5 példa a világból, amikor egy karóra művészi alkotássá válik

2018. október 25. 18:52 - Phone Fanatics

Valaki nem a csuklóján viseli a karórát, hanem különleges művészeti alkotás formájában ad új éltet egy-egy darabnak. Nézzük ezt az 5 különleges megoldást, amikor új értelmet nyernek a számlapok, a fogaskerekek, és a teljes óraszerkezet.

1. Karóra papírból

Papír, ragasztó és rengeteg tehetség. Ezzel a nyertes kombinációval nyűgözi le környezetét a japán művész, Manabu Kosaka, aki tökéletes replika órákat készít. Hogy miből? Hát papírból! Lenyűgöző mestermunka.

Fotó

2. Szobrok régi óraszerkezetekből

Mi történik a régi órákkal, ha egy kreatív művész kezében kötnek ki? Mondjuk Dan Tanenbaumnál, aki szobrokká alakítja a régi óraszerkezeteket. Nagyon menő holmikat gyárt Darth Vader maszkjától kezdve menő motorbicikliken át rocksztár robotokig. Nézd meg a galériát!

képek

3. Természet ihlette óramedálok

Jacek Majerzack régi órákból és képeslapokból gyárt medálokat. Különleges gyantát és festéket használ hozzá és főként a fa motívum ihleti meg. Így is újjászülethet egy működésképtelen óra.

mini-trees-in-old-watches1_880.jpg

 

fotó

4. Ékszerek apró óraszerkezetből

Mi történik, ha valaki régi és törött órákat vásárol a bolhapiacokon? Mondjuk remek forgatókönyv, ha igazi művészeti tárgyakká változtatja őket. Így tett az a fiatal román hölgy is, aki a fogaskerekekben többet látott, mint egyszerű mechanikát. Kövesd Victoriát az Instán, ha tetszenek az ékszerei.

fotók

5. A zsebóra második élete

A New Jerseyben élő Susan Beatrice művész és szobrász. Alkotásainak lényege, hogy újrahasznosít különféle eszközöket, tárgyakat. Az alábbi sorozatban például Susan lenyűgöző szobáit ismerhetjük meg, amelyeket régi zsebórákból készített.

 

Fotók

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2714322207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása