Borzasztó Károly 2017.09.24. 07:43:22

@schmitt p dr: nem értek egyet veled. Az animgifektől pl. sokkal jobb lenne ez a blog!

na4 2017.09.25. 12:52:21

Az okos eszközök kezdik eléggé lenyomni a monofunkciós órákat.
süti beállítások módosítása