Top 10 elegáns férfi óra üzleti megjelenéshez

2016. december 21. 16:34 - Phone Fanatics

Egy elegáns óra sok esetben az üzleti élet fontos részét képezi, még a jelen korban is. Természetesen a megjelenés önmagában még nem fog sikeres vállalkozóvá vagy vezetővé tenni senkit, de adhat egy olyan önbizalmat, amellyel határozottabban tudunk fellépni egy adott tárgyalás alkalmával. Sokan presztízs kérdésként tekintenek egy adott luxus termékre és egy komolyabb órával próbálják sugározni mások felé a professzionalizmust. Vannak, akiket már rég nem foglalkoztat a karórák világa. Egy azonban biztos. Az üzleti megjelenésben még mindig jelen vannak a klasszikus és elegáns óradarabok. Cikkünkben olyan egyszerű, de komoly megjelenésű óramodelleket mutatunk be, amelyek remek kiegészítőként szolgálhatnak az üzleti öltözékünkhöz. Lássuk a legjobb 10 elegáns férfiórát:

callproof-confirming-sales-appointments.jpg1. Seiko Solar

A japán óragyártó számos olyan elegáns órát készített az elmúlt években, amelyek nem csak megjelenésben, de pontosságban is jeleskednek. Amellett, hogy az óra tipikus japán, innovatív és minőségi termékként robbant be a piacra, még bőven a megfizethető árkategórián belül mozog. Plusz jó pont a Seiko Solar-nak, hogy nincs szükség elemre a működéséhez, ugyanis 100%-ban napenergiát használ. Jó hír azoknak, akik kifejezetten szeretik a környezetbarát termékeket és azoknak is, akik unják, ha cserélni kell rendszeresen az elemet az órában. A Solar kiváló példája annak, hogy nem kell százezreket invesztálnod a komoly üzleti megjelenéshez és mégis egy minőségi terméket tudsz a csuklódon hordani.

 seiko_solar_1.jpg2. Tissot Dream Watch

A svájci Tissot egy régóta elismert és közkedvelt óragyártó cég. Bizonyára sokan találkoztatok már ezzel a márkával. Számos sporteseményen hivatalos óragyártóként jelenik meg. Az árak ebben az esetben is modell és funkció specifikusak.  Az óra rendkívül stílusos, ugyanakkor professzionális üzleti benyomást kelt. A római számok mutatják az eltelt órákat és egy kifejezetten impozáns megjelenésű terméket ismerhetünk meg.  Az óra letisztult fejrészén a dátum kijelzésen kívül, semmilyen plusz funkció nem foglalja a helyet. Mindazonáltal nincs is rá szükség. A kiemelt svájci pontosságot és minőséget ebben az esetben, körülbelül 50.000 Ft – os áron tudjuk élvezni, amely kifejezetten jónak számít egy ilyen remek óráért.

tissot-classic-dream-men_s-watch-t033_410_11_013_01-t033_410_11_013_00_10.jpg3. Citizen Eco-Drive World Chronograph

A Citizen japán manufaktúrája, kétségtelenül az egyik legnagyobb népszerűségnek örvend a világon. Nem csak megjelenésben, hanem minőségben és technológiában is az élen járnak. Az úgynevezett „Eco drive” funkciónak köszönhetően, szintén napenergiával működik a szerkezet. Továbbá  rendkívül pontos naptár kijelzést és különböző időzónákat is kedvünkre állíthatunk az órán. Kiváló választás lehet azoknak az üzletembereknek, akik sokat utaznak külföldre és értékelik a japán precizitás pontosságát.  Az óra a funkciókhoz és a minőséghez képest, változatlanul nem esik a méregdrága kategóriába. Körülbelül 130 ezer forintos áron tudunk hozzájutni.

citizen-at8010-58e-1.jpg4. Vostok Europe Gaz – 14 Limuzine Chrono Tritium

Korábbi cikkünkben már említettük a Vostok Europe márkával kapcsolatos pozitív tapasztalatokat. Szintén megkérdőjelezhetetlen orosz eleganciával érkezik a Lumizine Chrono, amely félig sportos, félig elegáns megjelenést biztosít. Mindazonáltal a két stílusvilág olyan ötvözetét adja az óriási és tetszetős óra fejrésszel, amely minden üzleti megjelenés mellé kiváló kiegészítő lehet. Rozsdamentes acél borítás egy igazán minőségi terméket hordoz magában. A Trícium gáz fényforrás az indexeken és a mutatókon gondoskodik róla, hogy jól látható legyen az idő, még este is. Mindemellett dátum kijelzés és stopper funkciók is helyet kapnak rajta.
vostok.jpg

5. Victorinox Swiss Army Officer's Watch

A Victorinox, egy sokatok által talán nem ismert márka. Ennek ellenére egy igen népszerű svájci brand-ről beszélünk, amely nagyon széleskörű termék palettát tudhat magáénak. Kiváló minőségű svájci katonai késeken túl, órák gyártásával is foglalkoznak. Összességében elmondhatjuk, hogy a termékeik a széles körű funkcióik és a használhatóságuk miatt váltak közkedveltté. Mindenképpen egy gyönyörű, letisztult és üzleties megjelenést sugall az óra megjelenése és bőven megéri a közel 100.000 Ft – os árát.

swiss_army.jpg6. Tag Heuer Aquaracer Watch

Következő óránk már egy jóval magasabb árkategóriába esik elődeinél. A svájci Tag Heuer luxus óragyártó cégről kevesen tudják, hogy a „tag” szó a „Techniques d'Avant Garde” rövidítése, amely az innovációt és új ötleteket hivatott képviselni. A Heuer, pedig értelemszerűen az alapító Edouard Heuer neve. Stilisztikailag a kollekcióik nagy része inkább a sportosan elegáns vonalat követi ( már csak az innovatív cégszemlélet következtében is ), viszont ezzel szemben az Aquaracer egy kifejezetten klasszikus óra. Egyszerű és letisztult megjelenés övezi ezt a különleges szerkezetet. Mivel egy kifejezetten svájci luxus termékről beszélünk, így természetesen az ár is ehhez igazodik. Körülbelül 480.000 Ft – ért juthatunk hozzá ehhez a modellhez.

maxresdefault.jpg7. Fossil Townsman

Tudjuk, hogy a Fossil elkötelezett a minőség és a divat irányában és igazi amerikai stílusú termékeket árulnak. Ebből adódóan a Towsman is egy félig sportos félig üzleti megjelenésű óra. A római számokkal díszített fejrész kialakításának köszönhetően, bármilyen tárgyaláson vagy rendezvényen megállja a helyét. A külleme az órának, ahogy már Fossiltól megszokhattuk divatosan elegáns. Körülbelül 70.000 Ft – os áron tudunk hozzájutni ehhez a termékhez.

me3104_main.jpg8. Gant W71002

Következő óránk szintén egy különleges üzleti megjelenést biztosít viselőjének.  Az amerikai márka elkötelezett híve a minőségnek és ezt tökéletesen viszont is láthatjuk a termékeiken. Az óra kristályüveg borítással ellátott fejrésze a minimalista és klasszikus design irányelveit követi. A bőrszíj csak hozzáad az igazán elegáns és üzleties megjelenéshez. Az egyetlen funkció, ami helyet foglal az alapvető elemeken túl, a stopper.  A termék ára bőven a megfizethető kategórián belül van, már 53.000 Ft – tól gyűjteményünket díszítheti.

w71002-huntington-185eu-42mm-5atm.jpg9. Roamer superior

Egy szintén nagyon elegáns órát ismerhetünk meg a svájci Roamer háza tájáról. Tükröződésmentes Zafír üveg fedi az óra arany fejrészét és mutatóit, ezzel is egy komoly, üzleti megjelenést biztosítva a viselőjének. A Roamer karórát viselők különös figyelmet fordítanak megjelenésükre. A svájci óra precizitásról, pontosságról árulkodik, a Roamer órák viselője elegáns, egyedi és különleges, ugyanúgy, mint maga az óra, melyet hord. Árban sem rugaszkodik el a földtől, tökéletes harmóniában van minőséggel. Már 54.900 Ft –os áron hozzájuthatunk ehhez a kiváló órához.

page_1.jpg10. Rolex Datejust

Igazi üzleti megjelenésű óráink sorából, természetesen nem maradhat ki a Rolex Datejust sem. Függetlenül attól, hogy igyekeztünk megfizethető árú órákat bemutatni nektek, (ez persze mindig relatív) nem hagyhattuk ki az üzleti kategória legjobbját sem. A klasszikus design és a márka ismertető jelei, már önmagukban komoly üzleti megjelenést nyújtanak.  Nem véletlen, hogy a Rolex a leginkább felismerhető és ikonikus óra a piacon. (Ezáltal a legtöbbet másolt is sajnos) A római számok lenyűgöző eleganciát adnak a már így is remek kialakítású fejrésznek az órán. Ára hozzávetőlegesen kétmillió forint.

img59919407.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr212065127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2016.12.22. 20:31:52

Rolex jó drága, de legalább ocsmányul néz ki.

Belabacsi76 2016.12.22. 20:32:10

Nah a Rolex miert is elegans? Inkabb giccses, wannabe, yuppe ora. Minden hulye ilyet vesz, pont olyan mint a Fila taska a tecsoban :) Kolegam vett egy Rolexet, pont lejart a gari mikor beszart neki, teljesen megallt. Most vitazik veluk... (Svacjban vette, nem gagyi).
Szerintem egy IWC Potuguese vagy Tag Heuer Grand Carrera kicsit stilusosabb es legalabb sajat oraszerkezettel dolgoznak.

Maczbal 2016.12.22. 20:32:45

Fossil Townsman van, de Omega De Ville már nincs a listán... :)
"Üzleti megjelenés", persze max eladóként.

Burgermeister 2016.12.22. 20:32:49

kinézetre a vostok anugy meg ROLEX :)

tánczi 2016.12.23. 07:22:34

Longines Legend Diver :)

motoroskonyhaja 2016.12.23. 07:25:03

Top10 elegáns férfi óra üzleti megjelenéshez? Sajnos nincs benne a listában, de eddig minden tárgyalópartnerem elájult a Patek Philippe Calatravatól.... Nagyon nem olcsó (sőőőt), de -szerintem- ez az igazán elegáns viselet, ha a címben szereplő óráról van szó.

Gour 2016.12.23. 13:04:21

Hiányoltam az Omega Seamastert és a Breitling bármelyik darabját a bemutatásból.

Provokat Úr 2016.12.23. 13:07:44

Rossz hírem van, aki ezeket az órákat hordja (a TAG Heuer meg a Rolex kivételével) az azonnal elárulja magáról, hogy még nem sikerült neki befutni, de nagyon szeretne úgy kinézni mint aki. Egyáltalán nem fog adni "önbizalmat, amellyel határozottabban tudunk fellépni egy adott tárgyalás alkalmával". Ha igen az nagyon fals önbizalom lesz, mert aki látja, hogy "csak" egy Roamer, Gant vagy Seiko van a karodon, az pontosan tudni fogja, hogy nem tudsz magadnak megengedni egy igazán nagypályás órát. Az pedig a 300-400ezres kategóriánál kezdődik. (Aztán persze vannak olyan körök is, ahol egy Breitling meg TAG Heuer is ciki, de oda nagyon kevesen fognak eljutni kis hazánkból)

Akkor már sokkal inkább megéri körülnézni a neten és venni egy vintage órát ennyi pénzért. Annak lesz története és látszani fog hogy viselője valóban ad magára.

Az itt mutatott Rolexet rappereken és szaudi olajmágnásokon meg kínai szerencsejátékosokon kívül szerintem senki nem venné fel. Magára valamit is adó üzletember biztosan nem.

Preed 2016.12.23. 13:09:10

Szerintem a cikk nem rossz, de a címen azért lehetne pontosítani: top 10, 200 ezer Ft alatti óra +1.
@Belabacsi76: szerintem szeretnél olyan hülye lenni, hogy egy ilyet megengedhess magadnak. A Datejust egy ikon, státusz szimbólum, akár tetszik akár nem, és legalább 30-40 féle létezik mindenféle variációval. A választott kép pont nem a legszerencsésebb de a DJ-ból van giccsmentes, disztingvált változat is. Használtan pedig néhány százezerért már hozzá lehet jutni egy szép darabhoz.
Amúgy a Rolexeknek is saját szerkezetük van már elég régóta.

Gour 2016.12.24. 07:40:53

@Provokat Úr:

Egyetértünk. Az órák legalja a Doxa ha egy tárgyalásról beszélünk. Működésben pedig az automata, ha már óra.

Teljesen véletlen de pont ma mentem el barátommal órát venni karácsonyra. Tag Heuer Aquaracer, na ez már szép darab. :)

Csak Norris 2016.12.25. 12:06:43

@Tamas71: Két lehetőség is van: 1 nem merőlegesen fentről fényképezik, 2 van amelyiknek nem ugrál a mutatója hanem a 1-2 full mechanikusnak "kúszik" a mutatója. (sokkal kisebbeket ugrik és gyakrabban mint a másodperc). Apámnak Volt még egy olyan certinája vagy 30 éve.

pobeda 2016.12.25. 12:06:46

@Tamas71: Talán mert folyamatosan mozog a mutató és nem ugrál.

arsenal71 2016.12.25. 12:06:49

@NagyVonalakban: Azt hiszem, nem vagy tisztában a szó jelentésével. Ezek tisztességesen árazott, és tisztességesen legyártott órák. Ha valaki a pénzével akar tüntetni, arra tényleg nem jók. De ha csak az órádról látszik, hogy valaki vagy, akkor nem vagy senki.

arsenal71 2016.12.25. 12:07:19

@Provokat Úr: Telik nagyon drága órára, de nem akarok "úgy" kinézni. Ha lehet akkor kerülöm az olyan társaságot, amely az órámról ítél meg. Nem is egyszerű, mert óragyűjteményem a kínai bóvlitól a svájci technikai csodákig terjed, és minden nap másikat veszek fel. Kedvencem egy dupla rugóházas aranyozott Poljot, amiért felforgattam Magyarországot, annyira tetszett (és tetszik). Ha ünnep van, azt veszem fel, pedig csak 200 euró volt.
De nem adnám három Omega óráért sem. Ezért ha lenéznek, nézzenek, nem az én értéktelenségemet tükrözi.
Egyébként mindegy melyik órám van rajtam, akkor is az vagyok aki vagyok. Se több, se kevesebb.
süti beállítások módosítása