Klasszikus külsejű karórát keresel? 6 típus, amit érdemes megnézni!

2017. augusztus 13. 14:14 - Phone Fanatics

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a klasszikus, az elmúlt évtizedek divatja szerint készült karórák. Jó hír, hogy ehhez nem kell feltétlen 25-30 éves karórát vásárolni, hiszen az óragyártók, felismerve az igényeket manapság egyre több ilyen, klasszikus stílusú órát dobnak piacra. Mostani írásunkban ezért 6, a klasszikus-iskola szerint készült darabot mutatunk be nektek:

1. Citizen Eco-Drive AO9003-08E

citizen-eco-drive-black-dial-brown-leather-men_s-watch-ao9003-08e.jpg

A 42 mm-es, rozsdamentes acél tokozású Citizen karóra alkotásakor a tervezők a 60-as és 70-es évek óradivatját idézték fel, méghozzá úgy, hogy  azért a szépség mellé hasznosság is párosuljon. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a visszafogott, mégis elegáns karóra perc- illetve óra mutatói között extra mutatók bújnak meg. Ezek segítségével az adott nap és dátum is kényelmesen leolvasható. Ráadásul a fekete számlap jó kontrasztot nyújt a fehér feliratoknak és az arany színű 42 mm-es toknak.

2. Fossil Grant FS4991

fs4991.jpg

A gyönyörű, sötétbarna bőrszíj és a stílusos, 44mm-es rozsdamentes, réz színben pompázó acél keret modern klasszikust varázsolt a Fossil FS4991-es órájából. A klasszikus dizájnt erősítik a letisztult, római számok is, amelyek között három további extra időmérőt is elhelyeztek a Fossil tervezői. A visszafogott, mégis megmunkált részletek egyaránt hordhatóvá teszik az órát egy átlagos munkanapon és egy fontos megbeszélésen is. Ha tetszik az óra, ide kattintva azonnal meg is tudod vásárolni.

3. Seiko SUP896

813x8bk52zl_uy879.jpg

A fentebb látható Fossil karóránál nemcsak kisebb, de visszafogottabb is a Seiko típusa. Az SUP896 28,1 mm-es rozsdamentes acélból készült, arany színű tokozásához jól illeszkedik az azonos árnyalatú számlap és a szintén arany mutatók is. A vízálló karóra Hardlex számlapját és mechanikáját Hardlex kristály borítás védi, így  nem kell tartani a mechanikai sérülésektől. Sőt, a lemerüléstől sem, az óra működése ugyanis napenergiával történik, vagyis ha minden nap utcára mész vele, nem kell attól tartani, hogy bármikor is lemerül.

4. Timex T2P4959J

timex-t2p4959j-weekender-forty-cream-dial-brown-slip-thru-leather-strap-watch-6262734b-2369-4b33-a77c-b02f0c3dc69a_600.jpg

Akárcsak a Fossil és a Seiko, a Timex  Weekender karórája is barna színű bőrszíjjal érkezik. A 40 mm-es, polírozott tok egy krém színű számlapot rejt, amelyen a katonai órákhoz hasonlóan 24 órás időmérés is lehetséges. A 30 méterig vízálló karóra a márka több típusához hasonlóan háttérvilágítást kapott, ezzel megkönnyítve a sötétben való leolvasást.

5. Roamer Classic 709856415707

709856415707.jpg

Rozsdamentes acél keret, fényes fekete bőrszíjjal: a Roamer Classic sorozatába tartózó nélkülözi a különleges formai elemeket, a tervezők egyértelműen a letisztultságot tartották szem előtt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a végeredmény igen jól sikerült! A letisztultságot jól mutatja, hogy számokat csak a naptár ablakban találunk, az órákat egyszerű vonalak jelképezik. Ha tetszik az óra, ide kattintva azonnal meg is tudod vásárolni.

6. Bulova 96B242

 

bulova.png

Ha nem kedveled a felesleges formai megoldásokat és egy igazán letisztult, klasszikus darabot szeretnél, jó választás lehet a Bulova 96B242-es típusa. A 40 mm-es, rozsdamentes acél tokozású karóra megalkotásakor a lényegre koncentráltak: mutassa az időt és az adott napot. Nos, pontosan ezt is tudja, sem extra mutatók, sem más speciális funkció nem került ebbe a darabba. Egyedüli formai játékként a zöld színű másodpercmutatót említhetnénk, az óra többi eleme ugyanis meglehetősen konzervatív. Ezzel természetesen nincs semmilyen baj, a sötétbarna bőr szíj, a tört fehér számlap és a rozsdamentes acél tok minden helyzetben viselhetővé varázsolja a Bulova karóráját.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr8412745748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Nanga Parbat rabjai 2017.08.14. 00:50:46

Hát ez szokás szerint gyengére sikeredett - áruld má el, ki tolja a blogodat, hogy rendszeresen a címlapon köt ki!?
süti beállítások módosítása