Különleges órák, amelyekkel még biztosan nem találkoztál

2017. november 11. 09:00 - Phone Fanatics

Amikor elképzelsz egy karórát, mire gondolsz? A legtöbbünknek ilyenkor egy kör alakú, általában egy színű számlapos, letisztult kinézetű darab jut eszünkbe. Pedig az óragyártók ezeknél sokkal izgalmasabb darabokkal is előálltak már az elmúlt évek során! Mostani írásunkban megpróbálunk olyan órákat bemutatni, amelyek szerintünk nemcsak stílusosra sikeredtek, de valamilyen oknál fogva kiemelkednek a tömegből:

Diesel No Face

diesel-watch-1.jpg

Egy óra, aminek a számlapján nincs óra? Őrültségnek hangzik… Pedig a Diesel megcsinálta! A vállalat No Face névre keresztelt modelljén ugyanis nem találunk semmit a szokott helyen. Messzire azért nem kell néznünk, ha meg szeretnénk tudni, hogy mennyi is az idő, hiszen a karóra bal oldalán egyből két időzónáról is megtudhatjuk ezeket a fontos információkat.

diesel-watch-2.jpg

A Diesel DZ9044 típusszámú modell nem meglepő módon nem az ergonómia csúcsa, hiszen mindig magunk felé kell fordítani a csuklónkat, ha meg szeretnénk tudni az időt.

Hironao Tsuboi Faceless

1239773790_led_watch1.jpg

Avatatlan szem könnyen azt gondolhatja, hogy pusztán egy karkötő van a kezünkön, pedig, ha Faceless-t használjuk, egy teljes értékű órát hordunk magunkon. A japán Hironao Tsuboi designer által tervezett, extravagáns külsejű óra belsejében LED-eket helyeztek el, amelyek több árnyalatban képesek világítani, így jelezve az időt.

Cabestan Winch Tourbillion Vertical

070804_blog_uncovering_org_relogio_cabestan_3_copy.jpg

Talán azzal, ha karórának nevezzük, lebecsüljük ezt a mesteri műalkotást. A több, mint 1352 alkatrészből álló Cabestan karóra már alapkivitelben is 275 ezer dollárba kerül, azaz legalább 73,5 millió forintot kell leszurkolni érte. Ez azonban még csak egy hagyományos verzió, az igazán tehetősek választhatják például a platina tokozású, gyémánt borítású darabokat is, akár 400 ezer dollárért (107 millió forint)

Harry Winston Opus 9

harry-winston-opus-9_630_1.jpg

A karórák világa keveredik az ékszerekkel: röviden így foglalhatnánk össze Harry Wintston Opus 9 névre keresztelt óráját, amely 18 karátos, fehérarany tokozást kapott. A különleges stílusú karórán nem találunk mutatókat, hiszen az időt két, almandin drágakő mutatja, amelyek a függőleges sávokban mozognak. Mindez az egyedi mechanikának köszönhető. A mérnökök ugyanis a hagyományos óráktól eltérően egy lineáris szerkezetet építettek be, így az Opus 9-ben a fogasléc és fogaskerék által létrehozott hajtásnak köszönhetően mozognak az almandin drágakövek.

Son of a Gun by Artya

artya_son_of_a_gun_watch_1.jpg

Alighanem a fegyverrajongók egyik kedvenc órája lehet az Artya Son of a Gun kollekciója, amelynek mindegyik darabja valódi töltényeket tartalmaz! A 44 és 47 mm-es tokozású karórák svájci mechanikát kaptak, amelyek elé kiviteltől függően 2-6 darab töltény kerül. Már csak a különleges kialakítás miatt sem meglepő, hogy egy ilyen óra nem olcsó, a kollekció legolcsóbb darabjai 3,5 millió forinttól kezdődnek.

Perrelet Turbine

general.jpg

A Turbine tervezőit lenyűgözték a repülőgépek, ezért karórájuk számlapja nem akármilyen mintázatot kapott. A Turbine sorozat minden tagja ugyanis egy turbinát hordoz magában, hiszen a stílusos mutatók mögött egy, sugárhajtóműre utaló motívum foglal helyet. Az 1777-ben alapított gyártó természetesen nem fillérekért vesztegeti a gyönyörű óráit, egy-egy ilyen darabért ugyanis legalább 1 millió forintot kell fizetni.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr9013231465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása