5 óramárka amelyet ideje megismerned!

2017. október 25. 08:00 - Phone Fanatics

Vannak olyan óramárkák, amelyeket mindenki ismer. Ha azt mondjuk Casio, Seiko, Rolex, Citizen vagy épp Breitling, szinte mindenki határozottan bólint: “igen, már hallottam róluk”. Szerencsére az órás piac ennél sokkal színesebb, így egyre több, alig néhány éve, évtizede alakult, kiváló minőségű termékeket árusító márka is létezik. Mostani írásunkban ezek közül mutatunk be ötöt:

Lum-Tec

dial.jpg

Európában még csak most kezdik felfedezni, az Egyesült Államokban viszont már rajongótábora van a Lum-tec-nek. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy sok márkával ellentétben a Lum-tec órákon megtalálható a  Made in U.S.A felirat, vagyis amerikai gyártású példányokról beszélünk.

file-aug-11-4-24-05-pm-1024x554.jpeg

Ez pedig már egy magasabb minőségi szintet jelez, amelyet a középkategóriában nem minden gyártó kínál a vevőiknek. Ehhez jön még a Lum-tec órák egyedi stílusa, amely sok esetben semmihez sem fogható. 

Nautica

max-1-ocn-46-chrono-nautica-watch.jpg

34 éve, hogy a David Chu úgy döntött, ideje belépnie az órák piacára és megalapította a Nauticát. A cél az volt, hogy egy, a mindennapi stílushoz illeszkedő óra-kollekcióval álljon elő. Ez sikerült is, a Nautica pedig azóta is szerteágazó formákban, eltérő technikai tudással, de mindenképpen magas minőségben készülnek.

nautica_explosion_cropped.jpg

Ez pedig a márka népszerűségén is érzékelhető, jelenleg a világ több, mint 75 országában, 250-nél is több márkaboltban és több ezer viszonteladónál vásárolhatók meg a Nautica karórái. 

Paul Hewitt

paul-hewitt.jpg

Ha véletlenszerűen megkérdeznénk valakit, hogy mi jut eszébe a németekről, nagy valószínűséggel a precizitást emelné ki. Ez pedig rendkívül fontos egy óra esetén, épp ezért értek el hamar nagy sikert a Paul Hewitt által készített darabok is.

6e6b05dd11ce5adfb3ad73ee1689b5e1.jpg

Az észak-német vállalat 2009-ben alakult azután, hogy egy frissen az egyetemről kikerült fiatal úgy döntött, elindítja saját órákkal és ékszerekkel foglalkozó vállalatát. A névkeresés során jött rá, hogy az ideális név nem más, mint a nagyapjáé, Paul Hewitt ugyanis 100 évvel ezelőtt férfi ruházati boltot üzemeltetett, ahol a betérők a kor legstílusosabb darabjait vásárolhatták meg. Nem véletlen, hogy a márka kínálatának kialakításakor is a stílus és a minőség kapta a főszerepet, így a Paul Hewitt órák nemcsak szépek, de hosszú időn keresztül is használhatók.

MVMT

mvmt2.jpg

Nem túlságosan régre nyúlik vissza az MVMT (vagyis movement, azaz mozgás) története, hiszen alig 4 évvel ezelőtt született meg a márka. Szerencsére ez egyáltalán nem érezhető az elkészült termékeken, hiszen az MVMT csapatát egytől egyig óra-rajongó szakemberek alkotják. A két fiatal, Jake Kassan és Kramer LaPlant által alapított vállalat azzal szerzett magának hírnevet, hogy felsőkategóriás minőséget kínálnak középkategóriás áron.

mvmt1.jpg

Nem meglepő, hogy az MVMT első órájára az IndieGoGo nevű közösségi finanszírozó oldalon 1500-szor annyi pénz jött be, mint amit a csapat kitűzött magának! A siker pedig napjainkban is tart, így mára már több, mint 1,5 millió MVMT órát értékesítettek a világ 160 országában, köztük hazánkban is.

Vostok

product_11481.jpg

2003-ban a Koliz-Vostok és a ChystopolWatchFactory óragyártó vállalatok egyesülésével jött lére a Vostok Europe. Az egyszerűen csak Vostokként emlegetett márka azóta világsikert ért el, köszönhetően az óráikból sugárzó különleges formáknak. A nemcsak szép, de kiváló minőségben is készülő darabok kifejezetten a férfiaknak szólnak, a legtöbb óragyártóval ellentétben ugyanis a Vostok nem készít termékeket a hölgyek számára.

vostok_europe_lunokhod_2_03.jpg

Éppen ezért mindegyik modelljük maszkulin életérzést sugall, így az óráikban jól vegyül az erő és a visszafogottság különös elegye. A kiváló ár-érték arányú márkára ezért egyre több férfi figyel fel, így már hazánkban is minden korábbinál nagy népszerűségnek örvendenek a márka termékei.

További, kevésbé ismert óramárkákra vagy kíváncsi? A  sorozatunk első részéhez kattints ide, míg a másodikat itt olvashatod el! 

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr513073318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Travis007 2017.10.28. 03:17:39

Nautica! Azt hittem órákról lesz szó!
süti beállítások módosítása