Bődületesen drága órák

2016. november 29. 07:52 - Phone Fanatics

6 óra, amelyek árától garantáltan eldobod az agyad!

 

Nem titok, hogy órában és telefonban is egyaránt, a határ csak a csillagos ég lehet. A legtöbb óra, amelyet most bemutatunk nektek, természetesen a világ leggazdagabb embereinek a birtokában van, de hogyan is ítélkezhetnénk? Nyilván státusz szimbólumról beszélünk, de az autókkal ellentétben, az óra az évek során is megőrzi az értékét.

f1553.png

Mi teszi ilyen elképesztően drágává ezeket az órákat?

 

Az esetek nagy részében ez három fő faktortól függ:

  • Bődületesen drága alkotó elemek: ritka gyémántok, arany, platina, meteor darab, dinoszaurusz csont stb.
  • Az időtartam, amíg az óra elkészül és azok a funkciók, amelyekre képes lehet az adott óra.
  • Mennyire számít egyedi darabnak társai között és mennyit gyártottak belőle.

 

Azért akadnak itt meghökkentő érdekességek az órák kapcsán. Mi van, ha azt mondjuk nektek, hogy egy ritka óra kollekcióhoz fel kellenne menned az űrbe és néhány holdkövet begyűjteni hozzá. Azt mondanátok hazudunk.:) De lássuk csak:

6. LOUIS MOINET METEORIS - Ár: $4.600.000

 

Az alábbi 4 óra, illetve kollekció a listánk ötödik helyén helyezkedik el és a Louis Moinet féle, úgynevezett Meteoris Collection-be tartoznak. Ezek az órák olyan alkotó elemeket tartalmaznak, amelyeket hétköznapi ember egy egész élet során nem tudna beszerezni:

  • Tourbillon Moon - Ez a természetesen kézzel készített óra egy különösen ritka meteorit darabot tartalmaz ( Dhofar 459 ). Ez a meteor hajdanán a Holdról érkezett a Földre és hozzávetőlegesen több ezer éves. Lássuk be, ezzel azért kevesen büszkélkedhetnek...

.meteorismoon.jpg

  • Tourbillon Asteroid – Kollekciónk következő darabja az Itqiy meteorit darabjait tartalmazza, amely évezredekkel ezelőtt a Nap közelében öltött formát, mielőtt elérkezett volna a Földre. Többek között, maga LOUIS MOINET aláírása is rajta van ezen a terméken.

louis-moinet-tourbillon-asteroid-02-fd63645f9e.jpg

  • Tourbillon Rosetta stone – A SAHARA99555 nevezetes meteorit darabkáját tartalmazza az óra. Egyesek szerint egyenesen a Merkúr bolygóról érkezett a földre. Feltehetően ez a darabka, amelyet az óra tartalmaz egy legalább 4.6 billió éves törmelékből származik!

louis_moinet_meteoris.jpg

  • Tourbillon Mars – Bizonyára ki fogjátok találni, hogy melyik bolygó darabkáját tartalmazza az óra. A Jiddat al Harasis nevű meteor darabkáit tudhatja magáénak, amely feltehetően több mint 180 millió éves!

mars.jpg5 .HUBLOT – BIG BANG~ Ár: $5.000.000

A 6. helyezettünk az óra alkotó elemeire koncentrált, és azoknak különleges eredetére. Ez az óra viszont egyetlen hozzávalóra van specializálódva: Ez pedig a gyémánt. Illetve egy jó nagy adag belőle! De vajon hány gyémántot tud egy manufaktúra egyetlen órán elhelyezni? Nos, a Hublot megválaszolta nekünk ezt a kérdést:

„ Annyit teszünk rá, amennyi csak elfér rajta”.

Nos, a végeredmény 1280 gyémánt egy órán, amelyeknek darabjai minimum 3 karátosak. Majdnem egy évbe telt, mire csak a gyémántokat sikerült begyűjteni az eszközhöz. És hogy megérte-e? Nos a viselőjét erről nem tudjuk megkérdezni, de nem gondolnánk, hogy elégedetlen lett volna a végeredménnyel.

Most biztosan azt kérdezitek, ki a bánat költene 5 millió dollárt egy órára? Nos, példának okáért Beyonce Knowles megvette ezt az órát, a férjének  Jay-Z–nek 43. születésnapjára. Azért szerencsére lehet még elfogadható áron órát kapni.

5.jpg

4. PATEK PHILIPPE – HENRY GRAVES –A legdrágább zsebóra~ Ár: $11.000.000

Ez volt az egyik legdrágább zsebóra, amelyet valaha látott a világ. 1999-ben mintegy 11 MILLIÓ dollárért kelt el. Amennyiben figyelembe vesszük az inflációt és a gazdasági állapotok változását, simán megér az eszköz legalább 15 milliót. Közel 24 funkciója és a 16 karátos arany borítása mellett csak a születési ideje teszi különlegesebbé ezt a remek órát. Közel 5 évig dolgoztak rajta.

7.jpg

3. PATEK PHILIPPE – Ref. 1518  ~ Ár: $11.136.642

Mi teszi különlegessé ezt az órát? Patek sárga és rózsa aranyból készítette. Egy 2016-os aukción kelt el szimpla 11 millió dollárért. Nos a legtöbb óra a hozzáadott ékszerektől és a különleges anyagoktól nyeri az értéket. Ennek az órának az igazi értéke épp a ritkaságában rejlik. Mindösszesen 4 db készült belőle a világon.

8.jpg

2. CHOPARD 201 karátos óra ~ Ár: $25.000.000

A közel 874 különböző gyémánt hozzáadásával készült óra felkerült dobogónk második helyére a maga kis szerény 25 millió dolláros értékével. A 2000-es években került eladásra és akkor messze a legnagyobb értékű luxustárgynak számított.

9.jpg

1. BREGUET GRANDE COMPLICATION MARIE-ANTOINETTE ~ Ár: $30.000.000

Itt is vagyunk! A legdrágább óra a világon közel 30 millió dolláros értékkel rendelkezik. Hogy ne csigázzunk túl sokáig, elmondjuk, hogy ez egy zsebóra, nem pedig karóra. Az óra elkészítési ideje is figyelemre méltó. Abraham-Louis Breguet kezdte el még 1782-ben. Halála után négy évvel, 1827-ben, a fia fejezte be. Az eredmény természetesen lenyűgöző. Gyönyörű design és minden funkció, technológia, amire csak az adott kor órái képesek lehettek. Érdekesség, hogy az órát 1900-ban ellopták és ezt követően csak 2007-ben került elő. Jelenleg az óra az L. A. Mayer Múzeumban van és mindenki számára megtekinthető. ( aki a közelben lakik vagy szeretne elutazni, hogy szemügyre vegye a világ legértékesebb óráját. )

10.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://watchandfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr8612006158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása