5 legendás óra, amelyeket a filmekből ismerünk

2017. július 11. 19:49 - Phone Fanatics

Nem is olyan régen jelent meg a blogon a kedvenc filmjeink legendás óráit összegyűjtő írás, amely igen sokatokat érdekelt. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje a folytatásnak, ezúttal egy ötös válogatást készítettünk, amelyben szerintünk érdekes és persze emlékezetes órák szerepelnek a filmvászonról:

5. Drive- Gázt! - Patek Philippe Calatrava

Már eleve kult filmnek készült, az is lett belőle: a Drive azonnal rajongók millióit csábította a képernyők elé. Ebben nem kis szerepe volt Ryan Goslingnak is, akit a kellékesek mindig a helyzethez leginkább illő öltözékkel láttak el. Amíg azonban a ruhatár változott, egy elem mindig közruös volt: ez pedig az általa viselt karóra!

replica_calatrava_and_ryan.jpg

Ugyan a filmben sohasem esik szó róla, hogy milyen órát használtak, az alkotók elárulták, hogy egy Patek Philippe modell, a Calatrava jelentette az alapot. Mivel azonban ez egy értékes óra és a forgatások során több darabot is összetörtek volna, a jelenetek felvételekor replikákat használtak.

4. A bolygó neve: Halál - Seiko Giugiaro 7A28-7000

Azok után, hogy a rajongók imádták az 1979-es a nyolcadik utas: a Halált, az alkotók egy minden eddiginél jobb folytatás elkészítésének láttak neki. Ez nemcsak a történetben, de a kellékekben is jelentkezett, így többek között a listánkba bekerült Seiko óra is a filmnek köszönheti a létezését.

1523065828082422700.jpg

Az emberölő állatok és óriási úrhajók világába ugyanis nem illett volna bele egy hagyományos karóra, ide igazi strapa-órára volt szükség. Az olasz Giorgetto Giugiaro által tervezett Seiko Giugiaro 7A28-7000 megfelel ennek, hiszen az oldalából kiálló gombjai és bumszli méretei alapján az ember elhiszi, hogy nem törik össze az első ütközet során. A Ripley által viselt órát maga a Seiko sem felejtette el, 2015-ben ugyanis kiadtak belőle egy 30. évfordulós változatot is.

3. Batman: Kezdődik! - Jaeger-LeCoultre Reveso

Eredetileg még a Val Klimer által megformált Bruce Wayne csuklóján találkozhattunk a Jaeger-LeCoultre Reveso órájával, amit aztán Christopher Nolan is visszahozott a saját képére formált Batman trilógiában.  Mi tagadás, jó választás volt, hiszen az elegáns óra jól illik Christian Bale csuklójára, aki mind a három részben viselte a stílusos időmérőt. 

batman-begins.png

Érdekesség, hogy a Sötét lovag: Felemelkedés debütáláskor a svájci gyártó egy limitált kiadást is piacra dobott az órából, amelyen még a denevérember logója is megtalálható volt. A trilógia harmadik részében ezzel összhangban már a feldíszített óra szerepelt.

2. Man in Black  - Hamilton Ventura XXL

A Man in Black története már önmagában megkövetelte az alkotóktól, hogy különleges karórát adjanak a két főszereplőre, J és K ügynökre. A Will Smith és Tommy Lee Jones által megformált karakterek ezért a Hamilton Ventura XXL egy kissé módosított verzióját viselték a felvételek alatt.

men-in-black.png

Mindez azért nagy szó, mert a futurisztikus karóra nem 1997-ben, hanem 1957-ben jelent meg, azaz már a felvételek idején is 40 éves volt! A Ventura XXL rajongói között nem mindennapi személyeket találunk, a kronográf nagy kedvelője volt Elvis Presley is.

1. Szellemirtók - Seiko M516

Akárcsak a Man in Black-ben, a Szellemirtókban sem egyetlen szereplő viselte a filmhez kapcsolódó karórát, hiszen Peter, Egon és Ray csuklóján is ugyanaz az eszköz szerepelt. Ez pedig nem volt más, mint a Seikon M516, vagyis más néven a Voice Note, amely nevéhez méltóan hangjegyzetek rögzítését támogatta.

ghostbusters.jpg

Ezt a funkcióját gyakran használták a szereplők is, nem véletlen, hogy a film után jelentősen megnőtt az érdeklődés az óra iránt, a kultusza pedig a rajongók körében a mai napig tart.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Szeretnél még többet olvasni tőlünk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr6912657817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masada 2017.07.12. 13:16:25

Mekkor pancserság volt kihagyni az Omega-t

theus 2017.07.12. 14:29:55

@masada: Bond, már megint Bond!

legyetek 2017.07.12. 15:18:54

Nem látom azt a Pobeda márkájú órát, amit a janicsárok viseltek az Egri csillagok c. filmben.

Zorg Emanuel Jean Baptiste 2017.07.12. 18:05:30

Nyafogók:
Gondolom, ezért írta, hogy öt… (5)… legendás…

Bafana 2017.07.12. 20:19:20

Számomra a leglegendásabb a Ponyvaregényben az aranyóra:
www.youtube.com/watch?v=Vl_kUOpjImg

ZON 2017.07.12. 22:40:42

@Bafana: ott a pont ! És ha már a címben nem KARÓRA szerepel, akkor a Vissza jövőbe toronyórája is jelentkezik.
süti beállítások módosítása