Lenyűgöző darabok az órák csodás világából

2017. március 17. 16:21 - Phone Fanatics

Az Only Watch nevű rendezvény nem kérdés, hogy megingathatatlan részévé vált az óraiparnak. Ennek a jelenségnek a keretein belül, különböző prémium és luxus óramanufaktúrák mutatják be a legkülönlegesebb termékeiket, amelyeket meg is lehet vásárolni a helyszínen. Természetesen az esetek nagy részében limitált szériás darabokat mutatnak be. Minden második évben tartják meg Monaco-ban párhuzamosan a yach show-val. Legújabb cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen óra különlegességekkel találkozhattunk ezen a híres eseményen és melyek voltak azok a manufaktúrák, amelyek egy-egy lenyűgöző óradarabbal kápráztattak el minket.

0.jpg1. Reference 5004

A Patek Philippe modellek között igazi ritkaság a titánból készült óra, de jelen esetben pontosan ennek lehetünk tanúi. Ez a modell egy 36.7 mm-es titán tokban érkezik, így biztosan nem lehet panasz a hamisítatlan minőségre és a nagy időtállóságra. A szolid, ugyanakkor rendkívül értékes arany és a hozzá tartozó karbonszerű design egy igazán egyedi kompozíciót alkot ennél a remek óránál. Természetesen minden Patek Philippe modell megőrzi a sajátosságát, de ez a darab tényleg rendkívül különleges. Ahogy már megszokhattuk a márka termékeitől, jelenlegi óránk is funkciókban gazdag. 24 órás kijelzés, dátum kijelző és holdfázis mutatással is találkozhatunk a kronográf opciók mellett.  Hozzávetőlegesen közel két millió dollár értékkel kerül ki az aukcióra ez a megkülönböztethetetlenül egyedi műremek.

1.jpg2. Patrimony Traditionnelle World Time

A Vacheron Constantin féle órák rendkívül nagyra becsültek és kifejezetten ritka szerkezeteknek számítanak a piacon. Nem is csoda, hiszen gyakran előfordulnak limitált szériás és utánozhatatlanul egyedi darabok az óra kollekcióban.Elsősorban az igazán szenvedélyes óragyűjtők között népszerű ez a nagyszerű márka. Könnyen kezelhető és még könnyebben leolvasható minden lényegi információ az óráról. (Figyelembe véve,hogy közel 37 különböző időzónát tudunk mérni a segítségével) Az óra kifejezetten az elegáns kategóriába tartozik, a rendkívül szofisztikált funkciókkal rendelkező mechanika egy igazán minőségi tokban foglal helyet. Ehhez a tokhoz pedig egy valódi bőrszíj csatlakozik. Az óra hátsó részén jól látható az óraszerkezet működése.

2.jpg3. The Richard Mille RM038

Amikor Richard Mille megalkotta ezt a modellt óriási szenzációnak örvendett a 2012-es olimpián. Az óra alapvetően Yohan Blake számára készült és a megjelenésében is jól felfedezhetőek a jamaikai színek. (Világoszöld és sárga) Nem meglepő, hogy az egyik legkönnyebben felismerhető egyedi óradarabbá vált ez a remek termék. Tulajdonképpen az óra egyik prototípusa került aukcióra és nem az eredeti darab, amelyben három érmet nyert meg a jamaikai versenyző. Elsősorban a sport és luxus kategóriába tartozik az óra és megjelenésében is rendkívül egyedi darab. Mindemellett a számlapja az úgynevezett csontváz szerkezetet foglalja magában, melynek segítségével jól látható a mechanika működése az eszköz viselése közben is.

3.jpg4. The Zenith El Primero Stratos Flyback Striking 10th Tribute

Az a nap, amikor Felix Baumgartner elképesztő magasságból ejtőernyővel leereszkedett a Nevadai sivatagba mindenki számára kétségtelenül emlékezetes maradt. A már jól ismert és közkedvelt Zenith óramanufaktúra egy olyan felejthetetlen ajándékot adományozott neki, amely tényleg kivételes a maga kategóriáján belül. Ez az ajándék pedig az El Primero Stratos Flyback Striking 10th Tribute óra volt, amely egy aukción került átadásra. Ahogy már korábban megszokhattuk a brandtől, egy funkcióban is rendkívül gazdag és igazán egyedi megjelenésű terméket ismerhetünk meg az El Primero kollekció ezen darabjában, ezért semmiképpen sem maradhatott le a listánkról.

4.jpg5. Piaget Altiplano Skeleton óra

Következő termékünk szintén a luxus kategória egy kiemelkedő darabja. Az óra alapvetően az elegáns vonalat követi megjelenésében és a teljes mechanika láthatóvá tétele pedig a már jól ismert csontváz szerkezetnek köszönhető. A design lényegében a fekete színre épül és leginkább a vékony vonalak a jellemzőek, különösen az óratok tekintetében. Ezt a terméket egyébként egy rendkívül egyedi arany tokban ajánlották az aukció keretein belül, amely még inkább növelte az eszköz különleges jellegét.

5.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr3512345039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erol 2017.03.19. 12:42:41

Tényleg csodálatosak, csak az időt nem lehet leolvasni róluk.

Taxman 2017.03.19. 12:42:50

Nekem egy órán első ránézésre lehessen látni, mennyi az idő! Ezek az agyondizájnolt darabok ennek a legfontosabb kritériumnak nem felelnek meg (és gondolom iszonyú drágák is). Szóval vegyék csak a sznobok.
süti beállítások módosítása