Híres ékszerek a filmek világából

2018. január 07. 21:37 - Phone Fanatics

Sokszor, sokféleképp kerültek már filmvászonra drágakövek. Volt, hogy ezek a különlegességek adták egy film legfontosabb történetszálát (ráadásul úgy, hogy nem is mindig látszódtak!), máskor pedig egyszerű különlegességként tündököltek a mozik, majd a televíziók képernyőjén. Ebben az írásban 5 ilyen érdekességet mutatunk be:

84 karátos sárga gyémánt - Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

mv5bmju3otm2yzktmdywnc00yzdmlwi2mtgtmgeymmrjmtqzmdu0xkeyxkfqcgdeqxvymzq3nzk5mtu_v1.jpg

Alighanem csak kevesen gondolnák, hogy egy átlagos romkom milyen, méregdrága ékszert rejt. Pedig a “Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt” című alkotásban Kate Hudson egy nem akármilyen nyakláncot viselt. A Harry Winston által tervezett ékszer ugyanis egy 80 karátos sárga gyémánt, amelynek jelenlegi értéke körülbelül 6 millió dollár. Érdekesség, hogy a gyémántot Kate Hudson előtt már Whoopi Goldberg is viselte a 74. Oscar-díjátadón.

1308 gyémántból álló nyakék - Moulin Rouge

nicole-kidman-moulin-rouge-diamond-necklace.jpg

Egy nem akármilyen gyémánt nyakék díszítette Satine udvarhölgy nyakát a Moulin Rouge című filmben. A Stafano Canturi által tervezett nyakék ugyanis nem kevesebb, mint 1308 gyémántból áll, ezek pedig együttesen 134 karátosak. Csoda, hogy hősünk ennyire örült neki, amikor a herceg megajándékozta vele. Érdekesség, hogy az ékszer kifejezetten a filmhez készült, becsült értéke pedig az 1 millió dollárt is meghaladta, ezzel minden idők legdrágább filmes ékszere.

A fekete gyűrű - Szex és New York 2.

carrie-5carat-black-diamond-ring.jpg

Nem mondhatnánk, hogy önmagában olyan hihetetlenül emlékezetes lenne a Szex és New York 2 című film, az azonban tény, hogy egy igen látványos ékszer is feltűnt a 2012-es szuperprodukcióban. Mindez nem mást, mint Sarah Jessica Parker, azaz Carrie Bradshaw  eljegyzési gyűrűje, amit partnerétől, a Chris Noth által megformált Mr. Big-től kapott. A gyűrű közepén egy fekete gyémántot találunk, amelyet nem kevesebb, mint 80 darab apró gyémánt ölel körbe.

A Rózsaszín Párduc gyémánt - A Rózsaszín Párduc

article-2506934-18f3732a00000578-708_634x457.jpg

Nem, nem írtuk el, nem véletlenül szerepel kétszer a Rózsaszín párduc a fejlécben. Bár az 1967 és 1980 között vetített rajzfilm-sorozatban a Rózsaszín Párduc szó szerint egy rózsaszín, idegesítő párduc, aki folyton keresztbe tesz rendőrünknek, a Peter Sellers főszereplésével készült, 14 részes filmsorozatban már egy rózsaszín gyémántról van szó. A nevét onnan kapta, hogy közelről ránézve egy párduc rajzolatát ismerhetjük fel benne. Bár ilyen gyémánt a valóságban sohasem létezett, egy szintén Rózsaszín Párduc névre keresztelt, 59,60 karátos darabért 4 évvel ezelőtt 52 millió fontot fizettek.

A Galaxis - Men in Black

maxresdefault-7.jpg

Nem kétséges, hogy a fentebb felsorolt különlegességeknél lényegesen bonyolultabb a Men in Black-ben szereplő ékszer. A Galaxisnak nevezett drágakőben ugyanis nevéhez méltóan egy galaxist találunk, ebben pedig több, békés lényekkel benépesített bolygó kering. Az igen apró ékszert J és K ügynök mindenképpen meg akarja menteni, de ahhoz előbb meg kell találniuk.

Ha magadnak is szeretnél egy ékszert kattints ide.

Esetleg másról olvasnál?

Ezek voltak a 2017-es év legnépszerűbb cikkei

7 különleges óra, ami tetszeni fog

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Ne maradj le akcióinkról! Értesülj első kézből az új ajánlatainkról és spórolj több tízezer forintot! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szólj hozzá!
Címkék: film ékszer

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr4513557285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása