Újabb 5 különleges óra!

2017. február 10. 17:41 - Phone Fanatics

Korábbi cikkünkben olyan órákat mutattunk be, amelyekről biztosan nem hallottatok még. Számos olyan remekművel találkozhatunk, amelyek megjelenésében szinte szárnyal a kreativitás. A klasszikus órák esetén is szinte kimeríthetetlennek tűnnek a lehetőségek, ha egy egyedi megjelenésről és a különleges funkciókról beszélünk. Legújabb cikkünk is ezeknek a gyönyörű és lehengerlő szerkezeteknek a tiszteletére készült. Bemutatunk nektek újabb 5 nem mindennapi órát, amelyek mellett biztosan nem lehet elmenni szó nélkül. Legtöbbjük természetesen a luxus kategóriából származik, de akadnak majd olyan kreatív termékek is, amelyek a hétköznapi emberek számára is megfizethető áron kínálnak különleges élményt.

1. Jean Dunand “Shabaka”

Ennek az órának az inspirációja az egyiptomi fáraók korába nyúlik vissza. A 25. dinasztia egyik fáraója, Shabaka után kapta az eszköz a nevét, és kétségtelenül a lenyűgöző design is az egyiptomi stílusvilágot tükrözi. Elképesztően gazdag az óra funkcionálisan, csak a nap és az aktuális dátum kijelzésre három elem szolgál. Mindemellett 721 különböző darabból alkották meg ezt a lehengerlő óraszerkezetet. Természetesen nem maradnak ki a drágakövek sem, pontosan 54 különböző található belőlük az órán. Az eszköz tartalmaz egy erőforrás tartalékot is, amely megközelítőleg 45 óráig képes a szerkezetet működtetni. Holdfázis mutatót is találhatunk ezen a csodálatos időmérőn, amely szintén egy ikonikus és kreatív eszköz.

2.jpg

2. THE CYRUS KAMBYS

Következő óránk az elsők között volt, amelyeket a Cyrus brand az „ONLY WATCH” nevű aukción debütált. Az egyedi energiaforrás tartalék, az óra számlapjának jobb oldalán mutatja számunkra, hogy mennyi idő van még hátra a tartalékunkból, ha annak felhasználására kerülne a sor. Mindemellett az óra szerkezete is rendkívül komplex, 290 különböző komponensből és 50 drágakőből áll össze, hogy tökéletesen szolgáljon minket. Megvilágítva az óra igazán egyedi mivoltát a Cyrus egy különleges animációt használ, amely jól láthatóvá válik az átlátszó zafír kristály borításon, ugyancsak, mint az óra mechanikája is. Az óra titánból készült mindamellett, hogy funkcionalitásban rendkívül gazdag, a tökéletes minőséget képviseli. Természetesen ezt el is vártuk a Cyrus márkától, ahogy a végtelen kreativitást is, amelyet megtalálunk az órában.

4.jpg

3. Diesel GrandDaddy

Nem kérdés, hogy egyre divatosabbá válnak az óriási óratokkal rendelkező termékek a piacon, amelyek rendkívül figyelemfelkeltőek. Vélhetően ennek a trendnek a hatására készítette el a Diesel a Grandaddy órát is, amelyet a világ eddigi legnagyobb karórájaként tartanak számon. A tok átmérője közel 76mm, amellyel természetesen pillanatok alatt fel tudjuk hívni magunkra a figyelmet. Sokaknak kissé túlzás lehet, de tény, hogy ez az eszköz sem csak a limitált szériás kiadás miatt vált teljesen egyedivé. Számos kronográf funkciót találhatunk rajta és több időzónában is mérni tud, hiszen nem róható fel neki, hogy nem töltötték ki a hatalmasra alkotott számlapon lévő helyet. Körülbelül 250.000 Forintért juthatunk hozzá ehhez az órához, tehát az ár korántsem olyan elrugaszkodott, mint a korábban bemutatott társai esetében.

dz7262-2.jpg4. Hublot MP05

A Hublot MP05 Ferrari nevezetű órája épp a tavalyi Baselworld kiállításon került bemutatásra és óriási sikert könyvelhetett el magának. Egy olyan elképesztő design kompozíciót láthatunk, melyben vegyül a Hublot egyedi óramechanikája és a legutóbbi Ferrari modell motorjának a lemodellezett változata találkozik egymással.  Az óra specifikációi sem mindennapiak, közel 637 különböző elemből alkották meg és körülbelül 50 napos erőforrás tartalékot is megfigyelhetünk rajta. Ahogy a nevében is megfigyelhetjük, ez a modell is tagja a Hublot egyedi „Masterpiece” kollekciójának. Mindösszesen 50 darabra limitálták ennek az eszköznek a mennyiségét. Természetesen itt már egy komoly luxus kategóriáról beszélhetünk, ezt pedig az ára is tükrözi. Közel 86 millió Forintért dobta piacra a kollekciót a Hublot. Tehát ezért az összegért juthatunk hozzá ehhez az egyedi óradarabhoz, amennyiben még nem kapkodták el a kollekció összes modelljét:)

6.jpg

5. Downhill GT

Végezetül,íme, egy újabb érdekes óra, ezúttal az Aspen márka háza tájáról. Ennek az órának az igazi különlegessége, hogy nem csak karóraként, hanem iránytűként is funkcionál. A svájci luxus márka érdekessége, hogy összesen 3267 darab limitált órát készítettek, amely csak fokozza az egyes modellek különlegességét. Az eszköz az ETA 2894-2-os kalibert használja, amely nem csak víznek, de a fokozott hőmérsékletnek is tökéletesen ellenáll. Tükröződésmentes zafír üveg védi az óra számlapját a külső megrongálódástól. Az óra két részből áll alapvetően. Az egyik maga a karóra, amely a megszokott kronográf funkciókat is kínálja számunkra. A másik pedig az iránytű, amely az előbbi elem felhajtása után válik láthatóvá a számunkra. Az óra körülbelül 7 millió Forintért vásárolható meg, amennyiben nem késünk le róla a limitált kiadás miatt.

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2712245612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása