Az évszázad holdfogyatkozását ezek az órák is mutatják! Július 27-én figyeld az égboltot!

2018. július 25. 13:31 - Phone Fanatics

A 21. század leghosszabb teljes holdfogyatkozásának lehetünk tanúi július 27-én este, amely közel 2 órán át fog tartani. Pontosabban 1 óra 43 percig. Ennek a rendkívül ritka eseménynek az inspirálására pillantsunk rá erre az 5 csodaszép órára, amelyek mind mutatják a holdfázist.

A pénteki esemény azért olyan különlegesen hosszú, mert a Hold a Föld árnyékának közepén fog nagyon lassan keresztülhaladni, miközben nagyon távol is jár majd bolygónktól. 

A világ számos kontinensén látni fogják az emberek ezt a különleges jelenséget: Dél-Amerikában, Európában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában is. 

Sok területen a Nap fel fog kelni, mire a holdfogyatkozás befejeződne, nálunk viszont épp fordított a helyzet. Mikor az eseményt megelőző félárnyékos fogyatkozás megindul, a Hold még nem lesz fent az égen, majd egy ideig még a Nap is zavarni fogja a látványt. - írja a 24.hu.

Nézzük, mely holdfázist is mérő órák debütáltak a Baselworld 2018 kiállításon.

Henry Winston

Az Ocean Moon Phase óra a Hold tengerre gyakorolt vonzását tükrözi; az égi és vízi elemek jin-jang módjára helyezkednek el, így téve még spirituálissá ezt az órakölteményt. A csillogó bicolour gyöngyház számlap középpontja kettős holdfázisú kijelzőt tartalmaz. A jobb oldalon fekvő Hold a tengeri hullám érzetét inspiráló apró gyémántok alatt helyezkedik el, amely megoldás a márka különleges látásmódját erősíti. 
harry-winston-ocean-moon-phase-36mm.jpg

Jaquet Droz

A svájci márka egyik kuriózuma az ultra kifinomult óralap. A Grande Seconde Moon Black Enamel rózsaszín aranyból és ónixból szépen kialakított órája ámulatba ejtő. Nagyon pontos holdfázis mérést tesz lehetővé, melyet csak
122 év után kell ismét beállítani.
Az ónix kivitel feketéjének mélysége egészen magával ragadó, de szintén pazar az elefántcsont színű zománcozott változat is, amely mellesleg már lassan a márka védjegyének tekinthető. Mivel a Grande Seconde kollekcióról beszélünk, így egyértelmű volt, hogy a másodperc segédszámlapjában a holdfázis mellett a dátumot is leolvashatjuk. A holdfázis tárcsája is rendkívül részletesen kidolgozott, ahogy maga a hold is. És az árak? Az ónix kivitelért 17300, míg az arany tokos, zománcozott modellért 28900 dollárt kérnek.
 
b74437cf3410e6d88cd1fa5311db30b7.jpg

 

Breguett

A Breguet órák nagy rajongói voltak az európai királyi udvarok, arisztokraták, diplomaták, magasrangú katonák, tudósok és olyan híres történelmi személyek, mint XVI. Lajos király, Marie Antoinette vagy Napóleon. A letisztult vonalak, a kifinomultságuk és a speciális Breguet jellemvonások elbűvölik a gyűjtőket és a brand rajongóit. A híres kék acélmutatók és a bordázott óratok épp olyan esszenciális alkotóelemei a Breguet stílusnak, mint az 1786 óta mindmáig kézzel készített számlap.
A Breguet a Classique Dame 9088-as modelljével bemutatja a női karóra tökéletes példáját, amely időtlen eleganciát sugároz.
Ezen a csodaszép kiegészítőn 6 óránál találjuk a holdfázis mérést mutató, pazarul kidolgozott megoldást. És persze az sem elhanyagolható, hogy összesen 66 briliáns vágású gyémánt díszíti a tokot. Ámulatba ejtő. Ahogy az ára is. Ki sem írjuk.

MeisterSinger

Az órakészítés története egészen az érett középkorig vezethető vissza, és pontosan ezekhez a gyökerekhez nyúl vissza a MeisterSinger márka. A márka neve egyben a német középkor mesterdalnokaira utal, akik mindenkinél jobban ismerték szakmájukat. Ezeket a hagyományokat ültetik át a jelenbe.
A MeisterSinger az első olyan órakészítő, amelynek órái az időt újra az ősi módon jelzik - mindössze egyetlen egy mutatóval.
Az automatikusan működő Lunascope a Föld műholdjának mozgását nagy formátumban mutatja, ráadásul szinte fotószerűen realisztikus minőségben. Ám ez az óra nem csak vizuálisan precíz, hanem mechanikailag is pontos: kézi korrekciót csak 128 év elteltével igényel.
meistersinger_lunascope_1.jpg

Epos

A svájci márka Oeuvre d'Art gyűjteményének része, a Big Moon abszolút megérdemli a nevét, köszönhetően a holdfázisok fantasztikus megjelenítésének. A kijelző különlegessége nemcsak az, hogy láthatóak a hét napjai, hónapjai, hanem a Hold és a csillagok sötétben világítanak a számlapon.
További információk a Basel oldalán, további órák pedig a FashionWatch webáruházában.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr6014134679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása