A világ legkreatívabb karórái

2016. december 02. 18:43 - Phone Fanatics

Sokat olvashatunk fényűző és drága luxus órákról vagy olyan termékekről, amelyeknél a gyémántok száma és a különleges alapanyagok határozzák meg az értéket. A legtöbb cikk a legdrágább vagy a legismertebb órákról szól. A jelenlegi írás egy kicsit izgalmasabban fog belemerülni a prémium órák világába. Manapság az óra készítői nem szabnak határt a kreativitásnak sem. Miért is néznéd az iPhone készülékeden az időt, ha ezekkel a különleges szerkezetekkel biztosan felhívod magadra a figyelmet? Természetesen nem az olcsó kategóriába tartoznak ezek az eszközök sem, de mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a cikket, ha érdekes és egyedi órákat szeretnél látni, a megszokott tömegcikkek helyett.

Lássuk a világ legkreatívabb óráit:

salvador-dali-melting-clock.jpg1. Az asztronomikus óra

Azzal az órával fogjuk kezdeni, amelyik az egyik kedvencünk.  A  Midnight Planetarium nevet kapta ez az igazán ritka gyémánt az órák tengerében. Közel 396 darabból állt össze és 245.000 dollárt ér a jelenlegi álláspont szerint. Az elképesztő óra elkészítési idejét is érdemes szemügyre venni, hiszen közel 3 év alatt rakták össze a különböző darabjait. Nem mindennapi az óra kialakítása. 6 ékkő mutatja a 6 különböző bolygót. Minden ékkő az adott planéta színeiben pompázik. Tehát, van egy türkiz Föld bolygónk, egy vörös jáspis kő jelzi a Mars helyét, szerpentin a Merkúré, kloromelanit a Vénusz, sugilit a Szaturnusz és végül a kék achát zárja a sort, a gázóriás Jupiterrel. Az Uránusz és a Neptun kimaradt a sorból.

midnight-planetarium-van-cleef-arpels.jpg

2. A vihar szeme ( The eye of the storm )

A fejrész nélküli óra egy igazán különleges koncepciója a kreatív design terveknek. A Yilan Qian által tervezett óra teljesen fekete megjelenést tudhat magáénak. Természetesen láttunk már több teli-fekete designt. Biztosan nem találkoztatok olyan órával, amely mind a számokban, mind pedig mutatókban teljes hiányt szenved. De akkor hogyan is nézzük meg rajta az időt? Egyetlen gombot találunk ezen az órán, amely megnyomáskor két apró fénycsíkot jelenít meg nekünk az óra keretén. Ezek a fények segítenek analóg módon megállapítani az időt. Érdekes funkció, hogy kikapcsolhatjuk őket, ezáltal tényleg egy teljesen „üres” órát kapunk. Egy igazán különleges terméket ismerhettünk meg a vihar szeme órában, amely tényleg egyediséget kölcsönöz a viselőjének.

eye-of-the-storm-watch-650x301.jpg

3. Az Excalibur óra

Ez a limitált kiadású óra egy Roger Dubuis nevű designer keze munkáját dicséri. Ahogy ti is látni fogjátok, az inspirációját a lovagi kerek asztalból merítette és ez a fajta megjelenítés került az óra fejrészére is. A 12 színarany dicső lovag figura kardjai „csapdába estek” a kerekasztalnál. Minden figura hét milliméter magasan emelkedik ki az óra fejrészéből. Az óralap egyszerűen gyönyörű és egy legalább annyira lenyűgöző arany díszdobozban kerül büszke viselőjéhez, mint maga a termék. Igazi élmény lehet egy ilyen csodálatos és egyedi órát birtokolni. Természetesen ennek a limitált kiadású műremeknek is meg van a maga robosztus ára is hozzá. Az óra limitált kiadásban érkezik 161.000 dolláros darabáron.

roger-dubuis-excalibur-watch-2-freshersmag-main.jpg

4. A koponya óra

Vélhetően sokan találkoztatok már koponyát ábrázoló órákkal? Olyannal viszont biztosan nem, mint amilyen ez az eszköz. Fiona Kruger grafikai tervei alapján készült az óra és a Memento Mori nevet viseli. A fejrész kialakítása egyszerűen zseniálisra sikerült, hozzá pedig egy elegáns bőr szíj kapcsolódik. Többféle verzió is készült ebből az órából, elegánsabb és sportosabb változat is, amelyeknél a koponyák design elemei szabják meg a különbségeket. Az elegáns darabon szinte alig észrevehető a koponya forma, és talán pont ez teszi különlegessé a terméket. A halandóság témáját megragadva egy tizenhetedik századi karóra inspirálta, amely Skócia királynőjének birtokában volt. Kétségtelen tény, hogy korunk egyik legérdekesebb luxus óráját ismerhetjük meg Fiona Kruger alkotásában. Külön érdekesség, hogy ezt a rendkívül összetett és érdekes design tervet Fiona, a Svájci Művészeti Egyetem évei alatt alkotta meg. Tanulóként vált a munkája világhírűvé.

fiona-kruger_skull_photoshoot.jpg

5. A Salvador Dali Óra

A tény, hogy Salvador Dali festménye ( Az emlékezet állandósága ) mély nyomott hagyott a művészetek horizontján, nem számít különösebben új vagy lehengerlő információnak. Hallottál már az olvadó fali óráról vagy találkoztál már ezzel a festménnyel? Most bemutatjuk Nektek az olvasztott karóra történetét! Nem ér senkit meglepetten, ha azt mondjuk, hogy emlékezet állandósága nevű festményből merítette a tervező az inspirációt ehhez az órához. Amikor felveszed, teljesen azt a képet festi le a gyanútlan szemlélő felé, hogy épp a csuklódra készül olvadni az órád. Azon túl, hogy jó eszköz, lehetőségünk nyílik megtréfálni a barátainkat, ne felejtsük el, hogy szintén egy prémium minőségű és árú eszközről beszélünk. Az idő áramlik és ennek az érdekes bemutatását és koncepcióját igyekszik reprezentálni ez az érdekes termék. Az óra a ferde és elnyúló számok ellenére, pontosan funkcionál, bár nem is vártunk mást.

fbba85d45afd56d6efbd03dff61b52158d39e5e4-545a680d971cd.jpg

6. Bird Repeater

 Végezetül az egyik legkülönlegesebb és legértékesebb órát mutatjuk be nektek a világon. Természetesen luxus kategóriának számít az ár, de hamarosan látni is fogjátok, hogy miért. Ez nem a tipikus helyezzünk el annyi drágakövet, amennyi csak rá fér óra. Egy igazán művészi alkotás öltött formát benne. A svájci Jaquet Droz által készített karóra egy elképesztően összetett konstrukció. Az óra belsejében egy olyan eszköz kap helyet, amely nem kevesebb, mint 508 összetevőből áll! Továbbá tartalmaz egy 48 órára elegendő erőforrás tartalékot is. A karóra szíja alligátor bőrből készült. 69 ékkő díszíti az órát, a madár alakok kézzel festettek. Mindazonáltal, ha ez még nem lenne elég, az óra egy 18 karátos piros arany tokban érkezik, amely 47mm széles és 18mm magas. Csak 16 darab készült ezekből az órákból ezért nem árt sietni, ha szeretnénk magunknak tudni legalább egyet. Más nem is kell csak közel félmillió dollár, amelyet ellenértékként adhatunk ezért az igazi műremekért.

1442653.jpg

Láthatjátok, hogy a hagyományos luxus órákon kívül is találni érdekes termékeket. Nem mondjuk, hogy hétköznapi emberek számára megfizethetőek, de azoknak, akik megtehetik és komoly érdeklődést mutatnak az órák iránt, érdemes elgondolkozni ezeken a termékeken. Az igazi egyediség tökéletes megtestesítőit hoztuk el nektek ebben a cikkben és reméljük, hogy nagyon érdekesnek találtátok a tartalmat.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr6212014592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása