A 10 legjobb Breitling luxusóra

2017. január 12. 17:52 - Phone Fanatics

A svájci Breitling cég szárny alakú logójával is egyértelművé teszi, hogy elsősorban a pilóta órák gyártásával foglalkoznak.  Mindazonáltal, a hétköznapi és az üzleti viselethez is egyaránt kiváló kiegészítőként szolgálhatnak ezek a lenyűgöző időmérő eszközök.  A márka termékei funkcionalitásukban igen széleskörűek (hasonlóan többi pilóta órához, amellyel találkozhatunk ) Mindemellett pedig minőséget és stílust képviselnek. Természetesen minden óra választásakor figyelembe vesszük azokat a funkciókat vagy stílusvilágot, amely leginkább passzol a hobbinkhoz, megjelenésünkhöz. Cikkünkben összegyűjtöttük a Breitling legjobb 10 óráját, amely kiváló választás lehet számunkra, ha ezeknek a minőségi luxus daraboknak a megvásárlásán gondolkoznánk. Lássuk a legjobb Breitling órákat:

993941d9c38396eedfb1011428029f41.jpg1. Navitimer

A Navitimer kollekció, már a huszadik század óta jelen van és elismert.  Kifejezetten népszerűvé 1962-ben vált ez a széria, amikor Scott Carpenter űrutazása során hordta a csuklóján a gyűjtemény egy darabját. Legfontosabb ismertetőjele és funkciója egyben, a több irányba mozgatható lünetta, amely rendkívül széleskörű időmérési lehetőséget nyújt a viselőjének. A kollekció legtöbb darabja, természetesen vízálló. A Navitimer  egy olyan legenda, amely leginkább a Rolex Submarinerhez hasonlítható. Funkciókban rendkívül gazdag, és svájci hamisítatlan minőség természetesen itt is jelen van. A kollekció újabb és újabb taggal bővült az évek során és a Breitling egyik legkedveltebb és leginkább ikonikus óradarabjait rejti magában.

1.jpg2. B55 Connected

A cég ideológiájának megfelelően, törekszik rá, hogy mindig a legújabb technológiát nyújtsa az órakedvelőknek. Ebből fakadóan készítette el az első okos óráját is. Természetesen nem az volt a cél, hogy belépjen az Apple és Android között zajló versenybe ezen a téren. Egy teljesen más szemszögből közelíti meg az okosóra fogalmát. Ahogy a nevében is benne van, kapcsolatot teremt egy olyan applikációval, amellyel könnyedén meg tudjuk változtatni a digitális kijelző elemeit, ugyanakkor megőrizte a termék a hamisítatlan Breitling stílust és kialakítást. Ezenkívül számos érdekes és hasznos értesítési funkciót is beállíthatunk az órán. Tulajdonképpen egy rendkívül sokrétű, funkciókban gazdag, mégis a klasszikus megjelenésű órát ismerhetünk meg ebben a szériában, amely kifejezetten egyedi stílust kölcsönöz a viselőjének.

2.jpg3. Superocean 42

A búvárok, szintén meghatározó célcsoporttá vált a Breitling számára, köszönhetően a Superocean kollekciónak. Határozottan sikerrel jártak az eszköz megalkotásakor, hiszen az egyik legnépszerűbb búvár óraként tartják számon. Az órák vízállósága természetesen alapfunkció, érdekesség viszont, hogy akár  több ezer méterig is használhatóak. Ráadásul az órák megrendelésekor is maximálisan személyre tudjuk szabni őket, hiszen számos választási lehetőségünk van. A 42-es modell esetében például több különböző színben vásárolhatjuk meg az óra lünettáját. Mind acél, mind pedig bőr szíjat is rendelhetünk ehhez az órához.  Nem meglepő, hogy nem csak a búvárok között vált ismertté és közkedveltté ez a modell. A rendkívül tetszetős és lehengerlő design, a számos plusz funkcionalitás az egyik legjobb eszközzé teszi a márka kedvelői között.

3.jpg4. Chronomat Airborne

Következő óránk szintén az egyik legnépszerűbb Breitling kollekció büszke darabja. A Chronomat szuper pontos és precíz kronográf  órái, már több mint 30 éve vannak a piacon. Alapvetően 41 és 44mm – es modellek közül tudunk válogatni. A kollekció egyes tagjai tartalmazzák a Chronomat GMT funkciót is, melynek segítségével három különböző időzónában is tudjuk mérni az időt. Érdekesség, hogy pontosan a 30. évfordulóra készítették az Airborne special órát, amely mind a klasszikus pilóta szíjjal és mind a katonai stílusú, textil szíjjal került a piacra. A dátum kijelzéstől a stopperen át természetesen mindkét óra számos funkciót tartalmaz és igazán lenyűgöző megjelenéssel érkezett hozzánk.

4.jpg5. Avenger II Sea Wolf

Az Avenger széria rendkívül ismert a tartósságáról és a széleskörű használhatóságáról egyaránt. A Steel Wolf egy, azok közül az órák közül, amelyek közel 3000 méterig teljesen vízállóak. Az elképesztő technikai adatok szintén kiemelkedő tétele, hogy tartalmaz az óra egy közel 40 órás energia tartalékot is. A megjelenése sem mindennapi, közel 25 különböző drágakövet fedezhetünk fel rajta. A Seawolf esetében is számos plusz kiegészítővel tudjuk megrendelni a terméket és nem csak búvároknak, a hétköznapi viselet során is büszkén hordhatjuk a csuklónkon ezt a kivételes órát. Az Avenger II egy kivételes és korhű megjelenést kapott, ezért mindenképpen az egyik leginkább ajánlott órának számít a Breitling kedvelők számára.

5.jpg6. Galactic 41

A Galactic 41 az igazán luxus kategóriába tartozó Breitling órák közé tartozik, ahol a funkcionalitáson túl, nagy hangsúlyt fektettek a megjelenésre és a megfelelő stílus kialakítására is. Azoknak készült az óra, akik tudják nélkülözni a kronográf funkciókat, mindazonáltal szeretnének egy igazán egyedi és stílusos eszközt birtokolni. 42 órás energia takarékot és a breitling 49-es kaliberét tartalmazza az óracsoda. Szintén megrendelhetjük, akár elegáns bőr vagy textil szíjjal is a terméket és ebben az esetben sem marad el a klasszikus pilóta stílus. Természetesen a specifikációk tekintetében itt is szinte végtelen lehetőséget kapunk, mind az óra számlapját figyelembe véve, mind pedig az óra tokjára vonatkozóan.

6.jpg7. Montbrillant 01

Következő óramodellünk egy limitált kiadásban érdekezett. A megjelenését és a kialakítását az órának egyértelműen a 40-es és 50-es évek inspirálta és egy rendkívül tetszetős darabot ismerhetünk meg benne. A 01-es egy igazi pilóta óra és minden olyan funkciót megtalálhatunk rajta, amelyet tartalmaznia kell, mindazonáltal itt nem csak az óra sokoldalúsága , hanem az egyedi design is mindenképpen az eszköz mellett szól. A Breitling 01-es kaliberét tartalmazza, amely rendkívül pontos kronográf órává teszi. Érdekesség, hogy az óra nevét eredendően a Montbrilliant utcai Breitling manufaktúráról kapta, amely 1982 és 1979 között tevékenykedett. Ezzel a modellel a márka egyértelműen egy legendás órát teremtett.

7.jpg8. Transocean 38

Haladjunk is tovább a soron következő óramodellünkre, amely a Transocean kollekcióba tartozik. Ez a csoport a Breitling egyik legkülönlegesebb óráit hordozza magában. Megjelenésre egy kicsit eltérő attól, amely az általános márka arculatra jellemző. Nem tartalmaz az óratok lünettát és egy komplett, multifunkcionális naptár is elhelyezkedik a számlapon. Szintén pilóta óra kategóriába soroljuk ezt a remek eszközt, amely lehetővé teszi a viselőjének, hogy a világ 24 időzónájában mérni tudja az időt.  A 38-as modellre leginkább az elegáns stílusba zárt funkcionalitás a jellemző. Rendkívül közkedvelt óraként tarthatjuk számon.  Érdekesség, hogy a Transocean kollekció már az 1958-as évektől népszerű volt és a mai napig az egyik legkedveltebb órák közé tartoznak.

8.jpg9. Chronoliner

A Chronoliner elsősorban pilóta óraként érkezett a piacra, de rendkívül népszerű azok körében is, akik preferáltan a hétköznapi életben használnák. A 46mm széles tokkal rendelkező automata kronográf pontosságára biztosan nem lehet panasz, a megjelenés és a design egy kicsit megosztó lehet, de hozza a márkához hű arculati vonalat. Természetesen, ha szeretnénk személyre szabni a megjelenését az eszköznek itt is számos lehetőség közül választhatunk a megrendeléskor, noha luxus óránál ez nem ér minket váratlanul.  Szíjak tekintetében, két különböző közül választhatunk. Mindkét esetben egy igazán reprezentatív megjelenésű órát kaphatunk.

9.jpg10. Colt

Alapvetően a Colt kollekció egy tipikus katonai órának készült, mindazonáltal megőrizte a kellemes megjelenését. Tachymetert és vízálló funkciót is köszönthetünk ezen a nem mindennapi megjelenésű órán. Elsősorban a sportos megjelenés mellé ajánlott a használata. A dátum kijelzésen túl megtalálhatóak rajta a kronográf funkciók és egy rendkívül tartós, minőségi óráról beszélhetünk. Természetesen ezt már megszokhattuk a márkától. A Colt kollekció tartalmaz számos sportos női darabot is.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2212120731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása