Kedvenc filmjeink legendás órái

2017. március 30. 17:50 - Phone Fanatics

Minden óra, amely egy nagy népszerűségnek örvendő filmben megjelenik kétségtelenül óriási reklám a manufaktúrának, amelyik készíti az eszközt. Számos olyan ikonikus óramodellel találkozhatunk, amelyek közismert és közkedvelt filmekben szerepeltek. Előző cikkünkben bemutattuk nektek, milyen órát hordanak a sztárok és ezzel kapcsolatosan több film is említésre került. Mi az, ami kimaradt? Legújabb cikkünkben bemutatjuk, milyen híres filmekben szerepeltek a legismertebb márkák ikonikus óramodelljei.

0.jpg1. Daylight - Alagút a halálba - Sylvester Stallone - Panerai Luminor

Amikor a Panerai szerződés az olasz légiflottával lejárt 1993-ban, a cég viszonylag kis sikerrel értékesítette a karóráit az általános piacon. Amikor Stallone Rómában járt, megpillantotta a Panerai Luminort és annyira megtetszett neki az óra, hogy az akkori filmjében a Daylight-ban is azt viselte. Mindemellett pedig rendelt belőle egy elég bőséges készletet a saját aláírásával is. Kétségtelen, hogy a nagy sikerű film meghozta a népszerűséget a Luminor modellnek is. Ráadásul a színész is számos filmben hordott Panerai modelleket. Kétségtelen tény, hogy sokat növelt a márka népszerűségén a luxusórák kedvelőinek köreiben is.

1.jpg2. No - Sean Connery – Rolex Submariner 6538

Akkoriban, amikor a film készült, még nem kapott érdemi támogatást a filmforgatásra a Rolextől a promócióért, a történet ennél sokkal egyedülállóbb volt. Tulajdonképpen a film rendezője, Cubby Broccoli  adta oda a Submarinert Sean Connery-nek. A 6538-as modell pontosan a film nagyszerűsége kapcsán vált meglepően híressé. A mai napig az egyik legritkább Rolex modell. Mondanunk sem kell, hogy a Cubby család által birtokolt Submariner értéke ma is felbecsülhetetlen.

2.jpg3. Le Mans - Steve McQueen Heuer Monaco

Nem meglepő, hogy a sporttal egyébként is szoros kapcsolatban álló Tag Heuer Monaco modellje került fel Steve McQueen csuklójára a Le Mans című filmben. Szintén egy olyan óráról beszélhetünk, amely egy film hatására vált ikonikussá, mindazonáltal érdekes, hogy pont azért utasította vissza McQueen az Omega-t, mert egyértelműen promóciós célokra szerettek volna karórát adni neki. Tény, hogy így is, úgy is reklám volt a Tag Heuer-nek és a Monaconak, hogy viselte a film közben.

3.jpg4. Apocalypse Now - Martin Sheen Seiko 6105

Amennyiben a filmekben szereplő ikonikus órákról beszélgetünk, érdemes szót kell ejtenünk a Seiko 6105-ös modellről is, amelyet Martin Sheen viselt, amikor a vietnámi háborúban játszotta a különleges egység parancsnokát. Maga az óra akkori ára szerint körülbelül 260.000 Forintot ért, azóta már a Seiko piacra bocsájtott egy felújított modellt lényegesen kedvezőbb áron.

4.jpg5. Predator - Arnold Schwarzenegger Seiko H558

A H558-as Seiko óra már önmagában is egy igen tetszetős darab. Csak hab a tortán, hogy Arnold Schwarzenegger is ezt viselte a Predator című filmben. Számos egyéb filmben is szerepelt az óra a színész kezén, de kétségtelenül a Predator hozta a legnagyobb ismerettséget a Seiko H558-as modelljének.

5_1.jpg6. Bruce Willis - WWI Lancet Trench  - Ponyvaregény

Bizonyára mindannyian emlékszünk Tarantino egyik legsikeresebb filmjének, a ponyvaregénynek arra a szakaszára, amikor Bruce Willis visszaemlékszik a még gyerekként megkapott aranyórára. Nem kérdéses, hogy nagy jelentőséggel bírt ez az eszköz a filmben és komoly figyelmet kapott. Kevesen tudják, hogy egy WWI Lancet Trench óra volt az.

6.jpg7. Apollo 13 - Omega Speedmaster

Talán a legnyilvánvalóbb kapcsolat óra és film között, az Apollo 13 és az Omega Speedmaster. A film, amely az Apollo 13 csapat visszatérésének történelmi jelentőségű pillanatait örökíti meg, természetesen elképzelhetetlen lenne az Omega nélkül. Függetlenül attól, hogy a Nasa-val már korábban is szerződést kötött a márka, minden bizonnyal hiba lett volna kihagyni az egyetlen akkor létezett mechanikus órát, amely hivatalos tanúsítvánnyal rendelkezett az űrutazásra való alkalmassághoz.

7.jpg8. Vissza a jövőbe - Michael J. Fox’s Casio CA53-W

A Casio ezen modellje kétségtelenül egy ikonnak számított a 80-as években. Az egyébként is népszerű modell ismeretségét csak növelte, amikor viszont láthattuk Michael J. Fox kezén a Vissza  a jövőbe című filmben. Kétségtelen, hogy az első digitális órák között tudhatjuk.

8.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr7212387819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2017.04.02. 14:38:23

Casio AA-85 -Kék villám.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.02. 14:38:28

Jason Statham a Crank című filmben egy Tag Heuer Carrerat visel ami a legtöbb filmkockán látszódik. Gyönyörű óra és nagy reklámot csinált neki a film.

Gukker 2017.04.02. 14:38:31

Ha már James Bond, akkor szerintem a Seiko 0674-es sokkal jelentősebb volt az A kém aki szeretett engem részben. Nagyban segített nyugaton a kvarc órák elterjedésében.

Duplaxiii 2017.04.02. 14:38:55

Pici pontosítás, egyértelműsítés:
Ezek a termékek nem a fimek miatt lettek legendásak, hanem mert az adott korban, vagy területen (Omega) alapok voltak, így érhetően ezek kerültek a szereplők kezére!

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.04.17. 09:05:49

@Endru84: ezt tényleg köszi. Épp most tervezek sportórát venni és emlékszem a filmből erre a darabra csak nem tudtam az azonosító tipusszámát. Ha lehet még kapni veszek ilyet. Bár nen biztos hogy kapható hisz a fil 96- os.
süti beállítások módosítása